Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire
Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire
Stannis stojí před těžkým rozhodnutím. Jon se vrací na Zeď. Mace navštěvuje Železnou banku. Arya narazí na někoho z minulosti. Dany neochotně přihlíží tradičním atletickým oslavám. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: David Nutter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Knižní vs. seriálové vlákno - je důležité to oddělovat to je pravda, a když je topic pojmenovaný "pouze knihy" tak se to snažím respektovat co to jde, a u některých dalších diskuzí vím že jsou přímo ke knize, ale lidi volí cestu nejmenšího odporu, takže to prostě plesknou kamkoliv, kde nemají před očima "pouze knihy". Protože tlačítko "kategorie" rozklikne taky málokdo aby si udělal přehled o rozdělení vláken do sekcí (nehledě na subkategorie, na který teda seru i já). A i když to udělá, tak nemusí být jasný jestli se trefíš do seriálu či knih. Existují kategorie seriál (tam je to doufám jasný), epizody jsou v "ostatní" (proč ne v seriálu??), pak jsou tu "píseň ledu a ohně" - kde je třeba topic obrázky, odkazy, to bych čekal že se týká knih, ale lehko tam někdo může postnout obrázek, jak Shireen vedou na hranici a problém je na světě. Co je teda knižní vlákno a co seriálový? Je někde seznam?
Ideální by byly tři kategorie: seriál - pouze knihy - ostatní (pokec atp.), jinak se tu nikdo nedomluví. Takže bych z toho vyvodil, že rozlišit knižní vlákna dokáže i jedinec po lobotomii není úplně pravda. Kdokoliv může tvrdit, že takový jsou pravidla a když je nedokážeš respektovat tak sem nepiš, ale tohle je jaksi internet a může sem psát bez ovlivnění takřka kdokoliv (viz. trotl který chtěl mlátit flankera někde v brně na zvonařce), takže tu lidi budou vědomě i nevědomě spoilerovat, protože.. shit happens..
EDIT: Teď zrovna čumím do jednoho vlákna Komu fandíte? Jak si myslíte, že dopadnou postavy ze ságy? v kategorii "Postavy a bytosti" vážně, z toho vůbec nejde poznat, jestli je to seriál nebo kniha, protože postavy a bytosti jsou v seriálu a knize taky..
Střihač je možná nečtenář a bylo mu to jedno, co je a co ještě není (vůbec není) v knize.
Anebo to udělal schválně - aneb jak nasrat miliony lidí méně než pěti slovy :twisted:
V současný době vymýšlíme, jak ten problém seriál (spoilery) vs. kniha vyřešit. Určitě by tu měla být jasně daná pravidla a možnost, jak je vymáhat (bany apod.). S postupem natáčení šesté řady to bude čím dál palčivější problém... Moje chyba, články k epizodám jsou v kategorii Seriál, ale zapomněla jsem, že diskuze se automaticky řadí pod "Ostatní" a je třeba je přeřadit ručně. Díky za upozornění.
Jak řešit Spoilery, to je těžké. Jestli třeba pravidlo 3x a dost. Škoda bude stejně napáchána. Možná by se hodilo, vytvořit na to nějaké téma, aby jsme se nějak shodli, přijde mi stejně, že tu přispívá zatím tak 3 tucty lidí, i když to nijak moc nepozoruji. :-)
Záleží na adminech, popř. pokud někdo dostanete dobrý nápad. :-) Pěkný den.
@sveva Děláte trochu nevděčnou práci a nic za to nemáte, nikdo nemá důvod vám cokoliv vyčítat. Pravděpodobně nejideálnější způsob je zpřehlednit kategorie a možná zrušit subkategorie (nebo je tam nechat jenom pro info), jenomže to říkám já a vůbec nevím jestli je to technicky možné. Čím jednodušší ta pravidla budou, tím jednodušší bude jejich vymáhání (resp. nic se nebude muset vymáhat, když budou pravidla tak jednoduchá že i člověk po lobotomii je bude schopen dodržet :)
Jinak docela ukecaná a zdlouhavá epizoda, poprvé co mě Arya moc nebavila, Dorne úplný propadák.
Ale docela překvápko, že Hizdahr zo loraq není harpyje.