@Marek a čo napr. taký Davos ? on síce je pirát (alebo aspon býval), ale aj -čím dál-tím víc- takmer jako "svatý muž 8-) (aspon tak ho prezentujú, smerujú
@M1on "..co dělali v Henseltově táboře Nilfgarděni .." --> to vypadá na politické intrigy, Henselt taktizuje, lavíruje medzi Severnými královstvami a Niilfgaardom, - s ktorým asi kolaboruje - inu, je to taký "Quisling" toho sveta :-$
Hoši nevím jak to děláte, ale ačkoliv mám zaklínače 1 a 2 v krabce i na steamu, teď jste mne definitivně utvrdili, že pochyby jsou opodstatněné, Sapkowo znechucené prohlášení, že to nemá s jeho knihama nic společného oprávněné a opravdu to nikdy hrát nebudu :-p
@M1on Koupené to mám já i manžel a oba v krabičkách a oba na steamu. To bys nepochopil. Sapkowski je jedním z našich nej autorů (jsme členy oficielního fanklubu od jeho založení a je to jediný fanklub ve kterém jsem). Jenže právě proto a o to víc je pro nás ta hra nepřijatelnější :-) Mamka to hrála a její verdikt byl, že znalost knih je ve hře na škodu a nedohrála to. Jen po kikimoru - což netuším, jak je daleko. Hra zkrátka knihy przní a přestože ne tolik, jako třeba HBO Píseň (protože hra Zaklínač je narozdíl od seriálu GOT kvalitní), tak je to pro čitatele nepřijatelné :-)
Edit: mám i hru Game of Thrones se všemi DLC a pořizovala jsme ji s plným vědomím, že nikdy nemám v úmyslu ji hrát :-p
@M1on Mamka má dohráno víc her, než myslíš :-) Od doby, co je v důchodě se tomu věnuje mnohem víc :-) Narozdíl ode mne ji baví Dragon age (oba) a podobné hry :-)
@M1on s tím se mi marně svěřuješ:-)) Netuším a nevím jaké to je. Nikdy nehraju hry založené na "úžasné" grafice:-)) Jsou hrozně nudné a jednobrďaté :-) Nevidím rozdíl mezi Dragon age, Drakensang, Viking, Zaklínač, Diablo3, Skyrim, Two worlds, Mount and blade,....jmenuje tři tucty dalších :-)
Já mám knihy zaklínače sakra rád a o to radši mám hry. Člověk se musí oprostit od toho, že prokoukne některé autorské fígle a zkopírované postavy. Jde si to parádně užít i tak :) Prostě jsi Geralt z Rivie, žádný no name hero. A to že znám knihy mi na škodu nepřišlo, spíš jako plus, takový nečtenář by nedokázal Geralta přes dialogy převést tak dobře aby to byl skutečný zaklínač a né John McClane.
Blekfiší, když se přes to odmítá přenést Sapek, tak já se o to pokoušet nebudu :-D Osobně strašně moc doufám, že v té chystané knize ze světa Zaklínače, co teď píše důkladně popře a vyvrátí všechny nesmysly z her :-) Osobně bych hlasovala za to, že Zaklínačům nikdy nerostou fousy od zkoušky trav nebo tak něco :-D Sázím na Sapkowskiho ješitnost :-)) (Narozdíl od GRRM není prodejná štětule)
On tam nehodlá nic vyvracet, myslím :) Prohlásil že je to hra na námět knihy a jen autorská fantasie a že nemá s dějem knih nic společné, a nemá na serii žádný vliv. Ale dal jim svoje požehnání to vytvořit.*
A zaklínačům přece rostou vousy :D Když byl v Brokilonu potom co ho polámal Vilgefortz tak chce po Marigoldovy břitvu, protože ty vousy už ho štvou :D
*Zakládá se na posledních informacích od něj co jsem četl, jestli vydal ještě něco potom to nevím.
@Montezuma3 Tak u nás paří všeci - mama, tata, bratr, manžel, já, dcera, jen syn si zatím jen říká, co máme hrát, aby se koukal :-) Teď ho baví Dont starve, protože jsou tam čuníci. Dcera zrovna hraje Overlorda, mamka - juknu - zrovna je v Torchlight 2 :-)manžel nakousl Brutal legend a já jdu zavařovat třešně :-D
@Blackfish Sapek jim žádné požehnání nedal, prodal jim práva za peníze a distancoval se od výsledku :-) a přesně tak to taky uvádí. Nevím, jestli hodlá něco vyvracet nebo ne, jen doufám, že mu ješitnost nedá a některé věci silně vymezí :-)
To já mam zase Zaklínače jako hru hodně rád, hrdý vlastník rozšířené edice v krabce, bohužel včera jsem se rozhodl to znovu rozehrát a bohužel mi to nějak nejde spustit, celou hru (na 2 discích) jsem bez problemů nainstaloval ale při spuštění mi to napíše, že neni cd v mechanice, nějak to nepobíram .... no co se děje týče, knihy jsem nikdy nečetl, někdy se do toho možná pustim, ale teď na to není čas, ale když jsem to hrál naposled, pohltilo mne to na cca 4 dny a hrálo se mi to výborně, ale postoj @Černá_Alison , že se přes to nedokaže přenest chápu. Jediné co mi hlava nebere je házet do jednoho pytle s těmi jmenovanými Mount a Blade, ten se mi opravdu nezdá jako hra s užasnou grafikou, dokonce bych řekl že grafika je nejslabší článek té hry, rozhodbně nesrovnatelná se Skyrimem (a dalšími, tebou jmenovanými hrami + to ostatní co v posledních letech vychází)
@Marek Ad ty hry...víš, já je ani nehraju. Mi stačí, že se chvíli dívám, jak je hraje někdo jiný z rodiny a nějak mi to přijde moc jednobrďaté. Proto můj verdikt není odvozen z mnohahodinového hraní, ale z půlhodinového pozorování a z toho pohledu se mi jeví značně podobné. Mi osobně tam chybí nějaký nápad. Overlord je něco jiného - ten mne moc baví, je to jedna z mých nej her. Nedám dopustit na Diablo 2 - moje srdcovka. moc ráda hraju Titan Quest - obdivuji to držení se reálií půdorysu měst a architektury, tvaru pobřeží, autentická krajina. Je velmi zvláštní vejít třeba do Delf a přesně vědět, kde stojí Tholos a prastarý olivovník, kudy k chrámu kolem městských pokladen a Omfalu, kudy k amfiteátru, kudy k jeskyním pod Parnasem. Stejný dojem z Athén - tudy jsem šla a vím přesně kam dojdu. Tím si mne tato hra získala. Výše jmenované hry si mne zkrátka ničím nezískaly, nezaujaly. Skyrimu ještě hodlám dát šanci, ale ne teď :-)
“We want to develop The Witcher’s universe in other media, not only video games. We have Mr. Sapkowsk’s blessing and what we create is in line with his vision of the world, no matter how the saga will evolve.”
Abych upřesnila - jedna z věcí, co mi nejvíce vadí jsou světelné a barevné efekty při kouzlení. Například Diablo 3 se tím stalo absolutně nepřehledné a dokonale hnusné. Ve Skyrimu se zas příliš žvanilo, ale říkám si, že možná jen v první půlhodině. V Dragon Age považuju za nejdebilnější systém přepínání postav - nebaví mne to. Mount &Blade mi přijde místy absurdní obtížnost a jinde zase ne, prostě nevyváženost. Two worlds je příliš krátké a celkově malé...za den a půl dohrané napoprvé - to se cítím ošizená (dívala jsme se jak to hraje manžel). Ale hlavně mi v tom chybí nějaký ten humor. Ne nemyslím "vtipné hlášky" - nic není trapnějšího a otravnějšího. Nevím, neumím to popsat. Overlord to má.
@Blackfish V souvislosti se Sapkem bych rozhodně nepoužila slovo "požehnání" v žádném smyslu. Se svým jediným synem nemluví již desítky let právě kvůli víře (Sapek víru nesnáší) :-) Dostali práva a to je vše a Sapek bez servítků říká, že to prodal pro peníze a z žádného jiného důvodu.
Komentáře
Edit: mám i hru Game of Thrones se všemi DLC a pořizovala jsme ji s plným vědomím, že nikdy nemám v úmyslu ji hrát :-p
Nikdy nehraju hry založené na "úžasné" grafice:-)) Jsou hrozně nudné a jednobrďaté :-)
Nevidím rozdíl mezi Dragon age, Drakensang, Viking, Zaklínač, Diablo3, Skyrim, Two worlds, Mount and blade,....jmenuje tři tucty dalších :-)
Já mám knihy zaklínače sakra rád a o to radši mám hry. Člověk se musí oprostit od toho, že prokoukne některé autorské fígle a zkopírované postavy. Jde si to parádně užít i tak :) Prostě jsi Geralt z Rivie, žádný no name hero. A to že znám knihy mi na škodu nepřišlo, spíš jako plus, takový nečtenář by nedokázal Geralta přes dialogy převést tak dobře aby to byl skutečný zaklínač a né John McClane.
Osobně strašně moc doufám, že v té chystané knize ze světa Zaklínače, co teď píše důkladně popře a vyvrátí všechny nesmysly z her :-) Osobně bych hlasovala za to, že Zaklínačům nikdy nerostou fousy od zkoušky trav nebo tak něco :-D Sázím na Sapkowskiho ješitnost :-)) (Narozdíl od GRRM není prodejná štětule)
A zaklínačům přece rostou vousy :D Když byl v Brokilonu potom co ho polámal Vilgefortz tak chce po Marigoldovy břitvu, protože ty vousy už ho štvou :D
*Zakládá se na posledních informacích od něj co jsem četl, jestli vydal ještě něco potom to nevím.
http://www.icefire.cz/forum/discussion/51456/monstrum-aneb-vedmaka-pripodobneni-zaklinac-knihy-hra-serial/p1
:D
@Blackfish Sapek jim žádné požehnání nedal, prodal jim práva za peníze a distancoval se od výsledku :-) a přesně tak to taky uvádí.
Nevím, jestli hodlá něco vyvracet nebo ne, jen doufám, že mu ješitnost nedá a některé věci silně vymezí :-)
Overlord je něco jiného - ten mne moc baví, je to jedna z mých nej her. Nedám dopustit na Diablo 2 - moje srdcovka. moc ráda hraju Titan Quest - obdivuji to držení se reálií půdorysu měst a architektury, tvaru pobřeží, autentická krajina. Je velmi zvláštní vejít třeba do Delf a přesně vědět, kde stojí Tholos a prastarý olivovník, kudy k chrámu kolem městských pokladen a Omfalu, kudy k amfiteátru, kudy k jeskyním pod Parnasem. Stejný dojem z Athén - tudy jsem šla a vím přesně kam dojdu. Tím si mne tato hra získala.
Výše jmenované hry si mne zkrátka ničím nezískaly, nezaujaly. Skyrimu ještě hodlám dát šanci, ale ne teď :-)
Badowski.
Dostali práva a to je vše a Sapek bez servítků říká, že to prodal pro peníze a z žádného jiného důvodu.