Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

upraveno 17. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady.   Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek

Read the full story here

1356717

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. června 2014
    @M1on klikni na "bratrstvo noční hlídky" a dej seřadit podle první návštěvy tak aby ti to ukazovalo první registrované a spočítej si kolik je od roku 2006 do roku dejme tomu 2010 pravidelných přispěvatelů. (je tam dost lidí co se zaregistrovali a hodili třeba jeden nebo žádný post a už se nikdy neobjevili)

EDIT: Pokud budeme pokračovat tak v kecálišti, jsme dost OT.
  • upraveno 16. června 2014
    Lady Stoneheart ať si strčí, kam chtějí, ta mi chybět fakt nebude... Celá linka v Říčních krajinách je rozkopaná už od 2. série, takže bůhví, jak to všechno nakonec bude.

Vezmu to popořadě:
    Scény na Zdi mě dneska mile překvapily, vlastně se mi docela líbily všechny... Nejsem Stannisův fanoušek, ale jsem ráda, že konečně dorazil, vyvolává to ve mně pocit, že se děj konečně někam posunul. Pohled Jona a Melisandry výborný, taková předzvěst toho, co by mohlo přijít v 5. sérii. :-) Trochu jsem se bála, že Jon nakonec kvůli Ygritte založí druhý největší oheň, který kdy Sever viděl, ale snad to dobře dopadlo a ty stromy okolo nechytly... Kit Harington si během 4. série docela napravil reputaci a já jsem ochotná ho vzít konečně na milost.

Tywin a Cersei - pěkná scéna, ale nemyslím si, že Tywin nic netušil. Nevím, jestli i v seriálu jen dělal, že to nevidí, ale v knížce mi to tak rozhodně přišlo. A pak tu máme další Jaime-Cersei WTF scénu. Proč?! :-( Proč to scénáristi takhle divně dokopali..? If it´s not broken, don´t fix it! Bude Jaime Cerseiin pejsek až do konce života? Rozhodně to tak vypadá...

Rozbíječka/sbíječka okovů byla fajn. Rozhodně jedna z lepších Emiliiných scén. Jsem ráda, že tentokrát finále neukončili s ní.

Oh boy... tohle bolí. Jojen, Meera, Bran. Jsem na tuhle dějovou linku háklivá, je to jedna z mých nejoblíbenějších v Bouři i v Tanci. Ti kostlivci, to bylo hodně blbé CGI. Kdyby to hráli namaskovaní herci, vypadalo by to stokrát líp. Navíc mě dost rozčiluje, jak tam pořád mluví o tom, že nemrtví povstávají v noci, když všechny útoky, co jsme zatím viděli, byly ve dne. Ale zabít Jojena? What the actual fuck?! Bylo mi jasné, že Jojen už se asi domů nepodívá, takže to neberu moc jako spoiler, ale tohle jsem teda nečekala.
    A teorii o kaši s Jj pořád odmítám uvěřit... prostě ne.

Děti lesa vypadají dobře, jen nechápu proč metají firebally, to vypadalo hodně trapně.
    Když se pak blížili k Tříoké vráně, říkala jsem si, "super, alespoň Brynden vypadá přesně jako z obrázku od Simonettiho"... jenže nevypadá. :-/ Ono se to neříká jen tak pro nic za nic, že Bloodraven má tisíc a jedno oko. Nechápu, proč to tam nechali, když je má obě... :-D

Ohař a Brienne. Čistě seriálová scéna, ale kupodivu mi přišla docela povedená. Brienne sice vřískala jako Serena Williams, ale budiž. Z Podricka dějalí úplného debila, ale asi mají pocit, že potřebují "humor" na odlehčení. Poslední (?) Ohařova chvilka byla výborná, Rory McCann ho hrál velmi dobře, bude mi chybět.

Jaime a Tyrion. Asi největší zklamání dílu. Neříkám, že tam muselo být přiznání o Tyše, i když by se mi to líbilo, ale prostě mi tam chyběl nějaký ten impuls, ta příslovečná poslední kapka, která Tyriona nakopne jít si vyřídit účty s fotříkem. Tyriona celý seriál vykreslují o dost pozitivněji než knížky, tak jsem čekala, že se i tady budou snažit dát mu hodně pádnou motivaci.
    Tyrion a Tywin pro mě proto nemělo takovou sílu, jakou to mohlo mít. Škoda.
    Že Varys jede s Tyrionem mi vůbec nevadí, alespoň ho uvidíme víc v příští sérii.

Arya konečně na cestě do Braavosu. Podle mě docela povedený konec, s tou výraznou hudbou...

Když to vezmu kolem a kolem, tak vyloženě špatný díl to nebyl, možná byl i lehce nadprůměrný, ale čekala jsem prostě víc. A mělo to potenciál být mnohem lepší...

Pátou sérii sledovat budu, ale začínám se čím dál víc děsit toho, jak to bude vypadat. Ta čtvrtá nakonec dopadla dobře (u mě je na druhém místě hned za první sérií), ale mám pocit, že to bylo hlavně díky tomu, že čerpali ze skvělého materiálu. Hostina a Tanec budou potřebovat mnohem víc úprav a invence, což v tuhle chvíli nevypadá pro D&D moc dobře. :-D
  • Dost jste odskočili. No sem taky přidám svůj názor, který je velice pozitivní. Celá epizoda byla vyvážená, nebyla tam žádná scénka navíc, všechno mělo svůj smysl. To, že to není podle knihy mi je fuk, protože každej racionálně uvažující člověk asi tuší, že kniha nerovná se seriál a ty důvody se taky asi dokážete domyslet. Že nebyla LS jsem velice rád, protože to v příběhu prostě není potřeba, vytvořili takový oslí můstek, že nikomu nechybí.

Domnívám se, že seriál je pro autora knih taková paralelní verze, kterou sám chtěl realizovat v knihách, ale nakonec to udělal ještě jinak. Takže se klaním k verzím, že knihy a seriál bude čím dál tím víc odlišny, ale paradoxně to furt nebude spoiler, i když seriál předběhne knížku. Ano, Jojen asi je jasnej i pro knižní vydání, ale to čtenáři už dávno tušili, takže není důvod se nijak rozčilovat.

Abych to shrnul, díl byl velice vydařený, jenom mi na tomto typu seriálu vadí obrovská nevyváženost, že v této sérii je 10 dílů, ale z toho cca 7 je pouze příprava pro finální 3 díly. Tento styl se mi fakt nelíbí, ale asi to líp nejde...
  • Vadí mi že vynechali Lady Stoneheart :/ bol by to o dosť lepší Cliffhanger na ďalšiu sériu ako Aryin odchod...
    @Finrod Já myslim, že nečtenáři a ne velcí příznivci fantasy, už měli problém zkousnout kostlivce a firebolly, natož oživlou postavu, na kterou si už stejnak nepamatují nebo pamatují, ale neví kdo to je. =D
  • @Prisator Je ti snad jasné, že už je v tom takový bordel, že se v tom ani nevyzná sám autor. Jak se mu bude navazovat na linky, které jsou v seríalu úplně jinak ukončené? Navíc většina čtenářů se na seríal kouká, takže pokud seríal předběhne knižní sérii(což je pravděpodobné) bude to znamenat naprostý chaos, takže vymlouvat se na nějaké paralérní verzi je naprosto zcestné...
    @Kalam Mekhar Proč by se měl Martin ohlížet na seriál? On píše předlohu, pokud si seriál vymyslí něco navíc nebo zabijou postavu, která v knize žije, jeho to vůbec nemusí zajímat.

Edit: Aby mě někdo nechytal za slovo, tím "nemusí zajímat", jsem měl na mysli, že změny v seriálu se nijak nemusí dotknout budoucích knížek. A vůbec bych se nedivil, kdyby například ještě tu Jeyne s Robbovým dědicem odněkad vytáhl. A vůbec by mi to nevadilo, kniha je kniha, seriál je seriál.
  • No štěstí, že je Jon tak chytrý. Já bych si ta Tormundova slova vyložil tak, že bych jí měl nechat na severu, ať se promění a vrátí se mi zpátky jako modrooká zrzka, aby epic lovestorry mohla pokračovat :dance:
  • @Bortas Bude se ohlížet na seriál, to neni ani možné aby ne, když on sám píše některé díly.
  • @Kalam Mekhar No a? Jofreyho svatbu taky napsal rozdílně.
  • Tak DD sice vymysleli nějaký odchylky od knih ale vždycky se to v zásadním momentu vrátilo do původních kolejí.. To že by nedopsaná kniha znamenala to, že seriál si půjde definitivně vlastní cestou i co se týká těch větších dějových křižovatek, je samozřejmě pádný argument, a přesně proto si myslím že už má příběh jakžtakž dokončený, určitě vichry, sen má už VÍC než rozpracovaný.. Šponuje nás jako tkaničky od bot, protože pak se budeme v knihkupectvích chovat takto:

Marketing a cash, není nutný si matlat med kolem huby, jde o prachy..
  • @Henky: "...jako modrooká zrzka, aby epic lovestory mohla pokračovat" - Jon, the Night king. :twisted:
  • Tak s tímhle dílem bych byl maximálně spokojen nebýt 2 věcí.
    Jojen neměl umřít, Jaime neřekl Tyrionovi pravdu o Tyše
    . Ale jinak jsem celkem spokojen, ale je pravda že tvůrci sériálu dělají jako kdyby žádná knižní předloha neexistovala.
  • Vlastně 3 věci.
    Rozdávala si to s Lancelem, Osmundem Černokotlým a pravděpodobně i s měsíčním chlapcem :D Nevím jestli jsem to napsal ve správném pořadí ale chybělo mi to tam. Ale jelikož v seriálu byla absence Černokotlých a měsíčního chlapce tak tam aspoň mohl říct o Lancelovi.
    No nic, i tak jsem s dílem celkem spokojený.
  • @JoffreyWater Nemuseli diváci by stejně zase nevěděli kdo to je.
    Teď budu asi trochu šťárat do vosího hnízda, ale vážně vám nepřišlo, jak pitomé to bylo už v knize, když se Jaime vytasil se vzpomínáním na Tyshu? "Z ničeho nic" a přitom tak příhodné (a umělé). Fakt jsem u toho skřipal zuby jak mi to už tenkrát přišlo jako jeden z nejblbějších oslích můstků ságy. V seriálu chybí ta "poslední kapka", ale vzhledem k tomu jak blbá byla v knize, tak mi to přišlo celkově tak nějak přirozenější.
  • Ale tak v seriálu je dost mrtvých postav co v knížce mají být ještě naživu.
    Irri, Grenn, Pyp, Jojen, Xaro.
    Ale tak většina z toho jsou stejně jenom vedlejší postavy co nejrají žádnou důležitou roli.
  • Chápu to správně,že pokud Vichr zimy nevyjdou do vysílání příští série,bude Branova línie muset být buď utnuta nebo předběhnout knižní děj(a to snad ne...)?
    Tzn.,že Vichry můžeme čekat běhat následujícího třičtvrtě roku :-) (vánoční trh...)
  • @NesijícíKraken Vichry budou jistě vydány už brzy. Martin to už má prý skoro dopsané.
  • @JoffreyWater To neznamená, že jakmile to dopíše hned to vydá.
  • JoffreyWater napsal(a):

@NesijícíKraken Vichry budou jistě vydány už brzy. Martin to už má prý skoro dopsané.

to mozna jo ale prelozeny to bude 2015 na prazdniny :D

• Kalam Mekhar napsal(a):

@Prisator Je ti snad jasné, že už je v tom takový bordel, že se v tom ani nevyzná sám autor. Jak se mu bude navazovat na linky, které jsou v seríalu úplně jinak ukončené? Navíc většina čtenářů se na seríal kouká, takže pokud seríal předběhne knižní sérii(což je pravděpodobné) bude to znamenat naprostý chaos, takže vymlouvat se na nějaké paralérní verzi je naprosto zcestné...

Jaký bordel? Bordel je v tom možná pro člověka, který se snaží furt v seriálu hledat knížku. A s tím předběhnutím, jak říkám, marketingově by to byla blbost, proto jsem si jistý, že seriál už bude mít holt jiný děj, samozřejmě to s knížkama bude furt hledat nějaké průsečíky, ale vesměs to už bude žít samo za sebe. Prostě takovej alternativní příběh k tomu, jak mohly být knížky nebýt některých událostí.

• Ještě k tomu Jojenovi.
    Pokud se z něj v knížce opravdu stala Branova sváča, tak se trochu bojím aby ho v seriálu nezastoupila Meera (pokud teda nebyli ve sváče oba :D přeci jenom když se Bran vrátil do jeskyně tak nenašel ani jednoho).
    Ale to že umírají postavy které mají v knížce žít mě dost štve, ještě víc než změny charakterů u postav. Ale tak já už postupně začínám brát knížku a seriál jako úplně jiné příběhy.
    @Prisator

ja si prave myslim ze pokud ten dej predbehnou...viz Brann, tak ze to maj od George jak to ma vymysleny dal a budou v tom normalne pokracovat, takze spoilers everywhere.
  • JoffreyWater napsal(a):

@NesijícíKraken Vichry budou jistě vydány už brzy. Martin to už má prý skoro dopsané.

Words are wind. :-)
  • @JoffreyWater To jako, že zemře Talisa (vymyšlená postava), Jojen (kdyby umřel v 2. díle 5. série po vydání knížky, tak by nikdo ani nemukl, vzhledem k tomu, že je i v knížkách pravděpodobně po něm) a Grenn (taková trochu náhrada za Donal a někdo "známý" v tom tunelu zařvat musel jinak by zase všichni bečeli, že to nebylo tak dojemný jako v knize) tě vede k tomu "brát knížku a seriál jako úplně jiné příběhy"? No já bych zase nepřeháněl.
  • @JoffreyWater: Jednak... super avatar... :o)
    Jinak je trochu otázka, jestli je lepší, že se odchylujou a tím pádem nebudou tolik spoilovat (po pravdě, kdo věří, že to dopíše do další série, nebo že další série nebude předbíhat?), protože pak si nikdo nabude jist, zda ta a ta smrt (až někdo v seriálu umře) je Martin, nebo D'n'D... Já bych si půjčil citát z Rebelů "Počkáme... a uvidíme."
  • @Nitpicker Postavy mají prostě umřít ve chvíli kdy mají umřít, ne že si je tvůrci seriálu budou zabíjet tak jak se jim zamane a jak se jim to hodí do krámu. To že musejí zastoupit jiné postavy které do seriálu vůbec nedali a měli v těch chvílích umřít místo nich znamená že v tom mají bordel. A že to beru jako dva rozdílné příběhy není jen kvůli tomuhle, ale prostě tam už překopali takovou strašnou spoustu věcí že je mi jasné že to budou překopávat i nadále a budu to brát jako rozdílné příběhy. Když je to v knížce takhle a v seriálu zase takhle tak už je to pro mě rozdílné (tím nemyslím to jestli v soubojích někoho seknou do ruky místo do nohy nebo jestli má jeho oblečení zelenou barvu místo modré, takovéhle změny mi absolutně nevadí). Ale když se postava střetne s jinou postavou se kterou se vůbec střetnou neměla, když umře postava která v tuhle chvíli umřít neměla, když dají do seriálu postavu která v knížce vůbec nebyla a naopak tam nedají postavy které v knížce být měly tak už je to pro mě prostě jiný příběh, sice se stejným jádrem ale přesto jiný.
  • Já si například Grenna oblíbil jak v knížce tak v seriálu a v seriálu mě jeho smrt dost vzala.
  • By the time of "Game of Thrones" season 5 we will already be into "A Dance with Dragons" and we anticipate that a significant amount of filler found in the book will be cut for the purposes of the show. We would be that "A Dance with Dragons" will take up the second half of season 5 and first half of season 6 with the remaining season 6 and season 7 constituting "Winds of Winter" and "A Song of Spring". The timeline looks cramped book 4 and book 5 have significant overlap so in the show we will see events happening at the same time in a way that wasn't possible in the books. David Benioff has made clear that they are mindful of the growth in characters becoming unmanageable so we are likely to see more consolidation of characters, more characters being cut and characters dying that otherwise didn't in the book.
    ...takze asi tak
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.