Oblíbená postava?

upraveno 2. června 2011 v Akce a hlasování
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
1171820222359

Komentáře

• upraveno 21. ledna 2009
    ad Skřet...a to mě zas seděl už od toho rozhovoru s Jonem o bastardech a obrech.

Vesman: Aj, tak tím Tywinem sis to u mě pokazil. :-) I když to co opěvuješ, s tím vlastně souhlasím, jen to nemohu obdivovat, když vidím, kam to vedlo...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. ledna 2009
    Alek píše:
    jedinej Tully s gulema

A že nemá děti, teda aspoň oficiálně, i když u tak charakterního muže... :))
  • upraveno 21. ledna 2009
    Vesmane...jsi můj člověk....Slyš mne řvát:-)))...

Tywin je fakt dobrá postava....tvrdej až krutej člověk...ale má něco do sebe....ne jako Cersei...a Kevan je taky dobrej..

Některé "negativní" postavy mám rád - Ohař, Tywin, Victarion, Theon...a jiné zase nesnáším...Malíček, Euron, Boltoni, většina Freyů, Cersei, Slynt, Thorne atd.

K srdci mi nikdy nepřirostli Tullyovci, hlavně Cat, ani vlastně nevím proč. Moc jsem nemusel ani Eddarda (prosím, přestaňte házet ty kameny:-) a nemám rád Aryu (netuším proč)...Naopak Jaime, Bran, Jon, Sam, Martellové...to jsou mí favoriti:-)
  • upraveno 22. ledna 2009
    Tywina sice nemám rád a nechtěl bych se s tím osobně setkat, ale uznávám, že postava je to vážně dobrá. "Záporák", který budí respekt. Bez něj by byl příběh chudší a o dost méně napínavý. Doufám, že v budoucna budou noví "záporáci" pokračovat v jeho šlépějích. :-)

Z "negativních" postav mám rád Ohaře, Malíčka, Jaimeho, Kamenosrdce, docela zajímavě se profiluje Qyburn, Euron a Boltonovci. Naopak moc nemusím Tywina, Viktariona, Theona, Freye, Slynta, Thorneho... u Cersei si nejsem jistý, zpočátku jsem ji nenáviděl hodně, ale proti Tyrellům jsem jí fandil. :-)

Eddarda žeru, stejně jako většinu Starků, jen ta Arya mi k srdci až tak nepřirostla (ale její POV mě bavily hodně). Martellové nejsou zrovna můj šálek čaje, až na Oberyna.
    Léto, kolikrát jsi četl píseň? Já to četl zatím teda jen jednou, ale když tady někdo napíše některé jméno, tak si horko těžkovy bavím co vše tam měl na svědomí. Myslím samozřejmě ty jména, která nejsou až tak profláklá a nejsou úplně ve středu dění.
    upraveno 22. ledna 2009
    Koho konkrétně si nevybavíš?
    No, jak jsem už napsal...u Tywina se mi líbilo, že nebyl bezdůvodně krutý...žádnej sadista ala Clegane či Koza, ale pragmatik do morku kostí.

Snad už poslední, koho jsem yhrabal v paměti by byl ukecaný popravčí Payne, toho jsem si taky oblíbil a skoro ani nevím proč.
    Co se týká žen..tak dámou mého srdce je Dany..jen mě trochu děsí, kteří muži ji přitahují...dvoumetrový, krutý, mongolský nájezdník (!!! nemám nic proti mongolům, jedná se pouze o typologické přirovnání:-) a zrádný, sadistický chlápek se zlatým zubem (má zlatý zub ne?) a zálibou v kadeřnictví
    Flanker.27: Z Létova výpisu třeba Eurona, Thorneho a Viktariona.
    upraveno 22. ledna 2009
    Euron vraní oko, připlul na Štít jakou to náhodou den po smrti Balona Greyjoye, při královolbě získal hlasy dračími rohy, plenil podél Klikatice a hodlá uspořádat výpravu pro draky. Slizký, záludný, podlý.

Viktarion - jeho bratr, tvrdý jako kámen, bojovník ukrutný v boji, ale s jistým smyslem pro čest, s Euronem se nesnášejí.

Ser Alliser Thorne - bývalý stoupenec Targaryenů, po jejich porážce se musel dát k Noční Hlídce, nenávidí Jona, pokoušel se přesvědčit Hlídku ke zvolení Slynta za Lorda Velitele.
    Díky :) Přiznám se, že to není dlouho co jsem se k písni dostal. Přečetl jsem ji zatím jednou. Ale určitě to mám v plánu znova. Jsou knihy, ve kterých člověk vždy objeví něco nového.
    Pravda, ženy jsem nezmínil...ale popravdě mě nenapadá žádná,kterou bych měl rád jen díky jejím činům a ne díky tomu, že je to hrozná samice ;-)

Možná snad Brienne...
    Píše:
    díky tomu, že je to hrozná samice ;-)

Možná snad Brienne...

No Brienne je hrozná samice, to je fakt. Už její velikost je ohrožující:-)
    A co Arya? Na tu snad ještě nelze chlípně pomýšlet :-)
    Ano, u Aryi by to už skutečně zavánělo pedofilií:-) K tomu se tu nikdo nepřizná, i kdyby to byla pravda:-))
    Brienne je asi jedná žena, co je u mě oblíbená NE proto, že je hrozná samice...tak sem to myslel ;-)
    já vám nevím, už sem chlípně přemýšlel nad obrázky, ale nad textem?!

To už je vážně moc i na mne...
  • upraveno 24. ledna 2009
    TOP TEN

1. Jaime

2. Malíček

3. Tyrion

4. Brynden

5. Stannis

6. Thoros

7. Jon Umber jr.

8. Ohař

9. Sansa

10. Varys + Tyrellovic rodina
    S kým bych chtěl sdílet tajemství? Eddard

S kým bych šel na pivo? Tyrion

S kým bych chtěl strávit noc? Arianne

Po kým bych chtěl sloužit? Doran Martell

Kde bych chtěl žít? Staré Město

Kam bych jezdil na dovolenou? Braavos
    Pěkný, Chmure. S timhle naplno souhlasim, jen možná ta dovolená...asi bych dal přednost Stromovině, bylo by to levnější, domluvil bych se a stromovinské je vyhlášené :-)
    Nevidím zde moc fandů skutečné exotiky...co Letní ostrovy? Horké slunce, rozlehlé pláže, perverzní domorodkyně ;-)
    Stromovina? Víno mi nechutná a navíc co tam kromě popíjení vína? Ženy z Letních ostrovů mi perverzní nepřijdou, mohu li soudil dle posádky Skořicového větru. Naopak jsou úžasně přirození.
    A co nejneoblíbenější postava? Já to mám jasné od prvního dílu - Daenerys. Lidé jako Cersei, Brienne, Hora nebo Slynt jsou krajně nesympatičtí, ale bezvadně napsaní. Daenerys je pro mě nezajímavá, nesympatická a naprosto předvídatelná. Jako jediná postava z celé ságy.
    Slovo "perverzní" berte s rezervou...když bych měl použít eufemismus, tak by byly "svolné" ;-)
    24.1.2009 14:39 - Chmur

S kým bych nechtěl sdílet tajemství? Sansa

S kým bych nešel na pivo? Ilyn Payne

S kým bych nechtěl strávit noc? Kousač

Pod kým bych nechtěl sloužit? Euron

Kde bych nechtěl žít? Zeď

Kam bych nejezdil na dovolenou? Starý Ghis

Daenerys mě v prvních dvou dílech nudila. Ale v Bouři mečů mě její kapitoly bavily. Moc jí fandím. Od prvních dílů jsem neměl rád Cat.
    detto. Danny a Cat
    Svým způsobem Daenerys a i Jon Sníh...nemůžu si pomoc, ale opravdu mě bavily snad jen kapitoly soustřeďující se na válku v západozemí...dálný východ a sever byly oba vcelku nudné...
  • upraveno 25. ledna 2009
    S kým bych chtěl sdílet tajemství? Ilyn Payne.

S kým bych šel na pivo? Eddison Tollet.

S kým bych chtěl strávit noc? Loras a Renly.

Pod kým bych chtěl sloužit? Brynden Tully.

Kde bych chtěl žít? Údolí Arryn.

Kam bych jezdil na dovolenou? Ašaj.

S kým bych nechtěl sdílet tajemství? Theon Greyjoy.

S kým bych nešel na pivo? Gregor Clegane.

S kým bych nechtěl strávit noc? Maelys Obludný.

Pod kým bych nechtěl sloužit? Cersei Lannister.

Kde bych nechtěl žít? Dorne.

Kam bych nejezdil na dovolenou? Dýmající ruiny Valyrie.

Chmur píše:
    S kým bych nechtěl sdílet tajemství? Sansa

Zajímavé. Spíše bys svěřil tajemství někomu, kdo by ho zneužil (a takových postav je dost!), než abys ho svěřil slečně, která by ho nanejvýš mohla vyžblepnout? Jen jestli to není póza! Co, kocoure? :-)

JAIME píše:
    7. Jon Umber jr.

Malý Jon Umber? Ten, co ho zabili na Rudé svatbě? Nemyslel jsi spíše Velkého Jona Umbera?

JAIME píše:
    Daenerys je pro mě nezajímavá, nesympatická a naprosto předvídatelná. Jako jediná postava z celé ságy.

Je pravda, že mě taky dost štve to, jak má neustále zametenou cestičku. A vždycky jí všechno projde. Jako by do Písně zabloudila z nějaké fanfiction náctilých dívek. Nicméně pořád ještě doufám, že její příběh se nějak zajímavě zašmodrchá a že se stane zajímavou.

Chmur píše:
    Od prvních dílů jsem neměl rád Cat.

Catelyn je naproti tomu úžasně plastická postava. Je v zásadě dobrá, ale dělá chyby. Má své stinné stránky. Je v ní láska, vztek, smutek a další vlastnosti. Prostě člověk z masa a kostí. Velmi mě bavilo (a baví) si o ní číst.

Upřímně řečeno, příliš nechápu ty, kteří v knihách hledají dokonalé hrdiny bez poskvrny. A obzvlášť nerozumím těm, kteří je hledají v Martinových knihách. ;-)

Ale asi bych nedokázal označit některou postavu za vyloženě neoblíbenou. Některé jsou možná trochu redudantní - třeba taková Arianne je vyloženě Cersei v sněděmodrém. Nicméně se na tom zase ukazuje Martinovo mistrovství, když vytvoří dvě postavy chovající se podobně, ale u jedné to čtenáři odsuzují, zatímco té druhé tleskají. :-)
    Píše:
    Zajímavé. Spíše bys svěřil tajemství někomu, kdo by ho zneužil (a takových postav je dost!), než abys ho svěřil slečně, která by ho nanejvýš mohla vyžblepnout? Jen jestli to není póza! Co, kocoure? :-)

Spíš menší provokace:-)

Píše:
    slečně, která by ho nanejvýš mohla vyžblepnout

Ono i takové vyžblepnutí může mít své dalekosáhle tragické následky. Zeptaj se Eddarda, Aryi, atd.

Píše:
    Upřímně řečeno, příliš nechápu ty, kteří v knihách hledají dokonalé hrdiny bez poskvrny. A obzvlášť nerozumím těm, kteří je hledají v Martinových knihách. ;-)

Já je chápu. Mají aspoň ve fantazii rádi černobílý svět. Polarizované dobro a zlo.

Píše:
    S kým bych chtěl strávit noc? Loras a Renly.

Proč?
    Opravdu zněla jedna otázka toho kvízu "Pod kým bych nechtěl souložit?" :-P
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.