Hra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire

Joffrey vyzývá Tywina. Bran vypráví strašidelný příběh. Milosrdenství přichází v Dračím kameni z podivných koutů. Dany vyčkává a zmítá se mezi tváří dobyvatelky a osvoboditelky.

Read the full story here

135678

Komentáře

• Já se asi spokojím s málem, chci se pobavit, a to adaptace stále splňuje.
    +1
  • @sederik PRávě na to jsem si také vzpomněl :D
  • upraveno 10. června 2013
    sederik napsal(a):

U mě to samé, ale v originále :-D

Tohle hrálo v hlavě asi všem. :D
    I kvůli scénám, jako jsou tyhle, mám ten seriál ráda. Posvatební scénu Freye s Boltonem v knížce nenajdu, a přitom byla skvělá (jak Walder Frey zavyl a Trollton řekl "Forever young", tak jsem si říkala "achjo, jak je má člověk z duše nenávidět, když jsou tak boží" :D). Jo, někdy ujedou a ty přidaný jsou zbytečný nebo nesmyslný, ale občas se jim povedou. :)

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sederik Tak až takové ambice nemám, sebekriticky přiznávám, že zkušený scénárista nejsem, takže moje verze by možná byla i horší než od dua B+W. Ale já nejsem profesionální scénárista, já jsem nespokojený zákazník :)
  • první komentář pod tou písničkou :)
  • @flanker.27 To já rozhodně taky ne, samozřejmě tím bylo myšleno kdyby bylo zfilmováno podle mých představ.
  • DanielSvatoš napsal(a):

první komentář pod tou písničkou :)

:-D
    @sederik Je fakt, že až do GoT jsem si o sobě myslel, že jsem co do hodnocení adaptací tolerantní :)
  • flanker.27 napsal(a):

@sederik Je fakt, že až do GoT jsem si o sobě myslel, že jsem co do hodnocení adaptací tolerantní :)

Já taky :D a dokonce nesnáším doslovné adaptace ve stylu bezduchého rozhýbání obrázků na plátně.

• @flanker.27 A vidíš to já jsem si o sobě zase nikdy moc nemyslel. Ale asi to bude o tom, že pokud se mi film (seriál) líbí, tak jsem ochoten mu nějaký ten odklon od předlohy odpustit (např. LOTR), když ne tak jsem až zhnusenej tím, jak zase někdo něco zprznil (naposledy jsem koukal na Malevil z r. 1981 a skoro jsem fyzicky trpěl). Dokonce bych řekl, že mám takový hloupý zvyk, že kdykoliv něco přečtu, hned hledám jestli neexistuje nějaká adaptace no a pak se často čertim, co je to za kravinu. :-D
    @Dreamer @sederik Tak extrémy mě štvaly vždycky. Ale jak jsem nedávno dával do filmovýho vlákna ten Ostrov pokladů z roku 1990, to je podle mě vzor, jak má vypadat adaptace.
  • @Mrcel17 :twisted:
  • Ygritt is back! Zato jak Asha vyměkla...u toho jsem se dost ošíval. No a z Cersei se jim nakonec definitivně podařilo udělat Catelyn Stark...nejsympatičtější mámu ve Westerosu. Ne že by mi to vadilo, to co z ní udělal GRRM ve čtvrté a paté knize se mi nelíbilo (nesedělo mi to s Jaimeiho charakterem). Ale budiž,jsem zvědav jak se s ní scénáristé vypořadají v dalších dílech. Standa je zase zpátky mimo mísu a je příliš zlej (medvědí službu mu v tom dělá,jinak výborná, Warrior of Life) :( Hej a co to má znamenat s Roosem? Z něj snad chtějí udělat neutrála nebo co? Prej kdyby ho Robb poslouchal,když mu dobře radil.Wtf? Tv diváci se asi nikdy nedozví o těch prasárnach v kampani Duskendale co? Jinak v Ramseyho mučírně je porád příliš uklizeno a Theona doufám čeká ještě dlouhá cesta do toho aby se stal opravdovým Reekem. Jon se na svého Sama usmíval snad ještě pitoměji než Elijah Wood....brr. Daenerys sucks as usual. Ale jinak slušná epizoda. Arya, Theon, Boltons, Davos a Lannisterovic cosa nostra stále drží laťku vysoko.
  • Popravde najvacsi zapor serialu ,ako ho vnimam ja,je ten,ze pomaly ale iste vytlaca moju povodnu predstavu o prostredi a o vyzore a charaktere postav. :(
    @Mrcel17 nj, choose btween : *Dark Path \ *Light Path :twisted: :onfire:
    @Mrcel17 přesně tohle mě u té scény taky napadlo, jsem si jistá, že postavení herců v dané chvíli nebyla náhoda :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 10. června 2013
    Na jednání malé rady
    při Tyrionově výhrůžce, že králové padají jako mouchy, mi chybělo, že Balon Greyjoy není mrtvý.
    Bylo by to poněkud působivější.
    Další Cerseina lítostivá chvilka? Bohové, už stačilo. Jsem zvědavá co s ní pak udělají v Hostině pro vrány...
    Sam pěšky rychlejší než Jon na koni? Dokonce zřejmě i rychlejší, než zbytek mužů Noční hlídky, kteří šli od Krastera přímo k Černému hradu. Celkem sranda. A navíc už zase Sam přebírá Jonovu roli, tentokrát z Tance. D+D vážně Sněha nemají rádi.
    U Stannise jsem se na chvíli zaradovala, že mu vrátili charakter (u proslovu o Aegonovi), aby mi mé naděje hned vzápětí krutě zabili :(

Zrození Smraďocha - vám se to vážně líbilo? Prošel krutým mučením (i když je pořád podivně čistý a nepoškozený), uřízli mu mužství a hodili ho starému kozlovi, a přesto pořád tvrdil, že se jmenuje Theon. Pak dostal dvě do zubů a najednou plakal, že je Smrááďoch... Tyhle zkratky prostě nefungují.
    btw - když jsem viděla scénu ze Štítu,
    tak mě už podruhé během epizody mrzelo, že ten zmetek pořád ještě nehupsnul dolů z mostu.

Díl poklidný a v místech, kde se držel knížky i dobře koukatelný. Jinak spíš průměr. Daenerys zbytečná, nebo to mělo být včetně dobytí, jak už tady někdo zmínil. To by bylo pak aspoň atmosférickým závěrem.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Wau, všechny dějové linie v jedné epizodě. To je masakr. Ke konci už jsem měl pocit, že ta epizoda je snad nafukovací.
    Nejlepší scéna: jednoznačně Jon a Ygritte.
    Na scénu Joff vs Tywin jsem se těšil. Mno, zdálo se mi, že už s tou vzteklostí a zuřivostí trochu moc tlačí na pilu.
    Co to tam ta Yara šaškuje?
    To jako sotva vyplula na pomoc bráchovi, tak hned zase popluje zpět?

A nejlepší přidaná scéna byla určitě Roose a Walder.
    OK díl. Tvůrci jsou jistě rádi, že se zbavili Starků, se kterými si stejně nevěděli rady, a můžou se věnovat postavám, které je baví. Spíš by mě zajímalo, jak to chtějí udělat, aby se na ně s čestnou výjimkou Jona a spíš hostující Aryi nezapomnělo. P.S. Ygritte se mnou v tomhle díle emocionálně pohnula víc ten smutný kukuč, který jedině Sanse předepsali. A dějová linka s Daenerys je otravnější než jindy.
    Mnohem lepší by bylo, kdyby Jon utekl od divokých až v tomhle díle a Ygritte by mu na rozloučenou poslala jeden šíp do zad(ku). Mohlo by to být hned v úvodu (s tím, že Rickon by se od Branovy skupinky trhl už v předcházejícím dílu). Někde uprostřed by bylo setkání Brana a Sama. Závěr - Jon z posledních sil přijíždí k Černému hradu a k tomu Stannis odsuzuje Davose k smrti (bez dopisu, na který nečtenáři stejně zapomenou).
  • Nevada napsal(a):

Mnohem lepší by bylo, kdyby Jon utekl od divokých až v tomhle díle a Ygritte by mu na rozloučenou poslala jeden šíp do zad(ku). Mohlo by to být hned v úvodu (s tím, že Rickon by se od Branovy skupinky trhl už v předcházejícím dílu). Někde uprostřed by bylo setkání Brana a Sama. Závěr - Jon z posledních sil přijíždí k Černému hradu a k tomu Stannis odsuzuje Davose k smrti (bez dopisu, na který nečtenáři stejně zapomenou).

No ano, to by byl pěkný cliffhanger a Ygritte by si ani nemusela udělat ten podivný výlet za účelem procvičení lukostřelby. Mnohem lepší než Khaleesi unášená davem, což mohli klidně raději nechat v předešlé epizodě a spojit to s dobytím města.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To by pak ale v poslední epizodě nebyly všechny linie.
  • No tak by tam mohli vrazit, třeba záběr na Daenerys zabydlující se v pyramidě, protože když tu scénu takhle roztrhli, ztratilo to náboj, který nedohnal ani nádherný soundtrack. Kouskování uškodilo i útěku Jona Sněha, tady to bylo pro mě naprosté WTF, to už se na ten šíp(y) mohli rovnou vykašlat.
    Montezuma3 napsal(a):

To by pak ale v poslední epizodě nebyly všechny linie.

Což by bylo imho dobře. I Jaime tam byl naprosto zbytečný. A jeho příchod moc předčasný.
    V seriálu si ze vzdáleností a času dělají ještě větší srandu, než Martin v knihách.
  • Je zvláštní, že jak jsem citlivý na cpaní moc dějových linek do jednoho dílu, tak tady to bylo docela dobře provázaný (třeba překliky mezi freyi, boltony a lannistery s motivem božího prokletí), že mi to až tak na to první zhlédnutí nepřišlo.

A pěkně prosím tvůrce, aby se do budoucna alespoň jednou odvážili ke flashbacku. Tady se úplně nabízelo uzavřít to flashbackem Mel a pijavic
    (plus faktickým zabitím Balona)
    a nevyřčenou otázkou na posledního jedince. Jinak to prostě pro ty zástupy neknižních fanoušků vůbec nevyzní. Ale jistě na to myslí, stejně jako dneska zachránili a dovysvětlili prokletí před zraky bohů - tím si mě zase trochu získali.
  • Jednou větou: Spousta zbytečných scén ...
  • Mi se to celkem líbilo (informace ceny zlata :-)
    Jenom nechápu některé věci, např:
    : dobytí Yunkaje. To tam v noci vražedné komado Jorah, Daario a Šedý Červ zabilo pár vojáků a ráno vylezli otroci??? (Nemluvím o tom, že Mhysa scéna byla strašná)
    : jak chtějí vyřešit
    zabití Ohaře
    , když si Arya s Ohařem budujou takový hezký dcerootcovský vztah
    : proč Jaime, Brienne a Qyburn, když už museli dorazit do KL v téhle epizodě, proč přišli pěšky?

Líbilo se:
    : malá rada a následný T+T rozhovor
    : rozhovor Roose s Walderem (neplete se vám vizuálně starý Frey a starý Greyjoy, dva otrhaní plesnivci? A Aša s Meerou?)
    : Ramsay
    : Davos + Gendry

Fujtajbl:
    : brečící Jon
    : absence
    Coldhanda

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.