Hra o trůny - obsazení

upraveno 5. listopadu 2012 v Seriál Hra o trůny
Aktualizované obsazení hereckého ansámblu Hry o trůny.
Číst celý článek zde
17810121369

Komentáře

• upraveno 11. června 2010
    Načež budou jejich představy o vývoji děje jaksi bezhlavé.

Velice nepříjemný moment knihy. Docela sem si ho oblíbil.
  • upraveno 13. června 2010
    Thanatos: to je pravda, jen se obávám, že spousta velice šokujících či překvapivých momentů z knihy nebude mít ani zdaleka takový dopad na diváky TV série jako měly na čtenáře knížní předlohy. Protože diváci různých seriálů už jsou hodně zvyklí na to, že spousta postav (i hlavních) v seriálech umírá, většinou protože nějaký herec už dále nechce v seriálu pokračovat apod. a tím pádem už takové okamžiky v tv seriálech nejsou tak šokující.
  • upraveno 19. června 2010
    Rytíř květin obsazen

Role Lorase Tyrella už má potvrzené obsazení. Zahraje si ji Finn Jones. Sice to uniklo již dříve, ale až dnes to bylo skrze GRRM potvrzeno. Další role by měly brzy následovat.

Video sestřih z jeho dosavadní tvorby

image
  • upraveno 20. června 2010
    Jsem krásnější.

:-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. června 2010
    heavy_head: Tak to honem utíkej říct kuckám z Modré ústřice :))
  • upraveno 20. června 2010
    head: Finn prej hledá Renlyho, tak si pospěš. :-)

Pokud by měl někdo vážnej zájem, produkce už inzeruje casting i na BBC, hlavně teda hledaj dlouhovlasý urostláky, což tady asi nehrozí, tak jsem to ani nepřeposílal...
    upraveno 20. června 2010
    Až na ty vlasy jsem to celej já :))
  • upraveno 23. června 2010
    Obsazení Hodora a pravděpodobně Pycelleho

GRRM vyslyšel výzvu a na blogu zveřějňuje zašifrované hádanky k nově obsazeným rolím.

GRRM píše:
    He doesn't have a lot to say, but he says it a lot. He's not a muslim, not a pagan, not a scientologist, but he might be a town in Scotland.

Postava je asi jasná, Hodor. A představitel už byl odhalen a dotyčný to potvrdil. Jde o Kristiana Nairna, profesionálního DJe.

GRRM píše:
    The old maester has lived many lives, brief but numerous. In his youth he fought in the wars that some say inspired all of this. He has been a king and a god, but he'll always be daddy to me.

Tady jsou možné postavy Aemon či Pycelle, který je pravděpodobnější. Představitel je asi také odhalen, Roy Dotrice.

Pro zájemce je vysvětlení oněch šifrovánek na

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Clues_for_Maester_Pycelle/ a

http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/Hodor_Hodor_Hodor/
    hehe, tweet Issaca (Brana) Kristianovi (Hodorovi)

Píše:
    Congrats man, can't wait to meet you- don't worry, I'm not too heavy! lol
    upraveno 23. června 2010
    loooool
    Tak GRRM oba herce potvrdil. Dotrice chtěl on sám od počátku v nějaké roli, protože ho zná léta, pracoval s ním na seriálu a hlavně Dotrice namlouvá audioknihy Písně. No a Nairn, krom ideální výšky a dobré castingové ukázky (na kterou jsem tu někde dával odkaz) si tým získal tím, že se naučil všechny dialogy celé první série! :-)

Další na řadě bude asi oznámení obsazení Malíčka.
    upraveno 30. června 2010
    GRRM píše:
    The auditions for the part of Ser Ilyn Payne are the strangest I've even been witness to. Ser Ilyn has no tongue and no lines, of course, so the actors just have to stand there and look mean & scary, reacting to the dialogue of other characters being read to them by the casting assistants. No words to work with, just their mouth, eyes, facial expressions. Talk about challenging.
  • upraveno 6. července 2010
    Máme Sama! A myslím si, že je to skvělá volba. Vzhledově určitě a talentem rovněž.

Jeho jméno jest John Bradley-West.

image
  • upraveno 6. července 2010
    A Sam Zabiják není sám. Obsazena byla i role Syrio Forella, zahraje si ho Miltos Yerolemou.

image

Další obsazenou rolí je Rast, což by měl být rekrut Noční hlídky, toho bude hrát neznámý Luke McEwan. A pak se zdá, že byla obsazena role nějakého nižšího Lannistera, asi Lancela.
  • upraveno 7. července 2010
    vyzerá trochu ako banderas so zmeneným kaderníkom...
    Jj :-) Ale neboj, sarvene, až ho zbaví té trvalé, bude se ti líbit, uvidíš.
    Tak přeci jenom se koná ještě nějaké to přeobsazení. Nelekejte se, jde "jen" o roli průzkumníka Willa. Vyplývá to z této nabídky:

Píše:
    Will – Aged 20. A young ranger working with the Night’s Watchmen. A young self-reliant outsider with characterful face, but honest and dependable. Young, trust-worthy and hard-working. A brave fighter from humble origins. We want an interesting face for this part…

Has a good scene in which he stands up to an arrogant and ambitious young nobleman and proves his own well-earned common sense. 1 episode.

No a jelikož Willova role začíná a končí v prologu, zdá se, že ten bude přetočen, asi kompletně - touto potřebou to možná celé začalo a až z toho vyplynulo ono přeobsazení (Bronson Webb je teď totiž asi vázán k natáčení Pirátů z Karibiku 4).
    upraveno 7. července 2010
    A na co to proboha chtěj přeobsadit? Má to znamenat, že Will se objeví ještě někde třeba jako mrtvola nebo co?
  • upraveno 8. července 2010
    Třeba se prolog až tak nelíbil, třeba ho chtěj pojmout trochu jinak (což mohlo vyplynout z potřeby udělat jinak trikový scény s Jinejma), netušim.

Jo, byla obsazena role Gregora. Bude ho hrát Conan Stevens, bývalý wrestler a herec v asijských béčkových filmech. Je lehce menší než Gregor, ale třeba ještě trochu trikově povyroste.

imageimage
  • upraveno 8. července 2010
    Alek píše:
    což mohlo vyplynout z potřeby udělat jinak trikový scény s Jinejma

Docela by mě zajímalo, jak je ztvární. Už aby se objevily nějaký fotky ze seriálu (to asi až někdy v Zimě). :-)
  • upraveno 12. července 2010
    Kdoví, možná se zas něco objeví během pár týdnů, zanedlouho se koná Comic Con a HBO tam má stánek, i když primárně zaměřený snad na True Blood.

Každopádně natáčení začíná již za 2 týdny a do té doby zbývá obsadit ještě hodně rolí. Od poslední aktualizace přibyl Jamie Sives jako Jory Cassel a dnes Ian McElhinney jako Barristan.
  • upraveno 12. července 2010
    musím říct, že Sama jsem si představovala hodně podobně.
  • upraveno 14. července 2010
    No pokud se líbí Sam, pak určitě zaujme i výběr Malíčka. Aidan Gillen byl totiž favoritem fanoušků v zahraničí a imo je přesnej, takhle nějak jsem si Petyra představoval.

image
  • upraveno 14. července 2010
    Malíček jako vyšitej.
  • upraveno 15. července 2010
    Pokud rádi soutěžíte, GRRM zase rozjel nápovědy pro obsazené role.

Píše:
    Hiya kids, hiya, hiya, hiya.

This time we have two lords and a knight.

The first never says a word in the books. The second gave up one lordship and received another. The third birthed a monkey, a pimple, and a loon.

The first flew by night to find the truth. The second is a merry man from the god of war. The third was a supervillain, and once ambled amongst oak trees and hollies, where he might have come across a golden rose.

Já to teda moc nedávám, ale nejsem moc dobrej v AJ a ve filmech se taky moc nevyznam. Dám jen jména dvou rolí (na to třetí jméno jsem se musel mrknout do komentářů). Jména herců zatím neodhalil nikdo.
    No ja jsem se u tretiho nejak proklikal k Lou Ferringovi (typek co hral Hulka), ale nejak mi to nesedi, nemam na to dost velkou znalost filmu.
    A mezitím vyšla zpráva na Chicago Tribune, která se týká jiných rolí.

Varyse bude hrát Conleth Hill. A opět dochází k jednomu přeobsazení. Opět se týká postavy z prologu, tentokrát Waymara Royce. Jamie Campbell-Bower není k dispozici, protože se nepočítalo s jeho další účastí. Teď už je tedy jasné, že prolog bude kompletně přetočen. Bowera nahradí Rob Ostlere. Pikantní je to o to, že Bower vystupoval v prvním teaseru.

imageimage
    No, takhle podle fotky si ho jako Varyse představit neumím, ale až bude oholenej, tak proč ne. :-D Já si Varyse tak trochu spojil s tím tlustým mnichem z Jména růže, který skončil v kádi. :-D
  • upraveno 16. července 2010
    Tož dvě osoby ze tří GRRM nápověd byly odhaleny.

Lord Jon Arryn - JOHN STANDING (Jon Arryn bude vystupovat formou flashbacku)

Ser Alliser Thorne - DEREK HALLIGAN

Starý medvěd - James Cosmo

image imageimage

A chystají se další oznámení - Ser Vardis, Pyp, Grenn, Maester Aemon, Bronn, Lady Lysa, Sweetrobin, Yoren, Old Nan, Septa Mordane a další. Jo a GRRM avizuje jedno velké jméno. Že by Tywin?
  • upraveno 16. července 2010
    A ti další jsou již taky venku. :-) Ty už tu vypisovat nebudu, až během víkendu v rámci updatu článku. Text přímo od HBO obsahuje i popis, štáb a také z něj vyplývá změna lokace, Maroko nahradí Malta.

http://winter-is-coming.net/2010/07/thrones-fact-sheet-is-a-casting-bonanza/

Pořád chybí Tywin. Jo a byl přeobsazen i Gared, takže kompletně nové trio pro prolog.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.