Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.

Read the full story here

191012141519

Komentáře

• Tak rozhovor Bryndena s Boltonem by byla trága.. to spíš vidím na scénku:
    "Ser Tully vzal roha!"
    "Jak je to možné! Stáhněte je z kůže!"
    úlohu Boltona v celém masakru pak osvětlí pokec Tyriona s Tywinem.
    a celá série skončí
    oživením Cat
  • A ještě jedna věc - škoda toho ticha na konci, těšil jsem se na Deště Castameru... Zapůsobilo by to podle mně víc, ne aby to zpívali, ale ta hudba jak hrála na svatbě... Tu melodii si broukám celý den...
    Tudu tudu tudututu... :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Na tenhle obrázek jsem při sledování třetí série vzpomínala čím dál častěji. Jen místo Martina jsem si tam dosadila Benioffa s Weissem...
    image
  • @Nitpicker to nebylo ani tak na tvůj spekulační nástřel budoucího vývoje v dalších dílech, spíš obecně k seriálu, není potřeba se hned rozčilovat, prosím žijme v míru ;-)
  • @speedy Jop. Teda, to ticho na konci mi vyhovovalo, ale...
    tohle je asi nejlepší verze seriálových Kastamerů!
  • @Nitpicker
    tak vies mozu to tak urobit, ze brynden chcije a chcije, no a naraz zacuje hluk...bude sa zakradat ako arya, uvidi co tam robia, a v strmhlav opitostiskoci do rieky...a rano sa zobudi v riverrune s poriadnou kocovinou :)
  • sveva napsal(a):

@speedy Jop. Teda, to ticho na konci mi vyhovovalo, ale...

súhlasím.Keď sa povie Rains of Castamere už sa mi vždy vybaví len táto melódia

• sveva napsal(a):

@speedy Jop. Teda, to ticho na konci mi vyhovovalo, ale...

Jé, dík moc! Já to nemohl nikde najít! Teď už chybí jen ten Boltonův gif :D

• @stano: Samozřejmě. Toto je jedna z oněch miliónů možností. Můj "nesmysl" se liší pouze v tom, že má nenulovou pravděpodobnost výskytu. O konkrétní hodnotě pravděpodobnosti se pak vedou spory, ale nějak jsem neslyšel věrohodnější vysvětlení Blackfishovy epizody v Twins, tak prozatím zůstanu u svého nesmyslu.
  • Taky mě zarazilo jak utekl Bolton jak malá holka když mu Catelyn jednu vrazila, a pak zničeho nic přitančil aby dal Robbovy pozdravy od Lannisterů. :)
  • ako aj ja verim ze ukazu este blackfishov utek,ale myslim, ze prejav boltona bude skorsie v rozhovore tywin/tyrion
  • @Blackfish : Napoprvé mi to taky přišlo divné, ale teď si to vysvětluji tím, že skrčeně utekl před očekávanou salvou šípů z galerie...
  • @Bon_pari , @Miňo

Díky moc!!! ;-) :applause:
  • @Blackfish : + Bolton není bojovník, ale backstabber, takže tu ošemetnou záležitost se zabíjením lidí, kteří se ještě mohli jakžtakž bránit s potěšením přenechal jiným a ukázal se až bylo po všem..
  • JJ, bojující Bolton uhýbající před spojeneckými šípy by byl super, hotový Neo 8-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    speedy napsal(a):

Hmm... Nechápu, jak někdo může za nejdojemnější považovat zabití CGI zvířete, které tam vlastně celou dobu skoro nebylo... To už je dojemnější ten Rickon :D.

Práve to, že to bolo dojemnejšie aj o niečom svedčí :-?
  • @Branislav_Gepeto : Haters just gonna hate...Mám k RW taky své výhrady, ale tady si někdo plete emoce. Rickon scéna je klasická ubulená loučící scéna (výborně zahraná), někdo by řekl, že dojemná. Na RW nemá co být dojemného, to je kopanec do břicha a šokující WTF..Ani v knížce jsem vážně nebyl nijak dojat, než když se mi to o pár hodin později rozleželo v hlavě.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Nitpicker Možná bych měl jen objasnit, že na toto fórum chodím od roku 2007, kdy o seriálu nebylo potuchy, takže tohle fórum pro mě opravdu neznamená seriál. Pokec je slovo, které se hodí na fejsbůk :D
    Ad Brynden
    Z tohto sa bude dať logicky vytancovať ťažko. V komunikácií s Edmurom môže Bolton povedať, že zabili všetkých. Edmure bude skleslý vo veži s tým, že zomrel aj Brynden. A v noci Edmure uvidí Bryndena nejako utekať - možno skokom do vody.

Na ďalší deň sa môže Edmure rozprávať so svojou ženuškou. Najskôr môže byť ostražitý, ale napokon sa jej rozhodne dôverovať - buďme úprimní, Edmure je debil - a povie jej, že ho videl utekať. Ona sa ho spýta, že kam asi šiel. A Edmure odpovie niečo ako "Do Riekotočia. Rebélia pokračuje." aby divák nadobudol falošnej nádeje, že Severania majú ešte šancu. A buď to nehcajú tak alebo bude ta Freyka mazaná sviňa, ktorá tento plán povie Freyovi a ten pošle Čierneho Waldera, aby šli obliehať Riekotočie a našli Bryndena. A potom už Jaime dôjde k danému obliehaniu.
  • @flanker.27 : Facebook nemám, takže nevím jaká slova se na něj hodí. Jinak teď když na to koukám, tak se podívej na název třetí kategorie odspodu vpravo v oddílu "Kategorie" :).To, že chodíš na ostatní vlákna samozřejmě nevylučuje skutečnost, že píšeš do těch seriálových a odtud můj předchozí (již zodpovězený) dotaz.
  • Mně Bolton připadal fakt výborný - inteligentní, zrádný a i slušný - co víc si můžu přát???
    upraveno 4. června 2013
    Nitpicker napsal(a):

@Branislav_Gepeto : Haters just gonna hate...Mám k RW taky své výhrady, ale tady si někdo plete emoce. Rickon scéna je klasická ubulená loučící scéna (výborně zahraná), někdo by řekl, že dojemná. Na RW nemá co být dojemného, to je kopanec do břicha a šokující WTF..Ani v knížce jsem vážně nebyl nijak dojat, než když se mi to o pár hodin později rozleželo v hlavě.

Môžem sa spýtať, čo TY vieš o MNE, keď ma nazývaš Haterom? Tu ide o to, že seriálový Robb spravil tak desne veľa nelogických chobotín a že tá postava bola tam podivne zobrazená, že proste ani nemal aké emócie vyvolať - ľútosť. A v knihe to malo vyvolať určité emócie, emócia je aj keď máš proste šokovaný pocit.
  • @Branislav_Gepeto : V čem se zásadně liší Robbovy knižní chobotiny od těch seriálových? To bych si nejdřív rád nechal ujasnit.
    K lítosti nad Robbem a Catelyn asi jenom to, že stačí se rozhlédnout trochu po webu a pochopíš, že milióny lidí evidentně šlo předevčírem spát se slzou na krajíčku...
  • Roslin je pěkná lasička, závidím Edmurovi :-D
    Nitpicker napsal(a):

@Branislav_Gepeto : V čem se zásadně liší Robbovy knižní chobotiny od těch seriálových? To bych si nejdřív rád nechal ujasnit.
    K lítosti nad Robbem a Catelyn asi jenom to, že stačí se rozhlédnout trochu po webu a pochopíš, že milióny lidí evidentně šlo předevčírem spát se slzou na krajíčku...

Namiesto tínedžerského stratenia hlavy v posteli, kde ho ošetruje pekná dievčina sa dospelý baran - oficiálne môže mať menej, ale ako seriálový divák vidím dvadsaťpäťročného dospeláka - zamiloval do táborovej ošetrovateľky a zahodil kvôli nej dosť veľa.
    Za svoju chybu potom ešte zbuzeruje svoju matku, ktorá sa snažila ochrániť svoje dcéry - namiesto od neho.
    Od toho sa potom ešte odvíja séria iných vecí. V knihe bolo mnohokrát vidieť Robbovu skromnosť. To, že zbuzeroval Edmura v seriáli ma dosť vytočilo - v knihe bol ten pokorný a Brynden ten, čo buzeroval. Seriálový Robb mi prišiel omnoho menej sympatický než knižný.
    To zrejme spôsobilo, že väčšina knižných fanúšikov si k nemu nevytvorila dostatočnú väzbu, aby im ho bolo ľúto viac, než zlovlka. To svedčí o zlom spracovaní. A to bolo to jediné, čo som podotkol. Proste, že je to dosť divné - neútočil som sa pôvodného užívateľa, ktorému som odpovedal, normálne som konštatoval -, v tom s ním súhlasím a takisto som podotkol, že to aj istý fakt podtrháva.
    Chápeme sa?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nedivila bych se, kdyby se o Bryndenovi v seriálu už nezmínili. Nebo u něj navázali z ničeho nic až v páté/šesté sérii...

Mimochodem - nekolovaly před třetí řadou nějaké zvěsti/náznaky bitvy o Řekotočí? Myslíte, že v 3x10 Freyové či Lannisterové budou útočit na hrad? Ne že by to dávalo smysl, ale tudíž by se to v seriálu fakt mohlo objevit...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Nitpicker Copak to vylučuju? Nejsem schizofrenik, vím že chodím I (představ si to I opravdu hodně velké) do seriálových vláken. Ale ty mě znáš jen odtud a na základě toho, že se mi seriál nelíbí, sis udělal docela omezený závěr, že sem chodím hateovat. Stejně jako Gepeto ti dávám najevo, že někoho hodnotíš na základě omezeného výběru informací.

No a co se týče seriálu samotného, tak jsa dlouholetým fanouškem knižní série (první díl jsem četl poprvé už před 11 lety) jsem byl samozřejmě na seriál zvědav. Připravoval se hodně dlouho, takže jsme tu probírali ze všech stran jak to bude vypadat, kdo bude koho hrát a podobně. I třeba jak budou zobrazený Nedovy flashbacky. To bylo první zklamání, ale zdaleka nestačilo aby mě od seriálu odradilo a po první sérii jsem jej velmi chválil a hájil většinu provedených změn. Až v druhý sérii jsem začal ztrácet chuť, ale obliba předlohy a i setrvačnost udělaly svoje. Na konci druhý série jsem váhal, jestli to zapíchnout nebo ne, ale pořád tam zůstalo pár pozitiv - díl Černovoda, Davos například. A hlavně jsem byl pořád zvědavej na RW, o který B+W mluvili, jak je to láká tohle převést na plátno, jak je jejich oblíbená a podobný řeči. No, výsledek se dostavil, ale dle mého nikoli kvalitní.

Přesně jak píše Gepeto, to je emocionální vrchol knihy, v seriálu je to pro mě pplochý a bez odezvy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.