Docela rád bych to divadelní představení viděl celé :-) Mistr zřejmě neodolal pokušení, zparodovat si své vlastní dílo. A také se mi líbí pasáž: „Braavos je severně od Králova přístaviště, ty troubo. Viděl jsi ksakru někdy mapu?“ To aby mistr definitivně típnul dohady o přesné poloze Braavosu vůči KP aneb „Už sis koupil Lands of Ice and Fire, ksakru?“
Mám neblahý pocit, že scénkou zo štvrtej série, ktorá sa koncom podobá viac tomuto než scéne z hostinca v trojke, nám už DíDí pomaly začínajú spoilovať príbeh.
Kapitola dobrá, Arya nečekaně blbá. Co si myslí, že s ní udělají v chrámu černé a bílé až se to dozvědí? A že se to dozvědí. Jednak vědí všechno a jednak její komůrka, schody a celá cesta až ke kanálu bude prosáklá krví sladkého Raffa. Prostor pro diskuzi: já myslím, že Arya to má bohužel spočítaný :(
@Phoebea Myslím, že by bylo k ničemu jí teď odkrouhnout, protože to GRRM mohl udělat už ve třetí knížce a ne nám tady hostinu a tanec cpát její kapitoly úplně o ničem a pak jí bez konfrontace s dalšími postavami odpravit. SPíš si myslím že bude muset utéct a nastoupí na loď kterou poslal Stannis do Braavosu a dostane se tak na zeď
Braavos se už dohodl se Stanisem to ví každý! A Arya bude mít na 100% důležitý úkol v Braavosu. Dům černé a bílé má půlku dneří a oltářů z čarostromu. To je nějaké spojení. S pokud opustí Braavos, tak to už bude útok na Rubou baštu do které zná tajnou chodbu z černovodého zálivu.
Já si myslím, že Arya dostane za úkol zabít někoho ze Západozemí, možná dokonce někoho ze severu, díky tomu by bylo logičtější, kdyby se nalodila společně s armádou, která je připravena pro Stannise. :)
Spíš bych tipoval že bude mít za úkol vízdnout Daenerys draka popřípadě ho odkráglovat. Už jenom s ohledem na tu kapitolu jak byla slepá. Z té tak nenápadně vyplynulo že slevola okolní svět z očí všudypřítomných koček. To byl doslova tréning měniče.
Arya sa vtelí do draka priletí na Sever zabije tam zlých Iných, vylieči Brana a Johna, cestou ešte zachráni Sansu a celý čas na nej (na drakovi v ktorom je vtelená) bude letieť Tyriona lebo aj on je cool postava tak na neho netreba zabudnúť. Ten by potom prehlásil Johna a Dany za manželov ale oni by sa natoľko milovali žeby prenechali vládu jemu (Tyrionovi) a odišli spolu žiť šťastne do teplých krajín.
Dúfam že keby sa niečo Martinovi stalo tak by to dopísal Richard A. Knaak, lebo takto "úžasne" by to vyzeralo a vidím že si veľa ľudí praje čo najviac Bčkový koniec.
@JoeGyry Ne, spíš očekávám že se dostane na Zeď kde v bitvě s Jinými zemře a tím se tak završí její tragický osud plný násilí chladu a touhy po pomstě.
@Everett_Young: "A až skončí Dlouhá zima najdou její prochladlou mrtvolu s Jehlou pevně sevřenou v ruce..." Jon by si měl dávat sakra bacha co své sestřičce říká...
@Jay Arya je moje nejoblíbenější postava a vzhledem k tomu co všechno si musela protrpět bych jí přál šťastný konec, ale bojím se, že její osud směřuje k neodvratné tragédii.
@Everett_Young: Sice asi ne moje nejoblíbenější, ale jinak jsme na tom podobně... poté, co se ta věta objevila mimo knihu i v serálu a komiksu jí moc šancí nedávám...
@Everett_Young Jestli ta Aryina story skončí tragicky, tak ne v tom smyslu, že umře, ale ztratí sebe sama. Takže té větě bych moc významu nepřikládala. Já budu aspoň ráda, až konečně vypadne z Braavosu, což se po téhle kapitole snad stane.
@Everett_Young IMO přežije (tím nechci říct, že třeba neumře na konci zimy, ale po Tanci nevěřím, že přímo v sáze zima skončí), ale to ještě neznamená, že to nebude v nějakém smyslu antická tragédie. Na jejím listu už je jenom pár lidí a je jenom otázka času, než budou mrtví, a těžko říct, jak snadno může Arya změnit priority.
uplne to sem nepatri (sorry ak je to uz niekde inde) ale GRRM zverejnil sample aj z WoIaF, presun Targaryenov z Valyrie az po zaciatok Aegonovej vojny, velmi pekne citanie, hlavne ten odkaz na konci :-)
Komentáře
Mistr zřejmě neodolal pokušení, zparodovat si své vlastní dílo. A také se mi líbí pasáž:
„Braavos je severně od Králova přístaviště, ty troubo. Viděl jsi ksakru někdy mapu?“
To aby mistr definitivně típnul dohady o přesné poloze Braavosu vůči KP aneb „Už sis koupil Lands of Ice and Fire, ksakru?“
Souhlasím s Everettem, Arya má před sebou ještě dlouhou cestu a pár nesplněných přísah.
Dúfam že keby sa niečo Martinovi stalo tak by to dopísal Richard A. Knaak, lebo takto "úžasne" by to vyzeralo a vidím že si veľa ľudí praje čo najviac Bčkový koniec.
http://www.georgerrmartin.com/world-of-ice-and-fire-sample/