Hra o trůny 4×04 – Přísežník - Ice & Fire

upraveno 27. dubna 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4×04 – Přísežník - Ice & Fire

Dany se rozhoduje mezi spravedlností a milosrdenstvím. Jaime dá Brienne za úkol najít jeho čest. Jon obstarává dobrovolníky, zatímco Bran, Jojen, Meera a Hodor narazí na přístřeší. Scénář: Bryan Cogman Režie: Michelle MacLaren

Read the full story here

123457

Komentáře

• @Stark z hor Neber mi hračku! Mance sbírá dříví a basta =D :-D
  • Třeba došel plyn nebo benzin do zapalovače?
  • @sveva Opravdu to asi nemá cenu řešit, zkrátka se snažím dokázat že to jak jeho příchod scénáristé oddalují je poměrně tupé. Ano, nemusí jít přímou cestou, ale v tom případě se alespoň mohli zmínit o nějakém důvodu proč by to neměl dělat.
  • @Stark z hor hoď tu část
    s rohem
    do spoileru, v seriálu myslím ještě nebyl zmíněný
  • upraveno 4. května 2014
    @Everett_Young Nemá to cenu, s tím souhlasím. :-) Ale pořád nevidím tu přímou souvislost mezi "přijde mi to tupé" a "dle zákonů logiky nesmysl"... když v seriálu to ještě nebylo ani vysvětleno. (edit)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Divím se, že zrovna tohle vyvolává tolik vášní a ještě k tomu až teď. Nereálné cestování předvedli v seriálu už několikrát. Z překonávání vzdáleností si dělají ještě větší prdel než Martin sám.
  • Vášnivá diskuze vypadá jinak. :-)
  • upraveno 5. května 2014
    redhrad napsal(a):

Je to jak s výběrem děvčat, někdo je na blondýnky, někdo rezavé a někdo tmavovlasé,štíhlé nebo prsaté:-D, někdo sci-fi, krimi, dokument a někdo fantasy

;D :-P :dance:

@Everett_Young a co tam presne nesedí ? v com sú nejasnosti
    síce už asi viac vecí, ale aj tak najvačší kumšt a notoricky problémová časť pri písaní hocijakej (nejen) fantasy, sú práve tie časové, priestorové a faktografické údaje, súvislosti a následnosti, osoby a obsadenie, postavy, a vzťahy medzi nimi, aby neškrípali v príbehy logické a faktické chybky aj úplné diery a iné výtlky :d

hoci to až tak podrobne neštudujem tie jednotlivé diely nesledujem s mapou, trigoniometrickým pravítkom a kružítkom v ruke :p ;D , ale 1 viem naisto - tak až moc dopodrobna sa s tým "nehrali ani G.R.R.Martin, aani ASapkowski, zvlšť ked to vtedy ešte práve len začali písať, aspon spočiatku, najma pre nadšenie z tvorby novích svetov a príbehov.. a tiež pre €$ :twisted:
    až po čase, ked sa im už dej, miesta a osoby začali privelmi zahustovať, stávali sa navzájom previazané čím-dál-tím-víc, bolo si to treba zakresliť aj na mapke, a spravit pavúka postáv (schému vzťahov), jako zvyknú scenáristi a autori..
    hoci práve obaja títo autori sú celkom známi práve tým, že zrovna s mapiek, geografie, ciest, a logistiky po ich svetoch si nejak moc TAZKU HLAVU nerobia
  • odkazovat na zakony logiku v tomhle serialu je opravdu hodne ale hodne zavadejici everette :D:D
    vzdyt je to FANTASY serial, neumis si neco domyslet nebo predstavit a nebo jsi jen troll ;)
    vubec se snim nehadejte proboha...feeding troll
  • @up_er Tak proč to v knize logicky vychází aniž bych si tam musel cokoli domyslet? Problém je v zpracování, ne v události jako takové. To co říkám myslím smrtelně vážně.
  • Tak divocí klidně mohli zůstat někde u pěsti, protože po nich mohli jít nemrtví, kterých tam ještě předtím bylo docela dost. Asi jsem moc málo geek na to abych se zabýval rychlostí cestování v příběhu s draky a kouzelnými stromy.. Ve skutečnosti to můžou scénáristi odůvodnit jakkoliv si vymyslí a udělat si nějakej oslí můstek a nebo taky nemusí a vadit mi to nebude. Ono i ve Dvou Věžích to vzal Haldir do Helms Deep dost hopem.

Mě vadí poslední dobou to jak všechno musí tupě vysvětlovat americkému divákovi. V knížkách se mi moc líbí "nepotvrzené" informace a "domysli si sám", to že se malíček totálně přizná sanse, začne vysvětlovat příběh náhrdelníku a bába od tyrellů začne dělat to samé a margery dělá blbou že o ničem nevěděla .. :roll: ano to mi vadí.

• kniha je kniha a serial je serial a vzhledem k tomu ze kniha ma prez tisic stranek tak nemuzes pocitat s tim ze se budou drzet predlohy...jednoducha odpoved
    tuhle epizodu povazuju za nejhorsi ze vsech, ale rozhodne to neni kvuli tomu ze by me nesedelo casove jestli se nejakej nouma mohl dostat na zed pred divokyma nebo ne...
  • @pavel: Co Haldir, ten to měl kousek, ten šel jenod Celeborna, ale Arwen a Elrond museli počkat než společenstvo odjede, skout meč a skoro už aby vyrazili aby tam byli těsně po bitvě... nejen dle filmu, ale i podle knih (to jel si jen Elrond myslím) to muselo být hrozně přitažené za vlasy (nehledě na to, že by mě moc zajímalo, kudy jel - Morií? přes Isengard?), takže i mistr tesař...
  • @Jay mám pocit, že v knihách Aragorn meč vyfasuje už v Roklince a pak ho má u sebe až do konce. Pamatuju si na pasáž ze Dvou věží, kde ho velmi nerad odkládá při návštěvě Théodena, tou dobou ho ve filmu ještě neměl.
  • @Dreamer: Máš pravdu,... já si pamatoval, že v tomhle logika ulítla víc než u Haldira... a nějak jsem měl za to, že i knize. Tak ne, plně made by Jackson.
  • @pavel To jsem ve svém rozboru zmínil taky, jen si toho nikdo nevšímal a všichni začali řešit to cestování
  • @Jay třeba Elrond mimo záběr využil středozemskou leteckou taxi službu :) Aby to nebylo úplně mimo, co se cestování v seriálu týče, je potřeba mít figurky v žádoucí čas na správném místě, jak se tam dostanou? Kdo ví...
  • Everett_Young napsal(a):

@pavel To jsem ve svém rozboru zmínil taky, jen si toho nikdo nevšímal a všichni začali řešit to cestování

Protože jim dáváš záminku, protože seš arogantní debil! :D :D
  • @pavel Ach, máš samozřejmě pravdu, občas na to zapomínám :-D
  • Musí se hold najít někdo kdo se nebojí nastavit ti zrcadlo :D samozřejmě no offence..

Jenom kdyby někoho měl zneklidnit způsob zdejší mluvy :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Tak už aj ty zbieraš tituly :D
  • @Branislav_Gepeto Sarkastický agnostik se baví s arogantním debilem. může být něco horšího? :twisted: Evidentně to nejsi jen ty z jehož příspěvků čiší arogance a netolerance =D
    @Everett_Young Potrpím si na ,,Nenávistný ateistický agnostik", hneď to znie urodzenejšie :D

I keď táto diskusia je fakt zbytočná. Wanic len nesprávne použil výraz "subjektívny" (asi skôr myslel relatívny). :D Ono ten Holyshithecanteleport efekt začína byť najmenší problém.
  • @Everett_Young "..tak už jen veštec.." ;D

hej chcelo by to ešte nekoho 3.ho do partie :p
  • @Branislav_Gepeto Pardon vaše veličenstvo Nenávistný ateistický agnostiku :king:
    @Everett_Young Hneď je to lepšie, lorde Arogantní debile :D
  • Jsem rád že si tu Everett připadá jako na herních fórech, kde už má tak dost kamarádů! :)
  • Chápu, že si tu debilitu a aroganci tak užíváte, ale zkuste se prosím držet tématu. Dík! :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. května 2014
    @sveva Tak jsem slyšel že Kaplický píše nový román. Bude se to jmenovat Kladivo na Targaryeny :twisted:

image
  • @Everett_Young: Kaplický? To je ten architekt, co umřel asi před pěti lety?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.