Zima se blíží

upraveno 6. listopadu 2010 v Rozličný pokec

Ladovská zima za okny je!

Dneska napadl v Praze sníh, to jsem tady ještě neviděl. Skoro jeden centimetr, kalamita! Nechci vidět, jak to bude vypadat, až přijedu domů, tam budou závěje alespoň metr a půl. :roll:

A jaká zima se líbí vám? Ta letošní, když jsme sníh skoro ještě neviděli a užívali si slunných dnů? Nebo ta loňská, když byl prosinec od října až po březen?

A co globální oteplování? Budete emigrovat do Tuniska, nebo na Aljašku? :wink:

2

Komentáře

• upraveno 31. října 2008

Já na stránku padesát osm.

Je tu někdo lepší?

:lol:

Přiznávám, jsem slabší ročník, dostal jsem se jen na číslo 23, dál už mě to nepustilo. :) Alespoň jsem si zopakoval slovenské číslovky, to se mi bude hodit, až k vám časem budeme jezdit pracovat do samoobsluhy. :wink: :roll:

je to kravina :twisted: nedoporučuji žádné komentíře, nebo probudíte draka! :lol:

Kušuj, nebo tady po sedmistrunovsku rozbalím píseň "A floppy dragon". :twisted: :wink:

• upraveno 1. listopadu 2008

heavy_head wrote:
    Já na stránku padesát osm.

Je tu někdo lepší?

:lol:

vážne??? tak všetka česť! aj keď by som asi chcel dôkaz :-) ja som pravdupovediac zastal pri 12, musel som utekať preč, ale rozhodne to nevzdávam..... 58???? neviem či ich je vlastne toľko :-)

• upraveno 2. listopadu 2008

Nie, ja som pravdupovidiac zastal na jedenástke, u tej srdcovej desiatky, nie som dobrý karbaník... :wink:

• upraveno 23. listopadu 2008

Kdyby ses setkal s mým Drogonem (Alek ví), byl by z tebe dobrý karbanátek. :twisted:

Co říkáte na tu chumelenici včera? Zima konečně přišla do Řeko... ehm... Prahy. :wink: A ze vzdáleného domova se ozývají zprávy, že závěje dosahují půlmetrových výšek a mí zlovlčí pobratimové začínají nabírat zimní srst.

Když pomyslím, že ještě předevčírem jsem šel po městě v krátkém rukávu... :o

• upraveno 29. prosince 2008

Zima přišla a Noční hlídka osiřela. :evil:

• upraveno 29. prosince 2008

takmer...

• upraveno 30. prosince 2008

heavy, to tak jen vypadá :wink:

• upraveno 31. prosince 2008

Tak to sú klidné... :)

• AvivAviv
    upraveno 27. listopadu 2015
    Včera u nás prvý raz v túto sezónu snežilo. Vzduch bol krásne štipľavý, obloha šedivá ako vlasy starej máti, stromy osirelé a vzduch vyzeral belasý a tu sa vám z neba začali spúšťať drobné biele omrvinky, lesklé a ostré ako čriepky skla a bola to fakt nádhera. Nezostalo po nich ani stopy, ale správa bola jasná. Winter is not coming anymore... Winter is HERE! :dance:
  • heavy_head napsal(a):
    Léto napsal(a):

Ech...

Není to úplně můj šálek čaje. :)

Písnička se mi nejvíce líbí v podání Zimní královny. :wink:

Jinak bych ale radil moc nezpívat. Zima se blíží - a když vám zamrznou tóny v hrdle, můžete se jimi i udusit. 8)

A co tahle verze? Je jak pulnočný třpyt...

Celtic woman - Walking in the air
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Aviv Tak Celtic Woman je Celtic Woman. Téměř každý kousek v jejich podání je lepší než kterákoli jiná verze.

btw: Omrvinky, tak to je super slovíčko. To chci adoptovat do češtiny. :-)
  • Nečtěte v tomhle počasí SNĚHULÁKA od Nesboho, je to síla!
  • Monte Karstark napsal(a):

@Aviv Tak Celtic Woman je Celtic Woman. Téměř každý kousek v jejich podání je lepší než kterákoli jiná verze.

btw: Omrvinky, tak to je super slovíčko. To chci adoptovat do češtiny. :-)

Nestačí vám ty vaše drobky? :-D
  • Jitka napsal(a):

Nečtěte v tomhle počasí SNĚHULÁKA od Nesboho, je to síla!

Raději si koukněte Rise of Guardians aka Legendárni partu. Ono se to děje o Velikonocích, ale to si prakticky nevšimnete.
    P.S. Záporák je opravdu povedenej.
  • Aviv napsal(a):

Včera u nás prvý raz v túto sezónu snežilo. Vzduch bol krásne štipľavý, obloha šedivá ako vlasy starej máti, stromy osirelé a vzduch vyzeral belasý a tu sa vám z neba začali spúšťať drobné biele omrvinky, lesklé a ostré ako čriepky skla a bola to fakt nádhera. Nezostalo po nich ani stopy, ale správa bola jasná. Winter is not coming anymore... Winter is HERE! :dance:

Taková poeticky rozněžnělá... :D To je krásný.. Já byl za prvního letošního sněhu přeci jen víc rustikální.. "kurva, zase ty sračky, ježiši to nestihnu dojet do práce na čas, když musim oškrabat a omést auto."

Teda nenechte se mýlit, sníh mám rád ale musí ho být praktické množství, aby se dalo třebas vyrazit na běžky, aby to kompenzovalo ty ranní peripetie..
  • Děkuji sere sfiku.
    Nuž, ani ty by asi nenadával, pretože sa rozsnežilo až popoludní, keď som odchádzala zo školy a ani toho nebolo veľa, zem bola maximálne tak bodkovaná a aj to len chvíľu. Lepšie obišli kopce, čo máme na východ a na sever od mesta, tie mali pocukrené horné polovičky aj naprieč druhým dňom. Dneska však u nás prší...
  • U nas prave napadlo dost, sic to v prubehu dne roztalo, ale na silnici jsem si uplne jistej nebyl. Jel jsem asi dvacitkou a potkaval duchodce na kolech. To jsem mel zase tep asi dve ste jak me rozcilovali...
  • U nás už všechno slezlo :'-( Jen to pořád dost klouže na motorce, ale co ještě jsem se neproletěl :)
  • na sníh je ještě brzo, ale díky mírným zimám jsem hodně dlouho nemohl vyrazit na běžky (do hor se mi nechce) Tak snad se mi splní přání a aspon týden ho bude dost (poslední 3 roky to je vzácnost)
  • Jú, zase se rozněžilo. A tentokrát pořádně. A navíc je hezky pod nulou.
  • @p1e9t9r2 Přesně tak na běžky do hor.. nejsem vadnej, je to tam samej kopec, mě vyhovujouu rovinky :D zase vloni jsem se na běžky kouknul jenom jednou a to, když jseem se chtěl ujistit, jestli tam vlastně vůbec jsou :D Rok předtím jsem vyrazil jednou ale asi po 400 metrech na poli se mi skluznice zasekla o kamen a já hodil takovouu tlamu, že jsem se (opět se zvýšeným tepem a náznakem mrtvice) rozhodnul jít domů :)
    Navzdory tomu že mám běžky rád si říkám že kolečkový brusle mohly být rozumnější nápad..
  • Dobre sa bežkuje okolo Štrbského plesa.
  • = je to tam rovné? :D
  • Áno, breh jazera je po celom obvode rovný. Nechodila som tam pred rokom a pol hore dole s metrom, ale typujem, že prevýšenie nie je viac než 10 metrov. Keď sme tam boli, furt sme museli uhýbať z cesty ľuďom na lyžiach.
  • @sfik Vid furt do kopce z kopce nebo po hřebenu se špatným počasím :D
  • @p1e9t9r2 Zrovna dneska byly na čt sport běžkotoulky.. Moderátor měl na rozdíl ode mě fyzičku a jezdil u NMNM - na Třech studních. Je to tam krásný, je tam čistý vzduch. Ale ty kopce jsou na zbláznění (a to Vysočina není žádnej extrém). Ale aspoň jsem se podíval na Vysočina arénu (v té době ještě ne tak profláklou jako dnes. Byly jsme s vejškou na kurzu a můj nejniternější zážitek bylo -27 stupňů v deset dopoledne a já ve stopě. Samozřejmě jenom v těch šponovkách a lehký bundičce a s litrem rumu v batohu - jediná záchrana. Ale dodnes na to rád vzpomínám jako nejlepší školní akci :)

• No jestli rum je záchrana, tak já jsem oživlej Aegon dobyvatel. Keď je zima, obrannou reakciou tela je stiahnuť všetko teplo ku vnútorným orgánom, ktoré ho potrebujú najviac. To potom samozrejme človeka bolia ručičky a ušká. Alkohol rozširuje cievy a tým sa teplo dostáva do odľahlých oblastí ako sú prsty. To sú však aj najväčšie strácače tepla. Takže sa cítiš lepšie, ale tvoja vnútorná teplota rapídne klesá. Zahynul by si skôr, než keby si ten rum nepil, akurát by ti to ani toľko nevadilo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.