Hra o trůny 4×04 – Přísežník - Ice & Fire
Hra o trůny 4×04 – Přísežník - Ice & Fire
Dany se rozhoduje mezi spravedlností a milosrdenstvím. Jaime dá Brienne za úkol najít jeho čest. Jon obstarává dobrovolníky, zatímco Bran, Jojen, Meera a Hodor narazí na přístřeší. Scénář: Bryan Cogman Režie: Michelle MacLaren
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Když budeme rovně soudit v porovnáním s jinými seriály pro televizní tvorbu, tak za tolik peněz do toho vložených to není nejhorší dle neustále stoupající obliby. Už to kolik je různých fan klubů, stránek a třeba tady kolik velmi slušných diskuzních příspěvků a povídek. SUPER! Věřím že jaký koliv tvůrce/autor by z podobného ohlasu měl radost. I to že si najdeme čas napsát třeba hanlivou kritiku vypovídá o tom že nás to zajímá. A tak samo to je i o nás, buďme rádi když někoho zaujme co jsme tu vypotili a je ochoten se o tom přít a diskutovat.
a taky na zasadani malej rady ked sa bavili o Dany, tak padlo, ze Jorah je informator :) a to su snad vsetky serialove zmienky :D
Teraz vážne
@Kalam Mekhar Jeden filmový kritik se vyjádřil po zhlédnutí prvního díla Pána prstenů: " je těžké zůstat nestraný a nedeformovaný svou vlastní profesí a velikostí předlohy" a dodal "příznivci a fandové díla J R R Tolkiena budou zklamáni ale bežný divák bude unešen". Mám dojem že i když je to možná nesrovnatelné paralelní přirovnání tak se to v pohledu očima diváka který písmenka od G R R Martina nedržel v ruce bude zdát stejné - soudím dle svého okolí. Hromada lidí co jsem jim to doporučil neinklinuje k fantasy(berou to jako dětskou beletrii), ale seriál je zaujal a dnes ho možná sledují horlivěji než já.
Tohle nejsou jenom maličkosti, shované v textu, vytvořené nedbalostí.. tohle je příspěvek, kterej ve slušný diskuzi nemá co dělat :weirwood:
20.4.2014 13:05 Stormsword: "Ty ses totiz jen arogantni hovado co urazi vsechni kolem a myslis si jaky si borec. Jestli si myslis ze se kill rate 6,3 (poznámka: kill rating - herní efektinvnost - kolik nepřátel sundám než jsem sám zabit, jedná se o statistiku z leteckého simulátoru IL-2 Sturmovik) opravnuje abys tady vsechny akorat buzeroval ze kdyz hraji jen pro zabavu a nejsem hned v nejlepsim klanu tak jsem noob a mel bych hrat akorat tak tetris tak si hroznej ubozak a debil. Ty asi nevis ze lidi to nemusi hrat aby byli nejlepsi ty napmysleny arogantni blbecku. doufam ze me za to reportujes abych dostal ban za urazky abys dokazal jakej si ubohej ty buzerante. Hlavne ze sam vsechny jen urazis a trolujes."
Je to všechno, nebo bys chtěl Storma o něco doplnit a přidat mi nějakou další hezkou vlastnost? Dlouho jsem neslyšel, že jsem arogantní blbeček (arogantní jsem až to bolí, ale blbeček rozhodně ne) =D
Co se logiky týká, doporučuji projít základy Aristotelovské logiky, je to docela poučné. Nejde o to že já mám vždycky pravdu. Jde o to, že pokud hodnotíš nějaký objektivní fakt který je daný a hodnotíš ho správně (např délka cesty z Hrůzova na Zeď vs délka cesty Mancovi armády - podobné problémy se vzdálenostmi má i Sapkowski, jak správně poznamenal teď si nevzpomenu kde Ugla) pak jsou všechna ostatní řešení špatná. Například pokud logickou úvahou dojdu k tomu že 1+1=2 pak ostatní dedukce odkazující na jiná čísla jsou chybné. To co říkáš ty opět odkazuje na tu subjektivitu o které jsem mluvil. Zkrátka u faktů subjektivní názor neexistuje, a pokud existuje tak jenom zkresluje výsledky a je na obtíž.
Pravým důvodem budou spíše produkční záležitosti. Velká bitva vyžaduje hodně speciálních efektů (v nějakém rozhovoru scénáristi říkali, že poslední tři epizody budou hotové až těsně před vysíláním), a tak jí umístili až na konec sezóny, aby měli co nejvíc času na postprodukci.
EDIT: Už vím proč jde tak pomalu. Mance cestou sbírá dříví na největší oheň co kdy sever viděl :roll: =D
koukám, že pořád stejné - stále je tu skupinka lidí, kteří "mají vždycky pravdu" a když jim někdo naznačí, že to taky někdo může brát jinak nebo se někomu líbí něco jiného než jim, tak se můžou vzteknout a začnou se chovat útočně - jak malý děti ve školce, když jim seberete hračku...
mj. já teda mam seriál rád, ale je pravda, že to, že se Locke objevil v Černém hradu takhle brzo teda zarazilo i mě, a to mam velkou představivost...
(například Manceho beru tak, že možná někde ještě hledá
:-)