Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/hbo.png)
Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Robbovi je v seriálu cca 18, ale jinak být Tebou, tak si šetřím čas. Tohle fakt nemá smysl. Knížky četl a pokud to nepochopil doteď, tak sebelepší vysvětlení tomu nepomůže.
Jjiný a tak je úplně normální, že to každý prožívá jinak.@Nitpicker fajn, už sis vykolíkoval hřiště, chápu, tahle debata nikam nevede a nemá smysl tenhle kolovrátek znovu roztáčet, pojede pořád dokola a na konci si stejně bude stát každý za svým, nejlépe by bylo dát to k ledu. :other:
Ale vždycky za tím následovala zhruba jedna z těchto tří odezev:
1) A tobě se to jako nelíbí? Vždyť je to tak výpravnej seriál...
2) Jsi hater.
3) Nepiš sem a neotravuj, NÁM se to líbí.
To pochopitelně člověka přiměje se ohradit. Jako by se nedokázali srovna t s tím, že někdo má opačný názor a dá ho najevo.
A fakt jsem na oplátku nezažil, že by někdo řekl "komu se líbí seriál je debil" nebo něco v tom smyslu, zatímco my si podobný věci občas vyslechneme.
Alek už asi zo zúfalosti zoskočil zo Zdi. :)
Tak to vyzerá, že tento spor tých, čo sa im seriál páči a čo nie skončí Vzburou v Krasterovej pevnosti. :)
Ale jinak všechno dobré, žádná zlá krev....
@flanker.27 : Taky nejsem absolutně nekritický fanda, na ukázku co jsem napsal v tomhle vlákně: "Tak vám nevím. Epizoda byla dobrá, ale to je jaksi málo. Tenhle díl měl na to být asi to nejlepší co nás čeká do konce 5. sezóny, ale zbyla pachuť, že to trochu nezvládli a udělali to jenom "dobře". Dynamika zaostávala. Osobně bych úplně vynechal prostřihy na Aryu a udělal závěrečných 10 minut jenom na hostině. Pokud by se hecli a zkusili to na jeden záběr, tak mohli přepsat dějiny televizních inscenací. Škoda. Bolton si zasloužil delší záběr na oči při dorážení Robba. Catelyn mohla trochu víc šílet (byť uznávám, že to drásání tváře je natolik explicitní, že to chtěli vynechat). Deště Kastameru měli hrát déle a potom buben! Sakra ten buben byl v knížce naprosto geniální. Ad. vynechání Arye: Její pohled se úplně nabízí jako začátek desáté epizody: Buben, jinak ticho (oddychování ve stylu Ned před jeho koncem), pozorování boje kolem sebe (pochopení při pohledu na bojující vojáky: jeden se štítem Starků druhý se štítem Freyů), Sandor bojující kolem vozu a křičící, že to je konec, že odtamtud musí vypadnout a pak zavytí Šedého větru utnuté v polovině...OMG, proč to neudělali třeba takhle? Ten záběr na Sandora jak se dohaduje s Freyi o tom, že chce dovnitř a kolem běží vojáci a Frey oznamuje, že hostina skončila, byl totální fail a spoiled-surprise. Arya a Šedý vítr to taky nevhodně zpomalili."
...I přesto to hodnotím v rámci seriálu a vůbec celkové TV produkce jako vyjímečnou epizodu. I přesto, že zaostala za knihou, kde to byl jeden z nejsilnějších literárních momentů, který jsem zažil.
Ale tak jako my nikoho nenapadáme než občas tvůrce seriálu, tak požadujeme totéž. Ostatně za rok budete mít klid, protože nejsem z kritiků sám, kdo se vyjádřil, že čtvrtou sezónu už úplně vynechá.
:king: :spike: :applause: :-D . Také se budu určitě koukat dál, napůl ovšem kvůli guilty pleasure. Ale mezi námi - seriálový Bolton je na mne až moc sympatický, v knize je to u mne pěkná svině. ( A knižní Pěknou svini jsem měl mnohem raději).
I bring word from Lord Elrond of Rivendell. An Alliance once existed between Elves and Men. Long ago we fought and died together. We come to honor that allegiance. We are proud to fight alongside Men once more.
Se seriálem už jsem taky, jako mnoho mi sympatických lidí odsud, skončil a tohle je jen ojedinělý komentář ke klíčové scéně.
@Nitpicker
Ještě pořád sis nevšiml, že Dreamer je žena?
Ovšem dokazuješ, jak dokážeš vnímat fórum pouze po stránce seriálové a zbytek pro tebe neexistuje, protože seriál rozhodně neběží pět let, přeber si to =D
@Nevada : Skloňoval jsem to podle nicku že? Ale lepší "s Dreamerem" než "s Dreamerou" ne? :) Polepším se.