Děj Vichrů zimy - teorie

upraveno 19. března 2015 v Spekulace
Téma je jednoduché, každý koho baví vymýšlet a spekulovat co dál, nechť nás oslní svými nápady a můžeme diskutovat o tom co se vlastně ve Vichrech stane!

S chutí do toho! :)
2

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 20. března 2015
  • Já myslím, že celý spor je dost bezpředmětný, protože jsme v imaginárním světě spisovatele, který se sice snaží z velké části vycházet z reality středověku a starověku, ale těžko se staral o demografické křivky a řešil úživnost prostředí vzhledem k velikosti populace.
    upraveno 21. března 2015
    @Chmur Souhlas, ať si každý čemu chce
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    skor by som povedal oni maju tolko vojakov kolko prave spisovatel potrebuje aby mali.
  • Myslím, že Theon "zatím" nějak zázračně přežije svoji popravu u čarostromu.... Přece jen ho bude sestřička potřebovat ke králotvorbě... v knize bylo vzpomínané, že se může konat znovu pokud nebyly všichni přítomní...

Taky jsem zvědavá na zlovlka Arye... přece jen její zlovlk Nymeria shromáždila slušnou smečku a dost se to v knize vzpomínalo... tak čekám co z toho bude... pak taky čekám, že začne plnit svoji motlitbu... napadlo mě, že ani Ohaře nemohla zabít a poskytnout smilování - nebyl totiž už na jejím seznamu :-D

Podle mě Studenoruký bude 13 velitel noční hlídky - tuším byl z rodu Starků ???
    Dany se konečně snad pohne z města, začne se naplňovat proroctví - chceš-li dopředu musíš jít dozadu, podle mě se teď začne řídit slovy svého rodu "krev a oheň", získá khalasar a snad začne konečně pořádně i hrát a né jen valit oči... :-D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Na těch tři sta veslic vychází 15000 což je asi hloupost
  • dík arty za podporu :D
    @Edem, @Chmur .. :D jo to je asi nejpřesnější

@Stannis_Baratheon
    tak už toho asi necháme a´t se tady může řešit skutečné téma ale nech mě prosím ještě napsat tohle
    Stannis měl na ostrovech 2500 vojáků a 200 veslic vím že to vychází 12,5 vojáků na veslic ale tak to Martinovi prostě vychází vždycky to je fakt, s tím nic nenaděláš
    Asha má v Tanci na Severu 200 mužů a 8 veslic to vychází už o něco lépe ale pořád se nedostaneš u Greyjoů nad 7500 vojáků
    Greyjoyové měli vojáků dost akorát na to aby na severu zabrali tři hrady (s armádou pryč), pak to tam nechali být odjeli s celou armádou na jih kde zabrali akorát štítové ostrovy a dělali nájezdy - nic víc
    nedokázali zabrat ani Staré Město a to je Tyrellská armáda v Králově přístavišti
    pokud by se na Železných ostrovech uživilo x lidí tak třeba na trojzubci se jich musí uživit minimálně 10x tolik a i kdyby na ostrovech byl větší poměr válečníků ku obyvatelstvu .. třeba dvojnásobně tak seš pořád pod 5000

Stannisi já si to nevymýšlím já to vyvozuji s faktů a věř, že kolik kdo má vojska je pro mě jedna z nej částí Hry o trůny a pamatuji si okolo toho skoro vše, ale věř čemu chceš ty - jak tu někdo chytře pravil ..spor je bezpředmětný bude to tak jak se to bude Martinovi hodit
    Takže k tématu Stannis dobyje Zimohrad s Theonovou pomocí, oba Boltoni budou obětováni Rhollovi. Roslin se narodí kluk, Edmure půjde na špalek. Brienne přivede Jaimeho za Stoenheart.
    Tyrellové pozvou Lannistery na večeři zazní Deště Castameru a..
  • myslíš, že Tyrellové přejdou k Aegonovi?
  • Já myslím, že mu v tom trošku zavazí Margaery a Loras, ale taky jsem nad tím přemýšlel, tak uvidíme.
  • Tak mace by šel kamkoliv, kam by provdal dceru. Má velké ambice a pokud by viděl šanci ji provdat a mladého draka, tak klidně ji zabije dalšího manžela a dorne by za ním mělo jít z toho důvodu, že je to princův synovec.
  • @p1e9t9r2
    Jenže Aegon si má brát právě Arianne
  • To tam nikde psané nebylo, jen že arianne si má vzít john connogton (z hlavy nevím je se to píše) a to byl návrh Aegon v knize bylo, že jeho nevěsta má být jeho teta, ale ta tvrdne v álivu otrákářů a nechce se hnout z místa :(
    upraveno 22. března 2015
    @Achileus Zajímavá myšlenka, možná by likvidaci Cersei měla dostat na starost hyperbába, pak by Tyrellové říši ovládli. Otazkou je na jak dlouho?
    upraveno 23. března 2015
    Aspoň do chvíle než to Mace podělá, jako ve dvou předchozích případech. S Martelly v Princově průsmyku a Euronem na Šťítových ostrovech, s církví v Králově přístavišti by mu mohlo docvaknout, že si nemůže dovolit obléhat Bouřlivý konec opět dalších 20 let, jako v předchozích dvou případech a že možna bude muset použít tu věc mezi ušima, která zakrněla.
    upraveno 23. března 2015
    Aspoň do chvíle než to Mace podělá, jako ve dvou předchozích případech. S Martelly v Princově průsmyku a Euronem na Šťítových ostrovech, s církví v Králově přístavišti by mu mohlo docvaknout, že si nemůže dovolit obléhat Bouřlivý konec opět dalších 20 let, jako v předchozích dvou případech a že možna bude muset použít tu věc mezi ušima, která zakrněla.

@Stannis_Baratheon Pokud předhodí církvi Cersei septon by mu mohl dát pokoj, což ale na druhou stranu naštve Lannistery
  • Oni na trůn nemají právo, to by byl jejich hlavní problém..
    Druhej, že sami oproti všem nemají šanci, hlavně když sedí uprostřed v Králově přístavišti a právě to je místo kam všichni směřují..
  • Daenerys se vydá do Stínozemí
  • @LuLuFairy
    Jo! A doopravdy, když projdeš za Ašajem vyjdeš za Zdí! ...alespoň já si to vždy myslel.
  • @_Já_ Pokud budou hrát dobře, tak si právo na trůn vytvořej. Jaký právo na Targaryenský trůn měl Robert? Získal ho tím, že pozabíjel všechny, co na něj měli větší právo než on.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.