Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire

Stannis stojí před těžkým rozhodnutím. Jon se vrací na Zeď. Mace navštěvuje Železnou banku. Arya narazí na někoho z minulosti. Dany neochotně přihlíží tradičním atletickým oslavám. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde

«13456789

Komentáře

• Vím, že na internet uniklo pár fotek a synopse děje devátého dílu... pokud o tom nutně potřebujete diskutovat, tak to alespoň prosím dávejte do spoilerů, než bude epizoda odvysílána (=do zítřejšího rána). Díky.
  • @panama46
    Upálení Shirren očekávám i v knize, nicméně se trošku obávám, aby to "probuzení kamenného draka" neznamenalo to, že se lupus po ulápení rozšíří vzduchem a nakazí hromadně divoké
    :twisted:
  • upraveno 7. června 2015
    @Everett_Young Já se těším na tu chvíli, kdy se provalí, že Stannis není AzorAhai. Co asi Melisandra řekne..? Promiň? nebo Já nechtěla.. nebo udělá obligátní jejky/jujky? :D

To už jí ani prsa nezachrání.
  • @sfik

Stannis: "Takže jsem všechny ty lidi upálil zbytečně?"
    Mell: "Eh...no... kozy?"

=D
  • @Everett_Young
    to mě ani nenapadlo, možná to v seriálu nebude mít takový význam, nebo se čeká na Joraha. No pro fanoušky Stannise to bude šok, jako Stannis by to neudělal, ale jako král ví, že ji musí obětovat. Mě spíš zajímá, jestli to k něčemu povede, možná to dá vojákům potřebnou sílu a víru ve vítězství a uvidíme dobytí Winterfellu
  • @panama46
    Minimálně se vojáci ohřejí... Ostatní vojáky potěší, že se Shireen už v tak útlém věku zapalují lejtka. A Mel díky oběti možná uvidí Sněha, který potřebuje dýchání z úst do úst (a trochu sexu).
  • Mě by spíš zajímalo, jaký máte na Mel názor všeobecně. Myslíte že je spíš intrikánka (nemyslím to doslova) nebo fakt fanatička, která, kdyby v plamenech viděla, že AA povstane jen když ona zemře, tak že by hned běžela skočit do plamenů..?
  • @panama46 No, jestli má být největší překvápko 9. dílu

upálení Shirren

tak to nic moc. Popravdě jsem čekal
    odlet na Drogonovi, nebo atentát na Jona, ale jelikož má Jon psaný scénář i na desítku, tak to vypadá že nechají stejně idiotský cliffhanger jako nechal Martin.
  • Ten cliffhanger, ale dost nemá cenu, ve chvíli, kdy fanoušci začnou sledovat, že má Kit obsazení v prvních epizodách.. Nebo že se motá na place dýl než aby to bylo "previously on got" nebo jako v případě Tywina, kdy hníl na marách taky do další sezóny..
  • @Everett_Young
    drogon bude taky ;-)
  • @panama46
    Spíš jsem zvědavý jak pořeší Dorne. Připadá mi to jako jeden velký nudný průser. A předpokládám, že na bitvu o winterfell taky už v téhle sérii nedojde, protože nebudou prachy. Hlavně aby jí nenatahovali až do 9. epizody další série =D
  • @sfik
    obyčejný divák se to stejně dozví, každý čtenář věří tomu, že nějakým způsobem obživne, buď jako Catelyn nebo se promění do zvířete a nebo jako White walker
    Třeba do té doby vyjdou Vichry a my se to dozvíme z knihy..
    .
    .
    .
    hááááháháhá :D
  • OFF TOPIC

@panama46 Je hrozně zajímavé, jak termín "obyčejný divák" používají nejvíce režiséři a scénáristé, kteří se snaží zakrýt vlastní neschopnost. Takový Troška má obyčejného diváka pořád plnou hubu (a podle toho jeho tvorba taky vypadá).

Doufám jen, že se nedočkáme nějakého ultra failu jako byla kotva nebo kovadlina v bitvě o Zeď
  • @Everett_Young
    no pokud shireen upálí, tak si myslím, že útok bude hned další epizodu, dorne ti radost asi neudělá :-)
    Dorne to má těźký, v knížkách se tam dlouho nezavítalo a proto všichni byli tak vzrušeni, protože poznali nový svět. A to v seriálu nejde, protože není čas rozvinout charaktery, na to je potřeba minimálně sezóna. Navíc měli snad jen 1 den na to, natočit scény v těch zahradách, což nejde zvládnout. Dorne v seriálu nikdy nemůže být jako v knihách, pokud bude mít seriál jen 7 sezón. Nemyslím si, že v příštích seriích Dorne uvidíme, pokud tam neskončí Daeny.
    Myslím že kotvy se třeba ještě dočkáme až po zdi polezou jiný hybridi. (už maj cgi textury a tak by to byla škoda nevyužít) :D Na rovinu mi ta kotva nějak extra nevadila. Je to jenom wow efekt pro obyčejné diváky ( :D :D ). Já se bojím že v příštích sériích, jestli se objeví nové lokace, tak že je nezvládnou úplně stejným způsobem jako Dorne. Já Dorne v knížkách upřímně řečeno dost neměl rád, ale říkal jsem si, že v seriálu to určitě půjde zvládnout, když jsem viděl Oberyna. No.. a nezvládli :D Třeba se bojím o nějaký domrvení Citadely (nebo nedejbože vypuštění)..
  • Everett_Young napsal(a):

odlet na Drogonovi, nebo atentát na Jona, ale jelikož má Jon psaný scénář i na desítku, tak to vypadá že nechají stejně idiotský cliffhanger jako nechal Martin.
    do prkýnka, to mi ani neříkej, že do seriálových vláken chodím slídit kvůli Sněhovi zbytečně, vsadím se, že tenhle ženiální nápad, jak udržet napětí, mají od Martina...

• @Everett_Young Já ti uvedu příklad, čtenáře knih je příběh Aryi zajímavý, pro obyčejného je to nejmíň zajímavý. Obyčejnému vadí, že je v seriálu spousta postav, čtenáři zas to, že spoustu postav vypustili. Obyčejnému vadí pomalé tempo a málo akčních scén, čtenáři zas, že se příběhy zkracují. Nejde se zavděčit vše a sledovanost je vždy na prvním místě. Moc bych si přál, aby seriál skončil jinak než knížka, nejlépe nějakou většinovou fanouškovskou teorií ;-)
  • @Dreamer
    Jenže Martin to stejně do další řady seriálu vydat nestihne, takže se to ze seriálu stejně dozvíš dřív. Popřípadě uniknou fotky z natáčení, nebo scénáře epizod a bude jasné, jak to s ním dopadlo.
  • @Everett_Young no jo, ale pořád je to sakra dlouhá doba :D Martin by si za některé věci zasloužil přetáhnout výtiskem Tance po hlavě.
  • @panama46 Já bych se Dorne úplně nezastával.. Víš, ono když už se vydali na tu cestu zjednodušení a vypuštění Arianne, který jsem bral zpočátku jako výhodu, tak to měli udělat pořádně. Mohli přenechat roli Arianne Ellarii, a Arianne by byla v pozici písečných hadů. Hady mohli vypustit a aspoň by se vyhnuli trapnému fightu a ty pěkné lokace využít na nějaké komornější scény. Třeba Areo a Doran mi vůbec nevadí (bez ohledu že toho moc nepředvedli).
    Rozhodli se proto že obsadí 3 nesympatický courky, v podobě holkokluka, pak nějaký novozélandský rugbistka a třetí.. já si ani nepamatuju jak ta třetí vypadala.. (?)
  • @Everett_Young @Dreamer
    Pořád je šance, že v seriálu to bude jinak než v knize. Ale je možný, že se knihy dočkáme příští rok, podle mě je hotová, třeba vydá jen první půlku

to máš jako lady stoneheart, jediný smysl její existence v příběhu ledu a ohně je to, že to byl cliffhanger. A v seriálu to vynechali, aby pak návrat Jona byl víc překvapující a nečekaný. i když někteří očekávají její návrat v ep10 ale tomu nevěřím
  • @Dreamer Výtiskem Bouře... Tanec je tenčí, navíc by tu byla i šance, že mu tu Bouři natlučeš do hlavy - že chceš tento styl vyprávění i ve Vichrech... Rozhodně bych ho nemlátil kuchařkou..
  • @panama46
    Stoneheart vypustlili, protože to Martin chtěl. Sám řekl, že Stoneheart byla hrozná chyba a že kdyby to psal znovu, tak už by jí tam nedal. Takže její vypuštění chápu.
  • upraveno 8. června 2015
    Everett_Young napsal(a):

@panama46

Stoneheart vypustlili, protože to Martin chtěl. Sám řekl, že Stoneheart byla hrozná chyba a že kdyby to psal znovu, tak už by jí tam nedal. Takže její vypuštění chápu.
    Víš a to mi hrozně vadilo... Že autor takhle otevřeně uznává chybu něčeho co udělal, místo toho aby zklapnul a nějak se s tím vyrovnal. Řekl bych, že času na vyškrtnutí LS z knihy měl dost. Něco ho teda donutilo jí tam nechat a něco se mu na ní líbilo. Možná nevěděl co s Brienne, kdo ví, ale potom lkát, jaká to byla chyba mi přijde hloupý od autora.. Evidentně navíc hodně čtenářům (a nečtenářům, kterým to bylo vyspoilerováno) se ta postava zalíbila...

• @sfik LS se třeba zalíbila zrovna mě, protože dělá skvělou práci a alespoň v minimální míře je to určité zadostiučinění pro Starky. Ale to právě Martina asi mrzí, protože ten si dal takřka do erbu přímo patologickou nenávist ke Starkům (byť má naoko plná ústa toho, jak jsou mu nesmírně sympatičtí - viz Ned).
    Prej že se S. zapalujou lejtka :-D :-D :-D :applause: .
    Dorne: ať už měli na rozvíjení tamních slátanin času jakkoliv málo, tak triviální chyby v logice a naprosto odfláknuté provedení bojové scény J. a B. versus tři coury je na facky jak pro čtenáře, tak pro i ty nejobyčejnější diváky, to se na mne nezlobte.
  • Jako nečtenář knihy se musím zeptat vás chytráků... Jak hloupej někdo může bejt, aby upálil vlastní dceru v přesvědčení, že se stane králem a tím pomůže říši?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 8. června 2015
    Raily

Temnota pokryla svět a hrdina, Azor Ahai, byl vyvolen aby proti ní bojoval. Aby mohl bojovat s temnotou, Azor Ahai potřeboval ukovat meč hrdinů. Pracoval 30 dní a 30 nocí než bylo dílo hotovo. Avšak když meč schladil ve vodě, rozpadl se. Azor Ahai se však nenechal odradit a začal znovu kovat.

Podruhé mu práce trvala 50 dní a 50 nocí a výsledný meč byl lepší než ten předtím. Tentokrát pro schlazení chytil lva a vrazil mu jej přímo do srdce, ale ocel se znovu rozpadla.

Potřetí pracoval s těžkým srdcem, protože věděl, co musí udělat pro dokončení meče. Trvalo mu 100 dní a 100 nocí, než ho doknočil. Tentokrát zavolal pro svoji ženu, Nissa Nissa, a požádal ji, aby odhalila svá ňadra. Proklál svým mečem její srdce, její duše prostoupila ocel a byl stvořen Světlonoš.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Buď je Stannis Azor Ahai a nakope po tomhle těm zasraným zombíkům prdel nebo bude v příštím díle grilovačka Melis. Moje reakce každopádně je:

image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.