Hra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

upraveno 1. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x08 - Hora a Rudá zmije - Ice & Fire

Do Krtince dorazí nečekaní návštěvníci. Malíček se bude zodpovídat ze svých činů. Ramsay se pokusí prokázat otci své schopnosti. Rozhodne se o Tyrionově osudu. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss; režie: Alex Graves

Read the full story here

1679111214

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 4. června 2014
    @DanielSvatoš Ale já už jsem říkal, že to není tím vzhledem :twisted: A hlavně to nejsou sympatie k herečce ale k postavě. Herečka co Myrandu hraje mi nijak nadprůměrně hezká nepřijde.
  • @Everett_Young já chápu že to není vzhledem ale čím je to tedy můžeš to říct nebo je to tajemství ? :D
  • Doufejme že dojde jak na Tywina tak na Šae. Chci vidět jak Tywin nekadí zlato :)
  • @DanielSvatoš Můžu. Je to povahou. Prostě tím, že je to zlá, sadistická, psychopatka, v seriálu snad ještě horší než Ramsay (skoro to vypadá, jako by ho k těm krutostem naváděla). Ona chtěla zabít tu holku na začátku série, a ona (nejspíš, scénář to nevysvětlil) tak zřídila Ramsayho během návštěvy železných. Prostě ty Ramsayho sviňárny hází částečně na ní. Prostě je to zlomyslná svině nejhoršího kalibru, která kdyby měla nějakou moc, tak by napáchala ještě víc škod než Cersei.
  • Napasdlo mě, možeme čekat na konci serie
    Lady Stoneheart?
  • @Everett_Young se mi nějak nezdá páč se tam ukázala jednou a z toho se nedá nic vyvodit leda že nechceš
  • @DanielSvatoš jednou? Byla i v minulé sérii, účastnila se kastrace Theona spolu s tou druhou holkou, kterou pak na začátku téhle série zabila. A pak ještě jednou, s Ramsaym v díle kde útočí železní.
  • @Everett_Young já myslel v téhle sérii ale máš pravdu zapoměl jsem na to že se na pár sekund objevila na Rymsaym
  • upraveno 4. června 2014
    Ludia,ja mám také tušenie že by sme v 5-serií mohli vidiet aj Eurona a victariona Grayjoj a že ich scenáristi nevynechaju,lebo Theon sa v moat Cailin zmienil že je tretím synom Balona grayjoja mno uvidíme hádam ich tam dajuu:))
  • @Rejbek myslíš že by jako vůbec mohli vynechat POV z hostiny, tance a vichrů? :D a bratři Theona o kterých se v Moat Cailin zmiňoval jsou dávno po smrti...
  • @Rejbek Euron a Victarion jsou ale Theonovi strýcové a ty nezmínil.
  • Tak jelikož v mé třídě sleduje GoT poměrně velký počet lidí --- nečtenářů, ale i čtenářů, tak můžu trochu obecně posoudit kvalitu tohohle dílu :) Většina tu odsuzovala scénu s brouky (mně taky nepřišla nijak závratná) Ale úplně každému, koho znám, se líbila... Mluvili o tom celý den, chápete to?

Celý díl hodnotím jak já, tak všichni okolo kladně. Našel bych nějaké drobnosti, ale...možná ani to ne. pokud jsem se někoho zeptal, který díl byl nejlpeší, tak tenhle. Na sto procent. Boj Oberyna? Skvělý. A mě se také líbil... nevím, co tu blbnete se štítem a helmou, vždyt seriálové souboje nikdy nebudou podle reality, jde o to, aby to dobře vypadalo (a to souboje fakt nemusely...) Já jsem pro :)

Dále se tu diskutoval smích... proč by měl být nepřirozený? Úplně to vyplynulo ze situace. Musela se už smát, jak jde vše do háje, pro ni i pro všechny okolo...

Narozdíl od zdejšího věčného rejpala nemám prakticky co vytknout, spokojenost a jen tak dál... (No možná ještě scéna šedého červa mi nepřišla zrovna suprčupr, ale chápu, proč tam byla a ta minutka mi hlavu neutrhla -- takovej luxus oberyn neměl. :D

• Mellien napsal(a):

Tak jelikož v mé třídě sleduje GoT poměrně velký počet lidí --- nečtenářů, ale i čtenářů, tak můžu trochu obecně posoudit kvalitu tohohle dílu :) Většina tu odsuzovala scénu s brouky (mně taky nepřišla nijak závratná) Ale úplně každému, koho znám, se líbila... Mluvili o tom celý den, chápete to?

Celý díl hodnotím jak já, tak všichni okolo kladně. Našel bych nějaké drobnosti, ale...možná ani to ne. pokud jsem se někoho zeptal, který díl byl nejlpeší, tak tenhle. Na sto procent. Boj Oberyna? Skvělý. A mě se také líbil... nevím, co tu blbnete se štítem a helmou, vždyt seriálové souboje nikdy nebudou podle reality, jde o to, aby to dobře vypadalo (a to souboje fakt nemusely...) Já jsem pro :)

Dále se tu diskutoval smích... proč by měl být nepřirozený? Úplně to vyplynulo ze situace. Musela se už smát, jak jde vše do háje, pro ni i pro všechny okolo...

Narozdíl od zdejšího věčného rejpala nemám prakticky co vytknout, spokojenost a jen tak dál... (No možná ještě scéna šedého červa mi nepřišla zrovna suprčupr, ale chápu, proč tam byla a ta minutka mi hlavu neutrhla -- takovej luxus oberyn neměl. :D

V tom pripade je cela vase trida plna omezencu a ''ceskych'' divaku, co jim staci ke ''stesti'' hodne malo :D :D (tohle neni z moji hlavy, jestli to nekdo nepochopil :D )
  • wingmaster napsal(a):

Sám jsem si pokládal otázku, zda je fyzicky možné někomu rozmáčknout hlavu, myslím, že ne.

Osobně si myslím spíše že ne (vycházím z toho, jaký problém je v ruce stiskem pesti rozdrtit obyčejné vajíčko - zatím jsem viděl jednoho člověka to dokázat), ale TOHLE JE SPARTA HORA. Osobně jsem o tom zápasu měl z knihy jinou představu (delší kopí a takový trochu Bronnovský styl boje, ostatně i menší zranění Hory, spíše jen škrábance, delší souboj), ale to rozmáčknutí mi v knize proti mysli nebylo (z hlediska logiky, z hlediska sympatií)... přišel mi tam Hora takovej magor, že jsem se divil, že poslední co Oberynovi řekl nebylo "Nejdřív jsem zabil tan její otravne potěr, pak jsem ji rozmáčkl hlavu a nakonec jsem ji znásilnil"... ale to by těžko mělo tu paralelu s Oberynovým louskáčkem...
  • Matej napsal(a):

Stisk Horových rukou lze v tomto případě přirovnat ke svěráku, když strčíš někomu hlavu do svěráku a utahuješ, tak se rozmáčkne a tlakem ti asi trochu vyšplouchne - názor laika.

... Opět bych přirovnal k vajíčku drcenému v pěsti - když už povolí (a že je na to třeba sakra síly, o níž bych pochyboval i u Hory), tak věř tomu, že "promáčkneš" a mozek by dolétl klidně i na Tywina. Svěrák (nebýt na začátku věty, tak s malým "s") by fungoval jinak, protože ten vyvine větší tlak, ale po povolení protitlaku "nesplácne" na vzdálenost 0.
  • up_er napsal(a):

V tom pripade je cela vase trida plna omezencu a ''ceskych'' divaku, co jim staci ke ''stesti'' hodne malo :D :D (tohle neni z moji hlavy, jestli to nekdo nepochopil :D )

to vis, 5 ročník sestiletky, gympl. Výběrová německá třída, to je omezenec vedle omezence.... :D

hold kdo neremcá, není v módě :)

• Se svěrákem zkušenosti nemám, ale když jsme porcovali králíky tak se na závěr naštípla lebka (sekáčkem do temene - vážně nevím proč) a mozek povylezl (nevystříkl přes celou místnost ani se neroztekl) očními důlky.
  • @Mellien Taková elita národa a napíše hold... Já elita nejsem a broučci mě nezaujali.
  • To vis, ve škole, delam 50 jiných věcí a nedávám pozor na to co píšu, má omluva :) ale k tématu, jestli jde hlavu rozmáčknout, si netroufám posuzovat.
  • @Mellien Jasně. A počkej, na vysoké budete všichni taky géniové a elita.

Jinak...

image

Spokojení, nebo exploze hlavy ještě chcete rozebírat? Ne, není to možné, ne takovým způsobem. Byl to prostě overkill. Ostatně ty vaše vtípky to dokazují.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Proč tu řešíte vystříklí mozek? Vždyť tam žádný nevystřík? Nebo měl?
  • @svoa00: z čeho to je, to vypadá na nějakou těžkou romantiku... :o)
    Každopádně názor v kostce - rozmačknout nemohl, a kdyby ano, tak by mozen vyšplouchl víc...
  • Bohové, já to nemyslel nijak vážně. :D Jen reakce na to, že komu se seriál líbí, je jednoduší, jak už nám tu ew několikrát ukázal...
  • upraveno 5. června 2014
    @Montezuma3 Nevystřík, no. Já jsem pak kvůli zdejší diskuzi zkoumala ten záběr dost detailně (!) =D a chybí mu skoro celá horní půlka hlavy, ale všude okolo je "jen" louže krve... Tady je ta fotka, kdyby to někoho ještě zajímalo. :-D
  • @sveva Já tam vidím louži krve, ale přímo u hlavy bordel, což bude kombinace toho, co se zhruba stane, když někdo přejede kočku. Ó, já ještě nechci, aby byl Hora mrtvý, to by vyváznul moc snadno :spike:
  • @Mellien Já mít takovouhle třídu, tak celou přestávku vykřikuju jména dalších mrtvejch lidí. =D
  • No, Vem si, že se tam ve skupince dohadují, jak to bude dál, kdo přežije a tak... A já je jen směju :D :D
  • upraveno 5. června 2014
    Mellien napsal(a):

No, Vem si, že se tam ve skupince dohadují, jak to bude dál, kdo přežije a tak... A já je jen směju :D :D

Mam to v praci uplne stejne a ty kombinace co sou lidi schopny vymyslet jsou neskutecny :D :D
  • No vidíte... a GRRM čte diskuze čtenářů taky se směje... a DD se smějou Martinovi. :)
  • A kdo se směje naposledy ten má dlouhé vedení.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.