Hra o trůny bude pokračovat 5. a 6. řadou - Ice & Fire

upraveno 8. dubna 2014 v Seriál Hra o trůny
imageHra o trůny bude pokračovat 5. a 6. řadou - Ice & Fire

Hra o trůny si hned prvním dílem připsala rekord v podobě 6,6 milionu diváků na první odvysílání (3. řada měla cca 4,4 milionu). Očekává se, že během této řady dojde k překonání historického rekordu kabelových telvizí – ten drží seriál HBO The Sopranos, který už pomalu předává trůn.

Read the full story here

2456710

Komentáře

• sveva napsal(a):

@tomtou

To není Jeyne, ale Myranda, Ramsayho asistentka. :-)
    Ale to je jedno... Jde o to, že oni na vydání Vichrů čekat nemusí. Už dali dost jasně najevo, že pojedou svým tempem a na Martina čekat nebudou.
    No jestli cekat nebudou tak to bude dost trapny vuci ctenarum... a pochybuju slysel jsem nazor, ze by mohli natocit film pripadne serii, ktera by se venovala Robertove rebelii pripadne necemu pred knihama... a tomu verim spis, nez ze vydrbou se ctenarema...

Fajn no tak to vypada, ze Hostina a Tanec budou 5. a 6. serie presvedcili jste me :D (ale porad ve me zustava sklamani z 2 serie kde toho bylo oproti knize hrozne malo... rekneme, ze to byla dan za to, ze to byl novy serial)

A zacinam verit tomu, ze na konci tyhle serie bude velke prekvapeni a tedy slavnostni oznameni data vydani Vichru :) to by bylo symbolicke ;)
  • @tomtou: Áááá, tak nevím, jestli za tento názor řadit jako optimistu, nebo rovnou jako snílka :o)
    Ono to zaznělo v jiném kontextu, ale: It's a fantasy! :o)
  • Jay napsal(a):

@tomtou: Áááá, tak nevím, jestli za tento názor řadit jako optimistu, nebo rovnou jako snílka :o)
    Ono to zaznělo v jiném kontextu, ale: It's a fantasy! :o)

Aha tak jsem snilek, ale myslim, ze Martin tohle nedovoli a ani tvurci a budu tomu verit dokud se to bud potvrdi nebo ne...

A tady je rozhovor s Martinem a nezda se me znej, ze by kaslal na to jak serial rychle postupuje a nechal to byt at jedou az do konce klidne driv jak knihy...
    Pořád doufám, že je nenechám mě dohonit. Řada, která zanedlouho začne, pokrývá druhou půlku třetí knihy. Třetí [Bouře mečů] byla dlouhá, takže ji rozdělili do dvou sezón. Ale ještě tu jsou dvě další, Hostina pro vrány a Tanec s draky. Tanec s draky je sám o sobě stejně dlouhý jako Bouře mečů. Takže je tu potenciál pro tři další řady pokrývající Hostinu a Tanec, pokud je rozdělí stejně jako Bouři. Hostina a Tanec se odehrávají současně, takže to nemůžou natočit v tom pořadí, ve kterém jsem je napsal. Můžou je zkombinovat a uspořádat chronologicky. Doufám, že to tak udělají, a pak, ještě než mě doženou, budu mít vydané Vichry zimy, což mi přinese dalších pár let. S tou poslední, Sen o jaru, to asi bude těsné, protože oni se doslova řítí kupředu.

Předpokládám, že by šlo udělat jakousi přestávku a rozdělit sezónu na dvě části, jako to dělají u Mad Men.

Stejně jako to udělali u Breaking Bad. Existuje více možností. Spartacus se vrátil v čase a natočil prequelovou řadu [předcházející ději první řady]. To je také možnost. My totiž prequel máme. Napsal jsem povídky o Dunkovi a Eggovi, které se odehrávají asi sto let před Hrou o trůny. Právě jsem vydal ‚Princeznu a královnu’, která se odehrává dvě stě let před Hrou. Materiálu je dost, pokud bychom chtěli udělat nějaký projekt z westerosského prostředí, ale nemusí to tak nutně být. Ale tu hrozbu si vážně uvědomuju a nechci to zlehčovat. Postupujeme v ději dopředu a dětští herci stárnou. Maisie [Williams] byla ve stejném věku jako Arya, když jsme začali natáčet, ale z Maisie už je mladá žena, zatímco Arye je pořád jedenáct. Čas v knihách plyne pomalu a o dost rychleji v reálném světě.
  • JayJay
    upraveno 11. dubna 2014
    @tomtou: To není nic proti tvému přesvědčení (já jsem pesimista a vím to)... jen na téma oznámení za půl roku Vichrů se dívám skepticky - prostě až to bude, tak to bude, dřív než za dva roky Vichry nečekám... a to si myslím, že je ještě hodně "bezpečný" odhad...
    Martin řekl, že doufá, že jej nedoženou, vychází z předpokladu, že je materiál na další 3 řady (tj. Vichry by byly osmou -a asi i devátou- řadou) (což spíše nevypadá) a nabízí alternativu, že kdyby nestíhal (vichry nebo sen), tak si mohou odskočit do starší historie (Dunk, Targaryeni,...), materiálu je dost. A pak že by Sen taktak stihl.
    Otázka je, jestli seriálem "mohou" skočit jinam a na kolik sérií skutečně rozdělí stávající knihy.
    ... a jak říkám, já jsem pesimista,... ale co, mě seriál dotlačil ke knihám a případný seriálový spoiler mě neodradí.
  • upraveno 13. dubna 2014
    @Everett_Young Hi, když by jsi to bral s nadhledem tak svým způsobem není "problém" (pro někoho) nacpat všechny knihy do jedné a jednou řadou o deseti dílech to natočit - ale opravdu by to pak byla "Sága Písně Ledu a Ohně?"
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mno, právě "Sága Písně a Ohně" by z toho pak asi vznikla :-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada :applause: :dance:
    @redhrad Říkám snad někde, že je to dobře že to osekají? image

Jen jsem reagoval na to, že tu někdo psal, že z toho udělají deset a více sérií když HBo jasně prohlásilo že jich chtějí 7 maximálně 8.
  • @Everett_Young - lol, vůbec to neber osobně, už jsem tady psal párkrát že si myslím dle podílu reklam a zisku který tento fenomen HBO nese to vidím minimálně na 8 až 10 serii. Budu se opakovat. Kdo by před 20 lety řekl že film Stargate podle knihy od Dean Devlina a Rolanda Emmericha bude natažen na tak neuvěřitelnou délku? NIKDO!!! Ale ten kolotoč kolem reklam, propagace a suvenýrů roztřepal "oslíčka otřep se" . A pro HBO to bude platit taky, vydělá jim to na jíné projekty. A pls nevěřte na časovou postoupnost knihy a seriálu.
    @redhrad Já se na celý seriál dívám dost skepticky, takže mě o tom přesvědčovat nemusíš. D&D zatím žádnou vlastní invenci která by za něco stála nepředvedli, takže až jim dojde materiál z knih zůstane jen sračka zabalená v hezkém obalu od HBO.
  • Nevada napsal(a):

Mno, právě "Sága Písně a Ohně" by z toho pak asi vznikla :-D

sr led jsem si dal do drinku:DD, nj někdy neuškodí si po sobě raděj 2x přečíst než to dát na sklo

• @Everett_Young ..ale aj ked predviedli, vlastnú invenciu, a spravili si neco aj po svojom, tak im to bolo dost vytýkáno, a dost na to diváci a fanušikovia frflali.. :o :S :anxious:
    takže tažko vyhovieš všetkím :-$
  • @Alef_peAlef: @Everett_Young použil spojení "invence, která by za něco stála", což bych chápal tak, že pokud točí to co napsal Martin, tak je to nářez, pokud začnou projevovat svoji invenci, je to dost děs (souhlasím)... a že tedy potěš koště, pokud jim dojde materiál od Martina...
  • Problém je, že Hostina a Tanec jsou nanejvýš průměrné knihy a jelikož scénáristé z prvních třech knih nedokázali udělat kvalitní podívanou, jak to chtějí udělat z těchto dvou, je pro mě záhada.
  • upraveno 15. dubna 2014
    @Kalam Mekhar čísla sledovanosti jim naneštěstí říkají, že dělají kvalitní podívanou.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Dreamer Dallas a Esmeralda měly také velkou sledovanost :-D
  • @Montezuma3 no a nebyla to snad kvalitní podívaná? :D Některými "vylepšeními" jim občas scénáristé GoT šlapou na paty.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    tomtou napsal(a):

Jasně :D tak si to běžte přečíst znovu a možná pochopíte pointu, že těch událostí a míst co se tam oběvuje je prostě hodně. Hlavně se tam konečně objevuje Dorne a jako sry, ale dát tam postavy a celkově nevyjádřit kdo to je a proč tam je by bylo trapné... Nezapomeňte na modrého chlapce :) prostě 2 série by bylo hodně velké ochuzení a vzhledem ktomu, že čim víc serií tim víc peněz tak to stejně natáhnou... a pochybuju, že Martin má už napsaný Vichry a že by byli menší jak Tanec budou buď stejně nebo ještě vetší :)
    Chce někdo uzavřít sázku, že se určitě Tanec (samozřejmě časově beží Tanec a Hostina zároveň, ale myslim větší část Tance) rozdělí na 2 serie? Dokonce věřim tomu, že ta serie by obsahovala část Vichrů, protože to se asi taky bude časově překrývat...

Nerád ti to kazím, ale čo konkrétne myslíš tými udalosťami? Dlhosiahle hostiny? Natočia históriu prípravy kobyliek v mede? Tvorcov v tom zachráni jedine to, ak sa s tými scénami vyhrajú (ako sám hovoríš, nie ako v dvojke), no stále rátajúc to, že časť tých konceptov bude už teraz vo štvorke, im to výjde maximálne na dve série.

Túto sezónu už bolo obsadené dieťa lesa a trojoký. Branovu linku roztiahnu maximálne na túto a budúcu epizódu, ak sa tam objaví raz za uherský rok na jednu scénu. Čo asi tak s ním budú tri série robiť? Dany tam v podstate nič iné nerieši, len sa rozplýva nad Daariom. Fakt si to neviem na tri série predstaviť. Ale tak oni prekvapujú furt, je to možné.

Inak je rozkošné, ako si myslíš, že to natiahnu, len aby počkali na Vichry. Názor tvorcov je asi:
    ,,Fuck the readers. Fuck the book. Fuck the author.". Sami sa nechali slyšet, že ak to GRRM nestihne, pôjdu si podľa svojho. Nie žeby to doteraz nerobili. Oni to nebudú naťahovať kvôli GRRM.

A pokojne by som sa s tebou stavil, že "Tanec nebude rozdelený na dve série, ktoré budú obsahovať Vichry". Tanec bude už na konci tejto série
    Scéna Dany a upálené dievčatko, objednali na to herca a videl som odtiaľ fotku

takže plus tá ďalšia (v ktorej určite nebudú Vichry) a mám vyhraté :P ...
  • @Kalam Mekhar Sory že asi budu off topic, ale na to musím reagovat - nejvýš průměrné knihy? Toť věc úhlu pohledu - já jsem nanejvýš poživačný člověk a tak mi vůbec nevadí, že GRRM občas prošpikuje příběh nějakým tím receptem - o žrádle dokážu číst často a rád a jen tak se mi to neomrzí. A protože je v obou zmiňovaných dílech i dostatek všelijak perverzního sexu, není co řešit - dvorana slávy :-D .
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Někomu holt stačí málo.
  • @Crocuta Máš pravdu, je to off topic a za druhé je to můj subjektivní názor. Jen ve zkratce ti napíší, co se mě nelíbí na jeho posledních knihách. Je fakt, že psát nezapomněl a jeho knihy jsou stále velice čtivé, ale to samé můžeme říci např. i o nějaké brakové fantasy literatuře, např. WarCraft apod., ale zpátky k tématu :), ikdyž jeho četba je čtiva, postrádá tah na branku, děj se absolutně nikam neposouvá. Postavy tahá tam a zase zpátky jako kočka koťata (Daenerys), místo aby se děj posunul, tak přidá nové postavy. Podle mě napsal velice čtivých 1000 stránek, ale obsahově jsou naprosto o hovně, samozřejmě se mi to těžko píše, jelikož tuhle sérii mám opravdu hodně rád.
  • @Kalam Mekhar Snad nebudeme kamenováni že jsme stále mimo téma - předtím jsem samozřejmě jen vtipkoval. Jídlo a sex jsou sice fajn a Hostina i Tanec jsou opravdu nesmírně čtivé knihy, ale v podstatě máš pravdu - tímhle způsobem se celá sága ve zbývajících dvou zamýšlených dílech smysluplně ukončit asi nedá, jestli GRRM zas vytáhne z klobouku nějakého dalšího pretendenta na Železný trůn, nebo začne rozvíjet kapitoly dalších kapitánů a osobních strážců bůhví odkud... Čte se to skvěle, ale neposouvá se to nikam :-| .
  • Vzhledem k tomu, že pod článkem je odkaz na casting Martellů, dovolil bych si tipnout, že spíše loví místa pro Dorne.
  • Tak to abych si letos na dovolené dával pozor na Temnohvězdu a Hotaha, až budu unášet nějakou tu princeznu k sobě na pokoj :-k
    Dorne = Španělsko, to je víc než jasné :)
  • @baltim To je odkaz na předcházející článek - fanouškovské tipy na casting.
    Jo, Dorne to bude téměř stoprocentně, ale je dost možné, že tam natočí i něco z Essosu, třeba ta města kolem Rhoyne (pokud v seriálu bude boattrip).
    Ožralý Tyrion houpající se v kajutě a machájící se v louži chcanek a zvratek. Věnují tomu jistě celou jednu epizodu. Takže do Volantu to nestihnou. Jupííí!
  • @sveva:
    tak pokud nehodlají vypustit celou linku Conningtona a Grifa (což si snad nedovolí), tak "boat trip" musí být... A viděl bych to asi tak, že na konci páté série dorazí do Volantisu a Hugor se potká s Jorahem. A v šesté pak naberou směr Meereen
  • upraveno 29. května 2014
    už jste koukali na casting Area Hotaha :) http://winteriscoming.net/2014/05/28/casting-season-5-areo-hotah/ koho by jste dali vy? :) Dal bych tam Adewale Akinnuoye-Agbaje nebo Christopher Judge :D (myslel jsem že Areo je běloch)
    image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.