Hra o trůny 5x02 - Dům černé a bílé - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x02 - Dům černé a bílé - Ice & Fire

Arya dorazí do Braavosu. Poda a Brienne na cestě potkají na trable. Cersei se bojí o bezpečí své dcery v Dorne a Ellaria Písek hledá pomstu za Oberynovu smrt. Stannis pokouší Jona. Rádce přemlouvá Daenerys. Scénář k epizodě napsali David … celý článek

Read the full story here

«1

Komentáře

• upraveno 14. dubna 2015
    Vzhledem k okolnostem otevíráme diskuzi k 5x02 o něco dřív než obvykle...
  • @sveva Rovnou můžeš otevřít i diskuzi k 5x03 a 5x04 :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Stannis pokouší Jona.
    Takže už nejen Melisandra, teď už Jona svádí i Stannis =D
    @OslicekCZ odkazy posílej PM, nepostuj je veřejně.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Gepeto No co, takhle tu funguje už od dob ztracených (kteří rozpoutali mánii drahých seriálů). Titulky veřejně - odkazy PM nebo hledat sám.
    @Everett_Young Smial som sa na tom prvom, ty trúba :D
    @Gepeto No jo, můj mozek aktuálně nefunguje. Vždycky když ho ráno zapnu, začne provádět neúspěšnou opravu jednotky :-D
  • Tak jsem zhlédl i 3. díl... vypadá to, že tvůrci asi nečetli 4-5 knihu. Nic tam nedává smysl.(Až na Aryu, ta je pro mě typicky nudná) Vydali se na vlastní cestu a jsem vážně zvědavý jak to dopadne.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @OslicekCZ Jen počkej až se podíváš na 4. to teprve budeš valit bulvy. Mel opět zkouší ty svoje přesvědčovací schopnosti. Sansa u Boltonů. A celý ten výlet do Dorne, to jsem prostě jen čuměl a nechápal.
    @OslicekCZ @Montezuma3 Spoliery (nie žeby ma to trápilo)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 16. dubna 2015
    Nejočekávanější fiktivní bitva 21. století se blíží :D :D

image

Tak, co myslíte stáhne Roose Stannise z kůže nebo Stannis upálí Roose? :onfire: :spike: :twisted: :twisted:
  • Roose Bolton a jeho master plan se zacina rozjizdet podruhe...muhahahaHAHAHAAa :twisted:
  • @Montezuma3 Po tom co jsem dokoukal poslední scénu ve 4. díle je mi nějaká výprava do Dorne a blbost s Boltny ukradená, teď jen doufám, že to Selmy a Červ rozdýchají =D
    @up_er Víš, co se říká, neříkej hop, dokuď nehuhoříš. :twisted: :onfire:
  • Souhlasím se @Stannis_Baratheon, Roose konečně dostane co si zaslouží..
  • @OslicekCZ Selmy? Co s ním, dyť je to v Tanci jedna z hlavních postav...
  • @Kalam Mekhar Kniha a seriál je velkej rozdíl, podívej se na 4. díl 5. série a pochopíš.
    @OslicekCZ Asi to myslel sarkasticky v štýle:
    Selmy? Ach, ten je len hlavná postava (a vyzlečený nevyzerá tak dobre ako napr. Dany), nie je teda ničím podstatný, tak prečo ho tam zbytočne nechávať, keď vďaka tomu môže mať viac scénok tá Ramsayova fľandrička.
    @Gepeto Radši Myranda než Dénerýs.
    @Everett_Young Oh, Myranda je jej meno :D Ja som vedel, že ty si ho budeš určite pamätať
    upraveno 17. dubna 2015
    Říční krajinyKrálovo přístaviště

Cersei vynikající, Jaime taky prostě klasika. Jen to, že nemůže jen tak požádat, aby ji poslali zpátky mi nějak nesedělo, protože v knize to udělali. Stejně jako se mi nelíbí, že Bronn se nestane pánem Růženía, i když chápu, zřejmě populární postava, tak proč ji nevyužít, byť opět v rozporu s předlohou. Menší poznámka: Brackenové bojovali za Krále Severu. Proč jim teda Cersei dává Růženín. Stejně tak zmiňovat Lollysinu sestru, když se s ní Bronn neožení mi přijde zbytečná. Jak dopadne Mission Impossible: Attack of Kingslayer uvidíme. Kevan poslal Cersei do kytek přímo ukázkově.
    Zeď

Bez výhrad. Aemon to zabil, Stannis už se neculí jako s prominutím debil a zdá se, že se dočkáme Severních horských klanů dle dopisu z Medvědího ostrova, který velice potěšil, konečně nějaká pořádná scéna podle knihy. Volba velitele výborná, líbí se mi jak je hlídka hezky rozdělená. :twisted:

Dorne

Libová scéna, jak Areo přejede po špičce ty svý super hole a beze slova se ptá: ,,Mám tu babu sejmout?" A doran úplně: ,,Ne, ješte ně." Seriálový Doran se mi zamlouvá, je výborně zahraný a charismatický. V knize to byl takový hodný milý Santa, tady vypadá jako Portorikánec, co pašuje kokain přes Karibik. Ellaria otočka 360 stupňů
    Začátek?“ opáčila Ellaria Písek nevěřícně. „Bohové, odpusťte. Já myslela, že to je konec. Tywin Lannister je mrtvý. Stejně tak Robert Baratheon, Amory Lorch a nyní i Gregor Clegane, všichni, kdo se nějak podíleli na vraždě Elii a jejích dětí. Dokonce i Joffrey, který ještě nebyl na světě, když Elia zemřela. Viděla jsem toho chlapce zemřít na vlastní oči, viděla jsem, jak se drásal po hrdle a snažil se popadnout dech. Kdo ještě zbývá, abychom ho zabili? To musí zemřít i Myrcella a Tommen, aby mohly dojít stíny Rhaenys a Aegona pokoje? Kde to skončí
    Jen pro obrázek, že scénaristi používají knihy, jen jako luxusní toaletní papír. Kažopádně, je dobře, že je Doran takhle drsný, protože jestli to takhle půjde dál tak bude důstojnou náhradou za Oberyna.

Essos

Arya aneb Return of the Jacquen jsou výborní a dost si od téhle linky začínám slibovat.

Varys a Tyrion tradičně skvělí, hláškují a navíc herci si evidentně už za to množství řad padli do noty a práce je baví gratuluji.

Daenerys je zase herecky tuhá jak ztrvdlá veka, ale napravuje poměrně zajímavé dění, které trochu uklidňuje moje rozpaky. Závěr s Drogonem dokonalí.

Kluci mě neskutečně klesli s Brienninou dějovou linkou. To by už snad bylo lepší, aby se s Ohařem na konci 4. série zabili navzájem i s Podrickem, než tohle utrpení. Ale snad to napraví čas. Jinak celkem pořád zábava ze které ale musíte mít pocit, že by šla udělat líp. Snad výsledný dojem napravý epický Pochod na Zimohrad.
  • Celkem dobrý dojem z celé epizody - když akceptujete tohle pojetí, na předloze víceméně nezávislé. Líbila se mi volba lorda velitele, Braavos, z Dorne mám poněkud smíšené pocity - Areo mi moc nesedí, zato Doranova seriálová verze je docela zajímavá. Musím pochválit Mhysu a její gang, když už je tu chudák holka pořád terčem všeobecné nenávisti (a i ten Drogon jí zas uletěl) tak si zaslouží alespoň nějakou podporu. Dany stála vlastně před stejným dilematem jako Rob tehdy s Karstarkem a stejně jako on si musela vybrat jedno z obou špatných řešení - a také si vybrala spravedlnost, která ovšem nakrkne spoustu jejích dosavadních přívrženců.
  • @sdfg takže podle prvního a druhého článku jsme tu všichni jedna velká banda satanistů, které fascinuje zlo :-)
    @Lady_Stark A nejsme snad? :twisted:
  • Proboha co to je za web,ty Signály 8-O ???
  • upraveno 19. dubna 2015
    Lady_Stark napsal(a):

@sdfg takže podle prvního a druhého článku jsme tu všichni jedna velká banda satanistů, které fascinuje zlo :-)

Jj, až do dneška jsem nevěděla, že je to se mnou až tak špatný :-)

Je vidět, že autoři prvních dvou výše uvedených kritik si to příslovečné "své" na seriálu i knihách opravdu našli...

Rozhodně nejvíc zapůsobil etymologicko-mytologicko-teologický rozbor R'hllora :applause:
    @Crocuta
    Myslel som si, že je to automat na web alebo hosting, ale nope, z ich stránky
    27675 mladých křesťanů
    skrze signály.cz tvoří společenství.
    Chceš prohloubit svůj duchovní život?
    Prostřednictvím blogů, nabídky akcí, sdílení zážitků, zábavy a odpočinku? Stačí se registrovat!
    @Crocuta prošel jsem to i dál. Tohle mě fakt dostalo:
    tak se jedná o matematický výpočet 168 děleno 1, což se rovná 0,005952380952381 %.
    :-D

I kdyby to otočil a dal 1/168 tak mu to pořád asi tak o dva řády nevychází. Správně by měl počítat (1/168)*100 a pak by mu to vyšlo. Ale celkově články tohohle člověka jsou vážně "kvalita".
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.