@tomtou: Áááá, tak nevím, jestli za tento názor řadit jako optimistu, nebo rovnou jako snílka :o) Ono to zaznělo v jiném kontextu, ale: It's a fantasy! :o)
@Everett_Young Hi, když by jsi to bral s nadhledem tak svým způsobem není "problém" (pro někoho) nacpat všechny knihy do jedné a jednou řadou o deseti dílech to natočit - ale opravdu by to pak byla "Sága Písně Ledu a Ohně?"
@Everett_Young - lol, vůbec to neber osobně, už jsem tady psal párkrát že si myslím dle podílu reklam a zisku který tento fenomen HBO nese to vidím minimálně na 8 až 10 serii. Budu se opakovat. Kdo by před 20 lety řekl že film Stargate podle knihy od Dean Devlina a Rolanda Emmericha bude natažen na tak neuvěřitelnou délku? NIKDO!!! Ale ten kolotoč kolem reklam, propagace a suvenýrů roztřepal "oslíčka otřep se" . A pro HBO to bude platit taky, vydělá jim to na jíné projekty. A pls nevěřte na časovou postoupnost knihy a seriálu.
@redhrad Já se na celý seriál dívám dost skepticky, takže mě o tom přesvědčovat nemusíš. D&D zatím žádnou vlastní invenci která by za něco stála nepředvedli, takže až jim dojde materiál z knih zůstane jen sračka zabalená v hezkém obalu od HBO.
@Everett_Young ..ale aj ked predviedli, vlastnú invenciu, a spravili si neco aj po svojom, tak im to bolo dost vytýkáno, a dost na to diváci a fanušikovia frflali.. :o :S :anxious: takže tažko vyhovieš všetkím :-$
@Alef_peAlef: @Everett_Young použil spojení "invence, která by za něco stála", což bych chápal tak, že pokud točí to co napsal Martin, tak je to nářez, pokud začnou projevovat svoji invenci, je to dost děs (souhlasím)... a že tedy potěš koště, pokud jim dojde materiál od Martina...
Problém je, že Hostina a Tanec jsou nanejvýš průměrné knihy a jelikož scénáristé z prvních třech knih nedokázali udělat kvalitní podívanou, jak to chtějí udělat z těchto dvou, je pro mě záhada.
@Kalam Mekhar Sory že asi budu off topic, ale na to musím reagovat - nejvýš průměrné knihy? Toť věc úhlu pohledu - já jsem nanejvýš poživačný člověk a tak mi vůbec nevadí, že GRRM občas prošpikuje příběh nějakým tím receptem - o žrádle dokážu číst často a rád a jen tak se mi to neomrzí. A protože je v obou zmiňovaných dílech i dostatek všelijak perverzního sexu, není co řešit - dvorana slávy :-D .
@Crocuta Máš pravdu, je to off topic a za druhé je to můj subjektivní názor. Jen ve zkratce ti napíší, co se mě nelíbí na jeho posledních knihách. Je fakt, že psát nezapomněl a jeho knihy jsou stále velice čtivé, ale to samé můžeme říci např. i o nějaké brakové fantasy literatuře, např. WarCraft apod., ale zpátky k tématu :), ikdyž jeho četba je čtiva, postrádá tah na branku, děj se absolutně nikam neposouvá. Postavy tahá tam a zase zpátky jako kočka koťata (Daenerys), místo aby se děj posunul, tak přidá nové postavy. Podle mě napsal velice čtivých 1000 stránek, ale obsahově jsou naprosto o hovně, samozřejmě se mi to těžko píše, jelikož tuhle sérii mám opravdu hodně rád.
@Kalam Mekhar Snad nebudeme kamenováni že jsme stále mimo téma - předtím jsem samozřejmě jen vtipkoval. Jídlo a sex jsou sice fajn a Hostina i Tanec jsou opravdu nesmírně čtivé knihy, ale v podstatě máš pravdu - tímhle způsobem se celá sága ve zbývajících dvou zamýšlených dílech smysluplně ukončit asi nedá, jestli GRRM zas vytáhne z klobouku nějakého dalšího pretendenta na Železný trůn, nebo začne rozvíjet kapitoly dalších kapitánů a osobních strážců bůhví odkud... Čte se to skvěle, ale neposouvá se to nikam :-| .
@baltim To je odkaz na předcházející článek - fanouškovské tipy na casting. Jo, Dorne to bude téměř stoprocentně, ale je dost možné, že tam natočí i něco z Essosu, třeba ta města kolem Rhoyne (pokud v seriálu bude boattrip).
Komentáře
Ono to zaznělo v jiném kontextu, ale: It's a fantasy! :o)
takže tažko vyhovieš všetkím :-$
Jo, Dorne to bude téměř stoprocentně, ale je dost možné, že tam natočí i něco z Essosu, třeba ta města kolem Rhoyne (pokud v seriálu bude boattrip).