Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire
Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire
Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Je to asi zbytečné, ale opakuju, že ti, kdo nejsou seriálem nadšení, tu popisovali výhrady velmi konkrétně. Na což zarytí fanoušci vždy odpovídají něco podobného, že odpůrci příliš lpí na detailech :)
like ( a teraz to myslim smrtelne vazne)...ja ako ctenar mam strasne rad tento serial, aj ked neni presne podla mojho gusta...napriklad aj dnesna RW bola krasne spravena (v ramci moznosti, rozpoctu, komparzistov, a dalsich hovadin)
Jo, taky tyhle stránky čtu docela dlouho a dřív jsem měla podobný problém - vždycky jsem nadšená z nové epizody otevřela diskuzi a odcházela otrávená tak, že jsem ani neměla náladu psát své dojmy, ale teď už jsem si zvykla a kritické komentáře, které se tu narozdíl od zahraničních stránek vyskutují dost hojně (nevím, jestli Češi prostě jsou obecně víc kritičtí než Američani, ale když se kouknete na diskuze na winteriscoming, tak tam je drtivá většina lidí vždycky spokojená, ale třeba to je jen náhoda) mě nijak nerozčilují. Naopak musím uznat, že zatímco u těch kritiků ti připadá, že mají moc velkou tendenci šťourat, my nadšenci zase máme tendenci mnohé seriálu odpouštět, protože jsme do něj prostě zažraní, nebo tak to mám aspoň já. Vím, že se v něm vyskytuje plno chyb, nejhorší jsou samozřejmě ty, kde tvůrci pozměňují charaktery postav (Cersei, Jon, Stannis, Catelyn namátkou), ale já jsem jim je schopná odpustit a stejně si seriál užít, nikomu ale nevyčítám, když to samé neumí nebo prostě není ochotný ty změny akceptovat.
pohnutí při Rudé svatbě veškeré žádné, spíš mi to připadlo jako fraška
takhle zahodit tak silnou scénu... emoce tam nahradili tryskáním krve
I scéna skonu Šedého větru o ničem. Proč nemohl prorazit klec a aspoň zaútočit?
Proč Robb krvácel z bodné rány na hrudi, když ho Bolton kuchl do břicha?
Snad jediné, co se mi na svatbě líbilo, bylo, jak se Walder ušklíbl na Robba, když ukázali hezoučkou Roslin.
Úplně nejlepší bylo loučení Rickona s Branem, dost mi to připomínalo smrt mistra Luwina (a pohnulo to se mnou úplně stejně, i slzy byly).
V knihe to bolo uhrané na city, v seriáli na brutalitu. Tam, kde v knihe Catlyn vidí umierať svojho jediného žijúceho syna my vidíme ako niekto ubodá Talisu priamo do brucha s dieťaťom. Nedá sa povedať, že je to dobré či zlé. V seriáli proste nevidíme do hlavy a teda sa to asi inak spraviť nedalo.
Napriek tomu mi to prišlo až veľa roztrhanej brutality. Mohli to spraviť trošilinku kratšie. A hlavne... Ja neviem, ten koniec s Roosem sa mi nepáčil. Bolo to také divné, prišiel si zrazu z boku ako keby som sa dival v divadle.
Ktosi tu ako pozitívum bral to, že Cat bola podrezaná v tichu. Nesúhlasím. Mne to prišlo nemé. Dosť silný moment a nemý. Mohol tam byť skôr začiatok krátkej etapy soundtracku, kde by sa už Deště zvyšovali stále hlasnejšie s ďalšími nástrojmi, hlavne vysokými husľami so svojím desivým efektom a iba pohľad na Dvojičky z diaľky a pri nich by hudba vyvrcholila, posledný úder do bubna a čierna obrazovka.
Ale tak robili, čo sa dalo, ak budem úprimný, predstavoval som si to horšie, takže som v celku rád. Srdce mi búchalo ako divé, to ako ledabolo podrezali toho náhodného severana či ako zabili zlovlka u mňa síce vyvolalo silnejšie emócie, ale budiž.
Ostatok bol dobrý. To s Branom sa mi nepáčilo, pretože tam bolo cítiť veľa osudovosti a vyvolenosti. Mohli to uhrať skôr tým:
,,Za Zdí je veľa takých ako ty."
,,Tak prečo Trojoká vrana nehľadá jedného z nich? Sú bližšie."
,,Pretože oni sa dokážu prevtelovať len d svojho zvieraťa, s ktorým sú spriahnutí. Ty si dokázal aj niečo viac... Niečo... Ojedinelé.." Pohľad na Hodora.
Sandor s Aryou sú taká skvelá dvojka. Herec, čo hrá Sandora to hrá tak skvelo, že som ho dokonca ani nemal čas nikde pochváliť - proste som mu tú rol tak uveril, že sa mi zdal ako samozrejmá súčasť. Arya hrá skvelo to... Ako to nazvať... Divnosť. Ten spôsob, ako sa pohybuje. Všimli ste si to? Taká divná chôdza. Akoby chceli podčiarknuť, že Arya je proste iná, v hlave to nemá dvakrát najlepšie po tom všetkom, čo sa jej stalo a nemusí to ovplyvňovať tak zjavé veci ako myšlienky a chtivosť zabíjať, ale aj teatrálnosť, spôsob gestikulácie a pohybu. Och, Maisie je perfektná herečka. Na Aryu sa dokonale hodí.
Joraha mi hádam začne byť v seriáli aj ľúto. Vlastne nie, stále ho nemám rád, ale ten herec ho hrá dobre. Ale viac ako ľútosť voči Jorahovi to podtrhlo Danyine stupídne detinské chovanie. To je skôr pozitívum. Teraz bude desne zamilovaná do Daaria, čo bude otravné, ale ešte stále nám osátva veriť,
Ygritte, Jon, Orel, Thormund - skvelí. Možno sa do toho až tak nešpŕtam, pretože ma Jonova linka v knihe ani v seriáli moc nezaujala, ale bolo to zaujímavé a začína to byť lepšie a lepšie. SnáĎ si to udržia. Orella si tam mohli nechať dlhšie, mohol sa svojou pravdou vystatovať a priblížiť sa tak Mancemu, čím by si dvíhal ego ako Waramyr vo svojich posledných myšlienkach. Takto sa desím, že tam zase hodia nejakú novú postavu, aby sme si na ňu zvykali namiesto aby pracovali s tými starými. Alebo zase povyškŕtajú čosi zaujímavé.
Celou dobu jsem si říkal, že bych chtěl ještě déle poslouchat Kastamer, ale koneckonců, ticho je nejzlověstnější. Trochu mě mrzí, že tvůrci nemají odvahu využít trochu flashbacky - možná tím trpím jen já, ale mám pocit, že nečtenáři prostě spoustu náznaků nepochopí - takže tady se přesně nabízel flashback s psaním dopisů mezi Tywinem a jeho pěšáky.
Takže, mohlo to být lepší, to rozhodně ano (i když tam už by pak zas asi hrozilo přešvihnutí do patosu), ale asi jsem proti Robbovi a Cat opravdu zaujatý, takže mě by neuspokojilo nic, hlavně že je to uzavřené :-)
btw - kde jsi přišel na ty desetitisíce vojáků u Dvojčat? Vždyť seveřany venku porcovala skupinka asi 10 lidí...
Třeba ten Brynden - nepřijde ti zvláštní, když se Freyové snaží vyvraždit vedení nějakého rodu(ů), tak nechají proklouznout jednoho z nejdůležitějších představitelů Tullyů?
věž není v jezeru, něco se mi nezdá, tak si ji sakra prohlídnu nebo tam někoho pošlu
to že black fish odešel, dobře, ale že by jen tak proběhl je taky divné
ohař u hlídané brány a o chvíli později si bezproblému špásuje hradem ve zbroji a hledá Aryu
Keď si prečítaš knihy, možno ti to stále nebude vadiť, ale keĎ spoznáš knihžnú Ygritte, pochopíš ten kontrastný rozdiel.
@Krisa K tomu Bryndenovi, opravdu mi to divné nepřišlo. Na hostině byla spousta lidí, ven a dovnitř se chodilo pravidelně, vůbec se nedivím, že si toho nikdo nevšiml, respektive, že to nikdo neřešil. Už jen proto, že čas události nebyl pevně stanoven, ale následoval po odnesení Edmura, přičemž nikdo nemohl očekávat, že toho nastane zrovna po tom, co si Brynden odskočí.
@Askia Pokud jsem někoho urazil, tak se omlouvám, toto v žádném případě nebylo záměrem a docela by mě zajímalo, která část toho, co jsem napsal, ti přišla urážlivá.
@Everett_Young Souhlas, tohle bylo velmi špatně udělané. A proto jsem to taky v předchozím příspěvku neoznačil jako absurdní výtku z mého pohledu.