Mount and Blade Warband a A Clash of Kings mod

Zde budem debatovat o této hře a hlavně o modu Střet králů-ptejte se, potom přidám odkazy.

Mount and Blade mě uchvátil jen co jsem přijel do první vesnice, ne po grafické stránce(ta je podprůměrná)ale tím že jsem viděl že je to hra kterou jsem vždycky chtěl.Já potulný rýtíř na v svém koni a mečem u boku, který hledá dobrodružství a slávu.Žádná kouzla ani nadpřirozené jevy(nic proti Zaklínači), v této hře se můžete spolehnout jen na svůj meč a schopnosti.Slávu dobýváte buď na bojišti jako žoldák a později jako vazal svého krále nebo v turnajích.Chodíte po krčmách nebo vesnicích a verbujete buď bezejmené vojáky nebo muže či ženy s jméný a jejich vlastními příběhy.Prostě svělá hra pro milovníky středověku.
Mod pro Písně ledu a ohně jsem našel náhodout a hned jsem stahoval.Hrajete samozřejmě na mapě Západozemí a ve hře je přidáno spousty nového brnění a zbraňí.Můžete přísahat věrnost Robbu Starkovi nebo jinému králi a změnit jejich příběh.Můžete v bitvě srazit jakéhokoliv lorda či sera co běhá po mapě a je to dobrý pocit pokud z koně srazíte třeba Lorase Tyrella, Oberyna Martella nebo Randylla Tarlyho.Pro milovníky Písňí téměř povinost.
recenze Warbandu: http://games.tiscali.cz/mount-and-blade-warband-13665
A Clash of Kings mod v 0.8: http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads/a-clash-of-kings-beta-08
1246711

Komentáře

• upraveno 10. července 2013
    to je divný, ještě v 0.8 je to docela pěkná ženská, kdyby to šlo, vzal bych si ji za ženu :-D
    ale vlajky sou místama hodně vedle, taky jsem to sem už jednou psal, Starkovskej zlovlk nebo sokol Arynnů je uplně mimo
  • no v 0.9 se jim to nějak vymklo ale věřím to už to opravili ale stejně tam je si myslím ještě celkem dost práce ale už mají verzi 0.93 tak si jí asi brzo stáhnu
  • Autor pevne doufa, ze po 0.94 by uz byla 1.00 tak jsem zvedavej :-)
  • ja doufam že verze 1.00 bude opravdu trochu zlomová a nebude to jen drobný kruček od 0.94 stejne jako byla (alespon podle popisu) 0.94 od 0.93, což taky není jisté
  • Je to tu dámy a pánové, mam tu čest vám oznámit že tvůrci MaB modifikace - A Clash of Kings (Game of Thrones) v pátek vypustili do světa verzi patche s magickou koncovkou 1.0 a tím dokončili nejzásadnější upravy modu. Tento dlouho očekávaný patch nám konečně servíruje svět ságy ve vizualní podobě známé ze serialu a knih a tím v poctatě uvádí v plnohodnotný život jedinou (jedinou kvalitní) herní alternativu IaF světa. Jelikož většina "sejvů" nešla přenášet do nových patch verzí ( nebo velice obtížně) takže teprve ted je skutečně možné se na plno ponořit do hry a začít si vytvářet svuj vlastní příběh. Do ted to byla vícemene chudá alternativa hry MaB, kde se postupně přejmenovávaly postavy a města, tvarovala se geologická mapa světa a přidávaly se nové ukoly a co víc - začla se postupně měnit vyzualizace xichtů, výstrojí, znaků. Dneškem byl tento proces vícemene dokončen a další patche budou už spiše přidávat drobná vylepšeníčka než že by měnily charakter cele hry. Na 1,3 gigový patch už vyšel i hotfix takže by melo vše šlapat bez problémů, více informací naleznete na foru pod názvem Mount and Blade Warband a A Clash of Kings mod. díky za pozornost
  • tak uvidíme no jestli vychytali všechno a moc se těším hlavně na zpracovaný Lys a Volontis
  • už jsi koukal na Volantis do screenů co? :-D
  • @Marek jojo :) ale jestli to bude jako Braavos tak budu spokojenený
  • btw., pre Skyrim, / Oblivion neni nejaký mod GoT ? :p
    (1 alebo aj víc
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    tak recenziu nam tu da kto?
  • @Alef_peAlef na Skyrim, takové projekty existují, ale většinu jsou teprve v základní fázi vývoje, není to úplně nejlehčí. Ale možná jsou nějaké k stáhnutí koukni na moddb.com
  • @Gorgloj díki,
    a ešte ma napadlo mody aj na PánaPrstenov, viem, že -ešte pre Morrowind, ak sa nemýlim, bol 1 velký fan-projekt Middle-Earth mod tušim, neviem v akom je to štádiu, či to aj dokončili :weirwood:
  • ..aha, tak MiddleEarth(Lotr) je aj pre Oblivion(TES
  • http://gorgoth.rajce.idnes.cz/nastenka#Lanister1.jpg
    http://gorgoth.rajce.idnes.cz/nastenka#pnzLanister.jpg

http://gorgoth.rajce.idnes.cz/nastenka#baratheon1.jpg

http://gorgoth.rajce.idnes.cz/nastenka#ryt.jpg

zatim prvních pár kousků vlastních screenů, za pány z Lanisterů ani za právoplatného krále Západozemí Stannise Baratheona nehraju - oscreenované kousky brnění jsou válečná kořist ... ted jdu sepsat krátkou recenzi 1.0 patche

• @Marek ke komu ses dal ? Renly ?
  • Takže na patchi 1.0 mam zatím nahráno 150 herních dní, výsledné dojmy jsou asi takové. Od verze 0.8 došlo ke zlepšení ohledně vybalancování jednotlivých frakcí. V poctatě za každou frakci lze hrát a ani Stannisovci neztrácí uzemí tak snadno jako dříve, dokonce se i zmohli na to obsadit Renlimu Bouřlivý konec, ale o tom později. Frakcím kterým bylo v 0.8 nadržováno, bylo ted ubráno a slabším zase naopak přidáno. Vybalancovaly se vývojové stromy jednotek ve všech frakcích, to znamená že žádná frakce nezustala v určitých ohledech neschopná, ale přitom mají svoje drobné výhody. Např lučištníci z Údolí jsou samozřejmě vícemene stejně kvalitní jako lučištníci odjinud, ale jelikož mají jejich vesničané (branci) předpoklady ke střeleckým jednotkám (protože hornaté údolí Aryn jízdní síle zrovna moc nepřeje), lze z nich vycvičit kvalitní lučištníky o jednu vývojovou větev dřív, a to na branec - muž v lehke zbroji - lučištník - lučištník s dlouhým lukem - lučištník s dlouhým lukem veterán. Zatímco jiná frakce má mezi mužem v lehké zbroji a lučištníkem ještě muže těžkooděnce. V jiných oblastech je situace obdobná, například některé frakce jako Lanisterské Západozemí nebo Vysokozahrada mají v 1. vývojovém kroku u jízdy jezdce v kvalitní výzbroji a výstroji ale bohužel bez štítu, zatímco jízdní seržant Starků nebo Arynů štít vlastní ... na dalších vývojových stromech už mají jízdní jednotky výbavu kvalitativně obdobnou + štít, takže se rozdíly pomalu strácí, ale i počáteční výhoda je přesto jasná.
    Další zlepšení jsem zaznamenal v umělé inteligenci armád. Přesto že některá frakce válku prohrává, nedá nikomu nic zadarmo a tudíž je dost často schopná hned po ztrátě území svolat vojensou výpravu a zmíněný hrad/město si vzít zpátky, pokud není dostatečně bráněn. Takže celková četnost vojenských výprav pořádaná Armádním velitelem narostla tak o 50% oproti původním patchům.
    Poslední a nejzásadnější změna je samozřejmě v celkovém designu Západozemí a jeho obyvatel. Jelikož ted jednotky + ostatní věci vypadají skutečně tak jako v knize a v serialu. Lze už brát boj (např Severu a Řekotočí proti Lanisterům) jako skutečně ideologickou záležitost, navíc jen umocněnou podle toho, k jaké straně jste si v knize vytvořili sympatie či antipatie a né jen bojovat za červené nebo šedé panáčky z nichž jedněm velí panáček Tywin a druhým panáček Rob. Mod se snaží jít spíše podle knižní předlohy, takže například již zmíněný Tywin, odpovídá knižnímu popisu, zatimco v předchozích modech byl podle serialu (přesto že zrovna v tomto případě to nebylo vůbec na škodu). Brnění a podobné kraviny jsou samozřejme podle vizualizace serialu a i každý lord má na sobě unikátní výzbroj podle serialové předlohy.
    Závěr žádný dělat nebudu protože mne nic nenapadá, snad jen předběžná omluva za hrubky :-)
  • @DanielSvatoš ne, přesto že k nim mam určité výhrady, přidal jsem se k Rovině (což je stejně aliance s Renlym takže vlastně ano :-D ). Nijak zvlášt je nemusim ale v současné politické situaci mi byli schopni nabídnout nejlepší podmínky pro rozšíření mé osobní moci a bohatství. Původně jsem chtěl k Údolí, ale jelikož to je stejně jako v knize zatím neutrální, nic bych z toho neměl, jako žoldák jsem se nechal najmout Řekotočím, ale to spiše ztrácelo než expandovalo.
  • @Marek mě se moc nelíbí ty zbroje ze serialu co tam přidali...
  • kdy přijede Aegon ? mám 311 odehraných dní (herních) a on poříd nikde (verze 1.0 bez hot fixu)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @DanielSvatoš Na den sv. Dindi
  • @DanielSvatoš to je jedno už přijel :)
  • upraveno 8. června 2014
    image
  • do hajzlu zas mi to nejde :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    image

• @Gepeto Aegon není jediný kdo se tam objeví. Můžou se tam objevit dothrakové a přes řadu questů je tam invaze divokých :D
    @Gorgloj To nie je môj obrázok. To je Marekov len mu to nešlo zobraziť.
  • @Gepeto Aha, moje chyba :)
  • jak si to udělal ooo všemocný @Gepeto ? :D
    Ty si hodil odkaz na stránku obsahujúcu obrázok. Klikol som pravým naobrázok, dal Zobraziť obrázok a dalo mi to stránku priamo toho obrázku (respektíve ani nie stránku ako obrázok). To sa dáva.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Mě to nejde na pirátskou verzi. :-(
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.