Průběh natáčení
Aktualizace měsíc do konce natáčení
Termíny a lokace
Šéfové HBO pro Variety řekli, že premiéra má být v druhé čtvrtině roku 2011, tedy v období od 1. dubna. Duben později potvrdil i GRRM. Natáčení první sezony končí 18. prosince. Produkce má 3 jednotky, dvě v Belfastu a jednu na Maltě. Filmování na Maltě již skončilo.
Pokud bude odsouhlasena druhá...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Kdybych měl všechny hlavní postavy procentuálně ohodnotit (profesionální deformace:-)...tak bych to viděl asi takhle
Robert - 10%, vůbec mi tam nesedí, největší zklamání
Cersei - 70%, mohla být pěknější ale OK
Dany - 80%, stejné jako u Cersei
Ned - 70%, pořád vidím Boromira
Cat - 50%, působí divně a je fakt ošklivá
Jaime - 90%, zlatý či nezlatý, z toho chlapa něco vyzařuje
Tyrion - 100%, super volba
Jon - 20%, nesedí, věkově ani vzhledově
Malých Starků jsem si moc nevšímal, ale třeba mě mrzí, že Bran má velké černé oči...No nechci být hnidopych...Celkově ten casting začíná vypadá lépe než v prvních trailerech...
Můžu říct, že se těším zase o něco víc.
Malíček mi připadá naopak výtečný, a to toho šmejda nemám ráda.
Arya je přímo dokonalá!
Catelyn je opravdu zklamání, větší než Mopatis.
Daenerys a Viserys perfektní, ta herečka je tím (skoro šíleným) nadšením pro roli Dany asi zrozená :o))
Ale celkově pozitiva mocně převažují.
Taky Lannisterští vojáci mají nějaké divné přilby...Možná je to jen ale o mých romantických představách:-)
pořád se nachází v jednom kulturním a jazykovém prostředí
Ono ale podobné rozdíly by se daly najít i v Evropě, zvlášť třeba rozdíl mezi západem a východem, mezi chudšími a bohatšími oblastmi apod. Seveřané jsou potomci prvních lidí, takže bych pochopil, že se u nich udržel jiný typ zbroje než na jihu, který ovládli Andalové. to by se dalo rozvíjet i víc.
Středověká Evropa byla oproti Západozemí více rozdílná, už jen jazykově, ale i tak (pokud nebudeme brát Ukrajinu nebo Rusko, nebo takové extrémní případy, jako území pod nadvládou Turků) se obyvatelé Evropy řídili podle podobné módy (obecně, od hadrů po vojenskou strategii) - samozřejmě jen ti bohatí. A v Písni jsem měl dojem, že to je ještě silnější. Tím nechci říct, že mi to nějak vadí, jen jsem od přírody vrtal, co se šťourá v podrobnostech. Holt moje prokletí. :-)
Ale třeba Dorne, to mi přijde právě jako takovej Balkán s přimíchanejma orientálníma prvkama.
Dany mi zas připadá jako vysloužilá obarvená barová zpěvačka. Nebo tak něco.
Sansa je taková ...zvláštní. Vypadá jako svoje starší sestra. :-)
Ale je to jen takový můj první dojem. Třeba to nakonec v seríálu bude fungovat.
Mně se taky moc nelíbí Jon. Má kulaťoučké tvářičky a vypadá spokojeně.
Souhlas. Mnohem drsněji, severskou chladností oplývaje působí představitel Robba. Seděl by mi mnohem víc i na Jona.
Dany podle mě vypadá tak na 20. Takže jako vysloužilá zpěvačka? Divné. Jestli ty nejsi na Dany trochu zasedlý.
Z vedlejších postav. Malíček je fajn, Sandor působí moc staře. V krátkém šotu působil divně i Varys s Illyriem...
Sandor působí moc staře?? Tak toto mě dostalo, nikdy v životě by mě něco takového nenapadlo. Kde přesně je prosím popisován ohařův mladistvý vzhled či věk jako takový? Pokud by se výtky týkaly věku dětí třeba, tak tak bych to pochopil (ačkoliv jak George, tak autoři seriálu prohlásili, že je postaršení nutné, takže to, že na nás některé mladistvé role působí starší je logické)
Ale Ohař?? Vypadá prostě jako chlap mezi 30-40 lety a to je podle mě naprosto přesné. Nikdy jsem si nevšimmul, že by knížní Sandor měl být patnáctiletý puberťák :)
A co se týče různorodosti vzezření jednotlivých rodů apod, tak v knize mohli mít podobný styl zbroje apod. Jenže nemluvíme o knize, ale o seriálu a je jasné, že autoři využijí každičké šance jak vizuálně co nejvíce (v rámci mezí) odlišit jednotlivé rody, aby z toho pro běžné diváky nebyl ještě větší chaos a zmatek vzhledem k rozsáhlosti světa, velkému mnižství postav, rodů apod. Takže je to pochopitelné.
Chmur píše:
Dany podle mě vypadá tak na 20. Takže jako vysloužilá zpěvačka? Divné. Jestli ty nejsi na Dany trochu zasedlý.
Dobře. Vypadá jako začínající go-go tanečnice. Je to tak lepší? :-)
A jestli jsem na ni vysazený? No, je to možné. :-)
Alek píše:
Včera jsem viděl obrazovou koláž Robba a Jona, resp. teda těch herců, a skoro mi přišlo jako záměr, že jsou si v seriálu hodně podobný (přitom v civilu prakticky vůbec).
Mě vždycky nejvíc baví herci, kteří jsou svým civilním vzhledem a chováním naprosto odlišní od postavy, které hrají, což ale neplatí pro dětské herce, ti většinou hrají sami sebe (nebo jsou tak aspoň typově vybíráni).
http://winter-is-coming.net/2010/12/rumors-of-a-second-season-continue-to-mount/