Já bych moc neřešil, jestli to je nebo není spoiler, protože na to bychom potřebovali tu knihu. Co se týče prozrazování děje v knižních vláknech, tak bych zavedl pravidlo Sheldona Coopera. Každý bude mít tři striky a kdo si je vyčerpá dostane BAN. :twisted:
Podle mě bude vždycky záležet na komunitě. Tady se mi to zdá mega v pohodě. Žádný větší problém ani hádky atd. Spoilerům se člověk nevyhne. Někdo tu zminoval zavedení rozdělení, což je podle mě dobrý nápad. Tak jsem upravil téma vytvořené mou "malíčkovostí". Jak si myslíte, že dopadnou,... a napsal za to pouze Knihy (myslím že sfík to zmínil). Budu doufat, že se tam budou lidé bavit jen o postavách z knihy. Jak jsem říkal, zaleží na komunitě a na respektu k danému tématu, zatím se tu naštěstí neobjevil nějaký "Troll" (Bolton), protože nemá co spojlovat snad to vydrží i v následujících řadách. Zkrátka, bych viděl rozdělení témat už v nadpise nebo popř. rozdělení do kategorií. :-) Jak řešit Spoilery, to je těžké. Jestli třeba pravidlo 3x a dost. Škoda bude stejně napáchána. Možná by se hodilo, vytvořit na to nějaké téma, aby jsme se nějak shodli, přijde mi stejně, že tu přispívá zatím tak 3 tucty lidí, i když to nijak moc nepozoruji. :-) Záleží na adminech, popř. pokud někdo dostanete dobrý nápad. :-) Pěkný den.
Na stranu druhou je myslím sakra rozdíl mezi tím, co je v seriálu, co si kdo myslí, že bude v seriálu (vyjma D'n'D a to jen u nejbližších natáčených dílů), co si kdo myslí, že bude v knihách (vyjma Martina a korektorky u toho co sepsat z Vichrů), mezi tím, cov těch knihách nakonec bude... a tak vůbec. O tom, že Martin řekne, že nikde neřekl, že to tak bude třeba nelze pochybovat, ale teorii to nevyvyrací. O tom, že D'n'D řeknou, že Martin jim řekl... no OK, ale jako v tomto případě to asi bude těžko v knize za stejné situace jako v seriálu, a vůbec, to, že jim Martin něco řekne neznamená, že to ti borci pochopí tak jak to myslel a lze mít i pochybnosti o tom, jestli některé příběhy dokončí tak jak je plánoval dokončit před rokem... Já nevím, třeba stačí mít pár blbých dotazů a vyvraždí Starčata do posledního... :o)
Něco jinýho totiž je rozumět anglicky na nějaký komunikativní úrovni a druhá věc je porozumět jazyku, protože je škoda, když ti nedochází souvislosti například místních názvů. Takže anglická literatura u mě skončila s tenkým vydáním Mauglího :D
Nikdy jsem si nemyslela, že přijde den, kdy budu mít radši stannisovu ženu, než Stannise samotného .. Jinak docela ukecaná a zdlouhavá epizoda, poprvé co mě Arya moc nebavila, Dorne úplný propadák. Ale docela překvápko, že Hizdahr zo loraq není harpyje.
@BZ01 Jeho žena chtěla upálit Shireen narozdíl od Stannise. Ta komedie na konci od ní, to byly mateřské pudy, otcové se tak nechovají, ale na Stannisovi bylo vidět, jak trpí.
@BZ01 Jojo přesně, mě vlastně ani nikdy nenapadlo, že by Hizdahr zo Lorag nebyl harpyje... Ale když je mrtvej tak je alespoň Dany zase svobodná... Snad si najde někoho lepšího... třeba Tyriona :3
(povzdech) Předpokládám, že se to tu mohutně řešilo, takže jenom podotknu, že ta vražda postavy Stannise byla fakt brutální. Nedivím se, že dost diváků tvrdí, že je to hajzl, co obětoval dceru kvůli vlastním ambicím. Vidíme, že lidi v táboře hladovějí, ale byla to jeho žena, kdo aspoň zmínil, že jinak by umřeli všichni. Ono nešlo ukázat pár umrzlých mrtvol a naplno říct, že to bude buď Shireen nebo Shireen a všichni ostatní, ne, to by nestíralo morální rozdíl mezi postavami. Část diváků teď bude fandit Ramsaymu a nedivím se, protože Ramsay je pro ně sice taky hajzl, ale je víc cool. Asi na hlubší vysvětlení motivace něčeho takového nezbyla stopáž, protože důležitější bylo to blábolení na tribuně v Meereenu. Tak závěrečná scéna s Drogonem by byla fajn zakončení, ale po upálení milé holčičky to zrovna moc důležitě nepůsobí, kromě toho, že Daenerys po tom všem, co udělala a je pořád prezentovaná jako kladná postava, teď navíc nechala své přátele v prekérní situaci. Tuhle sérii by fakt mohli korunovat bodnutím v příštím díle, bravo, bude to skvělý tah. Ale nebojte se, Jaime je na tom dobře, luxusně si hřeje zadek v Dorne a dostal schválení incestu se sestrou královnou :roll: P.S. Ten blbec vládce Dorne posílá svého dědice do hnízda zmijí, kde už umřeli jeho bratr a sestra, opět skvělý scénáristický tah. Předpokládám, že princátko vydrží tak příští tři díly.
Jistou podobnost můžeme vidět i u Cersei. V poslední části 4. série pošle Tywina do háje, řekne mu bez obalu pravdu o incestu s Jaimem a že jeho odkaz je lež, vědoma si bolesti, kterou mu provede a pak i vypráví Jaimemu, jak nemiluje a jak si nevybrala Tywina Lannistera. V prvním dílu 5. série pak smutní nad člověkem, kterého neměla ráda a vyčítá Jaimemu jeho smrt. To považuji zasá já za otočku.
Komentáře
Jak řešit Spoilery, to je těžké. Jestli třeba pravidlo 3x a dost. Škoda bude stejně napáchána. Možná by se hodilo, vytvořit na to nějaké téma, aby jsme se nějak shodli, přijde mi stejně, že tu přispívá zatím tak 3 tucty lidí, i když to nijak moc nepozoruji. :-)
Záleží na adminech, popř. pokud někdo dostanete dobrý nápad. :-) Pěkný den.
Jinak docela ukecaná a zdlouhavá epizoda, poprvé co mě Arya moc nebavila, Dorne úplný propadák.
Ale docela překvápko, že Hizdahr zo loraq není harpyje.