Hra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

upraveno 17. června 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x10 - Děti - Ice & Fire

Dle slov scénáristů o nejlepším finále Hry o trůny vůbec se máme na co těšit. Jak už bývá u desátých dílů zvykem, i tento je díky stopáži 66 minut delší než všechny předchozí díly čtvrté řady.   Neočekávaný příjezd změní poměry za Zdí. Dany … celý článek

Read the full story here

1246717

Komentáře

• upraveno 16. června 2014
    @JoffreyWater
    "Já si například Grenna oblíbil jak v knížce tak v seriálu a v seriálu mě jeho smrt dost vzala. " - tím pádem DaD v tomto odvedli dobrou práci.
    Jinak doporučuju načíst pár knížek a pak se podívat na jejich adaptace. Nikdy nic není přesně. Já si pod úplně jiným příběhem představuju něco ve stylu "dobrý král Joffrey se svým milovaným strýčkem Tyrionem porazil zlou královnu Dany a s jejími draky porazil Jiné a jeho milovaná žena Sansa mu porodila dědice, happy end", nikoliv ty relativní maličkosti, co zmiňuješ ty. Teď se nebavím o kvalitě těch změn, ale o tom, že jsou vážně celkem bezvýznamné (až na změnu charakteru Stannise, to mě doteď trochu dráždí).
  • @Nitpicker Mě zase draždí změna Jaimeho charakteru v prvních dvou sériích, a každý film podle knižní předlohy beru jako jiný příběh než knížku. Bral jsem to tak třeba u LOTRa nebo Pottera a budu to tak brát do té doby dokud se konečně dočkám příběhu kde je to ve filmu stejné jako v knížce. Mě to prostě absolutně irituje když čtu knížku, pak se podívám na film a je to tam úplně jinak. Stále marně čekám na den kdy si režiséři a scénáristi konečně uvědomí že stále existují lidé co čtou knížky a kterým vadí tohle překopávání. Ale nejspíš se toho dne asi nedočkám. Například Tolkien odmítl dát souhlas ke zfilmování svých příběhů právě kvůli tomuhle, ten souhlas k tomu dali až jeho potomci. Pokud někdy nastane den kdy dopíšu ten příběh co píšu tak ke zfilmování dám souhlas pouze pod podmínkou že se budou držet knihy nebo si to natočím sám. Ale tak chápu že každý k tomu máme jiný názor.
  • up_er napsal(a):

@Prisator

ja si prave myslim ze pokud ten dej predbehnou...viz Brann, tak ze to maj od George jak to ma vymysleny dal a budou v tom normalne pokracovat, takze spoilers everywhere.

Dívej, zatím tam tolik spoilerů nebylo. Ten Jojen byl fakt jistej, takže čtenář naštvanej být nemůže, protože to stejně čekal. Navíc tento nepatrný spoiler stejně nic neovlivnuje a akorát čtenáře tak trošku "provokuje". Díky tomuto dílu jsem si jistej, že kniha výjde ještě před 5. sezonou.
  • up_er bud predstiras ze jsi mimo anebo ti nedochazi ze to je april, TWOW by podle posledni informaci melo byt venku 2016, kdo ma jine (verohodne) informace, sem s nimi! :)
  • @hustey TWOW by podle posledni informaci melo byt venku 2016...to máš odkud?
  • hustey napsal(a):

up_er bud predstiras ze jsi mimo anebo ti nedochazi ze to je april, TWOW by podle posledni informaci melo byt venku 2016, kdo ma jine (verohodne) informace, sem s nimi! :)

vzdyt pisu ze je to k zasmani...co natom nechapes?
  • M1on napsal(a):

@Finrod Já myslim, že nečtenáři a ne velcí příznivci fantasy, už měli problém zkousnout kostlivce a firebolly, natož oživlou postavu, na kterou si už stejnak nepamatují nebo pamatují, ale neví kdo to je. =D

Tak u FANTASY PŘÍBĚHU jim vadí že tam jsou fantasy prvky? :D WTF to je jako kdyby někomu u hororu vadilo že je to strašidelné nebo u komedie že je to srandovní nebo u romanťáku že je to romantické :D když jim vadí fantasy prvky tak ať nekoukají na fantasy příběh :D

• Prisator napsal(a):

up_er napsal(a):

@Prisator

ja si prave myslim ze pokud ten dej predbehnou...viz Brann, tak ze to maj od George jak to ma vymysleny dal a budou v tom normalne pokracovat, takze spoilers everywhere.

Dívej, zatím tam tolik spoilerů nebylo. Ten Jojen byl fakt jistej, takže čtenář naštvanej být nemůže, protože to stejně čekal. Navíc tento nepatrný spoiler stejně nic neovlivnuje a akorát čtenáře tak trošku "provokuje". Díky tomuto dílu jsem si jistej, že kniha výjde ještě před 5. sezonou.
    Jo to je taky muj odhad...otazka je kdy to prelozi do cestiny:)
  • Abych jenom nehejtoval, mě se v seriálu ti kostlivci dost líbili.
  • @up_er překlad Tance trval jeden rok, vzhledem k tomu že TWOW budou stejně dlouhé, tak předpokládám přibližně stejnou délku (nebo delší, pokud to jednou Březáková udělá pořádně)
    The "Winds of Winter" release date isn't likely to come until after "Game of Thrones" season 5 at the earliest with "A Dream of Spring" not likely until after the series is over.

Takze good luck vsem co si mysli, ze uvidime knihu (v originale bez prekladu) pred celou patou sezonou.
  • up_er napsal(a):

Prisator napsal(a):

up_er napsal(a):

@Prisator

Jo to je taky muj odhad...otazka je kdy to prelozi do cestiny:)
    Je nutne is uvedomit, ze on se neohlizi na datumy prekladu. Vydava to v navaznosti na vsechny ruzne prvky. Tuto knizku musi vydat pred serialem, proto tak ucini, ale pro hlavni trh a to jsou anglicky mluvici zeme. Nejaci cesi ho fakt netankuji.
    @Prisator V tom případě přoč se show nejmenuje např. Hra o klišé a postavy nejsou přejmenované? Pokud tu máme klišoidní alternativní show, nevidím jediný důvod, proč se se půlka věci stane podle předlohy a půlka ne .) Podle mě to závání gulášem a z celé slavne Ice and Fire to dělá frašku.

• Myslíte že v seriálu nějak zmíní to že Cersei slyšela tu její věštbu nebo to úplně vypustí?
  • A myslíte že v seriálu to rozdělí stejně jako v knížkách? Události v KL atd. do jedné série a události na zdi a v Mereenu do další? Nebo to udělají tak že v každé sérii budou všechny události ale rozdělí to na 2 série jako Bouři mečů? Ale 2 nebo více sérií to bude určitě, do jedné to všechno asi nacpat nezvládnou.
  • @JoffreyWater bude se to odehrávat souběžně + velkou část vynechají (Greyjoy linka atd.)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Jojenova smrť ako z lacného hororu (asi natočili jedno bodnutie a zvyšok ubodania dali do slučky). Zaujímalo by ma, či teda naozaj Reedovci sú tak nepodstatní, že oboch zastúpi Meera. Ďoudži bude chýbať.
  • @JoffreyWater někde jsem viděla zmínku o castingu na Maggy Žábu, takže proroctví bude :-) a podle mě tam budou smíchaný všechny události, je to lepší než na rok vynechat několik důležitých postav, jakoby ani neexistovali, což mě mimochodem na Hostině hodně štvalo...
    upraveno 16. června 2014
    A BTW: Srať na RW. Srať na Pypa a Grenna. Srať sa všetkých zonulých. Paradoxom, najemotívnejšia scéna celého seriáluje od tohto momentu pre mňa Danyino zamykanie detí. Bolo to sravené perfektne - len Emilia mohla viac plakať a napríklad sa zrútiť na chodoch -, hudba dokonalá. Ramin zase odviedol polovicu práce z dielu.
  • @Miya Casting? Doufám že to neudělají tak že
    Cersei tu věštbu teprve uslyší, ona už jí měla slyšet dávno a Maggy bysme správně vůbec vidět neměli, jenom se dozvědět o její věštbě
    :D Takže jsem opravdu zvědav jak to udělají.
    M1on napsal(a):

Jsem rád, že konečně došlo na zfilmování diabla a metaní firebolů od sorcererky. =D

Ja si myslím,že ona po nich hádzala nejakú substanciu vo fľštičkách.
    Nitpicker napsal(a):

Tihle dětští herci,...

Ten herec je profesionál a je starší než vyzerá. Nieje to dieťa - dokonca je omnoho starší než ja (ak si dobre amätám o celých 6 rokov, čiže by malmať 24,ale možno somto prepočítal)
  • "Nejtěžší je točit film s dětmi nebo se zvířaty."
    Robert Rosenberg
  • Mě se firebally a kostlivci strašně moc líbili. Akorát mi tam chyběl Coldhands :( ale jinak jsem rád že jsou tam děti lesa, fakt jsem se bál že je ze seriálu vypustí.
  • Tak čtenářům knih zase trošku nas.... na hlavu, ale jinak se mi díl líbil. Vzhledem k rozdílům s knihou, které se začali střádat už od začátku téhle série to asi ani jinak zakončit nešlo. Hmmm škoda, ale když opominu těch pár ,,differences", tak to bylo celkem fajne pokoukáníčko.
  • Sever nuda, Stannisov príchod smiešny a to mám Stannisa najradšej.
    Brienne a Hound veľmi milé prekvapenie asi najlepšia časť seriálu.
    Stará vrana je vlastne milý ujo čo ma náramok z drievok, obe oči a na zemi nejaku zvláštnu dekoráciu - obrovskú sklamanie. Radšej mohli uskromniť výdaje z toho boja kostier a fireballov na poriadny make up.
    Kurva vs Trpaslík wtf, taká skúsená žena ako Shae by neporazila trpaslíka? V knihe som z toho mal lepší pocit.
  • @Prisator
    to je snad jasny ze ho preklad nezajima...ja to smeroval na tu ceskou pani co to preklada...opravdu to musim vyvetlovat? :-?
  • up_er napsal(a):

@Prisator
    to je snad jasny ze ho preklad nezajima...ja to smeroval na tu ceskou pani co to preklada...opravdu to musim vyvetlovat? :-?

Hmmmm Martin by mohl mít méně tajemství a alespoň přeběžně oznámit, kdy by ji mohl vydat.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.