Průběh natáčení

upraveno 9. února 2011 v Seriál Hra o trůny

Aktualizace měsíc do konce natáčení

Termíny a lokace

Šéfové HBO pro Variety řekli, že premiéra má být v druhé čtvrtině roku 2011, tedy v období od 1. dubna. Duben později potvrdil i GRRM. Natáčení první sezony končí 18. prosince. Produkce má 3 jednotky, dvě v Belfastu a jednu na Maltě. Filmování na Maltě již skončilo.

Pokud bude odsouhlasena druhá...

Číst celý článek zde
1356711

Komentáře

• upraveno 28. listopadu 2010
    sirien píše:
    Jestli sem to pochopil správně, tak první sezona má bejt jen Game of thrones, tedy první dvě knížky?

jop, seriál (a všechny případné sezony) převezme název první knihy (u nás rozděleno na dvě).

Amaroun píše:
    Když Jon nakráčel se rozloučit s Branem, který tam ležel v bezvědomí, měl jsem za to že se nějak s Catelyn usmíří ve společném zármutku...

no na usmíření to vypadá jen uprostřed scény, začátek a konec je jinak dost vyhrocený.
  • MIlMIl
    upraveno 28. listopadu 2010
    Catelyn v knize nejvíc záleželo na tom, že jí odjedou pryč děti. Původně tuším měl jet i Bran. Její nenávist k Jonovi pramení především z Nedova absolutního mlčení o jeho původu.
    Spíš bych řekl z toho, že ho Ned vychovával na Zimohradě společně s jeho legitimními dětmi. Někde přímo říká, že by dokázala přežít, kdyby mu po světě běhaly "stovky" bastardů (jako králi Robertovi), ale to, že jednoho má neustále na očích jí štve.
    Alek píše:
    jop, seriál (a všechny případné sezony) převezme název první knihy

Odkiaľ máš túto informáciu?
    Říkal to GRRM, když vysvětloval, proč není použit název Píseň ledu a ohně. Že prý Hra o trůny je údernější a asi se z marketingovejch důvodů použije u všech sérií. Což je rozumný, posilovat brand. Ale samo to neni zaručený, tohle rozhoduje HBO.
    Tak je to i logický. Proč by pro každou sezónu měnili název seriálu? Navíc Hra o trůny je přesně to, oč tam celou dobu běží, tak proč to tak nenechat, když už nepoužili název Píseň ledu a ohně?
  • upraveno 29. listopadu 2010
    ...kromě toho každej kdo se bude aspoň trochu zajímat zjistí, že to je Píseň ledu a ohně asi tak půl minuty potom co zapne internet, ta sága je jedna z nejznámějších fantasy a autor je relativně dost osobnost, takže v tom bych žádnej stres nehledal.
    JE TO TU!!!! A ja som prežil nefalšovaný orgazmus :) http://www.hbo.com/video/video.html?view=grid&vid=1145144&autoplay=true Poznámka: voiceover patrí Starý chůvě.
    Amazing!!!
    Eddarduv smích na konci hehe .. užasný
    Tomu říkám probuzení, za oknem přišla nefalšovaná zima a teď tohle. Doporučuju najít si to na Youtube, kde se to dá pěkne zastavovat a nebo snímek po snímku.

Voiceover Staré chůvy - dík, to mi fakt zprvu nedošlo.

Jinak tenhle teaser jasně ukazuje, že změn oproti knize bude spousta, ale jedná se spíše o lokace a načasování. Viz Nedovo střetnutí s Jaimem, setkání Dany s khalem. Dezertérem je asi Will a ne Gared atd. Takže si zvykejte :-)
    Vypadá to parádně.
    Alek píše:
    Viz Nedovo střetnutí s Jaimem, setkání Dany s khalem. Dezertérem je asi Will a ne Gared atd. Takže si zvykejte :-)

Tak ono to Nedovo střetnutí s Jaimem je takový nezáživný (nebo spíš by to bylo nezaživný ve filmu pro normáního diváka).. Takže tu změnu chápu

Jinak nejvíc mne asi zatim nadchla Daenrys... Naopak Cersei mne pořád nesedí .. Co řikáte na Ohaře ? :-)
    Ohař je dobrej, sice není tak ohyzdnej jako v knize, ale to není ani Tyrion, každopádně má správnej "démonickej" pohled, takže já jsem s ním spokojenej.
    na YT jsem to nenašel
    montezuma3 píše:
    na YT jsem to nenašel

Teaser - S'il vous plaît Monsieur. :-)
    Olorin píše:

diky
    Dany očividně nemá fialový oči, ale zato má jedno modrý a druhý zelený. :P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. listopadu 2010
    připomenete mi někdo, v jaký situaci to dá Tyrion Joffovi facku (čas 0:44)? Je to eště na Zimohradu, jak muříká, aby šel vyjádřit Eddardovi a Catelyn soustrast?
    Ano. Tam jsem se dokonce dočetla.
    Tank jů hodně much.
    fantastické. spolu so snehom. paráda :)
    je to aj eddardov smiech? nenapadá mi, pri akej príležitosti by vravel svoje rodové heslo a smial sa pri tom. pravda, ten smiech môže byť strihnutý z úplne inej časti deja...
    Flanker.27 píše:
    připomenete mi někdo, v jaký situaci to dá Tyrion Joffovi facku (čas 0:44)? Je to eště na Zimohradu, jak muříká, aby šel vyjádřit Eddardovi a Catelyn soustrast?

neviem, či mu vtedy dal facku, ale ja si pamätám ešte jednu. keď sa tyrion vráti do kráľovho prístaviska ako pobočník a joff na nádvorí (nielen) verbálne týra sansu.
    a kerý že je sandor?
    už som ho našiel. a tým pádom som si lepšie pozrel facku a je to zimohrad. ale tá druhá padne časom tiež :)
    Pozrel som si ten teaser minimálne 10x a nadšenie neopadáva :)
    Sarven píše:
    keď sa tyrion vráti do kráľovho prístaviska ako pobočník a joff na nádvorí (nielen) verbálne týra sansu.

To si pamatuju, jenže to je až druhý díl.
    Parádní trailer, už dlouho jsem nebyl takhle nadšený a natěšený z každičého obrázku, každičkého teaseru, traileru atd. Jen trochu nechápu tu Nedovu hlášku "I was trained to kill"
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    sarven píše:
    neviem, či mu vtedy dal facku, ale ja si pamätám ešte jednu. keď sa tyrion vráti do kráľovho prístaviska ako pobočník a joff na nádvorí (nielen) verbálne týra sansu.

Tam ještě facka nepadla. To mu jen pohrozil, že to řekne jeho matce. Až když vyprovázeli Myrcellu na cestě do Dorne a při návratu Joff zkratkovitým rozkazem vyprovokoval dav k útoku. Sansa uvázla v davu, ale Ohař ji zachránil. Po návratu do bezpečí Rudé bašty Tyrionovi ruply nervy.

A na Zimohradu si facku nepamatuju.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.