@sederik Tak až takové ambice nemám, sebekriticky přiznávám, že zkušený scénárista nejsem, takže moje verze by možná byla i horší než od dua B+W. Ale já nejsem profesionální scénárista, já jsem nespokojený zákazník :)
@flanker.27 A vidíš to já jsem si o sobě zase nikdy moc nemyslel. Ale asi to bude o tom, že pokud se mi film (seriál) líbí, tak jsem ochoten mu nějaký ten odklon od předlohy odpustit (např. LOTR), když ne tak jsem až zhnusenej tím, jak zase někdo něco zprznil (naposledy jsem koukal na Malevil z r. 1981 a skoro jsem fyzicky trpěl). Dokonce bych řekl, že mám takový hloupý zvyk, že kdykoliv něco přečtu, hned hledám jestli neexistuje nějaká adaptace no a pak se často čertim, co je to za kravinu. :-D
@Dreamer@sederik Tak extrémy mě štvaly vždycky. Ale jak jsem nedávno dával do filmovýho vlákna ten Ostrov pokladů z roku 1990, to je podle mě vzor, jak má vypadat adaptace.
Ygritt is back! Zato jak Asha vyměkla...u toho jsem se dost ošíval. No a z Cersei se jim nakonec definitivně podařilo udělat Catelyn Stark...nejsympatičtější mámu ve Westerosu. Ne že by mi to vadilo, to co z ní udělal GRRM ve čtvrté a paté knize se mi nelíbilo (nesedělo mi to s Jaimeiho charakterem). Ale budiž,jsem zvědav jak se s ní scénáristé vypořadají v dalších dílech. Standa je zase zpátky mimo mísu a je příliš zlej (medvědí službu mu v tom dělá,jinak výborná, Warrior of Life) :( Hej a co to má znamenat s Roosem? Z něj snad chtějí udělat neutrála nebo co? Prej kdyby ho Robb poslouchal,když mu dobře radil.Wtf? Tv diváci se asi nikdy nedozví o těch prasárnach v kampani Duskendale co? Jinak v Ramseyho mučírně je porád příliš uklizeno a Theona doufám čeká ještě dlouhá cesta do toho aby se stal opravdovým Reekem. Jon se na svého Sama usmíval snad ještě pitoměji než Elijah Wood....brr. Daenerys sucks as usual. Ale jinak slušná epizoda. Arya, Theon, Boltons, Davos a Lannisterovic cosa nostra stále drží laťku vysoko.
Popravde najvacsi zapor serialu ,ako ho vnimam ja,je ten,ze pomaly ale iste vytlaca moju povodnu predstavu o prostredi a o vyzore a charaktere postav. :(
OK díl. Tvůrci jsou jistě rádi, že se zbavili Starků, se kterými si stejně nevěděli rady, a můžou se věnovat postavám, které je baví. Spíš by mě zajímalo, jak to chtějí udělat, aby se na ně s čestnou výjimkou Jona a spíš hostující Aryi nezapomnělo. P.S. Ygritte se mnou v tomhle díle emocionálně pohnula víc ten smutný kukuč, který jedině Sanse předepsali. A dějová linka s Daenerys je otravnější než jindy.
Mnohem lepší by bylo, kdyby Jon utekl od divokých až v tomhle díle a Ygritte by mu na rozloučenou poslala jeden šíp do zad(ku). Mohlo by to být hned v úvodu (s tím, že Rickon by se od Branovy skupinky trhl už v předcházejícím dílu). Někde uprostřed by bylo setkání Brana a Sama. Závěr - Jon z posledních sil přijíždí k Černému hradu a k tomu Stannis odsuzuje Davose k smrti (bez dopisu, na který nečtenáři stejně zapomenou).
No tak by tam mohli vrazit, třeba záběr na Daenerys zabydlující se v pyramidě, protože když tu scénu takhle roztrhli, ztratilo to náboj, který nedohnal ani nádherný soundtrack. Kouskování uškodilo i útěku Jona Sněha, tady to bylo pro mě naprosté WTF, to už se na ten šíp(y) mohli rovnou vykašlat.
Komentáře