Mount and Blade Warband a A Clash of Kings mod

Zde budem debatovat o této hře a hlavně o modu Střet králů-ptejte se, potom přidám odkazy.

Mount and Blade mě uchvátil jen co jsem přijel do první vesnice, ne po grafické stránce(ta je podprůměrná)ale tím že jsem viděl že je to hra kterou jsem vždycky chtěl.Já potulný rýtíř na v svém koni a mečem u boku, který hledá dobrodružství a slávu.Žádná kouzla ani nadpřirozené jevy(nic proti Zaklínači), v této hře se můžete spolehnout jen na svůj meč a schopnosti.Slávu dobýváte buď na bojišti jako žoldák a později jako vazal svého krále nebo v turnajích.Chodíte po krčmách nebo vesnicích a verbujete buď bezejmené vojáky nebo muže či ženy s jméný a jejich vlastními příběhy.Prostě svělá hra pro milovníky středověku.
Mod pro Písně ledu a ohně jsem našel náhodout a hned jsem stahoval.Hrajete samozřejmě na mapě Západozemí a ve hře je přidáno spousty nového brnění a zbraňí.Můžete přísahat věrnost Robbu Starkovi nebo jinému králi a změnit jejich příběh.Můžete v bitvě srazit jakéhokoliv lorda či sera co běhá po mapě a je to dobrý pocit pokud z koně srazíte třeba Lorase Tyrella, Oberyna Martella nebo Randylla Tarlyho.Pro milovníky Písňí téměř povinost.
recenze Warbandu: http://games.tiscali.cz/mount-and-blade-warband-13665
A Clash of Kings mod v 0.8: http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads/a-clash-of-kings-beta-08
1235711

Komentáře

• @Riokai Mám originálku na steamu. Btw 19.6. na steamu budou slevové akce, normálně warband stojí 20eur, ve slevě to bude 5eur. Což je skoro zdarma ;)

Teď k problému jakou verzi máš? Případně jakou chybu to hlásí?
  • A dva měsíce zpátky byl jako hra zdarma k Levelu. :-)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 14. června 2014
    @Gorgloj: Verzi hry mám 1.1 a verzi modu 1.2. Ono to vždycky spadne jak se načítá úvodní obrazovka a hodí to chybu něco "snowy texture blab bla" :D Jsem hledal přímo na stránkách s tím modem a ve FAQu je napsáno u této chyby "Don´t be a thief", takže jsem usoudil, že mi to nepůjde na žádnou pirátskou verzi. :D

@Velbloud už jsem to taky zjistil, někdy si říkám, proč já takové časopisy nečtu? :-D
  • @Riokai Nejnovější verze je 1.158, pokud ji máš tak nevím jestli to jde nějak vyřešit.
  • tež mam 1.158 a modů mam nekolik verzí, aktivně hraju 1.0 protože se mi zdá nejstabilnější, nemam už nejnovější komp a musim delat kompromisy, ale tušim že mam i mody verze 1.2 a možna 1.4 ale do tech sem se moc nepouštěl, mam nahráno v 1.0 skoro 1000 dní a zatím nechci dělat krok zpátky (dopředu)
    @Marek Předpokládám, že na originální verzi hry?
  • @Riokai předpokládáš špatně, mam sice legalně koupenej warband z minulého Levelu, nicmeně ještě ho nemam staženej, dám si ho až do nového pc, do ted jedu na CoK mod klasickou pirátskou verzi z uložto.cz ... nebo možná sdilej.cz, to je pravděpodobnější
    Áha, což by možná znamenalo, že bych mohl zkusit pozdější verzi hry a poté když tak verzi modu 1.0 místo 1.2. :-)
  • @Riokai Fakt myslím, že jsi nestáhnul nejnovější verzi. Nebo máš špatný crack. Ale přeci jenom já to mám legálně takže můžu jen předpokládat, ale jestli marek říká, že hraje na cracklé verzi, tak je chyba někde na tvé straně přijímače :)
  • ano, updatnout verzi hry na novější by neměl být problem, možna o něco složitější bude sehnat instalator na starší verzi modu, mam je patrně ještě v pc kdybys je nemohl sehnat, jen nevim jak ti je poslat, mají neco přes 1giga
    @Marek V pohodě, na stránkách výrobce jsou všechny verze modu ke stažení, navíc mám myslím 1.0 ještě v počítači (stáhl jsem ji a pak jsem si všiml novější verze :D ). Dneska už to peču, ale určitě to zkusím. :-)
  • @Riokai jep, mne zas pro změnu zajíma, jestli až použiju tu legal verzi z Levelu, bude ten mod stabilnější nebo ne. V bitvách mi to naštěstí nepadá, ale sem tam mi to hodí nejakej ten errorek, takže pro jistotu každou chvilku ukládám. Je to občas otravný.
  • @Marek Nechceš radši dát multák. :twisted:
  • Tak už si to taky stahuju. Jsem na to opravdu zvědavý...
  • ten sem v tomhle modu vubec nezkoušel přiznám se, vubec nemam páru jestli mi to bude fachat na staršim patchy případně estli musim stahnout uplně nejnovější ... mimochodem někdo se zmínil (nevim ejstli tu nebo v pc gamingu) že přes serii q. jde dosahnout invaze divokých na sever. Vzhledem k tomu že za Targarieny vládneme od Dorne po Kaliinskou držbu (nebio jak se to píše), Sever zustavá našim poslednim nepřítelem a tohle by mi dost ulechčilo práci :D
  • @Marek jakej máš nick na steamu?
  • ještě nemam steam @M1on , asi o víkendu si založim učet abych stahl to MaB
  • víte někdo co je nového ve verzi 1.3 ? má to cenu stahovat nebo si počkat na další když ted stejně nemám moc času ?
  • @DanielSvatoš mam dojem že qvesty na víc. Mimochodem nedelal nekdo ty ukoly, ve kterejch lze za odměnu získat meč Dark sister nebo tu válečnou mácu z valirijské oceli Coldbringer? Měl sem pokecat s Hoatem v Harrenově ale nikde tam neni :(
  • @Marek Harrenov musí patřit Lannisterům
  • @DanielSvatoš a kurva, mam tam náhráno přes 1100 dní, z Lannisterů zbyl jen prach
  • @Marek tak to ten úkol neuděláš
  • @DanielSvatoš tak nevadí, stejne už sme s Aegonem ovládli skoro celé západozemí, takže to vlastně ani neni na koho použít :)
  • upraveno 11. srpna 2014
    @Marek taky jsem s nim :D
    ale zatím jsme smáznuli jen Renlyho :)
  • Já jsem pravděpodobně udělal chybu, a přidal jsem se k Severu. Mám zatím odehráno jen asi 150 dní, takže se pouze ukájím tím, že kopu Greyjoye do zádele. Dlužno dodat, že bez trvalého výsledku, ale je to zábava a jde to pěkně od ruky, protože jsou to saláti. Musím ale konstatovat, že umělá inteligence severských brachů mě dostává skutečně do kolen. Zatímco Tywin tráví svůj čas poměrně efektivně tím, že jezdí od čerta k ďáblu a hasí požáry (nějak je nikdo nemá rád), Robb trpí ve hře obsedantně kompulzivní poruchou a před jakoukoliv akcí 100x objede Zimohrad kolem dokola (pak jede chlastat do Moat Callin, nebo jak se to jmenuje a zase valí zpátky). Ach jo.
  • Ja som nebol schopný dobiť ani jeden hrad :D netuším čo som robil zle len som dookola sekal nových a nových protivníkov no ani po pol hodine sa nič nevyriešilo
  • tak jestli je v tom hradu 200 vojaku tak trva než je posekáš i když ne tak dlouho zas vždyt je to v klidu :)
  • @Velbloud když se staneš pobočníkem (takhle řikam hlavnímu veliteli vojska) budeš moct velet všem armádám severu, včetně té Robově, btw @DanielSvatoš stvávalo se ti že po tom co jsi zrasil za Targarieny nejakou frakci, napsalo se že se určitej lord ten a ten přidavaj k vám do frakce? mne už to napsalo si u 40 lordů že se knam přidali, ale furt máme cca stejně šlechticů jak na začátku, ani u ostatních frakcí sem nevidel moc velké přírustky, jen snad u Železných vim prokazatelně o jednom lordovi, který dřív bojoval za Stannise a po jeho poražce se k železným přidal ... ne že by me to nejak vadilo, už je tam konečně mír a pokud nevyvolam válku s novou frakcí, tak to tak i zustane, jde jen o to že se to hraje za Targarieny docela blbě když maš třeba bránit pulku zapadozemí a další pulku dobívat a přitom maš jako pobočník jen cca 10 šlechticů (cca 1200) mužů na začatku
  • ted jak má každej šlechtic cca 4-5 hradů (protože je nás málo neni to komu dávat) tak Aegon už ma 1000hlavou družinu, Connington a Sotoros skoro po 4 stovkách a já sám asi 300 (vlastnim Lannisport, Weeping tover, Dragonstone, Harrenov, Driftmark, Karskou držbu, Bílý přístav, a jeste nejaký dva běžný hrady), takže tim se to docela vykompenzuje, ale je to jinak škoda, mel se k nám přidat Brinden Tully, Kevan, Davos a další z poražených frakcí, a furt nic
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.