Tak oči mi lehce zvlhly, nepopírám, nebyla to taková síla jako v knížce, ale mělo to něco do sebe. V rámci seriálových možností to pro mě zvládli dobře.
Hm tak já jsem hoodně zklamanej...koukal jsem na to asi stejně jako čtenářka v příspěvku JoeGyryho.. Jinak díl se mi celkově líbil, Jon, Bran...supr, ale RW..
Tak napodruhý o moc lepší - když už vím, co mám čekat, tak se mi to vždycky nějak víc zamlouvá. :D Dvě otázky ovšem zůstávají: Co udělali s Černou rybou? Zajali ho? Zabili? Každopádně doufám, že před tím stačil sejmout pár Freyů... Proč jde Rickon k Umberům? Jak moc tuhle linku změní do budoucna? Jestli o něm budou Umberové vědět, úplně to změní dynamiku na Severu. Mohli by zaujmout místo Manderlyů...
Hmmm, tak Krisa hlásí zklamání roku. RW se mnou neudělala nic, tím myslím vůbec nic (jen u Talisy jsem si řekla "konečně bude od ní pokoj"). Ty bláho, já bulím i u Dumba a teď nic. Aspoň, že u Šedého větra mi ukáply 2 slzy. Nejvíc mě děsí, že mi na téhle epizodě přišly nejlepší výrazy Edmura a skvělí byli Walder Frey a Roose Bolton - což značí, že je něco hodně špatně. Ale abych jen nerýpala, tak se mi moc líbí Ohař - přijde mi čím dál tím lepší a je to jeden z mých držáků seriálu. Rickon je super, s Ošou jsou oba parádní. A teda udělat z Ygritte tupou slepici mi na jednu stranu (hádejte proč) přijde potěšující, ovšem na druhou úplně debilní.
Postavu Oshy mám fakt ráda, Rickon je taky fajn, docela bych ocenila, kdyby seriál sledoval i je, přestože v knížkách nejsou. Ostatně dělá to tak i s Theonem, akorát by jim tam teda museli přidat nějakou akci (třeba že by je pronásledoval Ramsay?), jinak by to nejspíš nebylo dost zajímavý.
Theon je nejzajimavější charakter v ASoIaF a co se dozvime v knizce retrospektivne zde mame v real time + se seznamujem s Bastardem,takze asi tak. Jinak taky nějak nechápu vynechání Coldhands. Místo debilního žvatlání o čarodějích,konceptu psaneho slova a spoilovani dveri pod zdi se ten cas mohl vysetrit na seznameni s Coldhands+by se znasobilo prekvapeni v nasledujici epizode (ctenari vi). Taky nasledne sceny s Coldhands by divaky udrzovaly v napeti kdo to vlastne je,jake jsou jeho zamery? A co je nejdulezitejsi,jeho postava by vzala jenom minimum vysilaciho casu,takze neni duvod ho vystrihat. Nerozumim.
Hmm musím říct, že nic moc. Black fish si odejde, Bolton má kroužkovou košili a vadí to jen Cat, Ohař je ničeho nic v plné zbroji v hradu a nikomu nevadí atd.
No myslim,ze serial je viac postaveny na Lannistroch,takze by som to na nejaky pokles nevidel.V knihach su naopak skoro vsetky kapitoly (knihy 1-3) podane s pohladu Starkov,takze ten efekt RW bol pochopitelne silnejsi.
To není o nedostatku času, místo těch debilních rádoby vtipných keců si mohli vypůjčit pár historek o Divokých, na kterých by ukázali její loajálnost vůči vlastnímu lidu, její přesvědčení pro Manceho věc a nenávist ke "klekačům", takhle se to zvrtlo v trapné klišé ve stylu my dva proti světu :roll: zatraceně ještě mi knižní Ygitte začne být sympatická :D
No, bylo to trochu slabší... Bolton byl moc fajn, jak se podíval na Cat, když mu odhrnula ten rukáv. Taky to zavraždění Talisy bylo... fíha, drsné. Ale myslím, že teď už máme alespoň v něčem jasno - žádný Robbův následník, kterého by Blackfish zachránil, zřejmě neexistuje, tohle by si podle mně GRRM ošéfoval... ;-)
Tož trochu zvědavosti jsem stále cítil, tak jsem si tu scénu pustil. Nebudu to úplně nattvrdo kritizovat, protože jsem koukal jen na to, ale naprosto mě to přesvědčilo o tom, že si seriál nezaslouží čas, který bych mu věnoval. Jestli tohle měl být vrchol, kam až to ještě může klesnout.
Komentáře
Jinak díl se mi celkově líbil, Jon, Bran...supr, ale RW..
Co udělali s Černou rybou? Zajali ho? Zabili? Každopádně doufám, že před tím stačil sejmout pár Freyů...
Proč jde Rickon k Umberům? Jak moc tuhle linku změní do budoucna? Jestli o něm budou Umberové vědět, úplně to změní dynamiku na Severu. Mohli by zaujmout místo Manderlyů...
(A taky to vypadá, že nebude Coldhands :( )
RW se mnou neudělala nic, tím myslím vůbec nic (jen u Talisy jsem si řekla "konečně bude od ní pokoj"). Ty bláho, já bulím i u Dumba a teď nic. Aspoň, že u Šedého větra mi ukáply 2 slzy.
Nejvíc mě děsí, že mi na téhle epizodě přišly nejlepší výrazy Edmura a skvělí byli Walder Frey a Roose Bolton - což značí, že je něco hodně špatně.
Ale abych jen nerýpala, tak se mi moc líbí Ohař - přijde mi čím dál tím lepší a je to jeden z mých držáků seriálu. Rickon je super, s Ošou jsou oba parádní.
A teda udělat z Ygritte tupou slepici mi na jednu stranu (hádejte proč) přijde potěšující, ovšem na druhou úplně debilní.
Jinak taky nějak nechápu vynechání Coldhands. Místo debilního žvatlání o čarodějích,konceptu psaneho slova a spoilovani dveri pod zdi se ten cas mohl vysetrit na seznameni s Coldhands+by se znasobilo prekvapeni v nasledujici epizode (ctenari vi). Taky nasledne sceny s Coldhands by divaky udrzovaly v napeti kdo to vlastne je,jake jsou jeho zamery? A co je nejdulezitejsi,jeho postava by vzala jenom minimum vysilaciho casu,takze neni duvod ho vystrihat. Nerozumim.
Black fish si odejde, Bolton má kroužkovou košili a vadí to jen Cat, Ohař je ničeho nic v plné zbroji v hradu a nikomu nevadí atd.