Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.

Read the full story here

1679111219

Komentáře

• Fajn, tak jsme si to vyjasnili, dál prosím bez téhle opakující se (nudné) diskuze. Nejsme tu proto, abychom někoho přesvedčovali ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Bortas Víceméně bych jen opakoval Nevadu a další. Smiř se s tím, že alespoň základní respekt k předloze je jednou z nutných vlastností adaptace. Jestliže tam vidím někoho úplně jiného, kdo se jmenuje stejně jako postava v knize, není to bod pro seriál. navíc věci, které se postavám dějí, tak mají dopad úplně jiný než v knize.

Krom toho fakt tvrdím, že seriál mnohdy neobstojí nejen jako adaptace, ale sám o sobě, páč obsahuje velké logické kiksy i v rámci změn, které už tvůrci udělali.

Zas mi to připomíná Wericha: Von autor byl vůl a překladatel neni.

Parafrázuju to na: Von autor byl vůl a scénárista neni.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    alek napsal(a):

Fajn, tak jsme si to vyjasnili, dál prosím bez téhle opakující se (nudné) diskuze. Nejsme tu proto, abychom někoho přesvedčovali ;-)

A co diskuzi zatrhnout rovnou komplet? ;)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Dreamer napsal(a):

@Montezuma3 myslíš toho ploutvonožce na klopě? :)

;-)
  • To s tím Bryndenem mě taky fakt štve!To to nemohli udělat tak ,že někde na půl cesty do dvojčat by mu Robb řekl at se vydá zpět a pohlídá Řekotočí?Bylo by to lepší než: "Musim najít strom kterej pochcat"...Jinak kdyby investovali mín peněz Do Emilii Clarke a jejích nude scén a přihodili pár komparzistů navíc nebo maličko víc CGI(například vlky....být nečtenář tak pak už ani nevim ,že nějaké mají) vypadalo by to líp.
  • @Branislav_Gepeto Ok, možno by som mal iný pohľad na ňu.. ale ja píšem svoj názor, ako ne-čitateľ a mne nikdy neprišla Ygritte ako hlúpa slepica..a vôbec nie v tomto dieli.. proste ako niekto, kto pozeráva len seriál GoT, mi nikdy tak neprišla.. to, že knižná Ygritte je možno intelektuálne vyššie natom, nič nemení na mojom pohľade, že seriálová nie je hlúpa.. preto tu aj píšem, aby ste videli, že ako pôsobí seriál na ne-čitateľov.. že to, čo Vám príde blbé voči knihách, nemusí tak pôsobiť v seriáli.. @Krisa no a mne nepríde Jon ako hrozný pako :) len to, že jeho linka sa príliš pomaly posúvala k niečomu oproti ostatným..
  • @Nevada Koukal jsem nato několikrát a stojím si zatím, co jsem řekl. Nepřijde mi to nemožné, ale na definitvní soud bych potřeboval vidět tu scénu z boku.
  • asi jsem jeden z mála lidí, kteří mají hodně rádi knihu i hodně rádi serial :-k
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @misho8723 OK. To beru :)
  • Nevada napsal(a):

alek napsal(a):

Fajn, tak jsme si to vyjasnili, dál prosím bez téhle opakující se (nudné) diskuze. Nejsme tu proto, abychom někoho přesvedčovali ;-)

No skoro mám tu chuť, když vidím, kam se to zas vyvíjí...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To vážně čekáte, že se budou všichni objímat a jásat? S tím se přece musí počítat, že lidi budou mít názory různý no ne?
  • @Marek
    nejsi sam, pridavam sa k tebe...spolu si znova preberieme diskusiu vo westerose na nasu stranu!!! (len aby to nedopadlo ako rw :D )
  • Marek napsal(a):

asi jsem jeden z mála lidí, kteří mají hodně rádi knihu i hodně rádi serial :-k

Já se do téhle skupiny hrdě hlásím ;-)
  • A takisto s tým bodnutím Robba, tak v tej scéne nie je vidno, v akej výške drží Roose Bolton dýku.. a až potom ako sa oddialil od Robba, tak mu začala z rany tiecť krv.. čiže žiadna rana dýkou do brucha a krvácanie z hrudníku..a prečítal som si zmeny seriálu od knihy v tejto časti, a jediné z toho, čo som si prečítal a čo mohli dať aj do seriálu, bolo to, že Robb chcel potom ísť za svojím zlovlkom? tak to mohli dať, lebo ja som idiot a ani som nevedel, že koho to je vlastne zlovk, ktorého práve zabili.. som aj zabudol, že aj on mal svojho :) ale inak pohoda - podľa mňa teda
    alek napsal(a):

Nevada napsal(a):

alek napsal(a):

Do toho, do toho, do toho :)

• flanker.27 napsal(a):

To vážně čekáte, že se budou všichni objímat a jásat? S tím se přece musí počítat, že lidi budou mít názory různý no ne?

Že tě to ještě překvapuje po těch tisících příspěvcích... :-)
  • Nevada napsal(a):

alek napsal(a):

Nevada napsal(a):

alek napsal(a):

Do toho, do toho, do toho :)

Když mě to paradoxně baví - utvrzuje mě to, že se vše točí jako dřív, vše je při starém, pionýr startuje na první nakopnutí apod... :-)
  • Koukáním na scénu z RW jsem došel na další kiks. Rob schytal 5 šipek, ale zůstali v něm jen dvě :D
  • Inak preview na 10. epizódu :
  • Tak jsou i drobný změny který jsou uvěřitelnější než v sáze, třeba když Catelyn vzala za rukojmí aktuální Walderovu manželku, než blázna v sáze. Jinak moc nechápu poskládaní jednotlivých linií v rámci dějů jednotlivých dílů. Jsou dost ukecaný neakční díly, a pak hodně akční jako nejnovější. Skoro bych řekl, že mohly být díly co do akce vyvážěnější.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Docela mě baví pročítat komentáře na FB. Všichni zdrcení. Smutní nebo naštvaní. Někteří pláčou. Jiní hlásají smrt Freyům a Boltonům či Lannisterům. Některým spadl kámen ze srdce, že už je té nudné seveřenské lince konec a ti co brečí nejvíce se schodují na tom, že je to nejlepší epizoda série nebo dokonce celého seriálu. Myslím, že nečtenáři si užili stejně dobře jako čtenáři v knihách. Takže nevím v čem je problém.
    Popravdě, čekala jsem, že Jonův útěk si nechají až na finále.
  • @misho8723 The North (neco) us will never forget je krásný citát :)
  • tak podle preview to vypadá, že by si ygritte ještě mohla cvičně vystřelit, což by bylo faajn :D a doufám, že ukážou robba s korunovanou vlčí hlavou, protože to by teprv bylo něco!
  • @Tom Sa mi zdá, že povedal " The northerners will never forget"
  • @misho8723
    tak na previewy ma zaujalo hlavne:
    yara/asa
    jaime bude v kings landing este pred royal wedding ci to sa mi iba zda??
    vyzera, ze bude
    Coldhands alebo aj velke stretnutie sama a brana
  • Tak z tohoto dílu mám rozporuplné pocity... Přišel mi asi nejvíc "televizní" zatím. To, jak se na RW vždycky odnikud někdo vynořil a někoho podřízl...jako v telenovele. A ten boj v Yunkai byl taky jak od špatné šermířské skupiny. Na drouhou stranu se mi líbilo to ticho na konci, fakt strašidelné. A Talisy mi bylo i líto. Ale suverénně nejhorší (nebo nejlepší :-) ) scéna bylo zabití Šedého větra...to mi i slza ukápla, i když jsem to věděla
  • Hele, to pobodání Talisy... mám pocit, že podobná scéna už někde byla (film? seriál?). Taky takto nečekaně bodali do těhotné holky, ale mám pocit, že ta to přežila. Nevíte náhodou někdo?
  • upraveno 4. června 2013
    Kolikokoli napsal(a):

Hele, to pobodání Talisy... mám pocit, že podobná scéna už někde byla (film? seriál?). Taky takto nečekaně bodali do těhotné holky, ale mám pocit, že ta to přežila. Nevíte náhodou někdo?

Asi nemáš na mysli poslední díl první série Spartaca a probodnutí těhotné Xeny Crixem, co? :-D

@stano Dobrý postřeh s tím Jaimiem, sice se nejedná o nic zásadního, ale na scénu
    jeho shledání s Cersei v septu nad Joffreyho mrtvolou
    jsem se docela těšil...
  • @Bortas
    podla mna ju tam este tu scenu daju...mozno to este nebolo kralovo pristaviste,a le tak neviem, co s brienne a s jaimem chcu tie casti robit...
    a co ocakavate v deviatej casi 4. serie??
    ako vidim, jak plynie dej, vidim to na smrt tywina...vsetci budu cakat smrt tyriona po suboji oberyna s horou a naraz im pride mrtvy tywin a sae :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.