Oblíbená postava?
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Raději přede mnou nepřipomínat jistého amerického filmového samožera, co se vyžívá v sáhodlouhých dialozích beze smyslu a kupě stylizovaného násilí.
Ale že tu stylizaci umí setsakra dobře ;)
Jen mi moc nejde přes zuby jeho zlehčování nebo dokonce vyzdvihování (či ukazování, jak je to strašně kůl). Vždycky si řikám, jestli by Tarantino (nebo někdo podobnej) očil takhle, kdyby někdy opravdu cejtil pěst dvoumetrovýho pobudy naprosto bez zábran na svejch vlastních rozmlácenejch zubech nebo viděl jak mlátěj někoho jemu blízkýho a nemůže s tím nic udělat.
Nepřipomíná vám Arya tak trochu tu asiatku z Kill Billa, pozdější šéfka Jakuzy? Tušim, že se jmenovala snad Oren Ishi nebo tak nějak. Myslím tedy její začátky samozřejmě; to úžasné animované uvedení postavy podbarvené skvělou hudbou, kdy jí zabili rodiče a jí šiblo.
Já bych o tom osobně nepsal, protože jsem demonstraci přítomen nebyl, neznám pozadí případu ani zainteresované lidi a skupiny, abych si o věci udělal obrázek.
neznám pozadí případu ani zainteresované lidi a skupiny, abych si o věci udělal obrázek
Novináři zásadně nesnášejí jakékoli odborné rozbory, protože s nimi nemůžou polemizovat.
ale v novinách na to není místo a ze slova "odborný" naskakuje vedoucímu vydání kopřivka, on by totiž každý rád četl "odbornou debatu" o tématu, v kterém je kovaný, a trivializovanou v tématech, kterým nerozumí.
Od toho jsou ti novináři, např. svojí tedy ČT platím koncesionářský poplatek od toho, aby nebyla závislá na jiných zdrojích a informovala nezaujatě, což bohužel zdaleka neplní.
Výsledná zpráva dneska kromě nějakého samizdatu není už dávno dílem jednoho reportéra, co by na ní dělal od počátku do konce. Někdo na místo někoho vyšle. Někdo si udělá zápisky. Někdo to nasnímkuje. Někdo to sepíše, další zrediguje, pokud jde o TV, někdo to sestříhá, někdo určí, mezi jaké zprávy se to vloží atd. To vše z toho odnímá dikci jednoho novináře.[
Vymlouvat se na subjektivitu
Když už bych měl článek napsat, nejdřív bych se snažil dodržet tok událostí, vztah příčin a následků, vypustit pokud možno citově zabarvená slova.
Tvůj text je jistě z formálního hlediska objektivnější než ty dva, z kterých jsme vycházeli, ale lze skutečně říct, že je "objektivní". Co když ti řeknu, že jako ekologický aktivista mám pocit, žes o našem protestu informoval zaujatě. Proč začínáš větou "policie musela zasahovat"? "musela" policie opravdu zasahovat? A je to ta nejdůležitější informace ze všech, když je na začátku zprávy? A proč jsi vynechal informaci, že zasahovaly dvě jednotky těžkooděnců. Nepřipadá ti důležité, že policie poslala proti třiadvaceti ekologům těžkooděnce?
Takže je to podle tebe výmluva a dá se psát bez subjektivity?
Takže je to podle tebe výmluva a dá se psát bez subjektivity?
Pak bys ale nemohl pracovat jako novinář. :-) Tvým řešením by bylo, že by lidé psali jen o tom, u čeho byl přítomen. To by ale byly stránky "zahraničí" velmi nudné. A těžko by ses cítil informovaný. V průměrné redakci domácího zpravodajství je okolo deseti lidí. Ti velmi těžko můžou pokrýt celé spektrum událostí.
Píšeš zprávu o události o čtyřech řádcích a takových zpráv musíš o službě napsat tak čtrnáct až patnáct, mimo jiné své povinnosti.
Novináři polemizují rádi :-)
ČT má ze zákona úkol informovat. Informace se prodávají, zejména prostřednictvím agentur, na celém světě.
Zkus to, prosím.
Tak Alek nejdřív, že jsme ven z topicu, a pak začal básnit o TarranTýnovi. :-)
No jo, to sis zas smlsnul, viď? :-) Je to takhle; krátký OT jsou fajn, jen ať se diskuze stočí, ona se zas časem vrátí. Ale když jde o takovejhle rozsáhlej OT, navíc fakt zajímavej, přijde mi škoda na něj neupozornit v samostatnym tématu a zabíjet přitom to původní téma. Ale tak záleží na vás, já vám do toho zasahovat nebudu, nechci, a vlastně ani nemůžu.
Myslím, že jí nešiblo. Jenom prostě přehodnotila životní strategii. Dokud byla dcera jednoho z nejmocnějších šlechticů, tak se nemusela moc snažit. Šiblo by jí, kdyby se jako orvaná holka, jejíž život má nulovou cenu, chovala jako Arya Stark.
Nu mě tahle nová životní strategie přišla místy šiblá a to jsem k Arye velmi shovívavý. :-)
ahij sem tu nove zaregistrovanej a nejdriv sem byl hroznej maniak do catelyn a jak se chovala ale do krvavy svatby to bylo horsi a horsi az to vyvrcholilo jak zabila toho saska. Smutnil sem na robbem priznavam i nad eddem ale ted mam nejradsi aryu a daenerys akorat me mrzi ze se dany zatim nestukla s Jorahem :D. (zatim sem na konci bore 2)
Ahoj, zdravíme novou krev. ;) No vidiš to, já Cat zas nikdy moc nemusel a dneska jsem zrovna čet pár jejích kapitol ze Střetu a přišly mi naprosto skvělý. Možná nakonec i nějakou tu tulyjku vezmu na milost. :-)
Ahoj, zdravíme novou krev. ;) No vidiš to, já Cat zas nikdy moc nemusel a dneska jsem zrovna čet pár jejích kapitol ze Střetu a přišly mi naprosto skvělý. Možná nakonec i nějakou tu tulyjku vezmu na milost. :-)
Nu mě tahle nová životní strategie přišla místy šiblá a to jsem k Arye velmi shovívavý. :-)
Jak by ses choval na jejím místě ty? Nezapomínej, že je to devítiletá (myslím) holka.
Šiblo by mi :-)
Jak by ses choval na jejím místě ty? Nezapomínej, že je to devítiletá (myslím) holka.
A jen malá vsuvka, mezi oblíbené se jediným rozhovorem před hradbami řekotočí zařadil i Brynden Tully ;-).
zapomněl jsem ještě zmínit Tywina Lannistera...je to sice záporák, ale oproti takové Cersei nebo Cleganovi...chladný, vypočítavý, nadmíru schopný...jo, to je kvalitní postava
svým způsobem jsem si ke konci oblíbil i jeho bratra...doufám, že bdue mít v dalších dílech víc prostoru