Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire
Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire
Stannis stojí před těžkým rozhodnutím. Jon se vrací na Zeď. Mace navštěvuje Železnou banku. Arya narazí na někoho z minulosti. Dany neochotně přihlíží tradičním atletickým oslavám. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: David Nutter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ten pohled Bowena Marshe na Jone :-)
Čekal jsem teda, že Hizdahr bude lídr Harpyjí, to bylo celkem dobrý překvapení.
http://www.ew.com/article/2015/05/31/game-thrones-lady-stoneheart
To stejný s Jonem, ano v Tanci končilo snad všechno v cliffhangeru ale nechte diváky (a hlavně divačky) se v tom vyválet aspoň těch pár měsíců než se začne natáčet =D
3 velké/silné scény - meeren, stannis, zed, pricemz meeren s drogonem mohla/mela být bombastická, ale bohužel :/
dorne zbytečné
braavos - doufám v Arya doublekill příští díl, na čež bude potrestána slepotou - to bude pěknej konec
jestli ten doublekill nebude, a na pojistováka se vysere, budu nasranej
- Nechápu to s tou špatnou stranou zdí, mohli něco vymyslet... achjo
+ Shireen, která si dělala legraci z rytíře že skončil jako křupinka :D
+ statečná princezna Shireen, kdyby jen věděla, s čím chce taťkovi pomoci
+ promile sympatií jdou za Selyse ale úplně nevím jestli chci fandit Stannisovi, asi tohle byl záměr a jestli tohle nevyvolá povyk jako "znásilnění" Sansy, tak jsou lidi vážně pokrytci
+ takhle se mi Dorne líbí, Doran vs. Ellaria vs. Jaime vs. Myrcela, evidentně pokud nemá Doran eso v rukávu, tak chce spojenectví s Lannistery, což nevím jak se odrazí na následujícím dění
- co ty kurvy tam hrály zase paci paci pacičky? :D
+ promiň Hizdahre, vážně jsem si myslel že jsi hajzl... (obzvlášť jak na začátku "byl něco zařídit"), předpokládám že zelená milost v seriálu bude příští sezónu (někdo nově obsazený, šedá eminence) a bude proti ní tyrion - musím říct že s Daariem (pokud ho hned v počátku nějak blbě neodpraví) budou tvořit dobrý tandem co se týče postav i herecky.
+ jak tam Drogon přilétal, zděsil jsem se CGI, vypadalo to dost šíleně, ale pak se to nějak srovnalo (nevím jestli to bylo blbým záběrem). Nemá to rozpočet Hobita, ale odvedli solidní práci. Nevím jestli to byl úmysl nebo ne (?), že draci jsou pořád poměrně zranitelní. Asi potřebují vyrůst více, aby se jim zpevnily šupiny.
+Myslím že Tyrion přišel na to, jestli stojí za to pomoci Daenerys...
EDIT: + naprostý idiot Mace Tyrell :D :D
Celkově o chlup horší (spíš bych řekl "ne tak dobrá") než epizoda minulá. Zase logický kiks na začátku (ale to s tou zdí byl efekt pro obyčejného diváka, že @everett_young ), takže buď tady z toho budu kálet do výšky a zkazím si sluníčkový den nebo si v tom najdu to hezké :)
byl tam nějaký náznak? Nějak jsem nic nezachytil...
Plus anketní otázka: Myslíte, že mohl Jorah Daenerys dotykem nakazit?
Já si myslím že kdyby to takhle scénáristé zamýšleli, udělají tam větší náznak toho "OH NO, HE IS TOUCHING HER!!!" Takže je prostě imunní jako holka Targaryenka nebo se pro nakažení musíš dotknout té kamenné kůže napřímo :)
prave vubec netusim, proc to pisatele napadlo (teda krom deje v knize)
spatna strana zdi, to me taky sere...
@p1e9t9r2 Kontakt s ústy? To jako fakt? :D Chudák Connington nebo Mormont. Jako že by kamenní muži chodili a líbali své oběti? To je dost úchylný i na got :D Šíří se to dotykem to myslím bylo řečeno v knížkách i v seriálu a nemusíš mít nějakou oděrku abys to chytil. Jde o to jestli se nakazíš dotykem nemocného nebo pouze postiženného místa (což u kamenných mužů jedno jest). Případně (už nevím jestli to bylo v seriálu řečeno), zda je pravdivá vyšší odolnost Targaryenů proti nemocem.
Epizoda 10 - promo, že bychom se dočkali Battle for Winterfell? Jestli hodlají utnout sérii dvěma kreténskými cliffhangery jako v knížce tak budu zlej!