Průběh natáčení

upraveno 9. února 2011 v Seriál Hra o trůny

Aktualizace měsíc do konce natáčení

Termíny a lokace

Šéfové HBO pro Variety řekli, že premiéra má být v druhé čtvrtině roku 2011, tedy v období od 1. dubna. Duben později potvrdil i GRRM. Natáčení první sezony končí 18. prosince. Produkce má 3 jednotky, dvě v Belfastu a jednu na Maltě. Filmování na Maltě již skončilo.

Pokud bude odsouhlasena druhá...

Číst celý článek zde
13468911

Komentáře

• upraveno 6. prosince 2010
    No je pravda, že třeba přestřelek, vražd a pašování alkoholu (typických gangsterských věcí) tam zrovna moc není...
    Copak to, ok, chtěj to dělat trochu jinak. Ale chybí mi tam nějaké propracované vztahy, je to takový chladný, vlastně ani nevim kdo by měl být mým hrdinou, komu bych měl fandit a proč zrovna jemu. Prostě to, co GoT snad bude mít. Ale nejenom GoT, třeba Dexter, ten má přesně opačný trend sledovanosti, od prvního dílu té nové série roste. A není divu, tahle série je rozjetá naprosto dokonale a asi dneska není lepšího seriálu (btw, už to pochopili asi i u nás, a po pěti sériích se konečně objeví i u nás, na Primě :-). A to člověk taky nefandí žádnýmu svatouškovi, ale vrahovi :-)
    V takovým Deadwoodu taky nebylo jasný, kdo je ten hlavní hrdina, respektive asi bylo, ale já fandil spíš místnímu záporákovi Swearengenovi (Ian McShane). :-)

Jasně, Boardwalk není žádná velká sláva, ale já se na něj stejně rád podívám (Pořád lepší, než většina ostatních seriálů, bohužel. Čest výjimkám.).
    hoa - obsahovej narez - jsem nadsenej z Malicka (pokud to byl on) a Jamieho
    No jo, ale Swearengen byl právě sympatickej a šerif byl jistota. A pak tam byla Trixie a žiďák a další. A kdo je v BE? Prapodivnej Buscemi, u kterýho pořád váhám, Pitt je podobnej a druhá strana (úřady, policie) je úplně nezajímavá... :-(

Třeba se to rozjede později, já jsem zatim u 5. dílu, ale zatím to rozhodně pro mě není ten zázrak s geniálním Buscemim a Scorcesem.
    Jo, ptal se mě teď na Twitteru někdo, jestli prej bude seriál na HBO ČR. Tak jsem to hledal a třeba Boardwalk Empire měl teda premiéru teď na podzim a v ČR bude od ledna 2011. Ale kdo by koukal na dabing, že? :-)
    Tak a teď ještě lavinu pořádných fotek.
    Cožpak dabing na HBO není nejhorší, já se teď raději kouknu na Generation Kill nebo Řím s dabingem. S titulkama jsem to viděl, když to vyšlo, a teď už mi to je jedno, jsem línej. :-)
    Tohle musí být ta nejúžasnější věc, co jsem viděl za posledních několik let. :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. prosince 2010
    Jo, HBO si kvalitní dabing docela hlídá a Řím byl vyloženě lahůdka, třeba Zlata Adamovská si Atii vyloženě užila. I Tudorovci měli podle mě dabing velmi povedenej, i když jsem si musel zvykat na Jagelku.
    tiež sa pripájam k spokojným ohlasom, pridávam však aj jeden opatrný: na väčšej stopáži sa trochu stráca čaro kulís. chvíľami to vyzerá trochu lacnejšie ako by som čakal, napriek tomu, že to je seriál.

súvisí to uriččtie s množstvom lokácii a exteriérov hlavne, tie produkovať je naozaj náročné. aj preto sa Tudorovci odohrávali prevažne v spálni :)

Samozrejme, že keď to bude dobre napísané a urobené, tak by som tomu odpustil aj kulisy a la Červený trpaslík, takže stále veľká radosť a očakávanie :)
    !!!Pozor, link na YouTube obsahuje o niekoľko záberov viac ako ten na HBO!!!

Mňa naopak vzhľad seriálu prekvapuje čím ďalej tým viac. Ťažko uveriť, že to stálo "iba" 45 miliónov.
    Se to dá i stáhnout v pořádným HD720 mkv a to je pak obraz lepší jak na youtube :-)

Stáhnutelné titulky k tomu by bodly :-)
    Už taham mp4ku :-) Titulky by bodly no, ale bez anglického načasovaného zdroje by to bylo na moc dlouho, na což nemám zrovna čas. Tak jedině to zkuste někdo přeložit tady, pokud máte chuť, a já bych to pak zkusil nějak načasovat/nacpat do YouTube...
    No já bych radši hlavně když už titulky tak na stáhnutí v srt. Jsem si stáhnul HD mkv video a to je pořádná kvalita. Dejte si vyhledat na filestube.com Game of Thrones a můžete to vesele stahovat. :-)
    Ad Boardwalk - Dokoukal jsem patý díl a spíš jsem zmaten co ten člověk vlastní ? Jestli je hoteliér či co ( kromne toho źe ovláda město) ? :-)

Jaime Lannister má kabátek, jak namořnický kapitán 2:26 :-D

Edit: Daenrys valí :D
  • MIlMIl
    Konečně pořádné info-video o seriálu. Trošku bojuji s vlastní fantazií, která je "Evropská", kdežto seriál je Americký. Spoustu věcí jsem si zkrátka představoval jinak. Jde o detaily, ale čert vem detaily. Jako celek to vypadá fakt hustě.
    Tak jsem začal překládat.. uvidíme co s toho vznikne.. Něčemu je tam fakt tězko rozumět, ale snad to dám do kupy a někdo po mne případně udělá korekci :-D
    Amaroun: Taky jsem se snažil, ale některé pasáže jsou fakt strašné. Ten Benjenův rozhovor s Jonem je podle mě absolutně nesrozumitelný.
    I'm ready.

You're not going. You're no ranger, Jon.

Here a man gets what he earns.

When you earn it.

His ambition can and does make

him do quite extreme things.
    jednoduše a prostě abych nesyslil http://www.addic7ed.com/serie/Game_of_Thrones/1/0/Inside_Game_of_Thrones Já jsem teď někde na 18tce ....

Edit: Založim nový téma na překlady bude se hodit i do budoucna :-)
    To seš dobrej... mě to fakt znělo jenom jako mumlání. :D
    Z toho dokumentu jsem nadšený, líbí se mi téměř vše, takže spíše napíšu co se mi naopak nezdá.

1.) Sníh - nikde skoro není. Je jasné, že asi chtěli autoři oproti knížce ze začátku ubrat sněhu, aby potom až opravdu Winter přijde, tak aby to byl větší kontrast. Ale nemělo by se to přehánět, vždyť ve scéně kdy najdou vlčata je sníh naprosto klíčový, jen díky sněhu si nevšimnuly vlčete pro Jona. V seriálu v té scéně sníh není, jsem zvědavý jak tu scénu celou změní kvůli toho.

2.) Herec vybraný pro Ilyria Mopatise, velká škoda, že Mcniece nakone nevyšel. Ale je to drobnost, kterou určitě přežiju :))

A pak ještě pár věcí, ale ty taky přežiju (Jaimeho tmavé, poměrně krátké vlasy, Tyrionův normální pohledný lidský obličej a ještě něco by se našlo)

Ale celkově velké nadšení a spokojenost.
    bože, samozřejmě "nevšimnuli" :)) Co za hrůzy člověk dokáže v euforii vyplodit... :))
  • MIlMIl
    Molda: Sníh tam nemá moc být, vždyť v GoT teprve končí léto.
    Když už teda píšeme, co se nám moc nezdá, tak pro mě je to Cersei. Podle knížky má být ztělesněním sexepílu, ale když v seriálu vidím tu vykřivenou pusu, tak myslím na všechno jiné. :(
    Molda - vyplodit může kdeco, nicméně lidé s loginem (zde naprosto nenáročným vyžadujícím 20 vteřin práce) mají právo své příspěvky libovolně editovat :)

Jinak o sníh bych se nebál, spíš aby tam bylo dost ledu, že jo...
    Nemá tam být sníh? Neřekl bych. Ano je sice léto, ale to na krutém severu i přesto znamenalo často poměrně dost sněhu a v určitých místech se sníh držel prakticky neustále. Minimálně v knize to tak alespoň bylo popisováno. A právě v té scéně nalezení vlčat je sníh důležitý.
    Co se týče kritik nově spatřených, začali se mi líbit Targaryeni (Vyseris je dokonalý! (samozřejmě a na obočí... :D)), Cersei se mi kupodivu líbí, Malíček (ani ne herec, spíše jeho úprava) vůbec ne. Když se podívám na Cat a na něj... S čímž souvisí to, že Cat je příšerná, ještě horší je Mrož (který mrožovitě vůbec nevypadá, je hubenější než můj otec, který je štíhlejší než Martin... :()

Sansa má podlě mě příliš ostré a dospělé rysy (a to i přesto, že má být pravděpodobně starší než v knize) A její vlasy jsem si představovala lehce loknovitější, ale špatné to není (u zrzků jsem si ještě nezvykla na obočí, takže mě samozřejmě stále velmi irituje :D).

Jinak se mi typově docela líbí i Drogo, ale jen s Dany :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.