Mount and Blade Warband a A Clash of Kings mod
Zde budem debatovat o této hře a hlavně o modu Střet králů-ptejte se, potom přidám odkazy.
Mount and Blade mě uchvátil jen co jsem přijel do první vesnice, ne po grafické stránce(ta je podprůměrná)ale tím že jsem viděl že je to hra kterou jsem vždycky chtěl.Já potulný rýtíř na v svém koni a mečem u boku, který hledá dobrodružství a slávu.Žádná kouzla ani nadpřirozené jevy(nic proti Zaklínači), v této hře se můžete spolehnout jen na svůj meč a schopnosti.Slávu dobýváte buď na bojišti jako žoldák a později jako vazal svého krále nebo v turnajích.Chodíte po krčmách nebo vesnicích a verbujete buď bezejmené vojáky nebo muže či ženy s jméný a jejich vlastními příběhy.Prostě svělá hra pro milovníky středověku.
Mod pro Písně ledu a ohně jsem našel náhodout a hned jsem stahoval.Hrajete samozřejmě na mapě Západozemí a ve hře je přidáno spousty nového brnění a zbraňí.Můžete přísahat věrnost Robbu Starkovi nebo jinému králi a změnit jejich příběh.Můžete v bitvě srazit jakéhokoliv lorda či sera co běhá po mapě a je to dobrý pocit pokud z koně srazíte třeba Lorase Tyrella, Oberyna Martella nebo Randylla Tarlyho.Pro milovníky Písňí téměř povinost.
recenze Warbandu: http://games.tiscali.cz/mount-and-blade-warband-13665
A Clash of Kings mod v 0.8: http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads/a-clash-of-kings-beta-08
Mount and Blade mě uchvátil jen co jsem přijel do první vesnice, ne po grafické stránce(ta je podprůměrná)ale tím že jsem viděl že je to hra kterou jsem vždycky chtěl.Já potulný rýtíř na v svém koni a mečem u boku, který hledá dobrodružství a slávu.Žádná kouzla ani nadpřirozené jevy(nic proti Zaklínači), v této hře se můžete spolehnout jen na svůj meč a schopnosti.Slávu dobýváte buď na bojišti jako žoldák a později jako vazal svého krále nebo v turnajích.Chodíte po krčmách nebo vesnicích a verbujete buď bezejmené vojáky nebo muže či ženy s jméný a jejich vlastními příběhy.Prostě svělá hra pro milovníky středověku.
Mod pro Písně ledu a ohně jsem našel náhodout a hned jsem stahoval.Hrajete samozřejmě na mapě Západozemí a ve hře je přidáno spousty nového brnění a zbraňí.Můžete přísahat věrnost Robbu Starkovi nebo jinému králi a změnit jejich příběh.Můžete v bitvě srazit jakéhokoliv lorda či sera co běhá po mapě a je to dobrý pocit pokud z koně srazíte třeba Lorase Tyrella, Oberyna Martella nebo Randylla Tarlyho.Pro milovníky Písňí téměř povinost.
recenze Warbandu: http://games.tiscali.cz/mount-and-blade-warband-13665
A Clash of Kings mod v 0.8: http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads/a-clash-of-kings-beta-08
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@Marek: Díky za radu, to mě vůbec nenapadlo. Já je zajímám jak na běžícím pásu abych z nich vymlátil výkupné. :-) Jízda je drahá a na žold není kde brát.
- když vyhrajeme bitvu a teď je tam několik variant na rozdělení lootu. I když jsem dal vybrat hrdiny jako první, tak si stejnak někteří, co neměli zbraně (ze začátku hraní) nevybrali z těch, co jsme získali z bitvy. Máte někdo popis těch jednotlivých možností?
- druhá věc je začátek bitvy - je tam nějak moc variant, u kterých nechápu rozdíl - jít do bitevního pole, vést do bitvy, zaútočit.. .přijdou mi stejné... a co když zvolím velitelem někoho jiného?
- je nějak možné prohlížet si celou mapu nebo vždy jen v okolí místa, kde jsem nebo podle seznamu měst? Dá se nějak rychle zjistit, že dané město nebo skupina jezdců jsou s námi zrovna ve válce?
Používám v zásadě jenom dvě varianty: Lead your troops a pak to samé s variantou, že před tím určím, které jednotky mají se mnou do bitvy jít přednostně (ostatní nepoužívám). Jedna z možností slouží i pro to, aby sis vybral hrdinu, kterého budeš v bitvě ovládat, ale jak jsem už řekl výše, to je pro mě pasé. Možnost určit jednotky, které jdou s tebou do pole primárně se ale odemkne až s vytrénováním nějakého skillu.
Takže odpovědně ti dokážu odpovědět jenom na třetí otázku. Prohlížení celé naráz možné není, protože nejde tak daleko odzoomovat kolečkem. Ale jde to postupně, jenom si musíš zvyknout na jiné ovládání. Zatímco myší řídíš přiblížení náklon a natáčení kamery, tak pohyb po vlastní mapě bez ohledu na pohyb a pozici hrdiny provádíš buď šipkami, nebo WSAD. Pokud jde o diplomatický status jednotlivých frakcí, tak ten najdeš v poznámkách v záložce frakce. Poté, co si vybereš odkaz na jednu z nich na konci stránky se ti zobrazí její vztah s ostatními frakcemi. Na rozdíl od Warbandu se tam nepíše, jak se vyvíjí válka v pro/nebo neprospěch té které strany, na to se vždy musíš zeptat nějakého NPC, které patří do frakce o kterou se zajímáš (většinou to jde zjistit od lordů a od rychtářů ve městech).
Ale pokud bys chtěl podrobnější odpovědi, tak největší odborník je tady mezi námi asi @Marek .
U toho lootování je pak ještě ta poslední možnost v seznamu, kdy si to oni nějak jako rozeberou a mně přibudou nějaké peníze. Ale kdykoliv někde zastavíme v campu, tak mám možnost znova do toho poolu vlízt. A pak je tam ještě jedna varianta, kdy jim nějak nastavuju typ zbraně, ale to mi přišlo, že nefunguje, ten můj Dothrak si nevzal z poolu luk a šípy, i když to měl primární.
ohledně druhé otazky, taky mi to připadá stejný, pokud tam jsou rozdíly tak minimální (max ten že nejaka armada postupuje zatimco druhá zaujme obranou a čeká) nastavení jednotek která se mnou pujde do bitvy a která ne, používam jen velmi velmi zřídka a to jen při oblehání, jinak už mam seřazenou družinou ve svym idealnim pomeru kterej mi vyhovuje. To v jakem pořadí (stupínku) se jednotka nachází, v takovém pořadí jde i do bitvy, a až na určité vyjímky používám kombinaci všichni hrdinové (až na doktora, ten je v seznamu dole aby se nezranil (když je hrdina zraněn, jeho schopnosti dočasně ztratí)), poté cca 15 lučištníků (používam Vale´s longbowman) a zbytek těžká jízda, s touhle kombinací porazim v poctatě cokoliv. Možnost hrát za nejakého z hrdinů se hodí v případě že musiš absolvovat několik bitev za sebou a tebe v té první zraní, takže mužeš v další bitvě předat velení jinemu hrdinovi a hrát za něj (a hlavně velet) mockrát jsem to nevyužil, ale v případě že jsem šel proti Tywinově družině (kvalitativní i kvantitativní přesila) a mel sem zranenou postavu, předal sem do bitvy velení hrdinovi, utect nešlo (ani sem nechtel) a nechat to random tak mne zmasakrujou. Idealní je když ma ten hrdina co nejvyžší skill velení a taktiky, ovlivní to bitvu a taky aby byl silnej, ti mí nejzkušenější hrdinové už maj zabito tisíce nepřátel (když na ně klikneš je tam statistika) a maj přes 30lvl, nektere mam stavené na sílu (vraždění) nektere na inteligenci (jejich nebojove schopnosti) jinak jsem přesvedčen že pokud to člověk chce hrát fakt pořádně, bez hrdinů to nejde, ale at si to každej hraje jak chce :)
třetí otazce moc nerozumim, klavesama w,a,s,d si mužeš prohlídnout jakekoliv místo na mapě (pokud se bavíme o mapě kampaně) i kdyby bylo pul sveta vzdalené, to ejstli je nejaka frakce s tebou ve válce poznaš stiskem q-fractions- Hause od Targaryen (nebo jina frakce za kterou ty hraješ)