Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

upraveno 17. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady.   Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek

Read the full story here

«13456717

Komentáře

• Tak Tywin nám neschytal jenom jednu, ale rovnou dvě šipky :D Alespoň byla ta Joffreyho "spešl" kuše k něčemu dobrá :D
  • Moje sklamanie z predposlednej scénky popíše jediné slovo: TYSHA!
  • Tak po tomto epickem finale jsem zvedav co trollove z mistnich jeskyni vytahnou :D
  • @hustey sestoupí do měst a sežerou malé DĚTI (a nejen ty Eddardovi). Pak se spojí s Mordorskými vojsky a potáhnou na Kings Landing.
  • to by bylo konecne poradne gesto, takhle to bude jen dlouhy plac a narek, kde je (absolutne zbytecna) Lady Stoneheart a proc tam nebyla zminka o prvni zene Tyriona a proc nerekl Tyrion Jaimemu o tom jak picha Cersei pulku KL, a tak dale, to radsi at zustanou trollove v jeskynich :D
  • @hustey Ale když ty děti jsou tak chutné. Měl bys někdy ochutnat. A Tyrion už nikomu nic neřekne, bude zaměněn za dítě (stejně jako ti nebozí hobitci) a sežrán spolu se Samvědem a Smělmírem :twisted:
  • WTF?! Jojen?! :evil: :wall:
    Hodnotit budu asi až po druhém shlédnutí, pocity jsou spíše rozporuplné... nicméně podle toho, jak o tom díle mluvili, jsem čekala mnohem víc.

Nejsilnější scéna pro mě byla jednoznačně na Zdi - když se střetl pohled Melisandry a Jona, měla jsem husí kůži snad všude. :-)
  • Ze tam nebude moc Brana? Přijde mi, ze ta jeho linka se do jinak realističtějšího světa písně moc nehodí a v seriálu to vypada ještě blběji. Ale možná jen moje pocity :|
  • Pozreté. Výkrik radosti- doddržali knižnú verziu (až na modifikovaný uvieskaný súboj S a B) s Aryou a Sandorom. Moja nádej pokračuje (long live The Hound)
    Dany bola v pohode.
    Slzičky šťastia pri cibuľovom rytierovi, Stannisovi, Jonnovi a Thormundovi.
    Tywin, Jaime a Tyrion a Varys. Bolo to super, len zabudli tú úžasnú hlášku:,,nekadí zlato"
    Deti lesa a tí kostlivci?! o.O to bolo čo?
    Som rada, že finále bolo takéto, žiadna matka dragov. Krásna hudba. Bez Lady Stoneheart sa to zaobišlo.
    Diel hodnotím pozitívne, hlavne vďaka Sandorovi.
  • upraveno 16. června 2014
    @hustey Já jsem se tady před pár epizodama taky nestačil divit místním uživatelům, proč si stěžujou na všechny změny, ale dneska mě to taky dostihlo. Už se na 5. sérii těším mnohem míň.

Lady Stoneheart ještě můžou dát do příští série, ale jde o to že se připravili o skvělou příležitost. Nejlepší cliffhanger na konec co si dokážu představit. Jestli ji vystříhnou úplně, to už bude jiná. To mě fakt naštvou.

Stannisův příjezd se dal, ikdyž nikdo neprovolával Stannisovo jméno všude kolem. Co ale nechápu, a což potvrzuje že možná ani tvůrci moc nechápou - jak mohl Ned Stark zemřít pro Stannise? To nesvedou na to že Jon Sníh neví nic... jeho pohled na Melisandru ale zajímavej.

Arya s Ohařem se mi líbili asi nejvíc. S Brienne se to jakštakš logicky vyřešilo a Ohař i Arya pokračují na svojí cestě tak jak mají. Ohařova zlomená noha, kulhající hrobník na Tichém ostrově - hmm? :-) a Qyburn se vrtá v Gregorovi. Že by se nakonec
    bratři Cleganovi přece jen ještě jednou potkali?

Se Šae celej seriál tak nějak žonglovali. Ona samotná mi nevadila. Mám ale pocit že motivací pro Tyriona, aby zabil Tywina, byla právě věc s Tyšou. S Jaimem se Tyrion víceméně pohádal a proto vůbec lezl nahoru po tom žebříku. Nejde tady ani moc o to že chybí legendární one-linery "Wherever whores go" a "She's been fucking Lancel and Osmund Kettleblack and probably Moon Boy for all I know." ale o to, že Tyrion moc neměl motivaci proč Tywina zabít. Dobře, možná ho Tywin nechtěl popravit (2x mu řekl že je jeho syn) ale nevěřím že Tyrion nějak moc miloval Šae na to, aby zabil Tywina. Pod těmahle podmínkama mohl prostě utýct a nikam se nevracet. Jaime taky ztrácí svoji motivaci. Cersei teď nepíchá s celým Královým přístavištěm a Jaimemu se asi nechce ji opustit a
    odjet do Řekotočí.
    Se nedivím, když ji ve třetím díle znásilnil...

Krom toho že minule zabili Pypa a Grenna, museli dneska odpravit i Jojena. Děti lesa hážou firebally (nebo ohnivý granáty?). Tohle si nedokážu vysvětlit jinak, než že potřebujou odpravit pár herců, aby měli peníze pro tu kopu novejch co přijdou. Těm co nečetli se to nejspíš bude líbit. Tak jako tak:

image
    Podle mě jeden z nejlepších dílů série! Ani jsem nečekal, že tam toho tolik nacpou (mohli víc kdyby zkrátili souboj
    Brienne x Hound
    ).

Noční hlídka- Příjezd Stannise nádhera, jen mi chybělo zvolávání jeho jména a nějak mi přišlo, že v těch lesích je nanejvýš 100 divokých.

Daenerys- Byla tam krátce, ale linku hodnotím kladně. Silný moment bylo opouštění draků (mohli jim tam alespoň rozsvítit).

Bran a spol- Nečekal jsem akci v posledním díle, kostlivci byli divní, ale chápu, že na obrazovkách je to s nimi těžké, ani nevím jak bych je udělal přirozeně. Vzhled Dětí lesa beru, i když v představách vypadaly jinak, ale Tříoká vrána se zde podobá spíše kouzelnému dědečkovi schovaném v kořenech (a ne člověku, který už zde hnije nějakou dobu).
    Smrt Jojena velice překvapila. Furt moc nevím co si o tom myslet.

Arya a Ohař- Perfektní, střetnutí s druhou skupinkou skvělý nápad. Jo a miluju krajinu Irska (tak teda vlastně Islandu :D) :D.

Královo přístaviště- Scény z Jihu si drží skvělí standard po celou sérii. Dobře natočeno, jen mi tam scházela jedna věc na kterou jsem celou dobu čekal: Tyša!!
  • Oops napsal(a):

Arya a Ohař- Perfektní, střetnutí s druhou skupinkou skvělý nápad. Jo a miluju krajinu Irska :D.

To bylo točeno na Islandu. ;-)

schneckix: Ned Stark zemrel pro Stannise asi ve smyslu, ze zemrel proto, protoze chtel kralovskou moc predat prave jemu (jako snad jediny) a za to byl popraven jako zradce.

Deti Lesa super, ja bych uvital jeste vic magie, at to neni takova nuda (precijen draci uz ziji dostatecne dlouho, aby ve TWOW prisli kouzelnici apod.)

Tyrionova motivace - on Jaimemu nemohl v serialu rict, ze tam vypichala tolik lidi, protoze kdo se diva jen na serial, tak ty postavy vubec nezna a navic je hodne pravdepodobne, ze se Jaime a Tyrion uz nikdy nesetkaji, proto by bylo asi pro serial zbytecne vyvolavat konflikt mezi temito dvema postavami. Motivace k vrazde Tywina by byla s Tyshou asi vetsi, ale jako zasadni problem mi to taky neprijde. Byla chyba to vystrihnout kvuli casovych duvodu, ale rezat si kvuli tomu ruky jak Everest nehodlam : )

viz. http://insidetv.ew.com/2014/06/16/game-of-thrones-finale-martin/
  • sveva napsal(a):

Oops napsal(a):

Arya a Ohař- Perfektní, střetnutí s druhou skupinkou skvělý nápad. Jo a miluju krajinu Irska :D.

To bylo točeno na Islandu. ;-)

My mistake....again :D.

• toto bolo na mňa moc...jojen mŕtvy, varys s tyrionom, žiadny wherever whores go ani she has been fucking with osmund kettleback and moon boy, a hlavne ešte horšia záverečná scéna ako mhysa... a aby som iba nehuboval, dobrý sever (myslím jona, nie kostíkov) a ešte lepšie locknutie dráčkov (tam my aj ukápla slza)
  • Jsem rád, že konečně došlo na zfilmování diabla a metaní firebolů od sorcererky. =D
  • Mě to jako celek tedy moc nenadchlo, jsem prostě asi konzerva a chtěla bych to mít všechno podle knih. Nejvíce mi tam chyběly rozhovory v Tyrionově lince příběhu.
    A Varys jede s Tyrionem.
  • M1on napsal(a):

A Varys jede s Tyrionem.

To mi kupodivu tolik nevadí, přeci jenom
    o Varysovi dlouhou dobu nic nevíme, klidně se mohl skrývat ve svobodných městech.

• @Madelin Ahoj Madelin, vítám tě v klubu anonymních konzerv :-)
  • Everett_Young napsal(a):

@Madelin Ahoj Madelin, vítám tě v klubu anonymních konzerv :-)

:-D
    Dany kupodivu byla celkem dost snesitelná, Sever téměř bez chyby (obzvlášť kvituji zmiňovanou výměnu pohledů Jona a Mel), jih až na pár drobností ok a Arya nakonec rozumně uzavřeno (+ta hudba v souboji byla výtečná). Nejlepší díl série.
    Každopádně konec JJ a Sansa linka pro mě, stejně jako pro velkou část čitatelů, znamená dočasnou stopku do vydání příští knihy.
    PS: Za absenci Lady S jsem se modlil do poslední vteřiny. Furt jsem se bál, že ty poslední záběry s Aryou střihnou někam do Riverlands. Uff.
  • @Nitpicker Mě víc sere že ukázali smrt Jojena. Může to totiž znamenat buď že je to další věc co si vymysleli aby se zbavili herce, šokovali diváky a ušetřili nebo 2)
    Jojen už nebude mít v knize žádnou roli a opravdu skončil v tom Branově salátu jak říká jedna z teorií.
  • Líbí se mi že tady někdo napíše haterský koment (třeba i pravdivý - a i já nekritik si řeknu že na tom něco je) a najednou všichni začnou používat stejný argumenty a snad i ctrl+c... Případně se epizoda všem líbí do té doby než někdo napíše kritiku, a pak se to sype ze všech stran :)

Z epizody jsem zmaten, ne že by se mi tam něco vyloženě hnusilo, spíš to musím nějak zpracovat :D A vážně, TV divákům by jméno Tysha opravdu řeklo hodně mimochodem, v tomhle okrajování problém nevidím... Jediné co bych rád "zkritizoval" - berte s rezervou, je fakt že čím víc CGI, tím pro seriál horší (stannisovy šiky vjíždějící tak nějak divně do lesa, draci byli taky celkem odfláknutí, a ti kostlivci mi připomínali kostlivce ze "sedmé sindibádovy cesty" z padesátých let, samotné děti lesa jsou zpracovány fajn, ale ty megy co hází :D ), nejlepší finále to rozhodně nebylo...
    @Everett_Young
    Nemyslím, že zrovna u JJ šlo o šetření. Tihle dětští herci, co hrajou v každém pátém díle a potom je vezmou na premíeru do NYC, by to dělali snad i zadarmo.
    Je to konec. Salátová teorie se pravděpodobně naplnila. :-(
  • To je to samé, jako když nechali ubodat Talisu. Někteří spekulovali, že by Jeyne Westerling mohla čekat Robbova dědice a oni to takhle "zabili" ...doslova :D
  • todle me tam taky sere...takhle ''prozradi'' hodne veci z knizek, kre je to udelany formou ze poradne nikdo nevi a porad tam muzou vznikat otazky...nevim proc s tim Martin souhlasil...a nebylo to poprve!
  • Tak salátová teorie se určitě nenaplní, Meera se o těch spekulací dozvěděla z internetu a proto radši Jojena podřízla, samozřejmě myslím to tak že mu zkrátila utrpení aby ho tam nemrtví necupovali, Babywarlock pak hodila granát, aby se Jojen "nevrátil" Takže salát nebude a pochybuju že půjdou pro pečínku
  • @pavel D&D prohlásili že tohle je nejlepší epizoda co kdy natočili, takže bych si jenom ironicky kopnul s tím, že jestli je tohle to nejlepší co umí, tak se zrovna nepředvedli. Epizody byli i lepší než tahle. Minimálně finále první série se mi líbilo mnohem víc.
  • Ale jo, ta linka s Jonem a Stannisem se jim celkem povedla, rozhodně to mohlo dopadnout i hůř. Na scény na Zdi se v příští sérii těším asi nejvíc. Bran, Meera a Jojen - štve mě, že seriál začíná knihu trochu spoilerovat, teď už je jasné, že Jojen v knize už nebude mít žádnou velkou roli a nejspíš brzo umře (pokud teda už není mrtvý). Jinak ten souboj s kostlivci na mě působil trochu lacině a nelíbí se mi, že úplně vynechali Coldhandse, ale plus mají u mě za děti lesa, bála jsem se, aby je taky nevystřihli. Brienne, Podrick, Arya a Hound - no je to trošku moc příhodné, že na sebe zrovna narazili, ale budiž, Maisie to zahrála skvěle a už se těším, až dorazí do Braavosu. Dany v téhle epizodě byla dobrá, Emilii jako herečku moc nemusím, ale tentokrát mi vůbec nevadila, naopak. Cersei vyhrožující Tywinovi byla jedna ze změn, která mi nevadila, myslím, že to dobře ukazuje, jak Cersei postupně ztrácí rozum, ale to vynechání Tyshy je prostě škoda...jako není to pro mě zásadní problém, ale co by jim to udělalo, kdyby to tam dali. No a nevím, jestli jsem to pochopila správně, že Varys odjíždí s Tyrionem? Tomu teda už vůbec nerozumím, co to má znamenat. Celkově tahle epizoda vůbec nebyla špatná, ale mohla být podle mě i lepší.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.