Hra o trůny 5x02 - Dům černé a bílé - Ice & Fire
Hra o trůny 5x02 - Dům černé a bílé - Ice & Fire
Arya dorazí do Braavosu. Poda a Brienne na cestě potkají na trable. Cersei se bojí o bezpečí své dcery v Dorne a Ellaria Písek hledá pomstu za Oberynovu smrt. Stannis pokouší Jona. Rádce přemlouvá Daenerys. Scénář k epizodě napsali David … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tak, co myslíte stáhne Roose Stannise z kůže nebo Stannis upálí Roose? :onfire: :spike: :twisted: :twisted:
Cersei vynikající, Jaime taky prostě klasika. Jen to, že nemůže jen tak požádat, aby ji poslali zpátky mi nějak nesedělo, protože v knize to udělali. Stejně jako se mi nelíbí, že Bronn se nestane pánem Růženía, i když chápu, zřejmě populární postava, tak proč ji nevyužít, byť opět v rozporu s předlohou. Menší poznámka: Brackenové bojovali za Krále Severu. Proč jim teda Cersei dává Růženín. Stejně tak zmiňovat Lollysinu sestru, když se s ní Bronn neožení mi přijde zbytečná. Jak dopadne Mission Impossible: Attack of Kingslayer uvidíme. Kevan poslal Cersei do kytek přímo ukázkově.
Zeď
Bez výhrad. Aemon to zabil, Stannis už se neculí jako s prominutím debil a zdá se, že se dočkáme Severních horských klanů dle dopisu z Medvědího ostrova, který velice potěšil, konečně nějaká pořádná scéna podle knihy. Volba velitele výborná, líbí se mi jak je hlídka hezky rozdělená. :twisted:
Dorne
Libová scéna, jak Areo přejede po špičce ty svý super hole a beze slova se ptá: ,,Mám tu babu sejmout?" A doran úplně: ,,Ne, ješte ně." Seriálový Doran se mi zamlouvá, je výborně zahraný a charismatický. V knize to byl takový hodný milý Santa, tady vypadá jako Portorikánec, co pašuje kokain přes Karibik. Ellaria otočka 360 stupňů Jen pro obrázek, že scénaristi používají knihy, jen jako luxusní toaletní papír. Kažopádně, je dobře, že je Doran takhle drsný, protože jestli to takhle půjde dál tak bude důstojnou náhradou za Oberyna.
Essos
Arya aneb Return of the Jacquen jsou výborní a dost si od téhle linky začínám slibovat.
Varys a Tyrion tradičně skvělí, hláškují a navíc herci si evidentně už za to množství řad padli do noty a práce je baví gratuluji.
Daenerys je zase herecky tuhá jak ztrvdlá veka, ale napravuje poměrně zajímavé dění, které trochu uklidňuje moje rozpaky. Závěr s Drogonem dokonalí.
Kluci mě neskutečně klesli s Brienninou dějovou linkou. To by už snad bylo lepší, aby se s Ohařem na konci 4. série zabili navzájem i s Podrickem, než tohle utrpení. Ale snad to napraví čas. Jinak celkem pořád zábava ze které ale musíte mít pocit, že by šla udělat líp. Snad výsledný dojem napravý epický Pochod na Zimohrad.
https://dage.signaly.cz/1409/hra-o-truny-kniha
https://stb.signaly.cz/1410/nesouhlas-s-kritikou-hry-o
Je vidět, že autoři prvních dvou výše uvedených kritik si to příslovečné "své" na seriálu i knihách opravdu našli...
Rozhodně nejvíc zapůsobil etymologicko-mytologicko-teologický rozbor R'hllora :applause:
Myslel som si, že je to automat na web alebo hosting, ale nope, z ich stránky
:-D
I kdyby to otočil a dal 1/168 tak mu to pořád asi tak o dva řády nevychází. Správně by měl počítat (1/168)*100 a pak by mu to vyšlo. Ale celkově články tohohle člověka jsou vážně "kvalita".