Kritika Písně jako takové (Obsahuje nezakryté spoilery)
Narazil jsem na několik událostí, kdy autor velmi nelogicky překrucuje charakteristické rysy svých postav, které byly předtím neměnné a postavu charakterizovaly (Robbův úlet, Jonova záchrana "Aryi" a určitě sem přispějete i jiné, které mě zatím nenapadly, protože jsem knihy četl už před lety) a tak jsem chtěl založit topic, kde bychom se ve vší slušnosti věnovali objektivní kritice celého díla, pro mě třeba velké nestabilitě charakterů (je pěkné, když se charaktery v jakékoli knize vyvíjí, ale Martinovy charaktery se ve velké většině projevují buď jako monstra nebo blázni a postrádají tím trochu na reálnosti) nelogickým změnám, přemíře neobvyklých sexuálních aktivit (bratři, sestry a taky kdokoli s kýmkoli, nepřekvapilo by mě, kdyby Loras s někým otěhotněl) a podobně. Zaměřme se prosím na toto téma, tedy výhrady k Písni, a ne na hejtování názorů zúčastněných, včetně mého.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Líbí se mi svět a příběh, jak ho autor před mnoha lety vykreslil. Přes lecjaké výtky k jeho nelogismům jako libovolný počet let dlouhá zima oceňuji složitost a komplexnost světa a taky velké množství charakterů, se kterým pracuje.
Avšak - nežeru věci aniž bych je rozbalila. Paralela - jakkoliv se mi líbí Sabaton pro chytlavé melodie, podivný pocit nacionalismu vůči naší republice a fantastické koncerty, tak Jáchymka považuji za srandovní roztomilé tele v ponožkách, co si nacvičuje svých sedm póz před zrcadlem, rozumku moc nepobral a jakkoliv je sympatický, tak je to prosťaček. Ale jeho upřímnost je odzbrojující :-)
Nyní k tématu konkrétně. Nejvíce se mi na GRRM ekluje čím dál patrnější Nabokovův syndrom aneb latentní pedofilie :(
Mohlo by to být tím, že na začátku chtěl Martin napsat něco, co by se lidem líbilo a když už popularitu získal, tak si může dělat věci podle sebe. Ale do hlavy mu nevidím (bohudík) takže to berte s rezervou.
"A Tyrion si ukopl palec, chytil sněť, amputovali mu nohu a nyní je ve společném masovém hrobě,..." :(
:-k
"Ty kdojž si bez viny, kamenem hoď... " Robb není výjimka / vyjímka /vijýmka (vyberte si)
U Oberyna už taky pomalu začal vytahovat letitou plánovanou mstu....