Seriál Hra o trůny

upraveno 11. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
123457»

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    To ale vôbec neznie ako snobská krajina...
  • @Gepeto =D Nejvíc je na tom v tipný, že oni v podstatě neví na co koukaj. Stoji tam a tváří se hm hm zajímavý hmm. A v hlavě, sakra kdo na tom může sedět a z jakýho je to filmu a proč jsem vůbec tady? =D
  • @M1on Proč by se královna nemohla dívat na seriály? :D
    A určitě jim dávají nějaké malé info, než tam jedou, aby mohli pokládat zdvořilostní otázky. "Vy hrajete královnu, ano? A jaké to je?" :king:
    @CervenKa Predstavujem si Betku, ako sa s umelým úsmevom pozerá na Cersei: ,,Takže vy si myslíte, že ste kráľovná..." a v pozadí jej znie Príde mladšia a krajšia, ktorá ťa zosadí =D

@M1on Mne skôr príde snobské dedenie titulu a to, že by tomalo čosi dokázať. Súhlasím s tou úrovňou tradícií, že tento človek bymohol byť uprednostený (ak predpokladáme, že akožto možný dedič vyrastal vprostredí, pri ktorom bol do tej ktorej funckie vyučený lepšie ako iný bežný smrteľník), ale keby som bol vladyka SR (čo aj raz plánujem =D ), nepovedal by som, že by môj potomok mal na sto percent dediť. Vo výsledku tak tým funkciám odoberajú privilégia a zostanú už len slová, ktoré sú zbytočné, väčšinou len vyprázdňujú štátnu kasu a ako hovoríš, ich hlavou úlohou jemávať a usmievať sa na udalostiach, o ktorých možno ani nič netušia :D
    Podľa amerického pastora znovuukrižujeme Ježiša Krista zakaždým, keď pozeráme Hru o tróny. Tento web nabádajúci na tak strašné činy by mal byť zrušený (tak ako stránka Náboženský humor, ktorú naštvaní kresťania nahlásili už druhýkrát a druhýkrát ju zrušili).
  • @Gepeto: Amerika je plná divných lidí a čím víc na jih, tím je to horší. :-) Já si třeba pamatuji, jak nám náš profesor vykládal, že v Alabamě mají zákon, podle kterého je v neděli zakázáno venčit aligátory. Pravda je, že jsem později hledal, jestli je to pravda a nenašel. Ale našel jsem spoustu ještě větších šíleností, takže bych tomu i věřil. Například právě v Alabamě je pod trestem smrti zakázáno sypat sůl na koleje. Nebo je naopak povoleno projet jednosměrnou silnicí v zakázaném směru, pokud je vozidlo vybaveno lucernou připevněnou v jeho přední části.
  • @Velbloud :-) to je problém anglosaskýho právního systému, u nich to funguje trošku jinak než u nás, proto to vypadá tak úsměvně. Tohle jsou precedenty, zjednodušeně něco jako zákony, který vytváří soud na základě konkrétního případu. Takže když někdo před 100 lety nasypal sůl na koleje a byl za to odsouzen, tak ten precedens stále platí do doby, než se k soudu dostane podobný případ a je možné ho zrušit. Takhle je třeba v Anglii myslím stále povoleno zastřelit Skota z hradeb, někde je zakázáno lízat lízátko na ulici apod. :-D teprve před pár lety zrušili precedens, dle kterýho je povoleno znásilnění v manželství, protože se jedná o manželskou povinnost...
  • @Miya: Nesouhlasil bych s tím, že všechny tyto nesmysly vychází jenom z precedentů. Podle mě je mylná představa, že se anglosaský právní systém skládá jen a pouze z precedentů, stejně tak, jako že kontinentální systém je vždy a striktně založen jenom na legislativě (samozřejmě Ti nepodsouvám, že něco takovéto tvrdíš). To o těch Skotech jsem slyšel taky ale trochu jinak. V Anglii je dovoleno zastřelit Skota lukem, s výjimkou neděle. :-)
  • Obecně jsme ale trochu OT.
  • Ne, ne, nejste OT, to s tím beztrestným střílením Skotů mě zajímá (kdyby bylo někdy potřeba) :-)
  • Já to s těmi Skoty slyšel jenom jako historku. Když si to vygooglíš, vypadne Ti, že to mělo platit v Yorku a to v následující verzi (nejčastější): "Je legální zavraždit Skota, který má u sebe luk a šíp a nachází se uvnitř historických hradeb Yorku, avšak s výjimkou nedělí". Prošel jsem ale anglickou "sbírku zákonu" a nenašel jsem nikde věrohodný zdroj. Takže tohle asi bude jenom urban legend. Technicky by to navíc nemohlo platit, protože by takový zákon byl v rozporu s Listinou základních práv EU. Ta je závazná i pro Brity a je přímo účinná (alespoň co se týče práva Skotů na život) :-)
  • @Velbloud na druhou stranu britská ústava není (alespoň ne kompletně) písemně ukotvená, tudíž je možné že takový zákon opravdu existuje na základě nějakého zvykového práva nebo nějakého precedentu, ale dohledat zdroj nebo konkrétní příklad aplikace tohoto zákona bude při nejmenším problematické.
  • @Everett_Young Tak to je s většinou těch šílených zákonů, které se tradují po internetu. Najít zdroje je často těžké, ne-li nemožné (v elektronické podobě). Na druhou stranu fakt, že britská ústava není ukotvena v písemné podobě, podle mě nemá souvislost s tím, jestli takový zákon může platit v Yorku. O ústavou zaručené právo na střílení Skotů určitě nejde. A pokud jde o ty historické příklady, tak těch by se našla určitě hromada. Vždyť různí skotští rebelové napadli York několikrát a určitě si na to nevybrali vždycky neděli (i když podle logiky Caesarova obléhání Británie by to bylo na místě) 
  • Tak se ČT pokusí vysílat Hru o Trůny znovu, první díl má bejt dneska v 23:25. Snad tentokrát odvysílají všechny série.
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10398029557-hra-o-truny/
  • pokud vím tak 1 serii proběhla na ČT2 v roce 2013 na podzim a já předpokládám , že budou pokračovat v roce 2014 2 serii. jediné co mě vadí na ČT ta malá propagace tohoto seriálu
  • Mně spíš vysílací čas, to je zabitý... :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Premiéra šla v 10 večer. Dřív by jim to neprošlo přes Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Průšvih je právě ta propagace. ČT si nedokáže přitáhnout diváky. My pro ně nejsme cílovka, ale je spousta lidí, kteří nestahují nebo nemají HBO. A tihle lidi často nemají ponětí o tom, že něco takového na ČT vůbec běží.
  • Já reagoval na tu půl dvanáctou...
  • @Nevada: Ale je to škoda, že nejsme cílovka. Já si jako součást veřejnosti připadám. :-) Pěkně to řekl v nějakém rozhovoru Michal Rybka. Pořad zrušili, protože jim na to koukali lidi... A proto je důležité nestavět hospody u silnice na Písek.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Že nejsi cílovka Hry o trůna na ČT ještě neznamená, že nejsi součástí veřejnosti ;)
  • Tak to jsem to špatně pochopil. Já myslel, že myslíš, že nejsme cílovka vysílání ČT obecně...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • JayJay
    upraveno 4. července 2014
    @Montezuma3: Jsem si říkal, že se vybodnu na účetní závěrky a pojedu se vyfotit... :o) (Jen já článek o tomto četl myslím na lidovkách...)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.