Nový Ice & Fire, model 2012

upraveno 31. října 2012 v Webové záležitosti
Nový Ice & Fire, model 2012 | Ice & Fire

Je to tu. Nový web a fórum už fungují. Tento článek budu postupně doplňovat o info o nových funkcích apod. Uvítáme zde i zpětnou vazbu od vás. Samozřejmě ne všechno úplně funguje, budeme to dolaďovat.Tímto bych rád poděkoval paulcz a Montezuma3 za pomoc.

Read the full story here

11617182022

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    A mně se to líbí, palec nahorů! :weirwood:
  • upraveno 31. května 2015
    Moc se mi to tu líbí! Každopádně souhlasím s Venou
    Me nejvic drazdi font nadpisu prvni urovne (napr. v tomto tematu uplne nahore "Nový Ice & Fire, model 2012"), to je podle me spatna volba, vypada to docela komicky.
    To je přesně ten typ fontu, kterým bych vydráždil vedoucího diplomky do nepříčetnosti :D Opakuje se i v pravém sloupci u "nejnovější komentáře", "kategorie", a "kdo je online". Když už to tu tak vylepšujete, tak tohle by se mohlo změnit, ale proti gustu...
  • Hlavně na mobilu, se mi to teď prohlíží mnohem lépe, takže za mě taky palec nahoru :-)
  • Až se mi vrátí mobil z reklamace tak to taky zkusím, pravda je, že se mi fórum a celý icefire stránky na mobilu v prohlížečích Chrome a Dolphin zobrazovaly buď špatně nebo úplně nečitelně, takže jsem na tyhle stránky z mobilu vůbec nelezl.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 31. května 2015
    @paulcz Když jsem přihlášená, tak vidím jen prázdnou stránku. Vyzkoušeno ve dvou prohlížečích.
    Když se odhlásím, tak seznam vidím, taky v obou prohlížečích.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 31. května 2015
    @Nevada, zajímavé, mě zobrazení členů funguje normálně, včetně všech možných verzí jejich seřazení, i když jsem přihlášený. Není to zase nějaká chyba pravomocí u moderátora jako jsi neměla možnost editovat ostatní příspěvky? Ať to zkusí třeba @sveva jestli jí to bude fungovat.

A zase ten adblock. To máš za trest, že ho používáš :-P
  • @paulcz Jo, to je přesně ta klasika, když člověk zapomene nastavit kódování, vesměs jeden hloupý řádek a jakou paseku nadělá :D
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 31. května 2015
    @Gorgloj Přesně tak, jeden řádek a celá pointa v pr**li :-D

@Nevada Jak psal Everett, určitě to bude zase nějaká chyba v oprávnění moderátorů. Vytvořím si nějaký moderátorský profil a celé to prozkoumám. Dík za screen, ten mi ve skutečnosti pomohl (je to chyba na serveru).

Jinak na mobily jsem se to snažil lépe optimalizovat, takže jsem rád, že to mělo smysl a funguje vám to.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Jeste by se mi libilo, kdyby se na levem okraji postraniho panelu odstranily ty zuby a to pozadi. Vypadalo by to nejak takto:
    http://i.imgur.com/gtJXTHA.png

Pripada mi to takove cistejsi, ale je to jenom muj nazor.
    Já bych a pozadí nesahala :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Akokoľvek tiež vyznávam určitú čistosť v dizajne, tak zrovna toto - zúbky, tieň a pozadie - sa mi páčilo, vytvára to efekt focusu na obsah a postranný panel je vskutku len postranný.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Ok, byl to jenom navrh.

Mne celkove trosku prijde, ze graficka stranka tohoto webu byla vytvarena stylem "tento graficky prvek se mi libi, takze ho tu nekam placnu", neco jako kdyz nekdo v obchode vidi peknou skrin a rekne si "tuto skrin musim mit!", a tak si ji koupi aniz by premyslel, jestli se mu do bytu hodi.

Nutno rict, ze tato aktualizace tuto stranku webu dost zlepsila, takze chvalim. Nicmene tu a tam mi porad prijde, ze tu par takovych prvku je (jako treba ty zuby).
    upraveno 31. května 2015
    @Vena Já v zásadě souhlasím. Nicméně po odstranění těch zubů mi to přijde až moc "čisté", takže spíš něco jiného než zuby. Ale už se mi s tím blbnout nechce (a otravovat Montezumu, který je tu hlavní grafik). Toto už jsme řešili ve dvou etapách, především když jsme přecházeli z drupalu, potom taky když jsem se ke stylopisu pouštěl já. K fontu taky nemám žádný citový vztah, takže změně bych se nebránil. Nicméně podobné změny už jsou hodně velké a většinou je ponechávám na zvážení Lordu veliteli.
  • Tak místo zubů cimbuří :D Jinak zuby mi nevadí a to pozadí těch rodových erbů se mi moc líbí!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 31. května 2015
    @paulcz Ak nie zuby, ale niečo na ten štýl, potom by malo stačiť spraviť len stenu a ilúziu tieňu, aby obsah stránky (myslím príspevky a pod.) vyzerali ako stránka nad bočným panelom (nad akože akoby boli cez seba). Ak by bočný panel prišiel o erby, tak si myslím, že by bola lepšia tmavšia farba pozadia.
  • Hlásím že tady mám červenou dvojku jakože 2 upozornění, ale když na to kliknu tak se mi upozornění "nerozbalí" ale hodí mě to na můj profil.

Věcná: doporučila bych větší mezery mezi čísly stránek diskuze, třeba tady vidím 14151617181920 a chtěla bych vidět 14 15 16 17 18 19 20
    @Terezička Já mám čísla stráne v "kostičkách" jako vždycky byly, ty ne?
  • @Terezička Mě se vše taky zobrazuje jak má - čísla stránek i ty vyskakující upozornění.
  • Áha.... Že by chyba v mém příjmači? Ještě to tedy zkusím na domácím počítači, v práci mi na některých stránkách určité funkce nefungují. Tady to bylo doteď v pořádku.
    @Terezička To vypadá, že ti tam nenačítají nějaké skripty, možná máš úplně zakázaný javascript. Souhlasí to i s tím, že ti v práci některé stránky nefungují úplně správně. Můžeš zkusit jiný prohlížeč, nebo povolit javascript pokud je zakázaný (jestli víš jak na to).

Jinak jsem upravil překlad "Dismiss" na "Uvolnit", je to podstatně lepší než "Zahodit". Děkuji Uglovi za návrh.
  • @paulcz - díky za odpověď, opravdu je to tím, na domácím počítači to vypadá dobře. Javascript si nezapnu, nemám žádná oprávnění.
  • Mám jen dva dotazy - za prvé je možné, že záložka "komunita" nahoře mi pokaždé ukazuje něco jiného?? Když mi najede hlavní stránka icefire, tak v komunitě jsou asi jen 4 odkazy, ale povídky mezi nimi nejsou. Až když se dostanu přes rozcestník někam jinam, tak záložka komunita začne ukazovat i odkaz na povídky - to mi příjde dost matoucí.
    A za druhé, což asi úplně nesouvisí s novými stránkami, i když možná ano - založila jsem si tady před pár týdny profil jako "Direwolf", byl to volný nick a několikrát jsem se pod ním v pohodě přihlásila (mám nastavené automat. přihlášení když si spustím stránky icefire, takže nic nevyplňuji). Ale najedou se mi jako můj nick objevilo LenkaB - což zřejmě někdo vzal z mého emailu, každopádně jsem si to změnila alespoň na Direwolf L - ale jak je možné, že se mi nick sám změnil? Díky za odpověď a taky za práci s těmahle úžasnýma stránkama!
    upraveno 3. června 2015
    @Direwolf První souvisí s webem, takže na to odpoví spíš @alek. Co se týče druhého dotazu, tak to je tím, že jsem smazal ve fóru jeden doplněk, který umožňoval používat i obsazené nicky. Nicméně se dívám, že uživatel Direwolf, který nick obsadil před tebou už tu 3 roky nebyl (nemá ani aktivované přihlašovací údaje). Takže jsem ti nick upravil na Direwofl (můžeš si ten nick samozřejmě změnit na něco jiného).
    Aha, tak ne. První věc je chyba zde na fóru. Opravím (na fóru se zobrazuje něco jiného než na hlavní straně webu).
  • upraveno 3. června 2015
    Kam zmizelo to tlacitko z fora "oznacit vse jako prectene"? Resp. celej ten panel jak se vyskytoval nahore? Nebo aspon na mobilu ho tu nemam.
    Edit: tak panel jsem nasel, fikane jste ho prestehovali dolu, ale to tlacitko stejne zmizelo. Ted je tam pod tim ozubenym koleckem jen moznost odhlasit se a upravit profil
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 3. června 2015
    Já mám problém při prohlížení na mobilu. Nejde mi upravovat příspěvky, nikde nevidím možnost "upravit".

Edit: Tak jsem na to přišel, první se musí na svůj příspěvek klepnout někde do prostoru a pak se teprve objeví možnost "upravit".
  • @Riokai to me taky zmatlo, jeste abysme snad na foru premejsleli nebo co =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dva dotazy, jestli můžu.
    Bratrstvo Noční hlídky nebude zase u seznamu lidí online?
    A nešlo by posuvníky trochu zvětšit, prosím? (Ano, trapně se přiznám, že mám občas problém se trefit.)
  • @paulcz díky díky, jste zlata :)
    @Nevada První -- nevidím důvod přesouvat zpět. Nelíbilo se mi to tam, tlačítko se tam nehodilo.
    Druhý dotaz -- trošku zvětším. Nechci to zas moc velké, aby to příliš nezavázelo. Přiznám se, že já to vůbec nepoužívám (home/end na klávesnici je rychlejší a funguje na všech stránkách).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.