Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

upraveno 17. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady.   Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek

Read the full story here

2456717

Komentáře

• @Nitpicker
    Je libo salát McJojen s pořádnou porcí lidského masa a kůry z čarostromu? Všechny ingredience jsou zcela čerstvé, a některé části se možná ještě hýbou =D
  • @Everett_Young Finále první sezóny bylo nejlepší. Pro mě hlavně proto že jsem měl přečteno teprve půlku GoT knížky a na konci.. prostě draci :D I finále trojky na pěsti bylo dobrý. Jedno bych ale pochválit (zrovna ty stím budeš určitě souhlasit, úchyle), jsem moc rád že dali poslední scénu s tou super muzikou Arye! Ta si to zasloužila.. Valar Morghulis! :)
  • @Everett_Young oni to mysleli tím, ze pro jednou tam nedají velke množství vaty. Což je v jejich podání bráno jako úspěch
  • @Everett_Young:
    S kůrou čarostromu si děláš legraci co? Kdo by to jedl?... samozřejmě má jít o semínka, it is known... a nevíš nic. :o)
  • @pavel @Everett_Young Tohle bylo téměř bez Kalísí, takže pro mě osobně asi nej finále. Nikoliv ovšem nejlepší epizoda.
  • upraveno 16. června 2014
    @Candy
    Nejspíš bude za Úzkým mořem provázet Tyriona Varys.

@Nitpicker Chudák Dany, co proti ní pořád všichni mají... :D
  • @Jay
    Semínka píšou na reklamním letáku. Ten vždycky kecá, to je známo. Nakonec zjistíme že to vůbec není z čarostromu, ale koňské maso :-D
  • @Everett_Young: Myslíš, že je Stříbrná pořád jedlá? :o)
  • Podle mě pojedou do Pentosu, k Illyriovi, tam to musí Tyrionovi všechno vysvětlit, jako vocogou, možná si budou chtít udělat můstek, aby připomněli kdože to vlastně Ilyrio je, možná tam Magistr vůbec nebude, možná možná :)

Hlavně si myslím že podle té scény neměl Varys v plánu odjíždět, ale ve chvíli kdy začaly zvonit zvony už neměl na výběr a do Rudé bašty se mu už nechtělo vracet.. Jistě by byl mezi podezřelými
    Myslíte že scény, které budou v páté sérii, jako třeba Tywinův funus, už mají natočené? Jakože si pár scén udělají dopředu, aby měli herce například se stejnou vizáží, když ten děj přímo navazuje, bez časových skoků? Já bych to tak teda asi udělal, protože nechat Tywina rok na hajzlíku.. To by ani mlčenlivé sestry nezvládly :D

Pokud teda něco jako Tywinův pohřeb bude..
    @pavel No jasně že bude pohřeb. Bude aspoň další kopulace v pohřební síni.
  • Mmmmm... :D
    Mně se díl vcelku líbil, ale patřím spíš mezi zastánce než konzervy, drobný změny mi vážně nevadí.
    U Zdi super, čekala jsem na vyvolávání Stannise, ale to není zas tak důležitý, spíš jen na dokreslení atmosféry by se mi to líbilo. A potom ten pohled Mel skrz oheň, jak už tu někdo říkal, taky mi u toho zamrazilo :-)
    Danny se mi výjimečně taky líbila, zavírání draků vážně dojemné.
    Arya a Brinne, mno měla jsem z jejich setkání strach, ale myslím, že z toho vybruslili velmi dobře, souboj s ohařem i jeho umírání dobrý :-)
    Trochu mě mrzí, že neukázali Horovu agónii, když si tak pohráli s Oberynovou smrtí, doufala jsem, že ukážou, jak se mu nakonec opravdu pomstil i přes vlastní smrt. Na druhou stranu tady už nám myslím jasně odhalili,
    kdo je Robert Strong... možná i Ohaře jako mnicha nám to trochu naznačuje

Z Brana jsem trochu zklamaná, kostlivci byli divní a s Vránou si mohli pohrát mnohem víc. Házení ohně ani komentovat nebudu, ale Jojenova smrt mi nevadí, už v knize bylo myslím dostatečně naznačeno, že se domů už nevrátí,
    i přesto si myslím, že teorie o Jojenově kaši je blbost :-)

U Tyriona jsem čekala vetší promluvu s bráchem, tady taky zklamání, bez Tyši se dá obejít, ale je pravda, že to byla ta pravá motivace k zabití vlastního otce, jinak by to podle mě Tyrion nikdy neudělal, takže škoda jejího vyškrtnutí. Popravdě jsem si myslela, že Tywinova smrt bude kvůli jeho herci nakonec na nějakém důstojnějším místě, tak aspoň tímhle mě potěšili...
    Ve Varysově odjezdu nevidím problém, i v knize myslím říkal, že musí na nějakou dobu zmizet a nikdo neví kam, podle mě se někde jejich cesty rozpojí a s Varysem se zase potkáme až s Devanem... nebo se díky Varysovi seznámíme s
    Aegonem?

A odjezd Aryi na závěr taky dobrý, i když jsem pořád čekala na Stoneheart, její nepřítomnost mi nevadí, ale Lena mě s tím srdcem vážně navnadila :-)

Celkově mám jen pár výtek, jinak podle mě povedený. Jen nám vážně pořád víc nenápadně spoilují situace z knih, který ještě nenastaly... Těším se na další sérii, hlavně na sever a vzhledem k tomu, jak daleko zašly některý postavy, věřím, že se do té doby dočkáme i další knihy... :-)
  • Knihy, lore série, vše je metáno na kusy v přímém přenosu a vy tomu tady ještě tleskáte???
  • Nepamatuje si někdo z knih jak velcí byli v téhle době draci? Mě příjdou strašně prťaví. A to i ve srovnání s knihou, kde mě to vždycky zarazilo jak pomalu rostou.
  • @Nitpicker Mě taky přišli tihle dva malí, ale Drogon už byl na začátku série pořádnej.. I tak si myslím že v knížkách už byli větší..

@Kalam Mekhar Ano.. :roll:
  • @Nitpicker Oproti Drogonovi na lovu ovcí mi také přišli maličcí, oni tedy menší být mají, ale že by o tolik...
    @Nitpicker museli bejt menší aby jim zbyla hmota na kostlivce a mamuta
    Já si je v knížkách představoval tak že co do velikosti byli všichni draci stejný, jen Drogon byl mohutnější, takovej brojler mezi nima - mohutnější, osvalenější..

@M1on Tak kostlivce si mohli odpustit, a udělat větši draky :D Ale chápu že tam ti chodci u čarostromu museli být trochu víc bez tkáně, na takové místo asi moc lidí nechodí..
  • @Madelin Vetší drak=větší rozpočet...
  • @Kalam Mekhar To asi ano. Stejně mě to zaráží, že se musí tolik šetřit, vždyť seriál je tak populární.
  • @Kalam Mekhar Už si chystám Dragnipur a půjdu je všechny ztrestat :evil: D&D budou navždy tahat vůz s postavami jejichž charakter pokřivili.
  • @Everett_Young @Kalam Mekhar Nechcete si založit site o Malazu? :twisted:
  • @M1on Teprve až potom, co D&D zkoupí práva na zfilmování :)
  • @Nitpicker To je teoreticky možný.
  • @M1on Tam by moc lidí nebylo, Malaz je ještě více mimo mainstream než byla Píseň před oznámením seriálu.
  • @Everett_Young No a ?:) zeptej se Aleka kdy tohle vytvořil :P
  • @M1on Já vím, pročítal jsem téměř všechny staré topiky. Taky se podívej, kolik tu ze začátku diskutovalo lidí.
  • @Everett_Young Nevim, kde je to napsáno :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.