!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1120121123125126243

Komentáře

• Myslim že Vichrů už se dočkáme brzo.
  • Prý ne dřív než 2015 řekla autorova agentka/redaktorka, citoval to tu někdo někde na foru
  • Taky jsem to někde četl, původně prý měla vyjít do konce roku 2014, ale nějak se to prodlužuje. Ale tak už je polovina roku 2014, to už uteče jako nic. Prý už má napsáno přes 1000 stránek, takže už by to nemělo trvat dlouho. Ale jak to tak vypadá, tak vichry budou asi zatím nejobsáhlejší knížka ságy, což je jenom dobře.
  • @JoffreyWater Tak pokud to bude zase vyplněný jídelníčky, tak to zas tak dobré není... :D
  • upraveno 20. května 2014
    @Mikjan A nebo půlstránkovými popisy co má postava na sobě. Už začínám být alergický na slovo živůtek.
    Ashnobe napsal(a):

@Jay Asi máš pravdu. Velitelem druhých synů je myslím Ben Plumm.
    Až dočtu Malaz, tak si to znova přečtu, protože Vichrů se jen tak nedočkáme :(

Jo jo, Druhým synům velí Ben Plumm. Daario je velitelem Bouřovan. V seriálu to asi změnili, aby v tom lidi neměli bordel. Ikdyž ke komu se asi přidá Tyrion, když Daario očividně nezradí?
    Mikjan napsal(a):

@JoffreyWater Tak pokud to bude zase vyplněný jídelníčky, tak to zas tak dobré není... :D

Zrovna popis jídel mi nepřišel nějak přehnaný. Přišlo mi, že tam nebylo víc jak 2-3 strany popisů jídelníčku dohromady. Možná mám nějakou divnou verzi knihy (nebo se můj názor na význam slova "hodně" liší od ostatních lidí :D). Ale popisů postav (vzhled, oblečení,...) tam bylo na můj vkus moc. Ty odstavce jsem vždycky jenom přelítl očima.

• V januári 2014 napísala že knihu určite nevydajú tohto roku.

https://twitter.com/JaneJohnsonBakr/status/426815126818127872
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Omilis napsal(a):

Ashnobe napsal(a):

Asi máš pravdu. Velitelem druhých synů je myslím Ben Plumm.
    Až dočtu Malaz, tak si to znova přečtu, protože Vichrů se jen tak nedočkáme :(

Jo jo, Druhým synům velí Ben Plumm. Daario je velitelem Bouřovan. V seriálu to asi změnili, aby v tom lidi neměli bordel. Ikdyž ke komu se asi přidá Tyrion, když Daario očividně nezradí?
    Třeba ji v seriálu Daario zradí, coby zhrzený milenec, když se rozhodne provdat za toho meereenského šaška. Pro zjednodušení děje.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Moment. Kedy mal Daario zradiť? (už si to nepamätám...)
    upraveno 20. května 2014
    Nikdy. Jen říkám, že v seriálu možná převezme by třeba mohl převzít roli Bena Plumma.
  • On se vůbec celý seriál dost často tváří jako kdyby žádná knížka neexistovala. Což mě štve u všech filmů podle knižní předlohy.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Nevada Jáj. Oni Daaria v seriály evidentne presídlili. To mi ušlo, že bolo v kontexte. Díks.
  • Neměl mít Daario náhodou Modré vlasy a vousy? Jeho vzhled dost zmršili, ten nový herec už to nezachrání, ikdyž je lepší než ten slizoun co ho hrál ve třetí sérii.
  • Ale nejvíc podle mě zmršili Jaimeho charakter. Přesněji řečeno v prvních sériích. Jako on sice není zrovna svatoušek, ale přijde mi že z něj udělali mnohem většího zmrda než je. Třeba to jak zabil toho jeho bratrance, nějak mi k němu nesedí že by takhle zabil vlastního příbuzného. Nebo to jak se na zimohradu do všech navážel...
    Proč sem furt pleteš seriál? Tohle je vlákno o knihách.
  • Já s nim nezačal.
    Tak zpátky ke knížkám, před chvílí mi to nedalo a přečetl jsem si Branovu kapitolu kde děti lesa tvrdí že studenoruký "umřel už dávno". Z tohodle bych nevyvozoval že to není Benjen, mohlo to být myšleno tak, jako že už je prostě mrtvý, nebral bych to úplně doslova. Já věřím tomu že studenoruký Benjen je.
  • nemyslim si. ak benjena niekedy stretneme tak len ako nemrtveho...
  • @JoffreyWater: Souhlas s Dunym... Coldhand bude někdo, proti komu je lord 1-3-1000 očí mladík (možná... a opravdu možná připustím vrstevníka).
    Benjen... jako jo, sympatická postava, ale o jeho dalším osudu bych moc pozitivně neuvažoval,... v postatě se nemusí objevit ani on, ani třeba Brynden Blackfish...
    Ačkoli umíte si představit, že by Benjen například místo onoho výjezdu za Zeď prachsprostě dezertoval a přesídlil třeba za Úzké moře? :o)
  • @Jay Však Coldhands je nemrtvý. Benjen pro mě není zrovna sympaťák, já Starky moc v lásce nemám, ale věřim tomu že on Coldhands je.
  • Sice kvůli Benjenovi uspořádali velkou výpravu za zeď, ale jinak mi tam zatim přijde jako celkem zbytečná postava, tak věřim tomu že to je on.
  • A ona tam je někde zmínka že je proti němu zelenověštec(nebo kdo) mladík?
  • @Jay A v epilogu Snů o Jaru bude Benjen,jak si v klidu chlastá někde ve Svobodných městech :D
    Zajímavá představa :D
  • @Slenjoy A protože to bude epilog tak se uchlastá k smrti.
    Jay napsal(a):

lord 1-3-1000 očí

LOL! Výborné :-D
    JoffreyWater napsal(a):

A ona tam je někde zmínka že je proti němu zelenověštec(nebo kdo) mladík?

Listinka, které je 200 let řekla, že Studenorukého zabili už dávno. Pro dvěstěletého člověka nebude cca rok zrovna dlouhá doba.
  • Jak sem psal, tak bych to že ho "zabili už dávno" nebral úplně doslovně. Ono tam bylo něco o tom že Bran se bál že ho zabijou nebo tak něco, a ona řekla že ho zabili už dávno, nejspíš to bylo jenom konstatování že už je mrtvý, ne že umřel před nějakou dávnou dobou.
    Nj, ale někteří na to máme prostě jiný názor a termín "už dávno" u velmi staré osoby bereme dost vážně, a ne jen jako řečnický obrat.
  • Nezbývá nic jiného než čekat na vichry a doufat že se v nich vyjasní kdo to je.
  • Benjen je touhle dobou někde v Ašaji a popíjí si tam ten stín večera (nebo jak se jmenuje ten kouzelnickej patok) spolu s Brandonem Loďařem a směje se při představě svých bratrů, měněných v nemrtvé
  • @Mikjan: Jeho bratři se v nemrtvé nezmění, ti už se změnili v totálně mrtvé, oba... :o)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.