Povídka č. 12 /3. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky
«1

Komentáře

• upraveno 5. prosince 2012
    Detail se jménem hlavního hrdiny na konci každé kapitoly se mi líbí, jde vidět, že si s tím autor chtěl pohrát :-) Taky oceňuju, že si autor vybral dvě ze spíše vedlejších postav.
  • Krasna shakespearovska drama. Obdoba Romea a Julie nasita na Piesen. Nema zmysel hodnotit logiku pribehu, rozoberat konanie postav, ich pohnutky, lebo v alternativnej realite je vsetko dovolene. Nepozname sirsie pozadie, udalosti, takze vsetko moze mat svoj vlastny nam citatelom skryty dovod. :)
    Styl sa mi velmi paci.
    Je citit, ze autor si co to o pisani nastudoval. Nie je to jeho prvotina. Dalsie zivotne skusenosti len pridaju v buducnosti pribehom na autencitite. 
    Autorovi prajem, aby si ponechal tu dievcensku nevinnost co najdlhsie. A Addam uz urcite caka za rohom :)

Len jedna vecicka. Urcite nechcela autorka vo vete "Nikdy se necítila tak krásně, ale ani tak zodpovědně." napisat "nezodpovedne" ? ;)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Cože? Addam tak hloupí? Margaery tak naivní? Sandor takový zmrd? Na první pohled jsem se zděsil, až jsem málem spadl ze židle. Ale nakonec proč ne. V alternativní realitě je možné všechno :-)
    A to jméno Megga. To tam opravdu je? Nebo je to autorův vtípek? :D
  • Nefalšovaný milostný příběh, jaké se vyskytují snad už jenom v literatuře. :-)
    Margaery a Ohař tady mají trošku jinou povahu (Addama neznám), ale alespoň člověk nevěděl do poslední chvíle, jak to dopadne. :-)
    Další plus - není to crossover, minulost, budoucnost, ale nefalšovaná jiná realita.

Pro zlepšení psaní doporučuji používat méně on, ona.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. prosince 2012
    Jo, další z povídek, která se pevně drží světa Písně, to mám ráda. Jen snad malá hnidopišská -"Celý život najednou bude bez ní." - krátký zbytek života :o)
    Zajímalo by mě, jestli tohle psal muž (tipuju, že ano).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tohle se mi moc líbilo, milostný příběh se smutným koncem není nikdy na škodu.
    Jen ten Ohař nemusel být takový sviňák (jako jeho fanouška mě to zaskočilo) :).
  • @Nevada co ta viedlo k tomu, ze to pisal muz?
    @lady sansa pre mna jedna z bodovanych, dakujem za pekne pocitanicko :)
    Ale ten rozdiel v cynizme 10tky a nevinnosti v 12tke - vidim, ze je tu viac rozpoltenych osobnosti :)
  • Já jsem to dělala na přeskáčku, jakou jsem zrovna měla náladu :-)
    Ty jo, já bych teda vůbec nehádala, že 10 a 12 napsal stejný člověk :).
  • @Lady Sansa Přiznám se, že na tuto jsem tě v duchu tipoval, na 10 však ne - myslel jsem, že zaúřadovala Ben Nevis. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Této jsem též nějaké body udělil :)
  • I já. Ale mohlo tam býti více erotiky. :-)
  • Freudovský překlep, mělo být "romantiky". :-)
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Naše lady sansa má talent. Neříkala někde že je ještě na základce?? :o páni. Gratuluji!
  • Ne, vaše Lady Sansa minulý rok úspěšně odmaturovala a teď studuje :-)
  • upraveno 4. ledna 2013
    @Lady Sansa A co? :-?

edit: Jsem jediná, komu připadá, že ten tázací smajlík vyjadřuje spíš skepsi, než zvědavost/otázku?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @MissUtahraptor Cože? Tázací smajlík? To je snad tenhle :?: ne?
  • @Montezuma3 jj, :-? - Licking lips, or tongue in cheek
  • @MissUtahraptor Speciální pedagogiku. Všichni mi říkají, že je to blbej obor, ale mě to baví. Je pravda, že za pár let toho možná budu litovat, ale párky můžu na ulici prodávat vždycky.
    @Lady Sansa To vůbec není blbej obor. A bude potřeba čím dál tím víc (s rozvojem medicíny, závislostí apod.)
  • @Lady Sansa Jakákoli pedagogika je blbej obor, ale většinou to ty lidi baví i po vystudování. :D
  • @Krisa Tak díky teda. Brácha mě přemlouval na strojárnu nebo informatiku, ale já, která není schopna sestavit ani ten nejjednodužší elektrickej obvod bych tam asi neměla moc co dělat.
    A co vy ostatní přátelé? Jaké jsou vaše velectěné obory? Možná to tu už mnohokrát zaznělo, ale já nejsem zase tak pilná čtenářka diskusí. (A out of topic si u své vlastní povídky dovolit můžu :-))
    @Lady Sansa To tě mělo naopak povzbudit :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. ledna 2013
    Hehe, studium. Dávno tomu sladkému času flákání, nezodpovědnosti a pocitu "rozumim všemu a postavim svět do latě" =D

Promoce 2005, magistr bezpečnostně právních studií na Policejní akademii ČR. Podnikový právník.
  • Já dost dlouho chtěla na učitelku. Pak mi maminka (sama učitelka) několikrát důrazně domluvila a použila argument, proti kterému se nedá nic namítnout ("To Tě radši zabiju!"), tak jsem si to rozmyslela. Teď se můžu uklidňovat myšlenkou, že místo mrtvého pedagoga budu nanejvýš nezaměstnaným paleontologem... :D
    P.S.: A hádejte, kdo po třech dnech na nemocenské fňuká, že chce do práce... :twisted:
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Oh, ja jest ctěný elektrotechnikomechanik! Druhým rokem!
  • Statistik, poistny matematik, aktualne pracujuci ako IT analytik v zaistovni
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.