Hra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x09 - Tanec draků - Ice & Fire

Stannis stojí před těžkým rozhodnutím. Jon se vrací na Zeď. Mace navštěvuje Železnou banku. Arya narazí na někoho z minulosti. Dany neochotně přihlíží tradičním atletickým oslavám. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: David Nutter

Číst celý článek zde

1246789

Komentáře

• panama46 napsal(a):

@JoffreyWater Ale Stannis takovej je.

Přesně. IMHO To dělá ze Stannise nejlepšího kandidáta na schopného krále. Oběť není jednoduchá volba, ale proč je lepší obětovat Edrika Bouři (Gendryho) a proč tomu není rovná oběť jeho dcery. Všem měří jedním metrem - to je Stannis Baratheon. To je důvod proč ho jeho odpůrci nemají rádi. To je důvod proč ho jeho vlastní bratři neměli moc rádi. To je důvod proč Davos přišel o prsty. Rozhodně to co udělal z něj nedělá taťku roku, dost možná to z něj dělá horšího otce než byl Tywin, který byl zahořklý pragmatik, ale pokud uvěříme že Tyriona nechtěl nakonec zabít, vychází nám že Stannis je nejhorší otec současného Západozemí.

Spíš jsem zvědav na Davosovu reakci.
  • upraveno 8. června 2015
    Je mi celkem jedno jestli si Stannis myslí, že tím zachraňuje vesmír, pokud tohle udělá v knize ať si ho vezmou do parády Jiní nebo Ramsay :evil: Pokud k něčemu takovému dojde v knihách hlavní iniciátorkou a vykonavatelkou bude nejspíš Melisandra, jednak ji od Stannise dělí celkem slušná vzdálenost na to, aby si řekla o dovolení, dále umí prd číst z plamenů, takže by jí to mohlo připadat jako způsob záchrany Stannise nebo
    to bude výkupné za Jonův život, něco v duchu toho, co udělala Daenerys v první knize, když obětovala na hranici tu čarodejnici a na oplátku vyfasovala dráčata. Navíc z toho asi Jon bude dosti mrzutý, pokud by se tak stalo a on zjistil, proč přežil a asi by z toho nekoukalo nic dobrého pro Melisandru.

EDIT: ale stejně si myslím, že je pravděpodobnější, že osud Shireen bude o dost jiný, nejspíš umře, to docela očekávám, ale dost pravděpodobně za odlišných okolností a nejspíš i z jiných důvodů, třeba kvůli šedému lupu a propuknutí nákazy, odnesou to nejvíc Divocí a pochodeň v ruce bude třímat Val.
  • @sfik to jo, ale od stanise to taky není moc logický krok, jediného svého dědice odstranil a dle knihy víme jaký názor asi má na sdílení lože s někým jiným :-? že byl zázrak, že má vůbec tu dceru
  • upraveno 8. června 2015
    @p1e9t9r2 Nějaký dědic je asi lepší než žádný dědic, ale znetvořená malá nemocná holka...

Každopádně, kašlete na Shireen, já měl největší trauma z toho co dělali Drogonovi. Nemám rád týrání zvířat ani když je to CGI fantaskní tvor :D Vůbec se mi nelíbilo jak šla ta kopí hluboko, navíc měl pak protrženou blánu na křídle. Prostě chudák Drogon. Vůbec nevím jestli za to Daenerys stála (můžeme si namlouvat, že přiletěl zachránit Tyriona :D )
  • @sfik Mne spíš zaujalo, že najednou přestal prskat oheň, kdyby prskal furt tak mohl útočníky spálit a ne nechat ze sebe dělat jehelníček
  • @p1e9t9r2 Opět neznám anatomii draků, ale asi to nebude perpetuum mobile.. Musí si dát oraz. Přeci jenom má co dělat aby sežral mamuta vcelku jako Balerion a spálil třeba celej Harrenov...
  • @p1e9t9r2 Ona není žádní dědic, ženy nevládnou. A ještě znetvořený. A dědice má pořád, Daenerys.
  • Seriálový Stannis dokázal, že není hoden Železného trůnu. Ten knižní sice taky není zrovna ideální král, ale zatím to není tak zlé.
    Robert a spol. bojovali proti Targaryenům i z toho důvodu, aby už nebylo žádné upalování, žádné zabíjení nevinných, jak to dělal Aerys, ale to Stannise netrápí. Udělá vždy to, co považuje za správné nebo spravedlivé, případně nutné. Vždy jen jedno z toho. Kromě toho nemá smysl pro humor. Taky to vypadá, že tento jeho táborák nenalezl pochopení u jeho armády.
    Robert byl otřesný král, ale z rodu Baratheonů s přehledem největší (tím nemyslím výškou).

Celkově epizoda velmi povedená. Akorát by mě zajímalo, jak se Tyrion, Jorah atd. dostali z té nepříjemné situace poté, co Daenerys odletěla. Netěším se na reakci Davose po tom, co zjistí, že byla Shireen zavražděna. Snad se na Stannise vykašle. Tak nějak doufám, že Jon zabije Melisandru.

Aegon se zatím neobjevil. Tommen to má nejspíš taky spočítané. Nezbývá než začít fandit Daenerys, která sice odletěla ještě o kus dál od Železného trůnu, ale aspoň nedělá zbytečné prasárny. Tak teď upřímně - podporuje ji Tyrion. A Tyrion je pán, to ví každý. :D
  • Navíc může vždycky legitimizovat Gendryho.. Ne že by to byla nějaká výjimka. Stannis to už zkoušel na Jona, Ramsayho taky uznali..
  • Stannis "the mad" se zase vyznamenal :D :D Po vraždě bratra a pokusu o vraždu synovce a upálení tchána přišla na řadu i dcera :D Opravdu nechápu jak toho fanatickýho bastarda může mít někdo rád.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    panama46 napsal(a):

Fakt? Aj pri Edrickovi váhal a to nebol jeho dieťaťom.
    upraveno 8. června 2015
    panama46 napsal(a):

@p1e9t9r2 Ona není žádní dědic, ženy nevládnou. A ještě znetvořený. A dědice má pořád, Daenerys.

Wat? =D V prvom rade ženy "vládnu/dedia" skrze manžela, takže Shireen BOLA dedičom. V druhom rade je otázne do akej miery Stannis vie o Dany a do akej miery mu nie je u prdele. To, že zdieľajú cca pradedka neznamená, že Stannis s ňou ráta ako s dedičkou. A inak je celkom sila povedať "Ona nie je dedič, ženy nevládnu" a následne napísať, že dedičom je Dany. Just wut?
  • Koukla jsem na youtube na dráčka, krásná animace, velmi mile mě překvapilo, jak se dokáže rychle a mrštně pohybovat, to musí být v plné velikosti dokonalá smrtící zbraň. Proč není celý seriál o dracích a staré Valyrii? :)
    Hmm, jinak nechápu, proč se furt scénaristi tak prsí, že jdou proti proudu, když všude tam, kde předloha není klišoidní ty klišé narvou. Drogon neměl přiletět na záchranou výpravu, ale nažrat se divočáků a gladiátorů. Na hustou Daenerys, která Drogona sešlehá bičem a následně si získá respekt a osedlá si tu ohnivou potvoru. Jediná její wow scéna v knihách od vypálení rybníku otrokářům při efektním převzetí Neposkvrněných (od které uběhlo asi tři tisíce stran a stovky nekonečných kapitol o božském Daariovi a problémech otroků, který nikoho nezajímají) a oni tam nacpou velmi velmi pozvolna se zužující kruh nepřátel kolem hlavních hrdinů, aby případní zachránci dostali dostatek prostoru, následně opile se potácející komparzisté s tyčkama, který jim občas omylem vyletí z ruky a nekonečně dlouhý srdcervoucí pohled uprostřed bitevní vřavy, náhle přerušený zásahem jednoho chudáka, co už neudržel nervy a porušil tu zírací nirvánu.
    Dreamer napsal(a):

Koukla jsem na youtube na dráčka, krásná animace, velmi mile mě překvapilo, jak se dokáže rychle a mrštně pohybovat, to musí být v plné velikosti dokonalá smrtící zbraň. Proč není celý seriál o dracích a staré Valyrii? :)

A to je výkon na to, že mal natrhnuté krídlo :D
  • @Dreamer Je to sice klišé, ale Američani milují klišé. Víc bych se k tomu nevyjadřoval. :-D
  • panama46 napsal(a):

Ale Stannis takovej je.

Knižní Stannis by nikdy nic takového neudělal. A i pro toho seriálového je to nesmírně stupidní volba, trůn nechce vyhrát jen pro sebe ale i pro Shireen a Baratheony. Navíc nic nenamotivuje a nepřesvědčí vojáky, že jste ten pravý král jako upálení křičícího dítěte. Vážně bych chtěl vědět, co Stephen Dillane provedl scénáristům.
    sfik napsal(a):

Každopádně, kašlete na Shireen, já měl největší trauma z toho co

dělali Drogonovi.

Jsi špatný člověk a měl by sis připadat špatně.
    Aidunale napsal(a):

Nezbývá než začít fandit Daenerys, která sice odletěla ještě o kus dál od Železného trůnu, ale aspoň nedělá zbytečné prasárny.

Není to Daenerys, která v téhle sérii začala s náhodným upalováním nevinných?
  • @yugy Ty ale nechápeš, že Stannis to nedělá kvůli trůnu, ale kvůli tomu aby porazil White Walkery. On už je král. A nevím jestli vojáky kousek od zběhnutí a od smrti přesvědčí lídr tím, že pro úspěch obětuje vlastní dítě, ale myslím, že je to dost přesvědčí o odhodlanosti plus výsledek oběti je taky přesvědčí (zlepší se počasí..)
  • @sfik chjo, škoda, tady Emilia Drogona uspává pohledem, místo aby se nechala přípálit a zkrotila ho bičem. Se divím, že tohle si nechali D&D ujít, epický boj mezi ženskou vůlí a drakem, spousta divaček, které se považující za emancipované krásky, by z toho učůrávaly blahem a mimochodem v knížce vlastně Dany zachraňuje draka, ne naopak.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @panama46 Proc myslis? V knize je to clovek, a normalni clovek svoji dceru neupali.

Taky by me ted zajimalo, co udelaji s Davosem. Bud zustane se Stannisem (coz by knizni Davos neudelal), nebo od Stannise odejde. A nebo ho D&D zabiji.
  • Porovnávat charaktery knih a seriálu ztratilo smysl už v minulých sériích, tak netuším, proč se někteří ještě rozčilují :D Za mě osobně věřím, ze nic takového u knižního Standy nehrozí. Třeba se pletu. Ale zatím nemam podle ceho soudit.
  • Ona není žádní dědic, ženy nevládnou. A ještě znetvořený. A dědice má pořád, Daenerys.

@panama46 Tvoje logika: Žena není dědic -> žena nevladne. Daenerys je dědic. Daenerys je žena. Takže jestliže má Daenerys být dědic, pak buď není žena, nebo jsi právě použil paradox a způsobil jsi konec světa.
  • @Everett_Young Naopak, vyloučil jsem obě možnosti. Takže buď není žena dědic anebo pokud je, pak dědice pořád má.
  • sfik napsal(a):

panama46 napsal(a):

Přesně. IMHO To dělá ze Stannise nejlepšího kandidáta na schopného krále. Oběť není jednoduchá volba, ale proč je lepší obětovat Edrika Bouři (Gendryho) a proč tomu není rovná oběť jeho dcery. Všem měří jedním metrem - to je Stannis Baratheon. To je důvod proč ho jeho odpůrci nemají rádi. To je důvod proč ho jeho vlastní bratři neměli moc rádi. To je důvod proč Davos přišel o prsty. Rozhodně to co udělal z něj nedělá taťku roku, dost možná to z něj dělá horšího otce než byl Tywin, který byl zahořklý pragmatik, ale pokud uvěříme že Tyriona nechtěl nakonec zabít, vychází nám že Stannis je nejhorší otec současného Západozemí.

Spíš jsem zvědav na Davosovu reakci.
    Otázka je jak to s Davosem bude, bez Stannise je to nula, takže by asi nějak "zmizel" ze seriálu.
  • @panama46 Tady v jeho světě dědí i dcery pokud nemají bratry, jsou dědičky svých otců a mají dokonce přednost před strýci či bratranci. Případně to zajistí příbuzenský sňatek nebo jejich synové si nechají rodové jméno matky :D
  • @sfik Mě osobně štvalo i to, že chtěl obětovat Edrika (Gendryho), ale i v tomhle případě se mu do toho nechtělo. Jenže v knížce nebylo vůbec nic o upalování Shireen a tohle mě prostě vytočilo, protože pro většinu lidí je teď Stannis zmrd, ale on je ve skutečnosti frajer!
  • Tak toto trošku prehnali - okrem upálenie dieťaťa aj detská prostitúcia, to už vážne prestrelili!
  • @WaterEngel Tak pedofilní Trant mě zase naopak pobavil :D Já už tak trochu napůl čekal, že ho Arya zabije při šukačce :D
  • Nebylo tohle zabití Nissi Nissi (Shireen) mečem Světlonošem (Mel) Azora (Stannis)?
    Určitě to tu bylo, ale nesleduju fórum, takže mi to jen potvrďte a pochvalte mě! :D
  • @p1e9t9r2 ale nejde o nějaký rodový hradm, ale o celou říši. Samozřejmě, že s ní bude nějak nakládáno, podle toho jak se to hodí, ale bude jen zboží, nenechaj ji vládnout, spíš ji upálej nebo pošlou do Essosu mezi "své".
  • Tak neviem prečo ale mám pocit, že v momente keď som sa zažral do epizódy bol koniec a že tam toho toľko nebolo..ale nevadí:)

Každopádne ako som mal predstavu, žeby draci boli tým čo prispeje k záchrane Westerosu tak pri aktuálnej veľkosti toho moc nenarobia. Drogon bol dnes ňuňu..ale aby z neho šiel naozaj strach by musel byť ešte tak aspoň 2x väčší a to netuším či stihne. Plus zvyšné dva zamknuté v tme bez pohybu a poriadneho jedla sú na tom ešte horšie:/) Ak si pamätáte na lebky drakov ktoré majú vystavené Starkovci pod hradom (ak sa nemýlim;) tak to bolo iná trieda:))

Pedotrant bavil:D V istom momente som mal pocit, že tá ženská odchytí a predhodí mu Aryu:o)) To by bola asi veľmi zaujímavá scéna:D

No a i keď si tú scénu zatiaľ neviem veľmi predstaviť, je asi jasné, že ten malý Geroj ktorý odbachol Jonovi zrzku ho o týždeň bodne..:/)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.