!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.
Tady je pár dalších známých teorií:
zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven
Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností
Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana
Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse
Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny
Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington
Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.
Jaime je valonqar
Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové
Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem
roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy
Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova
Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane
Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra
Septa Lemore je Ashara Dayne
Zelená Milost je Harpyje
Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)
Dany se nikdy nedostane do Západozemí
Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených
Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)
Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka
Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse
Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem
Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara
Syrio Forel je/není mrtvý
Muži bez tváře způsobili konec Valyrie
Dračí ocel je/není Valyrijská ocel
mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu
Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů
Benjen je/není mrtvý
Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg
Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony
Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla
můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)
Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám
Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
Tady je pár dalších známých teorií:
zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven
Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností
Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana
Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse
Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny
Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington
Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.
Jaime je valonqar
Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové
Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem
roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy
Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova
Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane
Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra
Septa Lemore je Ashara Dayne
Zelená Milost je Harpyje
Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)
Dany se nikdy nedostane do Západozemí
Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených
Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)
Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka
Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem
Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara
Syrio Forel je/není mrtvý
Muži bez tváře způsobili konec Valyrie
Dračí ocel je/není Valyrijská ocel
mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu
Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů
Benjen je/není mrtvý
Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg
Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony
Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla
můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)
Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám
Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Brynden= Krvavohavran
Gregor=Robert Strong
Jaime je valonqar
Euron nechal zabít Balona
Rickonovu teorii
a taky to, že Stannis a Jon nejsou mrtví
a pak je tu vícero teorií, kterým dávám tak 80%
Stark z hor: Jaqen- ty písmenka navíc tam nejsou (Taky jsem je tam dlouho psala. ;)
s tou Ollenou - nejsem si jistej, jestli je to 100% potvrzený, ale je to jedna z těch hodně pravděpodobnejch teorií
Ale žeby bol Syrio, to asi nie. Štýl výcviku Mužov bez tváre a Prvého meča Braavosu je úplne iný. Navyše bol Jaqen v žalári, keď Syrio cvičil s Aryou.
A to, že je mŕtvy je jasné, lebo inak by bol mŕtvy Meryn Trant(čo by tiež nebolo na škodu).
Ad. Varys a Targaryeni/Blackfyre... no, vždycky mě dost zajímalo, proč si tak pečlivě holí tu svojí hlavinku, ale možná je mu v KL jen horko. :-)
Jaime jako Valonqar mi připadne nepravděpodobný. Ale možná to bude tím, že upřímně doufám, že do té blonďaté mrchy zabodne Jehlu Arya.
Olenna, the Debilslayer je teda na 100% Ani som neklikol na odkaz a už predom som vedel, aký krásny obrázok tam bude :) On je enuch, tudíž by mu nemala rásť brada ani vlasy.. Ale svet ASoIaF je celkom mimo vedy často, tak by to bola zaujímavá teória
---------------------
Ja som Tanec nečítal, takže to neviem presne, ale spolužiak spomínal, že vzadu v registri je vraj priamo napísané, že ten jeden onen Brynden spoza Zdi je naozaj Brynden kedysi lord veliteľ Nočnej hliadky....
---------------------
K Euronovi - Podľa mňa Euron Balona nezabil. Skôr by som čakal, že jeho červení kňazi mu predpovedali Balonovu smrť a preto sa tak záhadne rýchlo objavil.
No, je to možné. Ale zase žeby bo Varys Targaryen... Zaujímavá teória, ale Martin hádam tak ďaleko nezájde, že z vyhynutého rodu sa zrazu z dier objaví celá rada... napokon zistíme,ž e Freyovia sp skrytí Targaryeni :)
Jinak já věřím, že Aegon je pravej, i když chápu ty teorie o Blackfyre, ale prostě tomu chci věřit ;)
Euron x Balon, Zelená Milost - tyhle teorie mě napadly už při čtení a to je co říct, ptž já jsem na tyhle věci většinou nedůvtipnej...
A taky si myslim, že Muži bez tváře nejsou jen takový vrazi za odměnu a sledují nějaké svoje vlastní vyšší cíle a Arya výcvik nedokončí(nebo si ponechá vlastní identitu)
Ale vůbec se mi nezdá, že by Manderly byl takovej nechutňák, aby vařil Freye.. ;)
Hm tak s Jojenem mne to ani nenapadlo, ale Jaimie jako vrah Cersei mi přišel logický v momentě, kdy jsem přečetla tu "věštbu". Navíc je příhodné, aby si ji zabil sám, až už mu poleze příliš krkem :-D Ale to už jsem zde psala před rokem...
Pak si myslím, že Viktarion poslouží jenom tak, že ho Dany zabije a tak získá ten supr roh na poutání draků a bude vystaráno.
Pak mám ještě několik detailů, které mi vrtají hlavou: Jak může být Strakoš nebezpečný? A ta reakce Val na Sheereen a její šedý lupus, jenom přehnaná reakce nebo na tom něco je? A nakonec si myslím, že Rickon je určitě na Skaggosu. Oša jako divoká ho určitě vzala na nějaké místo, které zná, proto si myslím, že Ibben stoprocentě odpadá a někam za Zeď by ho znovu nebrala.
JO a k té plešatosti, muži plešatí kvůli testosteronu (čím víc, tím dřív, tudíž takoví ti rambo-bouchači bývaj často holohlaví), tudíž, eunuchové by měli mít spíš bujnou hřívu než být plešouni :)
Když už jsme u těch teorií a spekulací... Taky si myslíte, že Golden Company má v úschově Blackfyre (ten meč), a že ho Aegon triumfálně vytasí, až půjde dobývat zbytek Západozemí? :-) Říká se, že Bittersteel po smrti Daemona Blackfyra meč odvezl s sebou do exilu, kde založil GC...
Další legendární meč, Dark Sister, měl u sebe naposledy Brynden a.k.a. Tříoká vrána. Třeba mu dovolili vzít si ho s sebou na Zeď, a možná ho ještě uvidíme...
Navíc plešatost se dědí a to po matčině linii, takže podle otce matky pánové :-))
Krásne perá máš,
a samička ani chvost,
život za ňu dáš,
a ona nakladie vajec dosť
:D