Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire
Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire
Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady. Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Hodnotit budu asi až po druhém shlédnutí, pocity jsou spíše rozporuplné... nicméně podle toho, jak o tom díle mluvili, jsem čekala mnohem víc.
Nejsilnější scéna pro mě byla jednoznačně na Zdi - když se střetl pohled Melisandry a Jona, měla jsem husí kůži snad všude. :-)
Dany bola v pohode.
Slzičky šťastia pri cibuľovom rytierovi, Stannisovi, Jonnovi a Thormundovi.
Tywin, Jaime a Tyrion a Varys. Bolo to super, len zabudli tú úžasnú hlášku:,,nekadí zlato"
Deti lesa a tí kostlivci?! o.O to bolo čo?
Som rada, že finále bolo takéto, žiadna matka dragov. Krásna hudba. Bez Lady Stoneheart sa to zaobišlo.
Diel hodnotím pozitívne, hlavne vďaka Sandorovi.
Lady Stoneheart ještě můžou dát do příští série, ale jde o to že se připravili o skvělou příležitost. Nejlepší cliffhanger na konec co si dokážu představit. Jestli ji vystříhnou úplně, to už bude jiná. To mě fakt naštvou.
Stannisův příjezd se dal, ikdyž nikdo neprovolával Stannisovo jméno všude kolem. Co ale nechápu, a což potvrzuje že možná ani tvůrci moc nechápou - jak mohl Ned Stark zemřít pro Stannise? To nesvedou na to že Jon Sníh neví nic... jeho pohled na Melisandru ale zajímavej.
Arya s Ohařem se mi líbili asi nejvíc. S Brienne se to jakštakš logicky vyřešilo a Ohař i Arya pokračují na svojí cestě tak jak mají. Ohařova zlomená noha, kulhající hrobník na Tichém ostrově - hmm? :-) a Qyburn se vrtá v Gregorovi. Že by se nakonec
Se Šae celej seriál tak nějak žonglovali. Ona samotná mi nevadila. Mám ale pocit že motivací pro Tyriona, aby zabil Tywina, byla právě věc s Tyšou. S Jaimem se Tyrion víceméně pohádal a proto vůbec lezl nahoru po tom žebříku. Nejde tady ani moc o to že chybí legendární one-linery "Wherever whores go" a "She's been fucking Lancel and Osmund Kettleblack and probably Moon Boy for all I know." ale o to, že Tyrion moc neměl motivaci proč Tywina zabít. Dobře, možná ho Tywin nechtěl popravit (2x mu řekl že je jeho syn) ale nevěřím že Tyrion nějak moc miloval Šae na to, aby zabil Tywina. Pod těmahle podmínkama mohl prostě utýct a nikam se nevracet. Jaime taky ztrácí svoji motivaci. Cersei teď nepíchá s celým Královým přístavištěm a Jaimemu se asi nechce ji opustit a
Krom toho že minule zabili Pypa a Grenna, museli dneska odpravit i Jojena. Děti lesa hážou firebally (nebo ohnivý granáty?). Tohle si nedokážu vysvětlit jinak, než že potřebujou odpravit pár herců, aby měli peníze pro tu kopu novejch co přijdou. Těm co nečetli se to nejspíš bude líbit. Tak jako tak:
Noční hlídka- Příjezd Stannise nádhera, jen mi chybělo zvolávání jeho jména a nějak mi přišlo, že v těch lesích je nanejvýš 100 divokých.
Daenerys- Byla tam krátce, ale linku hodnotím kladně. Silný moment bylo opouštění draků (mohli jim tam alespoň rozsvítit).
Bran a spol- Nečekal jsem akci v posledním díle, kostlivci byli divní, ale chápu, že na obrazovkách je to s nimi těžké, ani nevím jak bych je udělal přirozeně. Vzhled Dětí lesa beru, i když v představách vypadaly jinak, ale Tříoká vrána se zde podobá spíše kouzelnému dědečkovi schovaném v kořenech (a ne člověku, který už zde hnije nějakou dobu).
Arya a Ohař- Perfektní, střetnutí s druhou skupinkou skvělý nápad. Jo a miluju krajinu Irska (tak teda vlastně Islandu :D) :D.
Královo přístaviště- Scény z Jihu si drží skvělí standard po celou sérii. Dobře natočeno, jen mi tam scházela jedna věc na kterou jsem celou dobu čekal: Tyša!!
Deti Lesa super, ja bych uvital jeste vic magie, at to neni takova nuda (precijen draci uz ziji dostatecne dlouho, aby ve TWOW prisli kouzelnici apod.)
Tyrionova motivace - on Jaimemu nemohl v serialu rict, ze tam vypichala tolik lidi, protoze kdo se diva jen na serial, tak ty postavy vubec nezna a navic je hodne pravdepodobne, ze se Jaime a Tyrion uz nikdy nesetkaji, proto by bylo asi pro serial zbytecne vyvolavat konflikt mezi temito dvema postavami. Motivace k vrazde Tywina by byla s Tyshou asi vetsi, ale jako zasadni problem mi to taky neprijde. Byla chyba to vystrihnout kvuli casovych duvodu, ale rezat si kvuli tomu ruky jak Everest nehodlam : )
viz. http://insidetv.ew.com/2014/06/16/game-of-thrones-finale-martin/
Každopádně konec JJ a Sansa linka pro mě, stejně jako pro velkou část čitatelů, znamená dočasnou stopku do vydání příští knihy.
Z epizody jsem zmaten, ne že by se mi tam něco vyloženě hnusilo, spíš to musím nějak zpracovat :D A vážně, TV divákům by jméno Tysha opravdu řeklo hodně mimochodem, v tomhle okrajování problém nevidím... Jediné co bych rád "zkritizoval" - berte s rezervou, je fakt že čím víc CGI, tím pro seriál horší (stannisovy šiky vjíždějící tak nějak divně do lesa, draci byli taky celkem odfláknutí, a ti kostlivci mi připomínali kostlivce ze "sedmé sindibádovy cesty" z padesátých let, samotné děti lesa jsou zpracovány fajn, ale ty megy co hází :D ), nejlepší finále to rozhodně nebylo...
Nemyslím, že zrovna u JJ šlo o šetření. Tihle dětští herci, co hrajou v každém pátém díle a potom je vezmou na premíeru do NYC, by to dělali snad i zadarmo.