Mount and Blade Warband a A Clash of Kings mod

Zde budem debatovat o této hře a hlavně o modu Střet králů-ptejte se, potom přidám odkazy.

Mount and Blade mě uchvátil jen co jsem přijel do první vesnice, ne po grafické stránce(ta je podprůměrná)ale tím že jsem viděl že je to hra kterou jsem vždycky chtěl.Já potulný rýtíř na v svém koni a mečem u boku, který hledá dobrodružství a slávu.Žádná kouzla ani nadpřirozené jevy(nic proti Zaklínači), v této hře se můžete spolehnout jen na svůj meč a schopnosti.Slávu dobýváte buď na bojišti jako žoldák a později jako vazal svého krále nebo v turnajích.Chodíte po krčmách nebo vesnicích a verbujete buď bezejmené vojáky nebo muže či ženy s jméný a jejich vlastními příběhy.Prostě svělá hra pro milovníky středověku.
Mod pro Písně ledu a ohně jsem našel náhodout a hned jsem stahoval.Hrajete samozřejmě na mapě Západozemí a ve hře je přidáno spousty nového brnění a zbraňí.Můžete přísahat věrnost Robbu Starkovi nebo jinému králi a změnit jejich příběh.Můžete v bitvě srazit jakéhokoliv lorda či sera co běhá po mapě a je to dobrý pocit pokud z koně srazíte třeba Lorase Tyrella, Oberyna Martella nebo Randylla Tarlyho.Pro milovníky Písňí téměř povinost.
recenze Warbandu: http://games.tiscali.cz/mount-and-blade-warband-13665
A Clash of Kings mod v 0.8: http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads/a-clash-of-kings-beta-08
1567911

Komentáře

• To sis posral no :D pokud se od nějaké frakce trhneš tim že si založíš vlastní království, sesypou se na tebe všechny zěmě na kontinentě, ale ze všeho nejvíc právš frakce z které si se trhnul. Pokud chce člověk vlastní království, paradoxně se mu vyplatí přidat se, a později se trhnout, od nějakého slabého národa o kterym víš že na to máš. Uplně nejlepší jsou na to podle mne Targaryeni, máme cca 8-12 šlechticů a jen 3 z nich včetně krále maji větší (ale ne silnější armádu) a vzhledem k tomu že už jsme obsadili většinu západozemí, tak by mi k ovládnutí Sedmi královtsví bránila malá hrstka. Ale ja jsem loayalní, takže ja se netrhnu, možná až za hodně hodně dlouho až to budu chtít ozvláštnit tu hru. Takže pokud se chce člověk trhnout, měl by si to promyslet hooodně dopředu
  • No, mám starej sejv... ale už u Vale nechci být a zase jim nechci odevzdat ty hrady...
  • pokud se chceš trhnout tak doporučuju Lorath...všem je to u prdele a zaručene to dáš :D
  • @DanielSvatoš jep, odtahnout nekam daleko a založit si království mimo "hlavní oblast věčneho konfliktu" je taky dobrá možnost. Jak dluho ti království přežilo? a přetahl si nejake lordy na svou stranu tim žes jim daroval hrad?
  • @Marek hele Lorath má toho krále a asi dva vazaly a nai jednoho jsem nepřesvědčil aby se přidal ale udělala společníka vazalem a třeba Braavos mě měl uplně v piči a nic se mnou nedělal :D takže mužeš jet pohodu :D
  • No já si zatím zachránil prdel před Vale tím, že jsem oslovil kolem jedoucího Renlyho:) Je teda fakt, že proti nám teď stojí rozjetý Westerland a Sharp point mi obklíčil Stannis s 500 vojáky.

Tak jsem se tam vydal a táhl za sebou Renlyho a Lorase... a podařilo se mi udělat neuvěřitelnou pitomost. Nějak jsem Stanissovce vytáhl na moře a dokázal je porazit asi s 350 proti 550 - a pak jsem si to hovado nesejvnul a kvůli nějaké následující situaci dal load... a bum, mám zase obklíčený hrad a nějak se jim nechce za mnou na moře:(
  • Ha háá,. tak jsem je nakonec rozsekal, 380 proti 550:)
  • Já včera 112 proti 300. Nordi proti železným. Na konci už mi zůstali jenom dva pajďuláci a poslední tři náběhy jsme dali ve třech proti cca 50. Na pokraji smrti hladem, na pokraji smrti mrazem, na pokraji smrti vysílením, ale stálo to za to...
  • nejhorší je, že ti lordi jsou srabáci, když je ukecáš, aby s tebou někam šli a jak viděj přesilu, tak děsně zdrhaj a sehnat to hejno slepic, aby se postavilo do boje proti silnějšímu je fakt oser.
  • @Damocles: Fakt. Nebo ještě miluju, jak ho ukecám, aby se mnou šel dobývat hrad a po projití celé mapy si to deset metrů před hradem rozmyslí a jede zase pryč. Včera jsem dobyl Wayfarer Rest a hajzlík mi ho nedal. Fuj. V tomto mi přijde herní mechanika dost nespravedlivá. Ne, že by mi tak vadilo, že ten hrad nedostanu, ale když ho získám, tak ho musím vybavit posádkou, aby ho hned někdo nesebral a když hrad dostane někdo jiný, tak o posádku přijdu. Náhrada ve výši 900 fufníků za 80 elitních kopiníků a vyšších mi přijde jako výsměch.
  • Nevybavuj ho, ale zůstaň v něm sedět až do rozhodnutí... a nebo ukecávej lordy, aby tě podpořili v přidělení hradu.
  • asi tak no, sedet a čekat, nebo říct lordovi co jede s tebou at tam čeká on, ale to jde asi jen když jseš pobočník. ja to hraju na max obtížniost co to jde, a pokud je dobrá amráda, dobrej teren a nepřitel nemá brutální jizdní přesilu, tak jde vyhrát i těch 150vs 600 co se týče běžnejch národů. Divoké rasim třeba v poměru mejch 250vs jejich 1500 a i tak to jsou spíše jatka než bitva, vic jak 10 rytířů mi obvykle neumře, je to sice nevyrovnanej boj, ale v zapadozemí nezustal už nikdo s kym bych válčil ... asi vytahnu na Volantis
  • @Marek s Divokejma je sranda no :D jakou hraješ verzi ?
  • aktivně 1.0 protože mi přijde nejstabilnější a mam v ni nahrano už přílis mnoho abych se na to upa vysral, pasivně zkoušim vždy novou verzi, tušim že poslední je 1.4 ale nejak mi blblo ztahovaní takže mam trochu rozjetou 1.3 ... je super že mužeš mit v kompu neomezene verzí tohodle modu :-)
  • @Marek ja nijak dlouho žádnou nehraju ale vždy stahuju novou verzi a podle toho seznamu co s tim vydava co tam je za nové věci tak koukám...teď je 1.5 a myslím že toho moc přidavat už nebude jen vylepší hru a odstraní bugy
  • no kdyby šly přetahovat sejvy z modu na mod tak by to byla paráda, ale takhle si radši v kompu necham vic verzí. ta 1,5 je takové hezky kulatoučké číslo :-D u te bych mohl nejakou dobu zustat pokud bude dobrá ... respektive nebude moc padat :-) @DanielSvatoš
  • @Marek mě nepadala žádná takže mě je to jedno a je tam toho celkem dost navíc oproti 1.0 například můžeš najímat celé žoldácké kompanie
  • @DanielSvatoš jj slyšel sem :-) ja doted nevim čim to je, dost možna tim že origo hra je stažená z uložta ... už sem si sice pořídil originál z Levelu na steamu, nicmene kvuli nejakejm chybam které vznikly z mé strany už to nemam možnost vyzkoušet souěžně s modem, asi slabim kompem nebo nevim no
  • @Marek ja mam origo stažené ze steamu ale problémy mi nědělala ani když jsem měl staženou(jako nelegálně :D )
  • @Marek @DanielSvatoš: Já mám taky originál ze steamu s verzí modu 1.3 a nějaké drobné. Ze začátku mi to taky sem tam spadlo (respektive se zasekla obrazovka), ale nakonec jsem přišel na to, že všechny problémy způsobuje duální grafika (hraju na ntb). Stačilo vypnout AMD a nechat běžet hru na integrované a od té doby nemám problémy.
  • až zjistim proč mi to padá, bouchnu šampus :-P naštěstí to v bitvách nepadá, a celkově už poznam dopředu kdy to padne a kdy ne takže mne to nijak hratelnostně neomezuje :)
  • jinak, je sice verze 1,5 a já hraju 1,4, ale rozpracovaná je už dvojka. Myslím, že 1,5 vynechám a počkám si.
  • když jste na vysoké tak je dobré že vas nemusi zajimat kolik to ma
  • DanielSvatoš napsal(a):

když jste na vysoké tak je dobré že vas nemusi zajimat kolik to ma

Jakože studuješ a nehraješ?
  • sem hold kokot no :D
  • @DanielSvatoš Kokot, protože věnuješ čas studiu?

Já bych si jinak chtěl zahrát tu deskovku:(
  • ja jsem v Liberci ale nemam ji tady ale polemizovali jsme že ji vezmeme tak se stavíš ne ? :)
  • Do Liberce fakt ne, ale mohli bychom někdy založit onlinovku Hry o trůny ve warbandu, minule jsem chtěšl zkusit online a tenhle mod nikdo neměl.
  • klidně bych se přidal :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.