Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire
Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire
Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
- Jon mě stále nepřesvědčil
- zdrcená Ygritte byla dobrá, že po Jonovi nestřílela mi vůbec nevadilo
- Hodor má malej prostor, měl by víc hodorovat =)
- Bran, Rickon a Oša jsou supr, doufám, že se Rickon cestou k Umberům dostane k Wymanovi
- probodání Talisina břicha mi přišlo brutální díky představě, že čeká dítě
- na svatbě jsem čekal trochu boje a reakce seveřanů, místo toho nudně čekali, až je někdo sundá
- Rob to zahrál dost amatérsky (několik šipek v těle a výraz bolesti žádnej?) ... měl by si vzít příklad z Boromira =)
- Catelyn podaná výborně, tý to vždycky věřím
- odchod Bryndena bych nezatracoval, prostě odešel z místnosti (kdyby ho zadrželi, kde by bylo všechno to plánované překvapení?). Mohli ho přepadnout kdekoliv jinde a jak by se z toho dostal? Třeba tak, že by se bránil a ve vhodný okamžik skočil z okna do řeky a nechal se unést proudem? Proč ne...
- Šedý vítr měl tu branku vyrazit a klást odpor, tohle bohužel uplně zazdili =(
- Arya a Ohař cestou do Dvojčat byli dobří, ve Dvojčatech už vůbec ne. Arya strašná nenápadka, Sandor jakbysmet
- snad nebudu za morbidu, ale doufám, že se Freové ukážou jako bestie a
Nejvíc cool jsou nakonec Lannisteři, Jaime (zachránce králova přístaviště), Tyrion (totéž co Jaime) a Tywin (dělá to co má lord dělat a nevymýšlí krávoviny). Cersei je bohužel husa, ale tak každá rodina má své černé ovce a Joffrey... no... myslím, že Margarye by si ho jako královna dokázala omotat kolem prstu natolik, aby nevyváděl ty nejhorší věci (ale zde půjdou věci jinou cestou).
Líbila se mi i většina ostatních dějových linek.
Někdo tu hodnotil souboje v Yunkai jako ty doposavad nejlepší. Zde bych podotkl, že tvůrci by si měli ujasnit co vlastně chtějí. Akce přibližující se realitě nebo akční scény na efekt. Protože tři proti padesáti je stejně reálné jako sedm jednou ranou.
To jsou ale jen detaily. Celkově musím dát za tenhle díl palec nahoru:-)
Svatba:
: vadí mi, že starý Frey je tak mladý
: jsem ráda, že padla teorie o těhotné Jeyne a naopak mě štve, že Talisa nebyla lannisterská špionka (mimochodem Freyové věděli, že je těhotná?)
: odchod Bryndena považuju za nonsens nejvyššího kalibru
: na celé svatbě se mi asi nejvíc líbila ta scéna, kdy Cat zjišťuje, že má Bolton kroužkovou košili
: ve finále mi dost vadilo, že Cat vypadá jako indiánka (ale podivný makeup měl teď i třeba Tormund)
: chvíli jsem věřila, že to Arya stihne a Šedého větra zachrání
Ad Catyin make-up no já nevím jak byste vypadali vy, kdybyste měli v plíci šipku z kuše... já jí to obtížné dýchání docela věřila.
Ad připomínka k Robbovu počtu šipek v těle - dvě byly myslím pořád.
Nejvíc mi bylo líto Aryi. Tam šlo doslova o minuty. :-(
Zdálo se mi to, nebo se u jednoho stolu s Blackfishem a Catelyn objevil chlapík s odznakem mořského muže Manderlyů? Že by to byl Wendel Manderly, i když jen jako nepředstavený kompars?
Já jsem to četla v klidu v koupelně, aby mě nikdo nerušil, tam si taky hezky pobrečela, celý týden chodila do školy v černým,chodila jsem po baráku a vztekle vyčítala babičce, králíkovi nebo ledničce, že Robb je mrtvej, ale jinak jsem byla úplně v klídečku a vůbec to zbytečně nedramatizovala :-)
Mimochodem, zprávy o tom, že Emilii Clarke museli připlatit za nahou scénu, to se zakládá na nějakém faktu nebo to jsou jen fámy? Já už to tolik nesleduji, tak se raději ptám, abych nebyl příště v hospodě za blbce :)
Mně se právě nezdá, že by jí za to museli připlácet. Smlouvy snad měli podepsaný na tři série a tam tohle muselo být ošetřený - obzvlášť v případě její postavy.