Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire
Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire
Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
"Ser Tully vzal roha!"
"Jak je to možné! Stáhněte je z kůže!"
úlohu Boltona v celém masakru pak osvětlí pokec Tyriona s Tywinem.
a celá série skončí
Tudu tudu tudututu... :D
tohle je asi nejlepší verze seriálových Kastamerů!
tak vies mozu to tak urobit, ze brynden chcije a chcije, no a naraz zacuje hluk...bude sa zakradat ako arya, uvidi co tam robia, a v strmhlav opitostiskoci do rieky...a rano sa zobudi v riverrune s poriadnou kocovinou :)
@speedy
http://i.perezhilton.com/wp-content/uploads/2013/06/2yynocw.gif
http://yeabambi.tumblr.com/post/52086382787
Díky moc!!! ;-) :applause:
Na ďalší deň sa môže Edmure rozprávať so svojou ženuškou. Najskôr môže byť ostražitý, ale napokon sa jej rozhodne dôverovať - buďme úprimní, Edmure je debil - a povie jej, že ho videl utekať. Ona sa ho spýta, že kam asi šiel. A Edmure odpovie niečo ako "Do Riekotočia. Rebélia pokračuje." aby divák nadobudol falošnej nádeje, že Severania majú ešte šancu. A buď to nehcajú tak alebo bude ta Freyka mazaná sviňa, ktorá tento plán povie Freyovi a ten pošle Čierneho Waldera, aby šli obliehať Riekotočie a našli Bryndena. A potom už Jaime dôjde k danému obliehaniu.
K lítosti nad Robbem a Catelyn asi jenom to, že stačí se rozhlédnout trochu po webu a pochopíš, že milióny lidí evidentně šlo předevčírem spát se slzou na krajíčku...
Za svoju chybu potom ešte zbuzeruje svoju matku, ktorá sa snažila ochrániť svoje dcéry - namiesto od neho.
Od toho sa potom ešte odvíja séria iných vecí. V knihe bolo mnohokrát vidieť Robbovu skromnosť. To, že zbuzeroval Edmura v seriáli ma dosť vytočilo - v knihe bol ten pokorný a Brynden ten, čo buzeroval. Seriálový Robb mi prišiel omnoho menej sympatický než knižný.
To zrejme spôsobilo, že väčšina knižných fanúšikov si k nemu nevytvorila dostatočnú väzbu, aby im ho bolo ľúto viac, než zlovlka. To svedčí o zlom spracovaní. A to bolo to jediné, čo som podotkol. Proste, že je to dosť divné - neútočil som sa pôvodného užívateľa, ktorému som odpovedal, normálne som konštatoval -, v tom s ním súhlasím a takisto som podotkol, že to aj istý fakt podtrháva.
Chápeme sa?
Mimochodem - nekolovaly před třetí řadou nějaké zvěsti/náznaky bitvy o Řekotočí? Myslíte, že v 3x10 Freyové či Lannisterové budou útočit na hrad? Ne že by to dávalo smysl, ale tudíž by se to v seriálu fakt mohlo objevit...
No a co se týče seriálu samotného, tak jsa dlouholetým fanouškem knižní série (první díl jsem četl poprvé už před 11 lety) jsem byl samozřejmě na seriál zvědav. Připravoval se hodně dlouho, takže jsme tu probírali ze všech stran jak to bude vypadat, kdo bude koho hrát a podobně. I třeba jak budou zobrazený Nedovy flashbacky. To bylo první zklamání, ale zdaleka nestačilo aby mě od seriálu odradilo a po první sérii jsem jej velmi chválil a hájil většinu provedených změn. Až v druhý sérii jsem začal ztrácet chuť, ale obliba předlohy a i setrvačnost udělaly svoje. Na konci druhý série jsem váhal, jestli to zapíchnout nebo ne, ale pořád tam zůstalo pár pozitiv - díl Černovoda, Davos například. A hlavně jsem byl pořád zvědavej na RW, o který B+W mluvili, jak je to láká tohle převést na plátno, jak je jejich oblíbená a podobný řeči. No, výsledek se dostavil, ale dle mého nikoli kvalitní.
Přesně jak píše Gepeto, to je emocionální vrchol knihy, v seriálu je to pro mě pplochý a bez odezvy.