Hra o trůny 3×10 – Mhysa - Ice & Fire
![image](http://www.icefire.cz/wp-content/uploads/2012/10/hbo.png)
Joffrey vyzývá Tywina. Bran vypráví strašidelný příběh. Milosrdenství přichází v Dračím kameni z podivných koutů. Dany vyčkává a zmítá se mezi tváří dobyvatelky a osvoboditelky.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
I kvůli scénám, jako jsou tyhle, mám ten seriál ráda. Posvatební scénu Freye s Boltonem v knížce nenajdu, a přitom byla skvělá (jak Walder Frey zavyl a Trollton řekl "Forever young", tak jsem si říkala "achjo, jak je má člověk z duše nenávidět, když jsou tak boží" :D). Jo, někdy ujedou a ty přidaný jsou zbytečný nebo nesmyslný, ale občas se jim povedou. :)
Další Cerseina lítostivá chvilka? Bohové, už stačilo. Jsem zvědavá co s ní pak udělají v Hostině pro vrány...
Sam pěšky rychlejší než Jon na koni? Dokonce zřejmě i rychlejší, než zbytek mužů Noční hlídky, kteří šli od Krastera přímo k Černému hradu. Celkem sranda. A navíc už zase Sam přebírá Jonovu roli, tentokrát z Tance. D+D vážně Sněha nemají rádi.
U Stannise jsem se na chvíli zaradovala, že mu vrátili charakter (u proslovu o Aegonovi), aby mi mé naděje hned vzápětí krutě zabili :(
Zrození Smraďocha - vám se to vážně líbilo? Prošel krutým mučením (i když je pořád podivně čistý a nepoškozený), uřízli mu mužství a hodili ho starému kozlovi, a přesto pořád tvrdil, že se jmenuje Theon. Pak dostal dvě do zubů a najednou plakal, že je Smrááďoch... Tyhle zkratky prostě nefungují.
btw - když jsem viděla scénu ze Štítu,
Díl poklidný a v místech, kde se držel knížky i dobře koukatelný. Jinak spíš průměr. Daenerys zbytečná, nebo to mělo být včetně dobytí, jak už tady někdo zmínil. To by bylo pak aspoň atmosférickým závěrem.
Nejlepší scéna: jednoznačně Jon a Ygritte.
Na scénu Joff vs Tywin jsem se těšil. Mno, zdálo se mi, že už s tou vzteklostí a zuřivostí trochu moc tlačí na pilu.
Co to tam ta Yara šaškuje?
A nejlepší přidaná scéna byla určitě Roose a Walder.
V seriálu si ze vzdáleností a času dělají ještě větší srandu, než Martin v knihách.
A pěkně prosím tvůrce, aby se do budoucna alespoň jednou odvážili ke flashbacku. Tady se úplně nabízelo uzavřít to flashbackem Mel a pijavic
Jenom nechápu některé věci, např:
: dobytí Yunkaje. To tam v noci vražedné komado Jorah, Daario a Šedý Červ zabilo pár vojáků a ráno vylezli otroci??? (Nemluvím o tom, že Mhysa scéna byla strašná)
: jak chtějí vyřešit
: proč Jaime, Brienne a Qyburn, když už museli dorazit do KL v téhle epizodě, proč přišli pěšky?
Líbilo se:
: malá rada a následný T+T rozhovor
: rozhovor Roose s Walderem (neplete se vám vizuálně starý Frey a starý Greyjoy, dva otrhaní plesnivci? A Aša s Meerou?)
: Ramsay
: Davos + Gendry
Fujtajbl:
: brečící Jon
: absence