Hra o trůny 4×04 – Přísežník - Ice & Fire
Hra o trůny 4×04 – Přísežník - Ice & Fire
Dany se rozhoduje mezi spravedlností a milosrdenstvím. Jaime dá Brienne za úkol najít jeho čest. Jon obstarává dobrovolníky, zatímco Bran, Jojen, Meera a Hodor narazí na přístřeší. Scénář: Bryan Cogman Režie: Michelle MacLaren
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
a sourozenci nejsme to by se nevyptávali vodkaď kdo je
(leda že by o tom nevěděli no to by byla pecka jo a už mi tu nic nespoilujte všechno zkazíte!! :(
@greyworm On sa neučil čítať, učil na Spoločný jazyk Západozemia. Ak to neplánujú využiť ako priblíženie života jeho a Miss alebo aby nemuseli vymýšľať Valyrijské dialógy, tak IMHO zbytočná scéna práve preto, že takéto učenie tam už je. Inak Brienne nedostala Joffov, ale Jaimeho meč. Ako symbol ten prísahy, že Brienne je vyslaná na jeho príkaz.
To, že se budou čím dál víc odklánět od knížek, je jasné už od druhé řady a nevím, proč se to pořád tak strašně řeší a někoho to ještě překvapuje. Občas mám pocit, že někteří čtenáři prostě čekají přesnou kopii knížek a když je něco jinak, hrozně je to vykolejí a jsou zmatení. Viz třeba ten dotaz, jestli jsou Missandei a Šedý červ sourozenci. V seriálu už jasně zaznělo, že Missandei žádnou žijící rodinu nemá, v posledním díle navíc bylo, že jsou každý odjinud. Nebo proč divocí ještě nenapadli Černý hrad - protože už v minulé řadě bylo řečeno, že čekají na Manceův povel. Občas přitom stačí dávat větší pozor a smířit se s tím, že seriál je trochu jiný svět a některé věci jsou tam nastaveny jinak. Když si občas přečtete nebo se kouknete na recenze nečtenářů, tak ti řeší úplně jiné věci, než my tady, jsou víc ochotní přemýšlet proč to či ono v seriálu je a jaké to může mít následky do budoucna.
Ilogických kiksů je tam sice dost a štvou mě taky (přisuzuju to scénáristické neobratnosti nebo pohodlnosti), ale nazvat to parodií nebo karikaturou je hodně přestřelené.
a) GRRM je sprostej zlatokop a jde mu jenom o prachy
b) dává jim rady a skutečně mu nevadí změny které provádí, kdyby bylo něco co by mu hodně vadilo asi by zasáhl
Já jsem moc rád za seriál, protože spoustu věcí jsem si představoval jinak nejvíc asi jednotlivé hrady a lokace - nejvíc asi zeď, ta byla úplně trapná v mých představách, dál oblečení, účesy (na to jako chlap moc nejsem, zatímco v seriálu vytvořili úžasnej "vesmír" toho všeho dohromady.
max. souhlas s @sveva
.. to co predvedli vcera .. teda 4.dil .. tam nebylo snad nic spravne ...
priznam se, ze jsem to ani nedokoukal .. jakmile se Leto chytil do pasti ... WTF?? jsem celou slavnou televizi vypnul. Manzelka na me koukala jak na blazna .. prej . celej tejden se na to tesis a ted to vypinas ? tezko to vysvetlovat ...
jsem z toho docela smutnej, protoze az dosud se mi TV zpracovani vicemene libilo. Nekdy MOC nekdy min, ale tohle uz je masakr ...
Já si osobně víc užívám s tvárnění prostředí a krásné lokace než hledat chyby v hereckých projevech a odklonech scénáře od knižní předlohy. Pořád to je lepší než nic a nebo rezavým drátem do oka :-D .