Povídka č. 2 /3. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky

Komentáře

• Bylo to nádherné a zase o ždibec lepší než minulé kolo. Jen tak dál, lorde autore, jen tak dál...
  • Konečně jsem ten román dochroustala.
    Kvalita jako vždy. :-)
  • Život je šance mít rád.
  • Jeden z mála případů, kdy je sequel minimálně stejně kvalitní jako první díl.
    Líbí se mi, že je povídka poměrně věrná Martinovu světu, ale autor si už od minule drží svůj vlastní styl - řekla bych takový mix dobrodružství, napětí a romantiky. :)
    Alisia a Brandon jsou moc milý pár... kéž by k nim bohové byli milejší. :-|
  • Tuhle povídku jsem si nechala na konec jako záruku kvality a neprohloupila jsem. Sice by ze mě a Alisie (netuším jak se to jméno zloňuje, omlouvám se) nebyly nejlepší kamarádky, ale už mi byla mnohem víc sympatická. Jestli to takhle půjde dál, budu za chvíli litovat, že to není regulérní postava v Písni :-) Jinak moc dobrá povídka, dokonce lepší než minule.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • Tak konecna, panove!
    Pacil sa mi pribeh i celkove spracovanie. Stylisticky to bol vysoky nadpriemer. Trosku rusili mensie chybicky, ale nebolo to nic tragickeho. Velmi dobra poviedka!
    Mne ani velmi nevadilo, ze tam Alisia nevystupovala, takto sa mi to zdalo plnokrvnejsie a nemala som nepatricny pocit, ze niekomu tajne nazeram do dennicka.
    A ide sa hodnotit, dufam, ze to stihnem :)
  • To bude hodnocení, podnapilá Hilda. :twisted:
  • @heavy_head Este nemam ani kvapku, nechcela som, aby sa mi aj dcerucha opila, ale teraz ohodnotim a hajde do sampusu de brut :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jsem rád, že se pokračování opět líbilo a pokud vás to aspoň na chvíli odvedlo do světa dobrodružství, kde existuje čest, spravedlnost, odvaha a láska. :)

Děkuji i za přízeň projevenou bodovým ohodnocením, jen se obávám, že pokud bude nějaký třetí díl, asi se příliš krátit nebude, zato hodina Sirael bude. Páč, mám-li být upřímný, toto byl naopak větší osobní deníček než minule.

Jo, a Svardrup - Svar znamená ve staronorštině odpověď a drup mě napadlo ani nevím jak :)
  • @flanker.27 Co je hodina Sirael? Teda viem, kto bola Sirael, ale toto som este nepocula..
    @sveva :D Tohle jsem taky vygůglila
    upraveno 5. ledna 2013
    @sveva Ne, to je Sverdrup :) Popravdě to bylo tak, že jsem chtěl koně pojmenovat .V sáze si nepamatuju, že by Martin jedinýho koně kromě Stříbrné pojmenoval tak ani není čím se řídit. Tak jsem si řek, že vymyslím něco seversky znějícího co by padlo. Sleipnir je moc profláknutej, tak jsem zapojil fantazii. Na slovo Svar jsem kdysi náhodou narazil a zbytek mě tak nějak napad :)

@Hildegarda Hodina Sirael (čas cca 50min 10s - nějak nefunguje linkování přesnýho času). I když věta "Hodina Sirael bude" padne až v druhém díle. Zkrátka nebudu moci vyhovět některým požadavkům na přítomnost toho a nepřítomnost onohohle a budu psát jak mě se bude líbit :)

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @flanker.27
    Pár jmen koní tam je: Theonův Usměvavý, Sandorův Cizinec, Jaimeho dvojice Čest a Sláva.
    Cizince jsem taky mohl zmínit, ale ty ostatní jsem zjevně zapomněl :)

Jo, ještě přímo věta Hodina Sirael bude (od 17:45):

• @flanker.27 Dik, poznala som len to historicke hladisko
    Jinak základ pro oba příběhy jsem vlastně vymyslel dohromady. Co mě mimochodem nejvíc inspirovalo, byl film The Grey, kdo viděl, možná pochopí.

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @flanker.27: Zajímavé. Já jsem film viděl, ale inspiraci jsem žádnou nepoznal.
    @Montezuma3 A možná to nepochopí vůbec...
    He, teď jsem si všiml tohoto prastarého topiku :)

http://www.icefire.cz/forum/discussion/72/jiny-v-turnaji
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.