Hra o trůny 4x03 - Zbaveni okovů - Ice & Fire

upraveno 19. května 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x03 - Zbaveni okovů - Ice & Fire

Scénář ke třetí epizodě čtvrté série napsali David Benioff a D. B. Weiss, režii měl na starost stejně jako u předchozí epizody Alex Graves. Tyrion zvažuje své možnosti. Tywin přichází s nabídkou míru. Sam si uvědomuje, že Černý hrad není … celý článek

Read the full story here

12357

Komentáře

• up_er napsal(a):

tak kdyz pise ze je podle nej lepsi jako v knihach tak je asi cetl ne?

Ano cetl som ich,v niektorych veciach sa mi paci viacej serial inde zase knihy,
    Ale proste dany mi je sympaticka a spravne naladena postava a nechapem preco ju niektory jedinci stale ohovaraju,asi jej zavidia jej postavenie-D
  • @Rejbek ale ona je utiahnuté dievčatko, a práve ta premena z dievčatka na vládkyňu mesta je zaujímavá. V seriály je z dievčatka ktoré obchytáva vlastný brat stane dievčatko ktorú znásilňuje Barbar Conan a následne už hraje stále to isté čo prvý krát zahrala pri smrti svojho brata: Debilný výraz do blba. A síce ešte počas prestávky medzi prvou a druhou sériou sa naučila preafektovne kričať že ona je krv a oheň a pýtať sa kde sú jej draky.

V najnovšej sérií nezahrala nič nové, pohľad do blba keď Daario a Červ hrali tu hru s mečmi (stačí si pozrieť tu scénu a porovnať ju so scénou kde liali Viserysovi zlato na hlavu - presne ten istý debilný výraz). A teraz v najnovšej časti ukázala to preafektované kričanie, ona si asi myslí že čím viac otvorí ústa tým lepšie to vyzerá.
  • JoeGyry napsal(a):

@Rejbek ale ona je utiahnuté dievčatko, a práve ta premena z dievčatka na vládkyňu mesta je zaujímavá. V seriály je z dievčatka ktoré obchytáva vlastný brat stane dievčatko ktorú znásilňuje Barbar Conan a následne už hraje stále to isté čo prvý krát zahrala pri smrti svojho brata: Debilný výraz do blba. A síce ešte počas prestávky medzi prvou a druhou sériou sa naučila preafektovne kričať že ona je krv a oheň a pýtať sa kde sú jej draky.

V najnovšej sérií nezahrala nič nové, pohľad do blba keď Daario a Červ hrali tu hru s mečmi (stačí si pozrieť tu scénu a porovnať ju so scénou kde liali Viserysovi zlato na hlavu - presne ten istý debilný výraz). A teraz v najnovšej časti ukázala to preafektované kričanie, ona si asi myslí že čím viac otvorí ústa tým lepšie to vyzerá.

tohle me prijde jako odpor a nenavist proste :D podle me je tohle hodne zavadejici popis, jako by jeho autor mel nejaky bryle a videl jen tyhle 2 veci a porad je vycital dokola.
    To ale muze na to ma pravo to je znamo;)

• JayJay
    upraveno 24. dubna 2014
    @Rejbek: No, tady ovšem nikdo Dany nekritizuje za to, jak hraje hru (velikost armády), či za to, jak dějově zajímavá je to postava v knize/seriálu - prostě je to jedna z nejdůležitějších postav, přivedla na svět draky a s nimi magii. Jasně, někteří s postavou smpatizují, jiní ji nenávidí,... ale co se hereckého výkonu Emilie týče, ten je otřesný... ty "nejpovedenější" třeba ZDE, jak už tu zaznělo...
  • Jay
    ano tahle stranka je legendarni a ja nikdy nepochopil proc jeji autor mrhal casem na jeji vytvoreni kdyz tu strasnou herecku tak moc nesnasi :D
    ale me nevadi ze jsem v te mensine jen si myslim ze si ta herecka nezaslouzi takovej hate:)
  • upraveno 24. dubna 2014
    Mne sa tiez zdaju jej vyrazi a gestikulacia v norme,mne sa skor zda ako keby niektory su voci nej zaujaty!ty co citali knihy asi preto ze to tak sproste vymislel pan martin,ja doteraz nechapem preco jej linku tak v knihach natahuje a dehonestuje,zatial co v seriali ma jej linka rychly dej a je ovela zaujimavejsia.
  • Jednoduše: Joff, naše malá zrůdička - knižně hajzl, hajzl, hajzl a osobně jsem mu přál, aby zhebl tou nejhorší možnou smrtí. Seriálově HAJZL, HAJZL, HAJZL, ale zahraný tak skvostně, že se bojím, že mi bude chybět - prostě PAN HEREC...
    Proti tomu Dany - Knižně naivní, otravná (ale pořád nejhorší kapitola byl Catelynin výstup na Eyrie) s dlouhými kapitolami o skoro ničem. Seriálově ty její linky frčí, souhlas. Jako postava je mi dokonce sympatičtější než v knize (a má vlasy...), ale herecké ztvárnění je otřes.
    ... proč někdo stvořil tu stránku,... no to se ptáš asi špatného člověka, ale asi to bude podobné, jako proč tady existuje diskuze chyby v seriálu: A to jsem založil proto, že ty chyby tam prostě JSOU, někoho to třeba pobaví, koho ne, ten to číst nemusí, ale ani on nemůže popřít, že tam ta chyba je... :o)
  • @up_er Pokud máš pocit, že se tvé oblíbené postavě nedostává zasloužené pozornosti a obdivu, a rád bys ostatním ukázal, že se na ni dívají "špatně", není nic snazšího než založit pro ni nový topik, ve kterém ji budeš zvelebovat. Svého času se podobné péče (viz http://www.icefire.cz/forum/discussion/67/sansa-ach-ta-nase-mala-sansa/p40 anebo http://www.icefire.cz/forum/discussion/152/kdo-je-sansa) dostalo slabé, podceňované a posmívané Sanse, která se za pár let usilovného snažení vyšvihla v naší bodovací soutěži až na druhou nejoblíbenější postavu Písně (!) (http://www.icefire.cz/forum/discussion/51415/bodovacka-2-od-trunu-k-tanci), přičemž ji náhodně porazil jenom Jon Sníh (což moc nechápu, ale budiž). :-)
    Mám pocit, že právě Dany nějaký pořádný samostatný topik chybí. Jistě by byl zdrojem nekonečné zábavy. Chmur tě jistě podpoří, nemusíš se bát, že bys v tom zůstal osamocen. A za pár let usilovné dřiny... kdo ví? :-)
    Inak nemuselo by to byt zle-DDD teraz sa mi zda ze sme v mensine,ale kto vie mozno nas je cela armada len sa boja vyjadrit podporu svojej oblubenkyni-P
  • heavy_head
    Day neni zdaleka moje oblibena postava:D ja si jen myslim ze to ta herecka nehraje nijak spatne...kazdy na to ma jiny pohled, me jen prislo ze je tady kolem ni strasnej hate.
    Nic zakladat nebudu ja sem prilezitostnej uzivatel, to necham na jinych tady;)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 24. dubna 2014
    BTW: se Sarah Connor má co do činění Lena Heady (Cersei) a ne Emilia Clarke (Daenerys) tak neplašte!! LEna je na to dobrá, má tetování, nasranej výraz... a hraje mnohem lépe :)
  • Ech, Danyini rytíři jsou roztroušení a váhaví, nikdo nemá odvahu založit nový topik a pozvednout praporec na obranu Matky draků a bránit ji proti nevědoucí ječící přesile nepřejícníků. 8-)
  • heavy_head napsal(a):

Ech, Danyini rytíři jsou roztroušení a váhaví, nikdo nemá odvahu založit nový topik a pozvednout praporec na obranu Matky draků a bránit ji proti nevědoucí ječící přesile nepřejícníků. 8-)

Mozno je to v tom ze sa nechcu zaoberat takymi ruhacmi a neveriacimi inymi-dd
  • Hmmm, že by pomalé rozhoupávání se zastánců vedlo k tomu, že založím nějaký opravdu ohavný topic o Máádr of dragons, kvín of ol bed ektrs? ... :twisted:
  • Jay napsal(a):

Hmmm, že by pomalé rozhoupávání se zastánců vedlo k tomu, že založím nějaký opravdu ohavný topic o Máádr of dragons, kvín of ol bed ektrs? ... :twisted:

Hahaha,ani nie zastancov jej samej ako postavy,ale skor jej okolia ako takeho!ma okolo seba dost zaujimavych postav a ja si myslim ze by mala dostavat jej dejova linka viacej priestoru ako napr dej v kings bordeli-p
  • Rejbek napsal(a):

Jay napsal(a):

Hmmm, že by pomalé rozhoupávání se zastánců vedlo k tomu, že založím nějaký opravdu ohavný topic o Máádr of dragons, kvín of ol bed ektrs? ... :twisted:

Hahaha,ani nie zastancov jej samej ako postavy,ale skor jej okolia ako takeho!ma okolo seba dost zaujimavych postav a ja si myslim ze by mala dostavat jej dejova linka viacej priestoru ako napr dej v kings bordeli-p
    yep
    Lena hraje v Sarah v serialu, Emily ji bude hrat v novym filmu.

• Dany se mi třeba v první sérii líbila, řekl bych do tý doby než se jí narodili draci. V tu chvíli už u její linky jde o to že to je ta targaryenská holka co má draky (jak jí říká Tywin) a pro mě je to stejně tak, kdyby ty otrokářský města dobývala třeba jenom s khalasarem (a furt vozila kamenný vejce jako dekor), tak by to pro mě byla nezajímavá figura, která pro mě za mě může v tý poušti zůstat a její případná smrt by mi nevadila. Je jasný že ona je tam jenom kvůli drakům. Vzhledem k tomu co se s její postavou bude dít zejména od Meereenu dál jí prostě nemám rád..

Pokud jde o herečku, tak mě teda nijak neuchvacuje ale vlasy si kvůli ní neškubu, tak nějak nevybočuje si myslím.. Nejvíc na vině tam podle mě je ta valyrijština, umět hrát to, že mluvíš něco konkrétního, ještě navíc dost citově zabarvenýho jazykem, který vlastně vůbec neexistuje bude asi dost těžký. Vemte si Kraznyse, ten taky mluvil jako dement, i když to byla v podstatě jenom epizodní role...
  • Mhýsáá, at žije matka draků :anxious: =D
  • Umět hrát to, že mluvíš něco konkrétního, ještě navíc dost citově zabarvenýho jazykem, který vlastně vůbec neexistuje bude asi dost těžký. - tak to možná ano, ale to je přesně to, kde se projeví HEREC - v LoTR jim to celkem šlo a elfština tam od všech zněla tak, jak si jí člověk představuje... Na druhou stranu,... ony se ty její excesy neomezují na Valyrijštinu.
  • Elfština v LOTRovi byla míň jazykolamný jazyk než je valyrijština u tý se ta huba prostě evidentně musí otevřít... Ale v podstatě s tebou souhlasím že je potřeba super herec aby to uměl zahrát.. nemyslím si že to emilia zvládá nebo nezvládá, jste tady prostě samej extrémista, buď je moc špatná a 2 si myslí že je extra třída.. Mohli vybrat líp ale i hůř (př.: Yveta Blanarovičová, nebo kdokoliv z herců ze seriálů stanice CW :D ).
    Jak jsem psal nehodlám se jí zastávat protože to žádná hvězda není, ale rozhodně mi nepřijde objektivní upozorňovat dokola na to jak je příšerná herečka. Jdu se radši dívat na True blood, tam mi HBO dávkuje sex-kozy-krev víceméně najednou..
  • A proč bychom kruci písek měli být ve svých názorech líbí/nelíbí objektivní? :D
  • Me taky Daenerys nevadi. V knizce je to jedna z mejch oblibenejch postav uz od hry. A v serialu mi taky nevadi. Vubec mi neprijde ze to hraje nejak spatne. Ona Daenerys proste takova je i v knizkach, ja jsem si to takhle predstavovala a nevadi mi to. Treba to jak "hraje" Kit Harington je mnohem horsi... V prvnim dile to vypadalo, ze byl na detskym hereckym tabore a trochu se to naucil, ale ted to byl zas des bes... :-@
    rýchle zhrnutie z môjho uhľu pohľadu:
    Oberyna ľúbim viac a viac, vidím, že budem revať v 8. časti (ak to nepokazia), Tyrion a Podrick, sladký boh, toto je úžasná dvojka
    Sansa, opitý rytier a Malíček- veľmi dobre spravené
    Ohař a Arya- vtipné momenty ale on by už nemal byť taký tuti fruti plný elánu viď kniha...
    Dario, kvitujem zmenu herca, tohto by som brala, ten súboj nebol zlý, ale Belwas je Belwas, mal byť
    čo ma ubíjalo- wtf prečo Jaime spravil, to čo spravil?? Natiala Dormer a jej špúlenie perí, bože, never more, to bola nudná scéna
    a Gilly zvaná Fialka a Sam, prečo? i keď, ako tu bolo hodne spomenuté, výplach kondómu bol taký fajnový
    Tywin áno, áno, výborne zahrané, Tommena mačiatka nebudu (škoda, aj som mačkofil....)
    okolo a okolo, diel ušiel, ale kniha je hold kniha
    brutálny plus je záverečná HUDBA!!
  • Daenerys.....No na lidi zřejmě její ,,epičnost" působí, když se zeptám kamarádů nečtenářů kdo je jejich top postava, tak řeknou kalísy, ta buchta s drakama -_- Vysvětlovat jim proč je moje top postava Jaime, který vraždí příbuzné a znásilnuje či co to bylo, je poměrně těžké :D
    A když se řeší otázka kdo
    zaujme akci kobylky
    tak já tipuju Missandei
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Vegas A ja som si myslel, že ona zaujme úlohu Irri keď sa spolu s Dany milovali na tej lodi. DD ma hlboko sklamali, keď to vynechali.
  • @Branislav_Gepeto To ještě není vyloučené, pokud to bude Daario
    kobylky
    tak se počítá, že nebude schopen kdejaké činnosti, tak ho Missandei může zastoupit..
  • podle mě
    nejlepší Daenerys matka draků ***** 5 hvězdiček-jako obvykle, pěkně ho Dario složil z toho koně :D

nejhorší Arya a Ohař (ale jen vyjimečně minule v hospodě to bylo dobrý jak dostala zpátky svůj meč, ale dnes s těma sedlákama *
    Stannis a čarodějnice * nuuudaaa jako vždy nejhorší
    ještě horší Davos a malá-nechápu co všichni mají z toho jak znetvořená holčička učí starocha slabikovat :P 0 hvězdiček
    útok divokých byl dobrý, ale ta zrzka je pěkná mrcha doufám že ji za to zabijou :)

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 24. dubna 2014
    @greyworm Meanwhile in parallel universe... =D
  • Stejně je to nefér, Lannisteři jsou v seriálu skvěle herecky zastoupení všichni, Starkové tak půl na půl (Ned, Arya, Bran jsou super) a Targaryeni to pěkně schytali. :-D Emilia si od druhé řady jede ty svoje dva výrazy, Viserys byl zajímavější než v knížce, ale bohužel se dlouho neohřál a
    pokud tam počítám Jona, tak to taky není žádná sláva, i když letos se mi zdá o dost lepší. Do Mladého Griffa taky moc nadějí nevkládám a jeho původ je navíc dost nejistý... :-)
  • @sveva Zapomínáš na Aemona :D ten je podle mě excelentní, jinak rod z krve a ohně podle mě ještě neukázal vše :D
    Podle mě musí ukázat i něco z minulosti, pokud chcou jít podle knihy
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.