Mount and Blade Warband a A Clash of Kings mod

Zde budem debatovat o této hře a hlavně o modu Střet králů-ptejte se, potom přidám odkazy.

Mount and Blade mě uchvátil jen co jsem přijel do první vesnice, ne po grafické stránce(ta je podprůměrná)ale tím že jsem viděl že je to hra kterou jsem vždycky chtěl.Já potulný rýtíř na v svém koni a mečem u boku, který hledá dobrodružství a slávu.Žádná kouzla ani nadpřirozené jevy(nic proti Zaklínači), v této hře se můžete spolehnout jen na svůj meč a schopnosti.Slávu dobýváte buď na bojišti jako žoldák a později jako vazal svého krále nebo v turnajích.Chodíte po krčmách nebo vesnicích a verbujete buď bezejmené vojáky nebo muže či ženy s jméný a jejich vlastními příběhy.Prostě svělá hra pro milovníky středověku.
Mod pro Písně ledu a ohně jsem našel náhodout a hned jsem stahoval.Hrajete samozřejmě na mapě Západozemí a ve hře je přidáno spousty nového brnění a zbraňí.Můžete přísahat věrnost Robbu Starkovi nebo jinému králi a změnit jejich příběh.Můžete v bitvě srazit jakéhokoliv lorda či sera co běhá po mapě a je to dobrý pocit pokud z koně srazíte třeba Lorase Tyrella, Oberyna Martella nebo Randylla Tarlyho.Pro milovníky Písňí téměř povinost.
recenze Warbandu: http://games.tiscali.cz/mount-and-blade-warband-13665
A Clash of Kings mod v 0.8: http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads/a-clash-of-kings-beta-08
15681011

Komentáře

• Tak je před náma poslední hrad Stanise a já jsem aktuálně marshal. Co se stane, když zlikviduju poslední hrad nepřítele? Bude něco extra? A co se s tane s těmi lordy? Navíc jih půlku mám ve vězení....
  • Pánové, rád bych upozornil na jednu věc, možná jsem tu o tom už psal, ale překvapivě jsem o tomhle NIKDE na webu (v angličtině) nenašel ani zmínku...

O co jde? Jde o to, jak si rychle vydělat velkou sumu peněz, když už vlastníte vesnici (lépe hrad). Tento mod, stejně jako Diplomacy, umožňuje výměnu nemovitostí - exchange fiefs - s jinými lordy. Komukoliv (myslím, že ze své frakce) můžete nabídnout výměnu vesnic, hradů či měst. Dotyčný nemusí souhlasit, ale když souhlasí, chce nějaký poplatek, kolem dvou tisíc denárů nejčastěji.

Vtip je pak ovšem v tom, že v příštím zúčtovacím období, naprosto nečekaně dostanete z daného hradu, který jste získali, až 20 000 na daních, přičemž v příštím kole to pak už zase klesne na ty směšné sumy, co už znáte.

Nevím, čím to je, zdá se, že NPC lordi mají ve skutečnosti mnohem vyšší příjmy, aby mohly neustále živit své armády, ale těmito výměnami získáte cca 17 - 18 tisíc čistého v daném měsíci.

Nikde jsem se o tom nic nedočetl, což mne překvapuje, zvýšit příjem na tuto sumu napořád podle mne není vůbec možný. Stejně tomu tak je u vesnic, ale tam získáte místo 700 třeba 2500, takže to nemá ekonomickou výhodnost vůči poplatku za převod, ale jakmile máte hrad a můžete s ním šíbovat, tak se zdá, že to funguje.
  • je to samozřejmě bug, tahle částka se odvyjí od velikosti města. Duvod proč to tam je je ten, že když dobiješ nějaké město, první částka (za Lannisport jsem dostal přes 67 000) je mnohonásobně vyžší, a má simulovat něco jako odměnu za vyplenění města. V poctatě stejný efekt jako kdyby jsi v realu dobyl město, pobral všechny cennosti, a všechny bohaté měštany popravil a vzal jim majetek. Zbytek už jsou jen samotné čisté daně. To že do tohodle modu přidali možnost měnit sídlo je poměrně neobvyklej efekt a ještě neni podchycenej. Osobně jsem nemel nikdy potřebu měnit léna, ani jsem na tom nebyl tak finančně špatně abych si tim vydělal na živobytí, spíš to beru neco jako cheat a k tomu bych se v týhle hře nesnížil, ale je pravda že když někdo nemuže nijak vydelat, že se to muže hodit :) Pokud zlikviduješ poslední hrad nepřítele, frakce nejpozdejc cca do měsíce zanikne. Dál jsou možné dvě verze. Pokud maš nastaveno povolení návratu vůdců z exilu, tak jednou za čas se vudce vyhlazené frakce vylodí nekde v západozemí s pár menšíma armádama, a snaží se vrátit zpět na trůn. Ja mam tuhle možnost vyplou, takže po vyhlazení frakce už se nikdy neobnoví a šlechtici z ní se rozdělí do ostatních přeživších frakcí. Lordy jsem vždycky po válce propustil, jelikož to zvýší honor. Jen Vůdce nechávám radeji ve vězení. Pohled na Tywina, Roba, Edmura a Renlyho sdílející jednu celu mne vždycky rozveselí
  • Za dobytí města prachy? Já jsem dobyl město a žádný jsem nedostal...

Jinak já si ty vesnice a hrady měnil ne kvůli prachům, ale abych nemusel jako trotl objíždět půlku mapy a měl je pohromadě.

JINAK POZOR, VERZE 1.4 je venku!!!!

http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/news/a-clash-of-kings-version-14-released
  • asi největší novinkou jsou ty žoldácké kompanie které stojí od 75 000 do 120 000 a taky uchazeči o trůn ale ty ještě nejsou moc poladěný...mě vadí že s každou verzí bugy tak možná přibejvají kvůly novym možnestem, autor 5 opravý a 15 jich přibyde
  • @MarekJak je to s těmi penězi za dobytí města? To jsi myslel v jakém okamžiku? Když dobudu hrad nebo město, tak mám akorát nějaké ty zbraně a pár zlatek jako z každé bitvy, někdy snad ani to ne... nebo jsi myslel v moment, kdy je mi přiděleno, že jako první příjem je vysoký nebo kdy?
  • @Damocles první daňovej příjem je vyžší o tu častku. Takže tak necelej tejden po obdržení města do svých rukou. Samozřejmě by bylo logičtější, kdyby člověk dostal peníze hned jak to dobyje či dostane jako léno, ale autoři si zřejmě řekli že to je zbytečný, pokud už ve hře je prvek který ti pravidelně dává peníze, tak to zakomponovali do funkce s daněma místo aby vytvařeli neco noveho co tam neni. Cele to byla v poctatě reakce na tu tebou zmínenou vysokou částku v daních po "čenžnutí" města
  • pecka, na 1.4 se těšim už několik měsíců
  • Takže pokud já nezažádám o přidělení hradu, tak dostanu hovno. To je super. Protože logicky král mi přidělí jen tu a tam něco, jinak mají všichni kecy, kolik jsem toho dostal...

No, dal jsem si 1.4. vyexportoval jsem si postavu a jako náhradu za to, že jsem už odehrál celej rok, jsem si v editoru postavy navýšil prachy:) Takže začínám bohatej a najal jsem si celou hospodu plnou hrdinů:)))))))))))
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Marek dvorsky??? nebalo by byt dvorny ???
  • @Edem neni to českej mod
  • Tak nevím, co se děje, chtěl jsem v tom novém patchi fungovat nějakou dobu "na smlouvu", teda nechat se s celou armádou pronajmout, ale ta možnost tam snad vůbec není? Můžu být buď vazal panovníka frakce a nebo se nechat najmout jako řadový "levy", kdy dostanu třicet denárů za týden a moje armáda se vůbec nepočítá.... tak to nějak nechápu?

Jinak bych chtěl v téhle hře být šampionem té "claimant" na trůn, nemůžu si vybavit jméno, je to prý nějaká pravnučka Targaryenů. (O tom, kde se skrývá, vám řeknou potulní poutníci). Musím ale získat víc renown, než mne přijme..
  • Aha, tady, claimants http://acok.wikia.com/wiki/Claimants, je to ta
    Sarella Brightflame: Claimant for the Westerlands (Iron Throne)
  • @DanielSvatoš @Marek @Velbloud @Gorgloj @Gepeto

Chlapi, jak mám donutit frakci Vale, aby šla do války?:) Ten lempl Nestor se nenechá zatím do žádné války ukecat, pořád kempí v Údolí a nic:) Pomůže, když budu sám někde útočit na vesnice nebo dobyju město?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Damocles Mňa z toho vynechaj, ja som to skúšal (bez módu) mierne, moc nevzalo, zaujímavé, ale nie môj šálok čaju, takže ja som to riadne nehral :D
  • @Damocles Pokud vím, tak většina národů se v tomto módu chová podle nastavení a normální diplomacie je deaktivovaná, ale myslím, že se to dá nastavit v "mod options". Pokud pak ta diplomacie bude fungovat, tak pak drancováním, přepadání karavan a možná i napadením nějakého lorda. Ale přesně to nevím.
  • jj jde to, ale každopádně ho tím trochu nasereš. Možnost nastavit diplomacii jako experimentální (narody by měli hodně zrazovat, vypovídat spojenectví, utočit temeř na kohokoliv kdo je trochu nasere) nepomáhá, mam to nastavený tak temeř od začatku hry a za tech 1300 dní nevalčili s nikým. Nejdednodužší možnost (pokud ho neukecaš) je prostě utočit na karavany (to myslim jde i v míru, město v míru oblehat nemužeš, neni tam možnost besinget) nebo na jakoukoliv jejich armádu. Neni to sice moc fér zpusob ale do války je vtáhneš ( i když ted si nejsem jistej jestli hraješ za Vale nebo proti nim chceš valčit ale to je jedno výsledek stejnej). Ja to udelal 3. nečekanym způspobem. Asi 1200. den kampaně, když už temeř všude byl mír, se mi oběvil diplomatický nápis, že nejací vesničani z Údolí ukradli dobytek jinejm vesničanům z vesnice která patřila nám, a tim pádem to mužeme brát jako provokaci a je tam jistá šance začít válku. Tyhle udalosti se občas ve hře stávají, nekdy samy od sebe, jindy se dají urychlit questem (Targaryeni se taky za nejakej čas vylodí sami od sebe, nebo lze jejich vylodění urychlit serií q). Jinak ještě co se toho ukecávání týče, je zajimavé, že když jsem zmínil všechny pravdivé důvody proč na nejakou frakci zaútočit (rozpínala se, nebo naopak byla oslabená atd) panovník nikdy k utoku nesvolil, ale když sem prostě řekl (zvolil tu nejspodnější možnost) že mne serou a že mame spoustu důvodů na ně zautočit, tak to najednou šlo :)
  • @Marek Hraju za Vale a chci je vtáhnout do války, haha
  • No, tak jsem zjistil, že se mi sice zatím nepodařilo vtáhnout Vale do války, ale dostal jsem quest od jednoho Vale šlechtice rozpoutat válku útokem na vesničany a karavany. To jsem splnil, spoustu šlechticů to potěšilo a jiné nasralo. Důležité ale je, že mi to osobně zhoršilo vztahy s Dragonstone a já mohl najednou útočit na jejich hrad, který jsem dobyl a obsadil a oni se ani nepokusili ho dostat zpátky:)
  • Kéž by se i u mě nepokoušeli vypuzení dostat svoje hrady zpátky. :-)
  • to v mojí kampani se Stannis držel nehorazně dlouho, dokonce se mu dařilo expandovat než sem ho zastavil, o Solnopánve sme se přetahovali asi 15x než sem to vzdal a po 16 mu to už nechal :-D
  • U mne Solnopánev nyní od Seveřanů dostali Tywinovci:)
  • jako ja už mam za Targaryeny skoro celej Westeros dobytej, takže se asi pustíme do Volantisu ... z toho bude daní :dance:
  • U mě Solnopánve taky drží vytrvale Stannis. Já s ním neválčím, takže se o ně vytrvale přetahuje s Tywinovci. Máme nastavený koloběh. Tywin je dobude, já mu je seberu, on mi je sebere zpátky a pak mu je zase sebere Stannis.
  • Zaujímalo by ma čo by sa dialo keby sa do toho hrač nijak nezapájal, kotrá strana by vyhrala
  • @JoeGyry jednou jsem to takhle zkoušel-Říční krajiny dostaly po čuni od Lannisterů a divocí dobyli půlku SEveru jinak se to moc nehejbalo
  • @Velbloud přesně tak to bylo když sem ještě bojoval za Tirelly (nejsem na to období moc hrdý ale budiš :-D ) Stannise sem vždycky odrazil a jeste na něm zbohatl, protože z jeho armády vždycky zbylo strašně moc té lepší zbroje, víc než z ostatních armád, no jenže pak přijel Tywin a bylo po prdeli
  • No, já se snažil zatáhnout pořád Vale do války, ale paradoxně jsem na to dojel. Obsadil jsem sám tři hrady a tři vesnice, dva hrady a vesnici jsem dostal, ale u třetího hradu řekl Nestor ne, tady máš 900 a hrad dostane někdo jinej. Tak jsem si říkal, ideální moment na trhnutí se a založení vlastního království. Jenže ouha - na můj první hrad aktálně nastoupilo 1500 Vale ozbrojenců a na tohle nejsem připravenej. Jak oni nemusej nikde bojovat, tak dorazili s ohromnýma armádama. A teď nevím, jak z toho ven. Z druhý strany po mně jde ještě Stannis.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.