Zmínky o GoT v jiných seriálech/filmech
Tohle téma zakládám, protože se člověk dost často setká s narážkami na různé populární seriály (v našem případě i knihy) v dalších seriálech nebo filmech.
Zajímalo by mě, jestli si tu někdo něčeho takového už nevšiml.
Zajímalo by mě, jestli si tu někdo něčeho takového už nevšiml.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nico je čarodejnica ktorá dokáže vyčarovať takmer čokoľvek. Stačí ak to pomenuje, napr ak chce oheň tak zakričí Fire. Trik je v tom že ak chce oheň vyčarovať znova, nemôže už nikdy použiť slovo Fire. Takže jej ostáva Burn, Vulcano, Fireworks etc. je v tom celkom vynaliezavá :)
A tak sa zdá že nedávno čítala/pozerala GoT
seriál New girl, prvá časť druhej série
veta: "There´s got to be an explanation for this, like he´s the Lord of Winterfell ... "
V druhom dieli Galavanta je rozceste
<- Valencia Winterfell ->
V predposlednom dieli Sid spomína, že to bola lepšia bitka ako tá pri Čiernom hrade.
To druhé je v piatej epizóde. Nie je to síce zmienka, ale zatiaľčo sa s Galavantom bavia v žalári, v pozadí v inej cele sedí Tyrion a vedľa stojí Oberyn imitujúc tú scénku, keď mu Oberyn prišiel povedať, že bude jeho šampión (samozrejme, len rozmazane v pozadí, ako doplnok, nie v strede pozornosti.)
čo ma privádza k otázke ... majú Dothraci vôbec písmo? Z príbehu si nejak nespomínam žeby Dothraci mali nejaké písomné záznamy :D
V podstatě celý přijímací rituál - hudba, kulisy, přísaha "obšlehnutá" od noční hlídky... namátkou "od dnešního dne až do dne své smrti, nebo než mě bez udání důvodů vyrazí", "Slibuji, že nezplodím žádné děti krom těch třech, které už mám,..."
Spievajú pieseň o tom ako zomrú v záverečnej bitke a všetko drsné a tak a neustále im tam ktosi nejako pripomína, že nemôžu ešte zomrieť (napríklad, že je ešte jeden diel). A na záver:
,,It's a good day to die!"
,,Oh, please, this isn't Game of Thrones..."
(hádka mezi 3 kolegy)
Bernard: Ty se ho zastáváš? Prosím tě. Roky jsi lhala o tom, že nesleduješ Hru o trůny, abys nemusela řešit jeho otázky.
Dave: Jak jsi mohla? Víš, že mi dějepis moc nejde. Musel jsem číst knihy a v knihách nejsou kozy.
Kain: Víš jak otravné je být nesmrtelný.....je to nuda....už mě nic nepřekvapí...
Amenadiel: Viděl jsi Hru o trůny?