Vichry zimy - Milost - Ice & Fire

upraveno 20. června 2014 v Překlady
imageVichry zimy - Milost - Ice & Fire

V nosních dírkách jí zůstal těžký pach krve… nebo to byla pořád ta noční můra? Zase snila o vlcích, o běhání skrz nějaké tmavé borové lesy s velkou smečkou za patami, vytrvalí v honbě za kořistí.

Read the full story here

«13

Komentáře

• Díky překladatelům, dobrá práce.
  • díky moc všem
  • Můžete mi někdo poradit, koho to vlastně zabila? Nějak si nevzpomínám na jeho jméno

• upraveno 18. dubna 2014
    @Ashnobe Raff je ten čo zabil Lommyho v knihe.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. dubna 2014
    Docela rád bych to divadelní představení viděl celé :-)
    Mistr zřejmě neodolal pokušení, zparodovat si své vlastní dílo. A také se mi líbí pasáž:
    „Braavos je severně od Králova přístaviště, ty troubo. Viděl jsi ksakru někdy mapu?“
    To aby mistr definitivně típnul dohady o přesné poloze Braavosu vůči KP aneb „Už sis koupil Lands of Ice and Fire, ksakru?“
  • Byla Arya v POW pro Vichry zimy předem uvedených Martinem nebo ne?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Mám neblahý pocit, že scénkou zo štvrtej série, ktorá sa koncom podobá viac tomuto než scéne z hostinca v trojke, nám už DíDí pomaly začínajú spoilovať príbeh.
  • Je to skvělý, díky moc překladatelům :-)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 20. dubna 2014
    Kapitola dobrá, Arya nečekaně blbá. Co si myslí, že s ní udělají v chrámu černé a bílé až se to dozvědí? A že se to dozvědí. Jednak vědí všechno a jednak její komůrka, schody a celá cesta až ke kanálu bude prosáklá krví sladkého Raffa. Prostor pro diskuzi: já myslím, že Arya to má bohužel spočítaný :(
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Phoebea Myslím, že by bylo k ničemu jí teď odkrouhnout, protože to GRRM mohl udělat už ve třetí knížce a ne nám tady hostinu a tanec cpát její kapitoly úplně o ničem a pak jí bez konfrontace s dalšími postavami odpravit. SPíš si myslím že bude muset utéct a nastoupí na loď kterou poslal Stannis do Braavosu a dostane se tak na zeď
  • Pěkný překlad. děkuji.

Souhlasím s Everettem, Arya má před sebou ještě dlouhou cestu a pár nesplněných přísah.
  • A vie sa, koho mala za úlohu zabiť ? :-k
  • Braavos se už dohodl se Stanisem to ví každý! A Arya bude mít na 100% důležitý úkol v Braavosu. Dům černé a bílé má půlku dneří a oltářů z čarostromu. To je nějaké spojení. S pokud opustí Braavos, tak to už bude útok na Rubou baštu do které zná tajnou chodbu z černovodého zálivu.
  • Já si myslím, že Arya dostane za úkol zabít někoho ze Západozemí, možná dokonce někoho ze severu, díky tomu by bylo logičtější, kdyby se nalodila společně s armádou, která je připravena pro Stannise. :)
  • Spíš bych tipoval že bude mít za úkol vízdnout Daenerys draka popřípadě ho odkráglovat. Už jenom s ohledem na tu kapitolu jak byla slepá. Z té tak nenápadně vyplynulo že slevola okolní svět z očí všudypřítomných koček. To byl doslova tréning měniče.
  • Arya sa vtelí do draka priletí na Sever zabije tam zlých Iných, vylieči Brana a Johna, cestou ešte zachráni Sansu a celý čas na nej (na drakovi v ktorom je vtelená) bude letieť Tyriona lebo aj on je cool postava tak na neho netreba zabudnúť. Ten by potom prehlásil Johna a Dany za manželov ale oni by sa natoľko milovali žeby prenechali vládu jemu (Tyrionovi) a odišli spolu žiť šťastne do teplých krajín.

Dúfam že keby sa niečo Martinovi stalo tak by to dopísal Richard A. Knaak, lebo takto "úžasne" by to vyzeralo a vidím že si veľa ľudí praje čo najviac Bčkový koniec.
    @JoeGyry Ne, spíš očekávám že se dostane na Zeď kde v bitvě s Jinými zemře a tím se tak završí její tragický osud plný násilí chladu a touhy po pomstě.
  • Everett_Young napsal(a):

@JoeGyry Ne, spíš očekávám že se dostane na Zeď kde v bitvě s Jinými zemře a tím se tak završí její tragický osud plný násilí chladu a touhy po pomstě.

S WW se do konfrontace nedostane tím sem si jistý. Někde je napsáno, že kdyby byl Braavos napadený Titán obživne a bude bojovat či tak nějak. Nožná to je pojítko proč si Aryu vydržují neustále na místě a snaží se v ní sesílit ve schopnosti oblékat kůže. A ty otázky kdo je a tak na mě spíš působí, že v ní chcou posílit osobnost Aryu která ustupuje do pozadí za různé identity viz Slámka a podobně.
  • Moc dík za překlad. Zajímavá kapitola. Možná se dějová linka Aryi zase trochu oživí.
  • @Everett_Young: "A až skončí Dlouhá zima najdou její prochladlou mrtvolu s Jehlou pevně sevřenou v ruce..." Jon by si měl dávat sakra bacha co své sestřičce říká...
    @Jay Arya je moje nejoblíbenější postava a vzhledem k tomu co všechno si musela protrpět bych jí přál šťastný konec, ale bojím se, že její osud směřuje k neodvratné tragédii.
  • @Everett_Young: Sice asi ne moje nejoblíbenější, ale jinak jsme na tom podobně... poté, co se ta věta objevila mimo knihu i v serálu a komiksu jí moc šancí nedávám...
  • @Everett_Young Jestli ta Aryina story skončí tragicky, tak ne v tom smyslu, že umře, ale ztratí sebe sama. Takže té větě bych moc významu nepřikládala. Já budu aspoň ráda, až konečně vypadne z Braavosu, což se po téhle kapitole snad stane.
    @svoa00 Myslíš že přežije? Já v to moc doufám, ale tak nějak už jsem ztratil naději.
  • @Everett_Young IMO přežije (tím nechci říct, že třeba neumře na konci zimy, ale po Tanci nevěřím, že přímo v sáze zima skončí), ale to ještě neznamená, že to nebude v nějakém smyslu antická tragédie. Na jejím listu už je jenom pár lidí a je jenom otázka času, než budou mrtví, a těžko říct, jak snadno může Arya změnit priority.
  • uplne to sem nepatri (sorry ak je to uz niekde inde) ale GRRM zverejnil sample aj z WoIaF, presun Targaryenov z Valyrie az po zaciatok Aegonovej vojny, velmi pekne citanie, hlavne ten odkaz na konci :-)

http://www.georgerrmartin.com/world-of-ice-and-fire-sample/
  • Dobrý den =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.